Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 14884
Rejestracja: ndz 30.04.2006 19:06
Reputacja: 1003
Lokalizacja: Poznań

Pytania Techniczne

Post autor: Kluchman » czw 02.08.2018 18:37

Niektórzy użytkownicy są bardziej sympatyczni od innych i mają wbudowany algorytm dziękowania za lajki.

Awatar użytkownika
DDK
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 7612
Rejestracja: pn 09.01.2012 0:01
Reputacja: 1236
Kibicuje: Tylko WISŁA

Pytania Techniczne

Post autor: DDK » czw 02.08.2018 18:38

To muszę przestać im dawać lajki, bo czasami to denerwuje człowieka :)

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Posty: 14441
Rejestracja: wt 25.08.2015 9:49
Reputacja: 2801

Pytania Techniczne

Post autor: Delpiero14 » czw 02.08.2018 18:42

Na bank ten tekst "dzięks" po daniu lajka piotrcies wymyślił. To jest takie w jego stylu :)

Awatar użytkownika
czubatka
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Posty: 429
Rejestracja: pt 13.12.2013 1:40
Reputacja: 92
Kibicuje: ManU za Sheringhama xD

Pytania Techniczne

Post autor: czubatka » czw 02.08.2018 23:28

DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 35916
Rejestracja: wt 08.03.2005 11:33
Reputacja: 2814
Kibicuje: PB
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post autor: cloner » czw 02.08.2018 23:34

To nie ma znaczenia. U mnie jest podobnie, raz zalicza ok i czytam dalej, a raz pokazuje nową stronę php i trwa odświeżanie.

Awatar użytkownika
DDK
Gwiazda
Gwiazda
Posty: 7612
Rejestracja: pn 09.01.2012 0:01
Reputacja: 1236
Kibicuje: Tylko WISŁA

Pytania Techniczne

Post autor: DDK » czw 02.08.2018 23:42

czubatka pisze:
DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.
Może warto to jakoś unormować? :)

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11446
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2293
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post autor: sickstick » sob 04.08.2018 17:21

Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Posty: 9968
Rejestracja: ndz 10.04.2005 11:26
Reputacja: 843
Kibicuje: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post autor: futbolowa » sob 04.08.2018 22:49

sickstick pisze: Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)
Potwierdzam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Posty: 24960
Rejestracja: pn 31.05.2004 18:33
Reputacja: 2315
Lokalizacja: Gdańsk

Pytania Techniczne

Post autor: Tomusmc » ndz 05.08.2018 21:22

Zrobiłem aktualizację routera (wcześniej z plusa, teraz nc+) i po aktualizacji mam napisane, że internetu nie ma mimo, że sygnał daje na każde urządzenie. Dzwoniłem do nc+ i u nich też wszystko w porządku. Resetowałem, przywróciłem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło

Dzidek_
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Posty: 1013
Rejestracja: wt 25.01.2011 21:25
Reputacja: 152

Pytania Techniczne

Post autor: Dzidek_ » wt 07.08.2018 19:16

---
Ostatnio zmieniony ndz 21.07.2019 18:43 przez Dzidek_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11446
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2293
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post autor: sickstick » pn 03.09.2018 20:50

Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2507
Rejestracja: czw 01.06.2006 19:47
Reputacja: 132

Pytania Techniczne

Post autor: BadBoy » pn 03.09.2018 21:00

A to jak to uczyniłeś?

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11446
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2293
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post autor: sickstick » pn 03.09.2018 21:06

Resetuj Widowsa do ustawie fabrycznych -> Usuń wszystko -> potem na 4h wyszedłem z chaty i jak wróciłem to już wisiało na tym logo Lennovo i nic nie reagowało. Windows 10

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2507
Rejestracja: czw 01.06.2006 19:47
Reputacja: 132

Pytania Techniczne

Post autor: BadBoy » pn 03.09.2018 21:09

Na początek bym spróbował ramy wyciągnąć i dysk. I to i to zdemontujesz bez potrzeby rozbierania laptopa

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 11446
Rejestracja: sob 07.01.2012 19:07
Reputacja: 2293
Kibicuje: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post autor: sickstick » pn 03.09.2018 21:23

Właśnie ten Lenovo to takie gunwo 2w1 (komputer w monitorze) i on jest cały klejony, nawet go nie idzie rozkręcić

Całe szczęście mam jeszcze 9-letni laptop z Samsunga na którym teraz siedzę, ale w nim muszę przytrzymywać opakowaniem po kremie Nivea kabel zasilania, bo jest gniazdo wyruchane :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”