Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Moderatorzy: petru, maciek_88, Dr.Football1, piotrcies, maestro, Cris7, fieldy

Awatar użytkownika
Sawyer
Kapitan
Kapitan
Posty: 3177
Rejestracja: pn 27.06.2005 16:26
Reputacja: 402
Lokalizacja: Toruń
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Sawyer » czw 12.07.2018 17:09

cloner pisze:Source of the post Przecież napisał wyraźnie że ma monitor i obudowę. To po co mu laptop do monitora :haha:


Cloner chyba masz ostatnio problemy z dziewczyna, albo inne problemy natury osobistej bo czepiasz sie wszystkich i wszystkiego, grasz chojraka i wszechwiedzacego...

Dla twojej informacji laptop i monitor to bardzo, ale to bardzo powszechna konfiguracja. Kupujesz malego laptopa (np. 13cali), dzialajac na kompie w domu podpinasz duzy monitor i masz full komfort pracy, a jesli potrzebujesz zabrac laptopa ze soba to odpinasz jeden/dwa kable i juz, nie dzwigasz 15" laptopa tylko maly i poreczny 13"
Juventus & Widzew

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 29332
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1654
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » czw 12.07.2018 17:17

Lepiej byś pomógł Tomkowi,albo komukolwiek. Ale Ty patolu wolisz tylko się czepiać. Jprdl, co za dno.
Jeszcze temat sprzed 2 tyg. No nieogar niesamowity. :lol2:
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia

Awatar użytkownika
Sawyer
Kapitan
Kapitan
Posty: 3177
Rejestracja: pn 27.06.2005 16:26
Reputacja: 402
Lokalizacja: Toruń
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Sawyer » czw 12.07.2018 17:21

cloner pisze:Source of the post Lepiej byś pomógł Tomkowi,albo komukolwiek. Ale Ty patolu wolisz tylko się czepiać. Jprdl, co za dno.


Patole, Patol, Patologia - ostatnio to Twoje ulubione slowa, chyba za czesto sie obracasz w tym srodowisku :/
Juventus & Widzew

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 29332
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1654
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » czw 12.07.2018 17:25

Zgadza się.. za często czytam twoje posty.
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia

Awatar użytkownika
Sawyer
Kapitan
Kapitan
Posty: 3177
Rejestracja: pn 27.06.2005 16:26
Reputacja: 402
Lokalizacja: Toruń
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Sawyer » czw 12.07.2018 17:28

cloner pisze:Source of the post Zgadza się.. za często czytam twoje posty.


Zgasiles mnie jak peta :wink:
Juventus & Widzew

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 29332
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1654
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » czw 12.07.2018 17:44

Tomusmc pisze:Source of the post Panowie sprawę mam. Posiadam Smart TV Sony Bravia i zniknęły mi wszystkie aplikacje. YouTube na tv nie działało (pisało żebym sprawdził połączenie sieciowe) więc przywróciłem ustawienia fabryczne. Teraz nie ma nic, a sieć działa, miał ktoś podobny problem?

Ja miałem podobny. Też mam Sony. Nagle przestał działać Youtube, ale.. ustawienia fabryczne pomogły. I po resecie, ustawiłem połączenie z UPC i aplikacje działają bez problemu.

Coś te Sony awaryjne.
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Posty: 18489
Rejestracja: pn 31.05.2004 18:33
Reputacja: 1187
Lokalizacja: Gdańsk

Pytania Techniczne

Postautor: Tomusmc » czw 12.07.2018 17:50

Wczoraj normalnie grało z YouTube, a dzisiaj przestało cokolwiek działać. Strony internetowe się otwierają, a reszta nie działa. Próbowałem już resetować router, odłączyłem tv z prądu i przywróciłem ustawienia fabryczne. Nic nie pomogło, na szczęście mogę odpalać przez plejke, ale na dłuższą metę to będzie irytować
Juve! Storia di un Grande Amore!

Obrazek

Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 29332
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1654
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » czw 12.07.2018 17:54

Jeśli na gwarancji to może warto oddać? Choć Sickstick pisał że nie ma najlepszych wspomnień z serwisem ;)
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Posty: 18489
Rejestracja: pn 31.05.2004 18:33
Reputacja: 1187
Lokalizacja: Gdańsk

Pytania Techniczne

Postautor: Tomusmc » czw 12.07.2018 18:04

Oczywiście w marcu gwarancja się skończyła :P gdzieś tu problem leży w systemie
Juve! Storia di un Grande Amore!

Obrazek

Prawdziwy kibic nigdy nie wyrzeknie się klubu, który kocha

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 10397
Rejestracja: pn 28.06.2004 15:17
Reputacja: 1850

Pytania Techniczne

Postautor: Rojiblanco » śr 18.07.2018 12:25

Macie pomysł na jakieś urządzenie przenośne lub jakis sposób do łatwego przesyłania i przechowywania danych?
Jadę na wakacje i zamierzam dużo nagrywać kamerą sportową, lecz boję się, że moich dwóch kart 32GB mi nie starczy, bo wyjazd długi, więc bedzie sporo nagrań.
Kartę 32GB zapełniam po około 4-5 godzinach nagrywania. Chciałbym uniknąć zabierania laptopa na wyjazd.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Posty: 8130
Rejestracja: ndz 10.04.2005 11:26
Reputacja: 539
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: futbolowa » śr 18.07.2018 12:39

Może po prostu chmura?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 29332
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1654
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » śr 18.07.2018 12:41

Albo karta większa. 32gb to miałem kilka lat temu.
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Posty: 8057
Rejestracja: wt 25.08.2015 9:49
Reputacja: 1860

Pytania Techniczne

Postautor: Delpiero14 » śr 18.07.2018 12:45

Kup sobie dysk przenośny o pojemności 1 tb np. Raczej szybko go nie zapełnisz.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 10397
Rejestracja: pn 28.06.2004 15:17
Reputacja: 1850

Pytania Techniczne

Postautor: Rojiblanco » śr 18.07.2018 12:57

Myślałem o chmurze, ale warunki będą bojowe, więc może być problem z połaczeniem internetowym.

Delpiero14 pisze:Source of the post Kup sobie dysk przenośny o pojemności 1 tb np. Raczej szybko go nie zapełnisz.

Właśnie mi przypomniales, że w rodzinnym domu mam dysk 500GB - dzięki, jade po niego xD

cloner pisze:Source of the post Albo karta większa. 32gb to miałem kilka lat temu.

Wieksza karta nie rozwiązuje problemu przechowywania danych - w kazdej chwili mozna ją zgubić, uszkodzić etc.

Awatar użytkownika
Sawyer
Kapitan
Kapitan
Posty: 3177
Rejestracja: pn 27.06.2005 16:26
Reputacja: 402
Lokalizacja: Toruń
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Sawyer » śr 18.07.2018 13:26

Rojiblanco pisze:Source of the post Właśnie mi przypomniales, że w rodzinnym domu mam dysk 500GB - dzięki, jade po niego xD


W kamerkach jest taka opcja, że można przeslac dane z karty bezposrednio na dysk lub inny nosnik usb bez uzycia kompa? nie wiedzialem. Super sprawa :)
Juventus & Widzew


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: EndriuK, Tomusmc i 10 gości