Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem. Tutaj możecie też pisać wszelkie sugestie związane z forum i serwisem.

Moderatorzy: petru, maciek_88, Dr.Football1, Cris7, maestro, piotrcies, fieldy

Awatar użytkownika
Kluchman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13392
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 424
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » ndz 07.01.2018 23:08

Keres pisze:Source of the post Myślisz, że ma to wpływ na sytuację, skoro tylko jedna witryna się tak zachowuje?

Ogólnie jak pojawiają się dziwne, niewytłumaczalne problemy z przeglądarką, to dobrze jest przywrócić ustawienia domyślne, co pozwala zweryfikować, czy problemem są jakieś ustawienia przeglądarki, czy trzeba szukać gdzieś indziej. Ustawienia domyślne możesz też przywrócić tutaj:

chrome://flags/

Co prawda nie zakładam, byś coś tam grzebał i miał włączone, ale różnie bywa.

Ogólnie trudno powiedzieć, co jest problemem. Gdybym sam miał taki problem i musiał go bezpośrednio rozwiązać przy komputerze, to może byłoby łatwiej. Co jeszcze przychodzi mi do głowy, to testowe wyłączenie wszystkich rozszerzeń, bo może któreś z nich w jakiś sposób na to wpływa. No i najbardziej oczywisty test: sprawdzałeś czy masz tak samo na innej przeglądarce?

Awatar użytkownika
Keres
Kapitan
Kapitan
Posty: 3963
Rejestracja: sob 03.05.2008 19:32
Reputacja: 381
Lokalizacja: Niezlokalizowany

Pytania Techniczne

Postautor: Keres » wt 09.01.2018 12:40

Odpisuję dopiero teraz, bo czekałem na ponowne wylogowanie. No i się doczekałem.

Kluchman pisze:Source of the post chrome://flags/

Co prawda nie zakładam, byś coś tam grzebał i miał włączone, ale różnie bywa.

Nic nigdy nie zmieniałem.

Domyślam się, że pomagać zdalnie, a samemu to robić, to niebo a ziemia.

Kluchman pisze:Source of the post No i najbardziej oczywisty test: sprawdzałeś czy masz tak samo na innej przeglądarce?

Nie używam nic innego, bo Safari za mną nie przemawia, więc nie mogę tego stwierdzić.

Ale już nie będę kombinować, bo jak mam zapisane login i hasło, to jeszcze do przeżycia. Dzięki za pomoc i poświęcony czas. :beer:
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
WiernyKibic
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Posty: 1054
Rejestracja: wt 27.06.2017 11:06
Reputacja: 296

Pytania Techniczne

Postautor: WiernyKibic » wt 09.01.2018 18:57

Szukam programu na komputer/telefon, w którym będzie można na przykład nagrywać odcinki jakichś seriali formie audiobooków i w trakcie nagrania zmieniać głosy bohaterów (pauza-teraz mówi Janusz-zmieniam mu głos i tak dalej). Mam nadzieję że wiecie o co chodzi :D
Obrazek
Obrazek
¡Visca el Barça!

Awatar użytkownika
Kluchman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13392
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 424
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » wt 09.01.2018 20:15

Keres pisze:Source of the post Nie używam nic innego, bo Safari za mną nie przemawia, więc nie mogę tego stwierdzić.

Ale już nie będę kombinować, bo jak mam zapisane login i hasło, to jeszcze do przeżycia. Dzięki za pomoc i poświęcony czas.

Ok, jak chcesz. Szkoda, że nie sprawdziłeś innej przeglądarki.

Ale:
1. Masz Maca?
2. Jeśli dobrze rozumiem, jak wchodzisz na forum, to obecnie już masz wpisane login i hasło, a jedynie nie loguje się automatycznie?

Jeśli tak, to pomysł na szybko: może chodzi po prostu o ciasteczka.

Ustawienia -> zaawansowane -> ustawienia treści -> pliki cookie

Tutaj zobacz, czy:
1. Masz włączone "Zezwalaj witrynom na zapisywanie danych w plikach cookie i ich odczytywanie";
2. Masz wyłączone "Zachowuj dane lokalne tylko do zamknięcia przeglądarki";
3. Masz wyłączone "Blokuj pliki cookie innych firm".

Dodatkowo (nie powinno być to potrzebne, ale jeśli jest problem, to warto spróbować) w części "zezwalaj" kliknij "dodaj" i wpisz (bez cudzysłowu, tak w nawiasie kwadratowym są gwiazdka i kropka):

"[*.]swiatpilki.com"

Na koniec "dodaj".

No i test.

Awatar użytkownika
Keres
Kapitan
Kapitan
Posty: 3963
Rejestracja: sob 03.05.2008 19:32
Reputacja: 381
Lokalizacja: Niezlokalizowany

Pytania Techniczne

Postautor: Keres » śr 10.01.2018 0:05

Kluchman pisze:Source of the post
Ok, jak chcesz. Szkoda, że nie sprawdziłeś innej przeglądarki.

Zalogowałem się do Safari, zobaczymy czy mnie wyloguje.

Kluchman pisze:Source of the post
Ale:
1. Masz Maca?
2. Jeśli dobrze rozumiem, jak wchodzisz na forum, to obecnie już masz wpisane login i hasło, a jedynie nie loguje się automatycznie?

2x tak.

Kluchman pisze:Source of the post Jeśli tak, to pomysł na szybko: może chodzi po prostu o ciasteczka.

Usuwałem.

Kluchman pisze:Source of the post Tutaj zobacz, czy:
1. Masz włączone "Zezwalaj witrynom na zapisywanie danych w plikach cookie i ich odczytywanie";
2. Masz wyłączone "Zachowuj dane lokalne tylko do zamknięcia przeglądarki";
3. Masz wyłączone "Blokuj pliki cookie innych firm".

3x tak.

Kluchman pisze:Source of the post Dodatkowo (nie powinno być to potrzebne, ale jeśli jest problem, to warto spróbować) w części "zezwalaj" kliknij "dodaj" i wpisz (bez cudzysłowu, tak w nawiasie kwadratowym są gwiazdka i kropka):

"[*.]swiatpilki.com"

Na koniec "dodaj".

Zrobione.

Zobaczymy efekty, dam znać.
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
Kluchman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13392
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 424
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » śr 10.01.2018 7:28

Keres pisze:Source of the post Usuwałem.

Nie o usuwanie chodzi, tylko w tym przypadku o coś przeciwnego. Aby forum logowało cię automatycznie, musisz mieć zachowane odpowiednie ciasteczko. Jeśli coś powoduje jego usuwanie lub problem z jego odczytywaniem, to ta funkcja nie działa.

Awatar użytkownika
enk
Rezerwowy
Rezerwowy
Posty: 198
Rejestracja: śr 17.06.2015 7:36
Reputacja: 29

Pytania Techniczne

Postautor: enk » śr 10.01.2018 7:58

Dobra to moze tutaj bo wlasciwyszy temat (a wrecz wlasciwy).
Czy istnieje mozliwosc zmiany nicka bez zakladania nowego konta?
ps. jeslibylo to pardon i pokazcie prosze gdzie:)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 5281
Rejestracja: wt 25.08.2015 9:49
Reputacja: 1221

Pytania Techniczne

Postautor: Delpiero14 » śr 10.01.2018 8:03

Musisz napisać do jakiegoś moderatora na PW to Ci zmienią. Chemikowi Doktor zmienił.

Awatar użytkownika
Keres
Kapitan
Kapitan
Posty: 3963
Rejestracja: sob 03.05.2008 19:32
Reputacja: 381
Lokalizacja: Niezlokalizowany

Pytania Techniczne

Postautor: Keres » sob 13.01.2018 23:13

RealFan
Przez ostatnie 3 dni mnie nie wylogowało z żadnej z przeglądarek, więc chyba problem zażegnany. Chyba pomogło:
Keres pisze:Source of the post
Kluchman pisze:Dodatkowo (nie powinno być to potrzebne, ale jeśli jest problem, to warto spróbować) w części "zezwalaj" kliknij "dodaj" i wpisz (bez cudzysłowu, tak w nawiasie kwadratowym są gwiazdka i kropka):

"[*.]swiatpilki.com"

Na koniec "dodaj".


Zrobione.


Dziękówa jeszcze raz. :beer:
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Awatar użytkownika
Kluchman
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13392
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 424
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » sob 13.01.2018 23:22

:spoko:

Awatar użytkownika
seba82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 8069
Rejestracja: wt 30.07.2013 19:38
Reputacja: 602

Pytania Techniczne

Postautor: seba82 » ndz 14.01.2018 10:49

Chłopy, taka sprawa.
Forum zaczęło mi się sypać na trzech przeglądarkach. Normalnie używam CM Browser i było wszystko ok aż pewnego dnia zaczął migać czarny ekran, teraz nasze forum wyłącza mi przegladarkę i tylko ono, reszta stron śmiga normalnie, więc to raczej nie aktualizacja coś popsuła.
Wlazłem na Chrome, forum mi miga co kilkanaście sekund, reszta stron normalnie.
Zainstalowałem Operę, tu jest lepiej, ale wciąż nie tak jak na innych stronach. Momentami przymula a podejrzewam, że będzie gorzej bo Opera po którejś aktualizacji zawsze sprawiała mi problemy.

O co kaman? Wszystko działa normalnie tylko nie forum :warrior:
Telefon to Huawei P8 Lite.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 26199
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1157
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » ndz 14.01.2018 10:51

Panowie, pytanie mam: dlaczego nigdy nie miałem problemu z żadną ze stron na żadnej przeglądarce, zarówno w telefonie, laptopie w pracy, jak i PC w domu?
"Ty możesz wyjść z bloków
Ale bloki z ciebie nigdy
Życie znam z podwórek
A nie [k****] z telewizji
"

Awatar użytkownika
Keres
Kapitan
Kapitan
Posty: 3963
Rejestracja: sob 03.05.2008 19:32
Reputacja: 381
Lokalizacja: Niezlokalizowany

Pytania Techniczne

Postautor: Keres » ndz 14.01.2018 11:04

Bo masz farta.
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: arek_ahig i 12 gości