The Championship (zbiorczy)
Moderatorzy: petru, maciek_88, Magnum, piotrcies, matt_, maestro, Dr.Football1, fieldy, Delpiero14
- piotrcies
- Glory glory Man United!
- Reputacja: 1516
A pamiętam, jak pod wodzą tego nieudacznika Magatha dostawali po tyłku od każdego rywala w Championship i wydawało się, że mogą polecieć. A teraz blisko powrotu do PL.
W sumie z tej grupy mi obojętne, kto awansuje, chciałbym zobaczyć Sheff Wed, ale ktokolwiek zagra w Prem, nie będzie mi przeszkadzał.
W sumie z tej grupy mi obojętne, kto awansuje, chciałbym zobaczyć Sheff Wed, ale ktokolwiek zagra w Prem, nie będzie mi przeszkadzał.
Niewiarygodne ze Leeds tak zawalilo.Tak długo byli wysoko i przegrali końcówkę sezonu i kolejny sezon beda grac na tartaku.Szkoda.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
- masacra
- Gwiazda
- Reputacja: 706
Najlepiej jakby awansowało Huddersfield. Najgorzej Fulham albo Reading. Ale i tak jest dobrze bo wraca Newcastle. Ta liga bez Srok zdecydowanie nie jest taka sama. W Fulham gra ten Sessegnon, którego chce pół ligi na czele z Liverpoolem i w przypadku awansu jego cena wzrosnie 2x. Po za tym kibicowska liga nic by na zespole z Londynu nie zyskała, w przeciwienstwie do Huddersfield czy Sheffield.
Szkocja>Anglielskie ligi. Zawsze tak mówiłem.
Z klakierami nie rozmawiam. Trzeba mieć rigcz.
Fulham 1-1 Reading
Huddersfield 0-0 Sheffield W.
Sprawa w rewanżach otwarta, będzie ciekawie.
Huddersfield 0-0 Sheffield W.
Sprawa w rewanżach otwarta, będzie ciekawie.
piotrcies pisze:Source of the post Ale debil ze mnie xd
Reading pierwszym finalistą, w finale za kimś z dwójki Sheffield-Huddersfield.
Huddersfield w finale po karnych, oby to oni awansowali, a nie Reading.
Za tydzień startuje druga liga angielska.
Kogo typujecie do awansu? Ja osobiście chciałbym zobaczyć przynajmniej jedną świeżą drużynę, której już sporo czasu nie było i tu aż się prosi o awans Leeds. Zespół zasilili m.in. Felix Wiedwald, Mateusz Klich i Vurnon Anita. Mocne powinno być Wolverhampton, gdzie pracę rozpoczyna znany z Valencii Nuno Esprito Santo, przyszli John Ruddy czy Ruben Neves. Konkretne nazwiska. Wilki chyba na poważnie celują w powrót do Premier League. Ciężko na ten moment coś wyrokować, bo zaplecza żyją na własnych zasadach. Zawsze może wyskoczyć ktoś w stylu Huddersfield.
Obstawię TOP6, będzie prościej.
Middlesbrough, Sunderland, Wolves, Sheffield W., Hull, Fulham.
Kogo typujecie do awansu? Ja osobiście chciałbym zobaczyć przynajmniej jedną świeżą drużynę, której już sporo czasu nie było i tu aż się prosi o awans Leeds. Zespół zasilili m.in. Felix Wiedwald, Mateusz Klich i Vurnon Anita. Mocne powinno być Wolverhampton, gdzie pracę rozpoczyna znany z Valencii Nuno Esprito Santo, przyszli John Ruddy czy Ruben Neves. Konkretne nazwiska. Wilki chyba na poważnie celują w powrót do Premier League. Ciężko na ten moment coś wyrokować, bo zaplecza żyją na własnych zasadach. Zawsze może wyskoczyć ktoś w stylu Huddersfield.
Obstawię TOP6, będzie prościej.
Middlesbrough, Sunderland, Wolves, Sheffield W., Hull, Fulham.
-
- Laureat Złotej Piłki
- Reputacja: 1144
- Kontaktowanie:
Dziś rusza druga najlepsza, zaraz po Premier League, liga świata!
Na śniadanie dostajemy dwa spotkania, a tylko podczas całego weekendu w TV będzie można zobaczyć aż cztery mecze. No ale póki co pomówmy o tym, jak w ogóle trzeba zapatrywać się na największych kandydatów do awansu i spadku z ligi. W tym drugim przypadku sprawa jest prosta, można szybko wymienić zespoły, które mają najmniejsze szanse na utrzymanie. Widziałbym tutaj Burton Albion, które o dziwo uniknęło sezon temu, może jakieś Shieffield United, które w League One polegało na bramkach jednego gościa, a z takich "czarnych koni" do spadku widziałbym Sunderland. Tak, ten sam Sunderland, który i tak wyciągnął wiele kasy z Premier League i dopiero co spadł. Sytuacja w klubie jest fatalna, zresztą dopiero potwierdza to afera z Gibsonem.
A z pozytywnych drużyn to na bank Wolverhampton Wolves. Bogaty chiński właściciel + rozumny chiński GM, które wie, że tworzenie wielkości klubu zajmuje lata + mocne transfery + trener, który łapał doświadczenie w Porto czy Valencii = sukces. Przyszedł wreszcie czas na awans. Przy okazji z całego serduszka życzę awansu Fulhamowi, który ma kozacki młody skład i niemal od razu zapewnili sobie usługi Sessegnona na kolejne sezony. W tamtym sezonie już było blisko, w sumie mieli jakieś szanse na awans, ale jestem dziwnie spokojny o nich. No i na końcu Middlesbrough, które jest typowane przez wszystkich jako pewnik. W sumie coś w tym jest, trzy z pięciu najdroższych transferów tego lata należy do nich, przyszedł Monk, którego miejsce jest w Premier League i w sumie teoretycznie mają serio mocną kadrę. Ten Assombalonga, czyli drugi najdroższy transfer ligi póki co, może się wiele nauczyć pod okiem takiego trenera, w sumie nawet warunkami fizycznymi przypomina Gomisa ze Swansea.

A z pozytywnych drużyn to na bank Wolverhampton Wolves. Bogaty chiński właściciel + rozumny chiński GM, które wie, że tworzenie wielkości klubu zajmuje lata + mocne transfery + trener, który łapał doświadczenie w Porto czy Valencii = sukces. Przyszedł wreszcie czas na awans. Przy okazji z całego serduszka życzę awansu Fulhamowi, który ma kozacki młody skład i niemal od razu zapewnili sobie usługi Sessegnona na kolejne sezony. W tamtym sezonie już było blisko, w sumie mieli jakieś szanse na awans, ale jestem dziwnie spokojny o nich. No i na końcu Middlesbrough, które jest typowane przez wszystkich jako pewnik. W sumie coś w tym jest, trzy z pięciu najdroższych transferów tego lata należy do nich, przyszedł Monk, którego miejsce jest w Premier League i w sumie teoretycznie mają serio mocną kadrę. Ten Assombalonga, czyli drugi najdroższy transfer ligi póki co, może się wiele nauczyć pod okiem takiego trenera, w sumie nawet warunkami fizycznymi przypomina Gomisa ze Swansea.
i hate being bi-polar
it's awesome
it's awesome
-
- Laureat Złotej Piłki
- Kontaktowanie:
A więcej tutaj.
http://www.bbc.com/sport/football/41239042
Będą jaja, bo Championship niedługo poziomem przeskoczy większość pierwszych lig świata.
i hate being bi-polar
it's awesome
it's awesome
- Delpiero14
- Bianconero
- Reputacja: 2585
Carbon pisze:Source of the post Będą jaja, bo Championship niedługo poziomem przeskoczy większość pierwszych lig świata.
Hajsem owszem, poziomem nie wydaje mi się. Zależy o jakich ligach mówimy.
-
- Laureat Złotej Piłki
- Kontaktowanie:
Dobra, to jednak trzeba przenieść do tego tematu. Najpierw wspomniany festiwal gorących interwencji bramkarskich w meczu Sunderlandu.
A teraz totalny hit, strzał napastnika Brentfordu na pustą bramkę.
Carbon pisze:Source of the post Piękne.![]()
Swoją drogą smuci(i trochę dziwi?) widok tak pustego Stadium of Light.
A teraz totalny hit, strzał napastnika Brentfordu na pustą bramkę.

i hate being bi-polar
it's awesome
it's awesome
Za nami 17 kolejek zmagań w Championship.
Liderem chyba bez zaskoczenia Wolverhampton z najlepszym strzelcem ligi - Leo Bonatinim (10 goli). Warto dodać o świetnym sezonie Barry'ego Douglasa znanego z Lecha Poznań, lewy obrońca, 11 meczów, gol i aż 6 asysty w tym sezonie. Na drugim miejscu zespół z Sheffield i obecność United zaskakuje. Prędzej może było się spodziewać tu ich derbowego rywala, a oni razem z Wolves ładnie trzymają się dwóch czołowych lokat. Na trzeciej pozycji Cardiff, które mocno zaczęło, ostatnio trochę słabsza forma, ale i tak trzymają blisko dwóch pierwszych miejsc. Potem Bristol City, a dalej zaczyna się już barażowa loteria. 5. Aston Villa (29 punktów) ma 6 punktów przewagi nad 12. Norwich. Między nimi Middlesbrough, które po słabym starcie zaczyna nieźle punktować, Derby, Ipswich, Sheffield Wed., Nottingham i Leeds. W strefie spadkowej Sunderland, Burton i Bolton, ale ci ostatni nieźle ostatnio punktują i jest szansa, że w najbliższych tygodniach opuszczą strefę spadkową.
Liderem chyba bez zaskoczenia Wolverhampton z najlepszym strzelcem ligi - Leo Bonatinim (10 goli). Warto dodać o świetnym sezonie Barry'ego Douglasa znanego z Lecha Poznań, lewy obrońca, 11 meczów, gol i aż 6 asysty w tym sezonie. Na drugim miejscu zespół z Sheffield i obecność United zaskakuje. Prędzej może było się spodziewać tu ich derbowego rywala, a oni razem z Wolves ładnie trzymają się dwóch czołowych lokat. Na trzeciej pozycji Cardiff, które mocno zaczęło, ostatnio trochę słabsza forma, ale i tak trzymają blisko dwóch pierwszych miejsc. Potem Bristol City, a dalej zaczyna się już barażowa loteria. 5. Aston Villa (29 punktów) ma 6 punktów przewagi nad 12. Norwich. Między nimi Middlesbrough, które po słabym starcie zaczyna nieźle punktować, Derby, Ipswich, Sheffield Wed., Nottingham i Leeds. W strefie spadkowej Sunderland, Burton i Bolton, ale ci ostatni nieźle ostatnio punktują i jest szansa, że w najbliższych tygodniach opuszczą strefę spadkową.
Byłoby miło, jakby Bristol City awansowało. W Premier League jeszcze nigdy nie grali, ich ostatni pobyt w najwyższej lidze to 1980. Mogli awansować w 2008, ale przegrali finał baraży z Hull City.
When you're dead, you're dead. But you're not quite so dead if you contribute something.
- coco
- Gwiazda
- Reputacja: 280
Pulis oficjalnie trenerem Middlesbrough FC, moim zdaniem to jest mega zaskoczenie, to trener o uznanej marce i z całą pewnością dostałby angaż w zespole z Premiership. Czasami jednak warto zrobić krok w tył by później zrobić dwa do przodu, Middlesbrough to zespół w którym są pieniądze i ciągle jest tam kilku graczy którzy niedawno biegali w najwyższej klasie rozgrywkowej. Wypada życzyć powodzenia i szybkiego awansu, bo co jak co ale liga z tym gościem miała jeszcze więcej kolorytu.