Pytania Techniczne - Strona 296

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
czubatka
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Posty: 579
Rejestracja: pt 13.12.2013 1:40
Reputacja: 129
Kibicuje: ManU za Sheringhama xD

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » czw 02.08.2018 23:28

DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 36444
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 2939
Kibicuje: PB
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » czw 02.08.2018 23:34

To nie ma znaczenia. U mnie jest podobnie, raz zalicza ok i czytam dalej, a raz pokazuje nową stronę php i trwa odświeżanie.

Awatar użytkownika
DDK
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 7845
Rejestracja: pn 09.01.2012 0:01
Reputacja: 1306
Kibicuje: Tylko WISŁA

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » czw 02.08.2018 23:42

czubatka pisze:
DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.
Może warto to jakoś unormować? :)

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11982
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2471
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » sob 04.08.2018 17:21

Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Posty: 10093
Rejestracja: ndz 10.04.2005 11:26
Reputacja: 864
Kibicuje: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » sob 04.08.2018 22:49

sickstick pisze: Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)
Potwierdzam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Posty: 25326
Rejestracja: pn 31.05.2004 18:33
Reputacja: 2396
Lokalizacja: Gdańsk

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » ndz 05.08.2018 21:22

Zrobiłem aktualizację routera (wcześniej z plusa, teraz nc+) i po aktualizacji mam napisane, że internetu nie ma mimo, że sygnał daje na każde urządzenie. Dzwoniłem do nc+ i u nich też wszystko w porządku. Resetowałem, przywróciłem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11982
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2471
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » pn 03.09.2018 20:50

Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2525
Rejestracja: czw 01.06.2006 19:47
Reputacja: 132

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » pn 03.09.2018 21:00

A to jak to uczyniłeś?

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11982
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2471
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » pn 03.09.2018 21:06

Resetuj Widowsa do ustawie fabrycznych -> Usuń wszystko -> potem na 4h wyszedłem z chaty i jak wróciłem to już wisiało na tym logo Lennovo i nic nie reagowało. Windows 10

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2525
Rejestracja: czw 01.06.2006 19:47
Reputacja: 132

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » pn 03.09.2018 21:09

Na początek bym spróbował ramy wyciągnąć i dysk. I to i to zdemontujesz bez potrzeby rozbierania laptopa

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11982
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2471
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » pn 03.09.2018 21:23

Właśnie ten Lenovo to takie gunwo 2w1 (komputer w monitorze) i on jest cały klejony, nawet go nie idzie rozkręcić

Całe szczęście mam jeszcze 9-letni laptop z Samsunga na którym teraz siedzę, ale w nim muszę przytrzymywać opakowaniem po kremie Nivea kabel zasilania, bo jest gniazdo wyruchane :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 14946
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 1016
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wt 04.09.2018 10:27

sickstick pisze: Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?
Jesteś pewien, że nie możesz uruchomić BIOS-u? Zwykle można to zrobić tylko chwilkę po uruchomieniu, a na różnych laptopach robi się to w inny sposób. Jesteś pewien, że wiesz, jak się tam wchodzi na twoim?

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11982
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2471
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » wt 04.09.2018 11:52

Kluchman pisze:
sickstick pisze: Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?
Jesteś pewien, że nie możesz uruchomić BIOS-u? Zwykle można to zrobić tylko chwilkę po uruchomieniu, a na różnych laptopach robi się to w inny sposób. Jesteś pewien, że wiesz, jak się tam wchodzi na twoim?
Faktycznie, bios jednak jest pod F1. Dodatkowo pod F12 mam wybór napędów. Próbowałem już coś ustawiać z tym uefi ale dalej wisi na logo lennovo i dalej nie idzie.

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2525
Rejestracja: czw 01.06.2006 19:47
Reputacja: 132

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » wt 04.09.2018 12:16

Spróbuj ustawić bootowanie z usb i zrób bootowalnego pendrive’a. No chyba ze masz płytkę z Winda

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 36444
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 2939
Kibicuje: PB
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wt 04.09.2018 13:18

Obrazek

Ja mam :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”