Serie A 2016/17
Moderatorzy: petru, maciek_88, Magnum, piotrcies, matt_, maestro, Dr.Football1, fieldy, Delpiero14
- coco
- Gwiazda
- Reputacja: 280
Serie A 2016/17
ależ musi być feta w Crotone, szacun 

- Salas11
- Legenda Futbolu
- Reputacja: 1049
Serie A 2016/17
Crotone w ostatnich dziewięciu spotkaniach zdobyło więcej punktów niż w pozostałych meczach Serie A
Nawet Juve tyle nie zdobyło 
Crotone - 20
Juve - 18

Crotone - 20
Juve - 18

Serie A 2016/17
Sprawdzałem sobie wyniki baraży o Serie A. Na ten moment po pierwszym meczu finałowym beniaminek z Benevento (ich pierwszy sezon w drugiej lidze, przynajmniej według Wikipedii) jest w niezłej sytuacji. Pierwsze spotkanie z Carpi zremisowali 0:0, a rewanż mają u siebie. Mocno im kibicuję, Carpi było, spadło, niech i oni dostaną szansę.
Ale nie o tym miał być ten post, Dzidek pisał niedawno o pogmatwanym systemie baraży w Segunda B w Hiszpanii, to co jest tam to nic w porównaniu z tym co mamy we Włoszech. Są trzy grupy, ich zwycięzcy bezpośrednio awansują do Serie B, ale potem zaczyna się cyrk. W barażach o JEDNO miejsce walczy 28 drużyn.
Walka rozpoczyna się na etapie 1x16 cztery rozstawione ekipy rozpoczynają walkę na etapie 1x8 i potem aż do finału, gdzie tylko wygrany awansuje do wyższej klasy rozgrywkowej. Nie wiedziałem, że da się wymyślić coś ciekawszego niż w Hiszpanii, a jednak.
Ale nie o tym miał być ten post, Dzidek pisał niedawno o pogmatwanym systemie baraży w Segunda B w Hiszpanii, to co jest tam to nic w porównaniu z tym co mamy we Włoszech. Są trzy grupy, ich zwycięzcy bezpośrednio awansują do Serie B, ale potem zaczyna się cyrk. W barażach o JEDNO miejsce walczy 28 drużyn.

Walka rozpoczyna się na etapie 1x16 cztery rozstawione ekipy rozpoczynają walkę na etapie 1x8 i potem aż do finału, gdzie tylko wygrany awansuje do wyższej klasy rozgrywkowej. Nie wiedziałem, że da się wymyślić coś ciekawszego niż w Hiszpanii, a jednak.

piotrcies pisze:Source of the post Ale debil ze mnie xd
Serie A 2016/17
odnośnie serie B warto dodać, że w PO nie liczą się bramki na wyjeździe i w przypadku remisów to do Serie A wchodzi drużyna, która miała lepsze miejsce po regularnym sezonie
.Jeśli Benevento ugra remis u siebie to wejdą do Serie A.

Serie A 2016/17
Warto wiedzieć, w takim razie nawet remis mi do szczęścia wystarczy.
Serie A 2016/17
Dodajmy jeszcze taki mały szczegół, że jeśli trzeci zespół Serie B ma 10 punktów przewagi nad czwartym to wtedy nie gramy baraży
Tak na przykład było w sezonie, gdzie Juventus tam grał, wtedy Juve, Napoli i Genoa awansowały bezpośrednio.

Tak na przykład było w sezonie, gdzie Juventus tam grał, wtedy Juve, Napoli i Genoa awansowały bezpośrednio.

Serie A 2016/17
hahaha, faktycznie tak jest.Co za komedia

Le prime 2 classificate sono automaticamente promosse: la terza promozione viene invece decisa tramite i play-off, tranne nel caso in cui tra 3ª e 4ª classificata vi sia un distacco superiore a 9 punti.
- coco
- Gwiazda
Serie A 2016/17
Paulo Sousa przybył do Nanjing w celu podpisania kontraktu z Jiangsu Suning
Zhang zaświecił mamoną to Sousa od razu zmienił priorytety w swojej karierze. Dla Chińczyków i tamtejszej ligi świetny ruch, dla samego Sousy poza względami finansowymi kiepski.

Serie A 2016/17
Benvenuto Benevento.
Dobrze, ze oni awansowali.Nie przypominam sobie aby bylo tak, ze dwoch beniaminkow ligi awansowalo jeszcze wyzej w pierwszym swoim sezonie w lidze.
Dobrze, ze oni awansowali.Nie przypominam sobie aby bylo tak, ze dwoch beniaminkow ligi awansowalo jeszcze wyzej w pierwszym swoim sezonie w lidze.
Serie A 2016/17
No i super. W Anglii jak i we Włoszech wyniki baraży świetne. Oby w Hiszpanii nie awansowało Getafe i będzie 3/3.
- coco
- Gwiazda
Serie A 2016/17

dojechał skubaniec, wytrwał jednak, wielkie brawa

Serie A 2016/17
Sprawdzałem sobie na Wikipedii trochę o Serie A i patrząc na listę trenerów wygląda ona imponująco. Poza Torino, które prowadzi Mihajlovic oraz Genoą Juricia tak to są sami włoscy trenerzy. Dla porównania w Anglii jest zaledwie 4 Anglików, Howe w Bournemouth, Dyche w Burnley, Shakespeare w Leicester i Paul Clement w Swansea.
Serie A 2016/17
Bo Anglicy nie mają w ogóle trenerów. Poza Anglia też nie pracują.
Serie A 2016/17
cloner pisze:Source of the post Bo Anglicy nie mają w ogóle trenerów. Poza Anglia też nie pracują.
Piłkarzy też nie mają i dlatego regularnie skupują z innych lig najlepszych zawodników.