Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Moderatorzy: petru, maciek_88, Dr.Football1, piotrcies, maestro, Cris7, fieldy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 14291
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 748
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » sob 13.01.2018 23:22

:spoko:

Awatar użytkownika
seba82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 10001
Rejestracja: wt 30.07.2013 19:38
Reputacja: 1255

Pytania Techniczne

Postautor: seba82 » ndz 14.01.2018 10:49

Chłopy, taka sprawa.
Forum zaczęło mi się sypać na trzech przeglądarkach. Normalnie używam CM Browser i było wszystko ok aż pewnego dnia zaczął migać czarny ekran, teraz nasze forum wyłącza mi przegladarkę i tylko ono, reszta stron śmiga normalnie, więc to raczej nie aktualizacja coś popsuła.
Wlazłem na Chrome, forum mi miga co kilkanaście sekund, reszta stron normalnie.
Zainstalowałem Operę, tu jest lepiej, ale wciąż nie tak jak na innych stronach. Momentami przymula a podejrzewam, że będzie gorzej bo Opera po którejś aktualizacji zawsze sprawiała mi problemy.

O co kaman? Wszystko działa normalnie tylko nie forum :warrior:
Telefon to Huawei P8 Lite.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 30457
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1874
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » ndz 14.01.2018 10:51

Panowie, pytanie mam: dlaczego nigdy nie miałem problemu z żadną ze stron na żadnej przeglądarce, zarówno w telefonie, laptopie w pracy, jak i PC w domu?
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia
j#bać konfidentów!!! tylko Polska kibolska!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 4549
Rejestracja: sob 03.05.2008 19:32
Reputacja: 538
Lokalizacja: Niezlokalizowany

Pytania Techniczne

Postautor: Keres » ndz 14.01.2018 11:04

Bo masz farta.
Obrazek
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Posty: 819
Rejestracja: czw 26.07.2007 21:13
Reputacja: 32

Pytania Techniczne

Postautor: glowas12345 » wt 16.01.2018 21:50

Czy ktoś potrafi zmienić interlinię w exelu? Chodzi mi o przypadek wpisywania kilkuwersowego tekstu, wtedy są dość duże odstępy przed, między i po tekście a chciałbym jak więcej zaoszczędzić miejsca. Niestety google tez nie pomaga, no nic konkretnego, co ciekawe w Libreoffice jest to standard i te odstępy są minimalne. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 14291
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 748
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Postautor: Kluchman » wt 16.01.2018 22:35

W Excelu nie ma polecenia zmiany interlinii.

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, o co ci chodzi, ale może to pomoże:

https://www.extendoffice.com/documents/ ... space.html

Dzidek_
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Posty: 1012
Rejestracja: wt 25.01.2011 21:25
Reputacja: 152

Pytania Techniczne

Postautor: Dzidek_ » śr 17.01.2018 0:03

glowas12345 pisze:Czy ktoś potrafi zmienić interlinię w exelu? Chodzi mi o przypadek wpisywania kilkuwersowego tekstu, wtedy są dość duże odstępy przed, między i po tekście a chciałbym jak więcej zaoszczędzić miejsca. Niestety google tez nie pomaga, no nic konkretnego, co ciekawe w Libreoffice jest to standard i te odstępy są minimalne. Pozdrawiam.

Pokaż zdjęcie co chcesz uzyskać. Standardowo w komórce nie można ustawić interlinii, ale że to Excel, to zawsze jest jakieś obejście.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 5010
Rejestracja: ndz 18.09.2005 21:14
Reputacja: 109
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cruel » sob 27.01.2018 0:52

Moze to kogos zainteresuje - wyglada na to, ze Chrome stal sie ostatnio strasznie zasobozerna krowa (ilosc pamieci zuzywana przy wiekszej ilosci zakladek itd). Jednoczenie pojawil sie zupelnie nowy silnik dla Firefoxa, tworzac cos co sie nazywa Firefox Quantum. Testuje sobie i wyglada na to, ze duzo szybsze niz Chrome. Warto sprawdzic.

Awatar użytkownika
Boromir
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 10373
Rejestracja: sob 30.12.2006 14:31
Reputacja: 910

Pytania Techniczne

Postautor: Boromir » sob 27.01.2018 6:06

Są już jakieś sensowne dodatki do blokowania flasha na nowego Firefoxa?
Obrazek

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 5010
Rejestracja: ndz 18.09.2005 21:14
Reputacja: 109
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cruel » sob 27.01.2018 16:41

Jeśli masz na myśli generalne blokowanie reklam - tak: AdGuard, Adblock ultimate

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11246
Rejestracja: pt 05.07.2013 19:44
Reputacja: 1144
Lokalizacja: ALBQ, New Mexico, USA
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Carbon » sob 27.01.2018 16:48

Ublock Origin - blokuje najwięcej i zżera najmniej RAMu.
i hate being bi-polar
it's awesome

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 9361
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 1550

Pytania Techniczne

Postautor: sickstick » sob 27.01.2018 16:52

Właśnie miałem się żalić że zrobiłem wczoraj aktualizację o którą prosił od dawna Windows i dzisiaj mi Chrome daje dupy co całości - steamy tną, chat na facebooku ładuje się dziwnie długo, co rusz muszę logować się na forum mimo że zaznaczam opcję 'pamiętaj mnie'. Myślicie że powód może być w powyższych postach i najlepiej będzie po prostu zmienić przeglądarkę?

Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11246
Rejestracja: pt 05.07.2013 19:44
Reputacja: 1144
Lokalizacja: ALBQ, New Mexico, USA
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: Carbon » sob 27.01.2018 16:57

Wywal Chrome'a, to już od dawna nie jest najszybsza przeglądarka. Dotąd preferowałem Operę, ale jak koniecznie chcesz coś szybkiego i na bazie Chrome'a, to sprawdź SlimJet.
i hate being bi-polar
it's awesome

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 30457
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 1874
Kontaktowanie:

Pytania Techniczne

Postautor: cloner » sob 27.01.2018 16:58

sickstick pisze:Source of the post Właśnie miałem się żalić że zrobiłem wczoraj aktualizację o którą prosił od dawna Windows i dzisiaj mi Chrome daje dupy co całości

Ile masz Ramu w tym swoim kompie?
zaglądanie ludziom do portfela, największą oznaką życiowego niepowodzenia
j#bać konfidentów!!! tylko Polska kibolska!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 9361
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 1550

Pytania Techniczne

Postautor: sickstick » sob 27.01.2018 17:06

4GB


Wróć do „Hyde Park”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości