Plebiscyt forumowy 2022

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
piotrcies
Bruno Fernandes
Bruno Fernandes
Reputacja: 6669

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 05 gru 2022, 14:59

Ruszamy z tegorocznym plebiscytem. Kategorii nie zmieniam, więc wciąż nie będzie najlepszego moda, wciąż będzie największe rozczarowanie (uwaga, to nie dotyczy najgorszego usera, tylko takiego, który obniżył loty z biegiem czasu [np. zaczął być irytujący lub udziela się znacznie rzadziej niż byśmy chcieli - cokolwiek], a którego chcemy widzieć w dawnej formie; największy znawca dotyczy nie tylko wiedzy piłkarskiej, ale ogólnie doceniamy kogoś, kto czymś się interesuje bardziej niż inni i tą wiedzą nam imponuje, niezależnie od dziedziny.

Każdy może oddać trzy głosy w każdej kategorii, nie ma znaczenia, w jakiej kolejności umieszczamy wybrańców, każde wskazanie = jeden punkt. Mile widziane uzasadnienia.

Jeśli ktoś chce zmienić głosy, ze względu na ograniczony czas edycji postów, proszę o kontakt przez wiadomość prywatną lub post w temacie ogólnym (najlepiej z mentionem, żeby mi nie uciekło), to poprawię głosy.

Tradycyjnie - czas do końca roku, jeśli złapię lenia, to może przesunie się kilka dni, ale jak ktoś chce głosować, niech to robi wcześniej niż później.

I tradycyjnie - bo ostatnio niektórzy nie zrozumieli - nie można głosować na siebie, takie głosy nie są zaliczane, a jeśli w jakichś kategoriach głosy będą podobne, może nieco inaczej sformułowane, ale będą ogólnie dotyczyć tej samej dziedziny, to będę je kwalifikował jako jedną odpowiedź (dla przykładu: jeśli w kategorii "kogo brakuje" ktoś wstawi ogółem kibiców Interu, a ktoś inny kibiców Barcelony, to będę ogólnie to traktował jako kibiców drużyn, żeby nie robić stu pojedynczych wskazań; w temacie wydarzeń Mundial 2022 i np. słaba gra Polski/wywalenie Czesia będą też jedną kategorią) - takie prawo organizatora.

W razie pytań zapraszam do tematu organizacyjnego: viewtopic.php?f=88&t=4740&p=1714759#p1714759

UWAGA!!! Tu tylko głosujemy, jakiekolwiek komentarze bez głosu będę usuwał (nie przenosił, usuwał, bo nie będę pilnował za was porządku), a jeśli ktoś będzie dalej tu pisał posty bez głosów, to będę się smucił, a nie lubię się smucić.

Tegoroczne kategorie:

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -
2. Debiut roku -
3. Największy znawca -
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
5. Największy dowcipniś -
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?-
7. Najlepszy avatar -
8. Wydarzenie roku na forum -
9. Kto poczynił największy postęp -
10. Najbardziej pomocny użytkownik -
11. Najfajniejszy użytkownik -
12. Największy dziwak -
13. Najsłabsze ogniwo -
14. Największe rozczarowanie -

Miłej zabawy.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 07 gru 2022, 16:46

Dobra bo widzę, że ktoś musi być pierwszy :)

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @cloner , w tym roku zasłużył sobie na MVP, jest po prostu wszędzie, do tego @seba82 i @Conrado bo tak :ozob:
2. Debiut roku - nie było tak spektakularnego debiutu jak rok temu ale paru użytkowników się pojawiło, najbardziej aktywny (ilość postów) to @Mr.Chris i to na niego idzie głos
3. Największy znawca - @Cement za wszystkie paździerzowe ligi, @seba82 za kwestie pracy nad sylwetką i wiedzę na ten temat i @7lechus za futbol kobiecy i filmy - szacun bracie że Ci się chce
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @sickstick @cloner @sci - w końcu można by zrobić jakiś śląski spot :)
5. Największy dowcipniś - @WKB patrząc na ilość memów w temacie zwała :afro:
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- @League bo fajnie się z nim polemizowało i @Wilmore w temacie Milanu
7. Najlepszy avatar - jak co roku @Ojciecdyrektor :peace:
8. Wydarzenie roku na forum - Twitter i ćwierkanie @Hersk ale musisz bracie popracować nad emocjami :)
9. Kto poczynił największy postęp - @piotrcies, wyrobił się i chyba jest dziś najlepszym adminem
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka, @DDK i @maciek_88
11. Najfajniejszy użytkownik - @DDK, @cloner i @Keres
12. Największy dziwak - @Kesz ale to w pozytywnym tego słowa znaczeniu, ma zajawkę na gry i dobrze się go czyta
13. Najsłabsze ogniwo - @czarny samael i może dobrze że odpoczywa dłużej :)
14. Największe rozczarowanie - występ Polski na mundialu

Awatar użytkownika
DDK
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 3424
Kibicuję: Tylko WISŁA

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 gru 2022, 15:41

1. @matt - parę lat już miałem Cię nominować, ale zawsze jakoś mi umykało. W tym roku zwróciłem większą uwagę i myślę, że w końcu nadszedł ten czas. Bardzo merytoryczne posty na wysokim poziomie.
2. @Rezus - ostatnio bardzo aktywny, fajny forumowicz, który rzadko jest nominowany. Niemniej jednak uważam, że bardzo znaczący dla forum.
3. @Morrow - nie taki aktywny, przynajmniej nie w tematach, w których pisze. Ale... wiedza, kultura, umiejętnośc pisania na najwyższym poziomie. Jedne z najlepszych postów, często bardzo długie, ale warte przeczytania.
2. Debiut roku -
1. @roque - aż sprawdziłem sobie listę, kto się w tym roku zarejestrował i w porównaniu z ostanimi latami kojarzyłem parę nicków. Roque za to, że kojarzę jego wypowiedzi w domku.
2. @Mr.Chris - w ogóle byłem w szoku, że zarejestrowałeś się w tym roku. Byłem przekonany, że jesteś jakimś starym forumowiczem :D
3. @Draser za dawane lajki :P
Jeszcze brakło miejsca dla @MothToAFlame i @Antoni Walendziak
3. Największy znawca -
1. @Magnum - za wiedzę dotyczącą przepisów gry w piłkę.
2. @moody - zastanawiałem się, gdzie Cię dać i tutaj wylądowałeś. Za fajne opieranie się często na statystykach i dużą wiedzę.
3. @Kluchman - ogromna wiedza o wielu aspektach życia. Mimo, że rzadko się zgadzamy, to bardzo doceniam chęć rozwijania się w prawie każdym aspekcie nauki.
1. @Delpiero14 - w sumie nie wiem czemu. Jakoś tak mi się wydaje, że fajnie byłoby pogadać, mimo, że sporo się różnimy.
2. @sickstick - chciałbym zobaczyc jak się zachowujesz na żywo. Z jednej strony mega dużo postów, fajne wypowiedzi i uczestnictwo w życiu forum, a z drugiej bardzo słaby poziom argumentacji i "wiecznie pokrzywdzony Arsenal" :P
3. @futbolowa - chociaż mam wrażęnie, że Twój foruming jest taki, że już Cię znam. Mało kto się dzielił na forum swoim życiem, tak jak Ty, a to akurat dużo plus, bo dzięki temu można trochę Cię "poznać".
5. Największy dowcipniś -
1. @cloner - czasami zajebisty humor, ale czasami taki, że praktycznie nikt się na niego łapie. Z jednej strony aspirujesz do MVP, ale raz na miesiąc pierdolniesz czymś taki, że "wszyscy się spinają, tylko tu luźno sobie dyskutujesz".
2. @Chlopaczek - po paru latach wracasz tutaj w moim rankingu!
3. @Morrow - rzadko bo rzadko, ale fajny, inteligentny humor, jak chociażby w poście w temacie o reprezentacji. Wiem, że był on 28 grudnia 2021, ale to tylko przykład.
1. @Dr.Football1 - gość zaczął karierę i go ani widu, ani słychu. Doktorze, wracaj!
2. @kaczy - posty kaczego to jedna z najlepszych rzeczy, jakie miało to forum. Kaczy, opowiedziałbyś coś ze swoich przygód!
3. @petru - 15 postów w tym roku. Nie pasuje komuś, kto kiedyś uratował to forum! Piwus, co z Tobą?!
7. Najlepszy avatar -
1. @Kluchman
2. @Tomusmc
3. @futbolowa - że chyba jako jedyna na forum ma tutaj swoje zdjęcie!
1. Tomusmc tatą! - możemy dyskutować, pisać, kłócić sie, ale zawsze najważniejsze jest życie w realu. Zresztą post, że został tatą jest najlepiej ocenionym postem w tym roku!
2. @sickstick programistą! - to samo co wyżej.
3. Mundial i cała dyskusja o katarze.
1. @piotrcies - rok temu napisalem, że "oblata w piórka". Teraz zszedł na ziemię i gdyby bylo więcej miejsca to bym Cię dał w nominowanych do MVP. Piotrek, po słabym 2021 roku wróciłem do swojego poziomu i oby tak dalej.
2. @Chlopaczek - kiedyś świetny humor, który potem strasznie mi zbrzydł na tyle, że miałem Cię na ignorze. Ostatnio bardzo często odczytuje Twoje posty i widzę, że wraca stary, dobry Chłopaczek - ten, którego pamiętam z początków mojego forumingu.
3. @Bernabeu - szczerze to liczę, że w przyszłym roku powalczysz o MVP. W poprzednich latach rzadko zwracałem uwagę na Ciebie (mniej pisałeś?), a ostatnio wszędzie widoczny. Oby tak dalej!
1. @seba82 - znowu za pomoc w treningu, dziękuję ;)
2. @czubatka - Ty tutaj mam nadzieję, że będziesz co rok i chyba wszyscy wiedzą za co.
3. @maciek_88 - za pomoc na priv w 2 sprawach.
1. @Eyesmon - zajebisty gość, mega fajny tryb życia, chciałbym usiąśc na piwku kiedyś na takim wyjeździe co organizujesz i pogadać o życiu.
2. @Enjo - w tym roku padło na Ciebie. Myślę, że byłoby sporo wspólnych tematów - od piłki, przez mecze po siłownie. Wydajesz się fajnym gościem, który na przestrzeni paru lat bardzo dojrzał.
3. @Tomusmc - podobnie jak wyżej. Bardzo dużo wypowiedzi szczerych, czasami nie trzyma się za język, ale zazwyczaj trzyma fajny poziom. Lubie forumowiczów, którzy "zyją" na forum.
12. Największy dziwak -
1. @Piekie(L)ny - mam nadzieję, że ktoś zatrzyma bawarską maszynę, bo do tej pory mam ją przed oczami jak widzę tego użytkownika.
2. @7lechus - w pozytywnym sensie, bo podziwiam, jak można interesowa się kobiecą piłką :P
3. @Boticelli - bo najebał ponad 100 000 postów, nie piszac praktycznie nic od siebie :(
13. Najsłabsze ogniwo -
1. @MarcinW - drugi rok z rzędu. Mimo, że czytam Cię coraz mniej to mam wrażęnie, że większość postów przesycona jadem.
2. @Kesz - (głos zmieniony w trakcie//piotrcies).
3. @MazurXIII - kompletnie nie pasujący mi tutaj forumowicz.
1. @Kesz - największe załamanie. Tak wypisywanych głupot dawno nie czytałem - od tematów z Messim wczoraj przez oszukiwanie w Szachach po... ach, dużo tego było w tym roku.
2. @Hersk - zajebisty użytkownik, a ostatnio dał się strasznie ponieść emocjom. Rozumiem rozczarowanie, ale warto czasami zachować sobie coś dla siebie. Mama nadzieję, że uda się trochę ochłonąć po powrocie, bo ogólnie szkoda byłoby takeigo użytkownika stracić. Rok temu debiut roku, a teraz niestety trochę za dużo emocji.
3. @Pinturicchio - rok temu dostał sporo głosów na debiut, a od lutego go nie ma. On ma bana na zawsze czy po prostu nie wrócił?

Brakło mi miejsca, żeby jeszce kilka osób wyróżnic, które zasłużyły, ale cóż - może w przyszłym roku :)

Awatar użytkownika
roque
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 319

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: roque » 11 gru 2022, 9:51

Zagłosuje w kilku kategoriach, na inne nie mam głowy bo jestem za krótko tutaj :D

2. Debiut roku - @Pszczoła miał tu niezły start, a później zniknął... głos na zachętę, może wróci :D
3. Największy znawca - @7lechus za temat o piłce kobiet
7. Najlepszy avatar - @yedraz bo mało jest tutaj avatarów związanych z polskimi klubami, więc jego się wyróżnia
8. Wydarzenie roku na forum - Mundial 2022
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka
11. Najfajniejszy użytkownik - @matt bo jako jeden z nielicznych ogląda futbol na poziomie rund wstępnych kwalifikacji europejskich pucharów 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6279
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 gru 2022, 18:53

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt_ wszędzie go pełno, wszędzie na wysokim poziomie, do tego lubi oglądać mniej popularne rozgrywki, tylko na plus, @futbolowa 99% postów level world class, @orzeu porządny Interista, przyjemnie się go czyta :witam:

2. Debiut roku - zdecydowanie @Mr.Chris i @roque

3. Największy znawca - @Magnum za wątki sędziowskie :brawo: @Bernabeu choć la liga to nie moja bajka to jego posty czytam z zaciekawieniem, zna się ziomuś :peace: @orzeu za ligę włoską ;)

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nie mam potrzeby ;)

5. Największy dowcipniś - nikt, obniżyliście poziom, większość w zwale to jakieś durne przeróbki, tylko moje obrazki są debest ;)

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- nikogo, jak ktoś znika to jego sprawa

7. Najlepszy avatar - @Delpiero14 nadal te oczy robią wrażenie :mrgreen: @roque propsy za oldschool ;)

8. Wydarzenie roku na forum - @DDK który chwalił się sukcesami w Arenie, widać że wiele dla niego znaczą (ja się na amatorskich rozgrywkach nie znam)

9. Kto poczynił największy postęp - @piotrcies różnie bywało w przeszłości między nami, rok '22 zdecydowanie na plus :smoke:

10. Najbardziej pomocny użytkownik - @Boticelli super są te wrzutki z filmikami

11. Najfajniejszy użytkownik - @matt_ @piotrcies @Eyesmon

12. Największy dziwak - każdy jest na swój sposób dziwny, i bardzo dobrze :peace: a głos leci ponownie do @Kluchman @czarny samael, a @moody dołącza w tym roku, nie ogarniam tego jego stylu pisania, strasznie męczące, no i większego fanboya Leo to chyba nie ma na calutkim świecie :whistle:

13. Najsłabsze ogniwo - @czubatka fajnie że ogarnia techniczne sprawy, ale poza tym 0/10, żadnej merytoryki o piłce, sztuce, polityce, do tego ego fruwające już pod niebem ;) naprawia forum, prawie wszyscy go chwalą, no i niestety sodówa odbiła :angry2: @Ojciecdyrektor delikatnie go usprawiedliwia, że od dawna w kraju nie mieszka, więc język może być dla niego obcy, ale... łojezusie, tutaj również żadnych postów na temat, same linki, jakieś durnoty, słabe przepychanki z jego strony :angry2: @wloski ma jakąś niezdrową obsesję na moim punkcie, nawet wpisał sobie że mieszka ileś tam km obok mnie, potwornie niesympatyczny typ

14. Największe rozczarowanie - @Hersk poprzedni rok bdb, ten bardzo słaby, chłop bardziej wybuchowy niż dupa po ostrym kebsie, @BadBoy jedyny uzytkownik (chyba), który trafił na ignore'a u mnie, cóz, kolejny fan Juve, który nie trzyma poziomu

:witam:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 1959
Kibicuję: Tylko Polsce i Polakom
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 14 gru 2022, 19:26

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @Bernabeu@futbolowa@piotrcies
2. Debiut roku - @Mr.Chris
3. Największy znawca - @Bernabeu nie muszę chyba tłumaczyć, każdy widzi jakość i wiedzę. @moody podobnie, choć z wyjebką na styl pisania. @Cement za pasję do niszowości w tym sporcie, to trzeba mieć to coś.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @DDK charakterny gość, żadna pierdoła, @Tomusmc lubię i bo jest legendą forum i na pewno, by mi poopowiadał historie z forum, których nie znam, @czubatka bo mamy sympatyczny kontakt i czemu nie?
5. Największy dowcipniś - nie wiem
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? - nie wiem
7. Najlepszy avatar - @Tomusmc, @Ilka, @Kluchman
8. Wydarzenie roku na forum - posty w temacie o wojnie na początku roku, relacja, przewidywania. Działo się.
9. Kto poczynił największy postęp - @Ilka powrót i aktywność, już nie znikaj jak wróciłaś :D @moody nie wiem jakoś lepiej mi się go czyta teraz, co nie znaczy, że kiedyś się czytało źle.
11. Najfajniejszy użytkownik - @DDK po prostu, szanuję. @Eyesmon Dziadek to jest [k****] wporzo gość. @Keres nie wiem lubie go i jak nazywa mnie "łaner" XD pierwsze trzy osoby, które przyszły mi na myśl, gdybym rozkminiał musiałbym robić selekcję, a to zawsze problematyczne.
12. Największy dziwak - @Piekie(L)ny
13. Najsłabsze ogniwo - nie wiem
14. Największe rozczarowanie - nie wiem

Czuje że mimo wszystko za krótko jestem na forum żeby na niektóre kategorie bez problemu odpowiedzieć

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 166

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 20 gru 2022, 0:51

Tym razem zagłosuję szybciej i też poczęści wyjaśnię dlaczego :)

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt_ jest wszędzie @Morrow Twoje posty zawsze czyta się przyjemnie @Magnum Tyle lat zagranicą,a nadal tutaj zagląda :D
2. Debiut roku - @Mr.Chris @roque w tej kategorii liczy się cyfra, zaadaptowali się tutaj i oby zostali na dłuzej :)
3. Największy znawca - @Cement @seba82 @fekalia ogromna wiedza i nadal ją poszerzają
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Diamen23 @Tomusmc @Enjo fajny skompletowany hattrick,gdzie od każdego sporo bym się dowiedział, o ich klubie,któremu kibicują
5. Największy dowcipniś - @Chlopaczek łopaczek @sickstick potrafią rozśmieszyć
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- @Dr.Football1 rozumiem dużo obowiązków w szukaniu perełek,ale totalnie przepadł
7. Najlepszy avatar - @sci @yedraz gdzieś Panowie chciałem Was wcisnąć za aktywność na forum @Kluchman nie wiem kiedy,ale wróć do krowy :P
8. Wydarzenie roku na forum - @DDK i jego sukcesy amatorskie,@Tomusmc został ojcem,Mundial 2022
9. Kto poczynił największy postęp - @piotrcies w zeszłym roku rozczarowanie,w tym naprawdę :brawo: @Ilka nie znikaj,
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka @Delpiero14
11. Najfajniejszy użytkownik - @futbolowa @DDK @Eyesmon dzięki Wam tworzą się ciekawe dyskusje o życiu prywatnym
12. Największy dziwak - @cloner Człowiek instytucja na forum, wykładowca j.polskiego pracujący w lombardzie coż prawdziwy unikat :P @Piekie(L)ny bierz pół,a machina powinna nadal pracować ;)
13. Najsłabsze ogniwo -
14. Największe rozczarowanie - @Dr.Football1

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 20 gru 2022, 10:54

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @Cement @Magnum @Morrow

2. Debiut roku - @Mr.Chris

3. Największy znawca - @Bernabeu

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nikogo

5. Największy dowcipniś - nie ma tu zabawnych osób

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- zapominam o tych których nie ma

7. Najlepszy avatar - Ci którzy nie mają avatarów

8. Wydarzenie roku na forum - Mundial

9. Kto poczynił największy postęp - a ktoś poczynił?

10. Najbardziej pomocny użytkownik - @cruel @DelPiero

11. Najfajniejszy użytkownik - @Eyesmon , @cruel @czubatka

12. Największy dziwak - @cloner

13. Najsłabsze ogniwo - @DDK @cloner @Hersk - tu właściwie chodzi o głównie nabijanie postów a przynajmniej w przypadku Clonera i Herska jakich wszędzie pełno, ale wartość merytoryczna ich wypowiedzi jest po prostu bardzo mała. Inna sprawa w tej kategorii jest z DDK jaki dał mi się poznać jako gbur który próbuje narzucać swój punkt widzenia. W dyskusji z nim nie ma nawet co się silić na argumenty bo to jak rzucanie grochem o ścianę a i tak ostatecznie strzeli focha i będzie w innych tematach wyrywał z kontekstu wypowiedzi aby przedstawić Cię w złym świetle. Antypatyczny gościu i chyba jedyna taka osoba jakiej faktycznie na forum nie lubię i dyskusji wolę unikać.

14. Największe rozczarowanie - @piotrcies , Wygrana Argentyny na mundialu :foch:

Ogólnie tak jak już jestem tutaj od 10 lat tak nigdy nie wnikałem w życie forumowe, nie brałem udziału w tego typu zabawach i nie mam nawet pamięci do osób. Wymieniłem te które gdzieś utkwiły mi w głowie albo za sprawą wspólnych tematów albo tego, że gdzieś potrafili się przyczepić do moich wypowiedzi, no i też nie przepadam za osobami jakie nabijają posty i traktują forum dyskusyjne jak czat.

Zapewne są osoby jakie zalazły mi za skórę a wyszły mi z pamięci z perspektywą czasu a także te jakie lubię a też w danej chwili nie potrafiłem ich sobie przypomnieć, więc cóż.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 1763
Kibicuję: Karimowi Benzemie
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 20 gru 2022, 17:40

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - faworyt może być tylko jeden, @Bernabeu, no nie ma innej opcji by nie zgarnął on tu kompletu punktów, merytoryka, czynny udział w dyskusjach, duży sens postów. Z ogromną przyjemnością się go czyta, można powiedzieć, że był w tym roku jak Karim Mostafa Benzema - bezbłędny. Ostatni raz w tym roku, BERNABEU BALLON D'OR. Dalej stawiam na @Morrowa, niby go mniej, ale to nadal TOP poziom, jeśli chodzi o posty i zawsze gdy widzę, że pojawił się od niego nowy wpis czytam go z wielką chęcią. Mamy na forum masę osób, od jednozdaniowców (ale to nic złego) po piszących piękne referaty, w tej kategorii na pierwszych dwóch miejscach stawiam właśnie na osoby piszące długo, z sensem - powtórzę się -, no po prostu lubię czytać takie wpisy, ale jak już Cię wywołałem Morrow, a wiem, że to przeczytasz. To weź no wpadaj tu częściej! Na trzecim miejscu stawiam na @piotrciesa, bo cały czas podziwiam, że chce mu się to wszystko ogarniać, na forum od lat, a poza tym Piotrek to w porządku gość. Zasługuje na głos.
2. Debiut roku - @Mr.Chris to oczywisty faworyt w tym roku, wytrwałości i pozostania na dłużej na forumku życzę. Dalej @roque, zaszczytne trzecie miejsce pięćdziesiąte ósme wcielenie DREWNIANEGO SRACZA, czyli @Antoni Walendziak.
3. Największy znawca - @Bernabeu za ogół dyskusji, @Cement za hiszpańską piłkę i relacje z boisk Segunda (chyba jak co roku xD) oraz @7lechus, fajnie się czytało japońskie posty podczas Mundialu. Szanuję zajawkę.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Sergek, @matt_ oraz @cloner
5. Największy dowcipniś - są tu delikatne problemy, bo do Zwały nie zaglądam już tyle co kiedyś. Posty @sicksticka się fajnie czyta, więc tym razem on.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- @blackmore, @Rojiblanco vel ubek i @Dr.Football1
7. Najlepszy avatar - @sickstick, choć to podróba prawdziwej wersji z potężnym Algierczykiem. Ale ogólnie sick zawsze ma zajebiste avki. @Kluchman, bo mimo że nie ma krówki to CarlotoCarlo też robi robotę.
8. Wydarzenie roku na forum - Nie zgadniecie! 1. KARIM BENZEMA BALLON D'OR. Wszystko inne schodzi na dalsze miejsca. Te zaciekłe dyskusje i czytanie postów o szantażyście, cudownie się to czytało. Grande Karim! 2. Mundial, bo to jednak masa postów pojawiających się z tej okazji na forum. 3. Powrót DREWNIANEGO SRACZA, choć to już nie to samo co kiedyś.
9. Kto poczynił największy postęp - 1. Osoby, które przestały mnie wreszcie nominować w tej kategorii niezmiennie od ośmiu lat xD Tutaj mam problem, nikt aż tak się w oczy nie rzucił.
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka niezmiennie.
11. Najfajniejszy użytkownik - @cloner, to co pisałem na początku, mamy na forum masę różnorodnych osób, cloner jest tu wieczny, odkąd się rejestrowałem to Kostek zawsze był, nie zawsze się zgadzamy, ale nie wyobrażam sobie tej strony bez niego. No dziwnie bym się poczuł, gdyby nagle tak o zniknął na jakiś rok. Fajny jest też @matt_, bo to chyba jedna z najmniej konfliktowych osób na forum, nie przypominam sobie drugiego takiego użytkownika. Na trzecim miejscu @moody, bo choć z drugiej strony barykady to lubię czytać jego posty, a każda hiszpańska siła na forum jest w cenie.
12. Największy dziwak - nie wiem szczerze mówiąc, dlatego napiszę ogólnikowo. Każdy kto obrażał w tym roku Karima Benzemę.
13. Najsłabsze ogniwo - @Kesz tu myślę argumentacja zbędna, odkleiło chłopa.
14. Największe rozczarowanie - nikt mnie nie rozczarował. No dobra, może rozczarowali mnie Ci, którzy zrezygnowali z forumka. Wiem, że to czytacie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 3352

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 gru 2022, 22:10

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - matt, ano dlatego że lubi futbol reprezentacyjny i się tego nie wstydzi. A kibicujemy złotemu pokoleniu Wysp Owczych zanim to będzie modne
2. Debiut roku - roque - tutaj wyjątkowo w tym roku kilku dobrych kandydatów się znalazło, trzeba docenić każdego i on akurat bez zbędnego "jestem tu pół roku nie będę głosował" albo "jestem tu 10 lat ale rzadko" i coś tam zagłosował. Zachęcam go żeby uzupełnił resztę kategorii.
3. Największy znawca - Bernabeu trochę po znajomości, trochę zasłużenie
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Magnum i sonety krymskie :wink:
5. Największy dowcipniś - powiem tak: rzadko mnie ktoś naprawdę rozśmieszy ale jestem coraz starszy i może już po prostu jestem starym tetrykiem. Ale ten mem o Kowalu i Bellerinie to był top więc Hersk
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- Morrowa niby jest ale lepiej by było żeby był częściej
7. Najlepszy avatar - Hersk
8. Wydarzenie roku na forum - zbanowali czarnego ale nie pamiętam za co więc chyba nie było to wydarzenie roku. Był ten dziwny typ z Juventusu co brał jakieś leki i się tym chwalił i zaczepiał Ilkę, on mi najbardziej zapadł w pamięć ale nie pamiętam jak się nazywał
9. Kto poczynił największy postęp - moody, trochę z niego zeszło ciśnienie jak Messi odszedł z Barcy i zaczął się naprawdę sensownie wypowiadać. Nie mówię, że nigdy nie było merytorycznie ale czuć było nutkę tego fanatyzmu, teraz tego dużo mniej
10. Najbardziej pomocny użytkownik - czubatka za ogarnianie spraw technicznych, bez tego forum już dawno by padło
11. Najfajniejszy użytkownik - Cement, lubię jego posty czytać
12. Największy dziwak - Piekielny bawarski walec i wszystko jasne
13. Najsłabsze ogniwo - jestem tradycjonalistą i tradycyjnie nikogo nie wymieniam w tej kategorii. Każdy z nas dokłada tu cegiełkę, nawet Łukasz zawsze pozostanie w naszej pamięci
14. Największe rozczarowanie - kibice Juventusu bo za dużo biadolenia w najlepszym temacie i się tego czytać nie dało w wiadomym okresie :D

Ogólnie muszę przyznać że to był zaskakująco dobry rok forumingu, wydawało się już kilka lat temu że będzie powolny zjazd w dół ale nadal się tu dobrze bawię więc dobra robota, oby tak dalej :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 392
Kibicuję: Manchester United

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 26 gru 2022, 14:05

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - Kandydatów całkiem sporo, ale zdecydowałem wymienić max 1 osobę na kategorię i pierwszy na myśl przychodzi mi @Morrow.

2. Debiut roku - @roquezdecydowanie się wyróżnia.

3. Największy znawca - @seba82dochodzi tutaj duża wiedza poza boiskowa, przynajmniej w tematach mnie interesujących.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Eyesmonza ciekawe podróże i wydaje się sympatyczny styl bycia.

5. Największy dowcipniś - @clonermoże nie zawsze jest taka intencja, ale czasami śmiechnę z jego docinków :D

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? - Za mojej kadencji jeszcze chyba nie zniknął nikt taki.

7. Najlepszy avatar - Szczerze mówiąc nie zwracam na nie uwagi :]

8. Wydarzenie roku na forum - Zdecydowanie Mundial. Bardzo mocno wpłynął na ilość dyskusji na forum jak i po prostu samych postów.

9. Kto poczynił największy postęp - Brak danych za rok kalendarzowy 2021.

11. Najfajniejszy użytkownik - @Magnumpomimo, że jest fanem Arsenalu :D no i potrafi znieść mnie najebanego, a przynajmniej udaje. Czasami też coś śpiewnie :D

12. Największy dziwak - Tutaj pójdę trochę niestandardowo, bo może to akurat ja dziwacznie interpretuje, ale dziwi mnie jak różnie dwie osoby mogą zinterpretować jeden mecz, czy nawet jedną drużynę. Czasami wydaje mi się, że oglądaliśmy zupełnie innych piłkarzy w tym samym czasie lub opisujemy dwa różne wydarzenia @Bassu.

13. Najsłabsze ogniwo - Jeszcze nikogo nie jestem w stanie tu umieścić. Może za rok :D

14. Największe rozczarowanie - @czarny samael. Jego i Seby wpisy w polityce zagranicznej były tym co powodowało, że w moich pierwszych miesiącach na forum odwiedzałem je co parę godzin. Rozczarowującym było jak okazał się zwykłym gimbusem i napinaczem.

[/quote]

Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 224

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 27 gru 2022, 2:49

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - wybieram @DDK ze względu na szeroki zakres tematów, w których wypowiada się z kulturą i w oparciu o rzetelną wiedzę.

2. Debiut roku - wybieram @Mr.Chris ze względu na ogólną aktywność, a w szczególności za obecność w temacie Manchesteru United

3. Największy znawca - wybieram @Magnum za dogłębną znajomość przepisów sędziowskich oraz @Bernabeu i @moody ze względu na ich zdanie nt. piłki nożnej, które sobie cenię

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - wybieram @Eyesmon wydającego się mieć ciekawą i bogatą historię życia, której warto byłoby posłuchać przy dobrym trunku

5. Największy dowcipniś - wybieram użytkownika, który jak zakładam niezamierzenie, ale często bawi, czyli @cloner

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? - za krótko tutaj jestem

7. Najlepszy avatar - nie umiem wybrać

8. Wydarzenie roku na forum - Mundial w Katarze

9. Kto poczynił największy postęp - za krótko tutaj jestem

10. Najbardziej pomocny użytkownik - wybieram @czubatka za ogarnianie kwestii technicznych

11. Najfajniejszy użytkownik - wybieram @DDK i @Eyesmon

12. Największy dziwak - wybieram @Kesz i @Ojciecdyrektor

13. Najsłabsze ogniwo - zostawiam bez odpowiedzi

14. Największe rozczarowanie - jak wyżej

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4779

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 27 gru 2022, 14:36

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @DDK Michał często się udziela w różnych tematach, żyje na tym forum od lat i jest w porządku. Potrafi walczyć jak lew o swoje racje co szanuję mocno

@piotrcies nie zawsze nam po drodze, ale trzyma to forum za przysłowiową gębę i nie robi burdelu swoimi decyzjami. Nie każdy się z nim zgadza, ale taka to fucha ;)

@futbolowa Klaudyna zawsze na propsie. Nasza kobitka, która jest tu od kiedy pamiętam. Do tego mocno trzymam kciuki za osiągnięcia w życiu osobistym

2. Debiut roku - tu chyba nie będę się wyróżniał jak napiszę @Mr.Chris - gość się tak wpasował, że wydawać by się mogło, że piszę tu od lat. @roque nie udziela się tak często, ale daje radę i dla niego również plusik

3. Największy znawca - @Bernabeu duża wiedza w wielu tematach piłkarskich, nie tylko w Hiszpanii

@Cement i @7lechus za egzotykę

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @DDK, @futbolowa , @matt

5. Największy dowcipniś - bez zmian chyba jak co roku @sickstick i @Chlopaczek

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- @seba82 gdzies zaginął w ostatnim czasie. Może wróci wraz z Serie A ;) @blackmore duza strata dla forum

7. Najlepszy avatar - nie zwracam tak uwagi na avatary gdyż w większości piszę z telefonu i są to za małe miniaturki, ale wygrywają chyba cycuszki @Ojciecdyrektor bo przykuwają uwagę ;)

8. Wydarzenie roku na forum - Mundial, bezsprzecznie

9. Kto poczynił największy postęp - nie mam pojęcia

10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka ogarnia to całe forum i przede wszystkim nie jest głuchy na prośby

@Hersk za aktywność

@futbolowa

@piotrcies

12. Największy dziwak - @cloner @Delpiero14 @coco

13. Najsłabsze ogniwo - nikogo nie uważam za najsłabsze ogniwo. Wspólnie tworzymy to forum i każdy coś wnosi, nawet jak pisze głupoty

14. Największe rozczarowanie @Delpiero14 im starszy tym gorszy. Z roku na rok zamiast pisać merytorycznie to się czepia lub na siłę próbuje być zabawny

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2068

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 27 gru 2022, 21:25

@DDK @piotrcies @
2. Debiut roku -@Mr.Chris @roque
3. Największy znawca - @Cement @Dr.Football1
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - a w sumie wszystkich z was, nawet tych z gorszej części Mediolanu :*
5. Największy dowcipniś - @sickstick @Chlopaczek
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- @(L)oczkerson @rekinho
7. Najlepszy avatar - @Ojciecdyrektor @DDK
8. Wydarzenie roku na forum - relacja z wojny @seba82 i powrót @Ilka ;)
9. Kto poczynił największy postęp - nie wiem, za mały mam zakres tematów
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @piotrcies @czubatka
11. Najfajniejszy użytkownik - @sickstick @Eyesmon
12. Największy dziwak - wiadomo @cloner
13. Najsłabsze ogniwo - @(L)oczkerson @Dr.Football1 @League
14. Największe rozczarowanie j/w przez ich brak

Awatar użytkownika
piotrcies
Bruno Fernandes
Bruno Fernandes
Reputacja: 6669

Plebiscyt forumowy 2022

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2022, 23:18

Miałem nie głosować, bo potem muszę to liczyć i im mniej głosów, tym mniej roboty, ale cloner mi wjechał na ambicję i musiałem. Wielu musiałem pominąć, niektórych dlatego, że nie znalazłem miejsca, choć zasłużyli, innych, bo mi nicki wyleciały z głowy i po prostu ogarnę już po publikacji - tak bywa. No i w dwóch przypadkach mój głos jest pokłosiem tego, że sam zostałem wywołany przez tych userów, bo się wahałem, a to był tzw. key factor. Ale do rzeczy:

@moody mega lubię jego inteligentny foruming - mocne szpileczki, ale zawsze pełna kulturka bez obrażania kogokolwiek. Top user od pewnego czasu.
@Delpiero14 dużo pisze, pełna kulturka, jedna z osób trzymających forum przy życiu.
@Mr.Chris pozdro dla fana United. W kilku kwestiach się nie zgadzamy, ale temat Manchesteru zyskał dużo jakości, a jako że to najważniejszy temat dla mnie, to zasługuje na mocne wyróżnienie.
2. Debiut roku -
@Mr.Chris zdecydowanie. W sumie to nieco wyżej wszystko wyjaśniłem.
@Piekie(L)ny na pewno forum nabrało kolorytu, a skoro bawarski walec wszedł już do forumowej klasyki, to musi być mocno zaznaczony debiut.
@roque spośród tych, którzy niedawno się pojawili, jego nick kojarzę najbardziej, więc również można go tu umieścić.
3. Największy znawca -
@Kluchman bezapelacyjnie. Obserwuję jego fanpage na Facebooku i mega cenię jego naukową zajawkę.
@seba82 za tematy wojskowe. Czasem tej wiedzy aż za dużo, bo na początku wojny to był trochę jak przekaźnik newsów z Twittera, ale widać, że na wojskowości się zna i trzeba to docenić.
@Conrado mam wrażenie, że to jest taki kulturysta pełną gębą i widziałem, że często coś tam doradza w tych kwestiach.
@Delpiero14 bo jeszcze nie było okazji, a byśmy się na pewno dogadali.
@Diamen23 podobnie jak wyżej. Do tego ma dość cięty humor, a to sobie cenię.
@moody jestem ciekaw, kto kryje się za tym nickiem.
5. Największy dowcipniś - na siebie nie wolno kurde.
@fieldy czasem się pojawia, ale to za mało. Staruszek chyba przeszedł na forumową emeryturę :/
@petru podobnie. Jako człowiek, dzięki któremu to forum w ogóle istnieje (i prywatnie równy gość, choć mógłby mieć lepszy gust muzyczny xd), zawsze ma honorowe miejsce na tym forum, a że z niego rzadko korzysta, to jest akurat zła wiadomość.
@Rojiblanco często widzę jego posty na Twitterze, ale na forum niezmiennie go brakuje.
7. Najlepszy avatar - kiedyś Carbon wnosił, żeby głosować tylko na tych, którzy zmienili avki w ciągu roku, a ja żadnego nowego fajnego nie kojarzę. A na te, które znamy od lat, głosowałem już nie raz.
Mundial - to bezapelacyjnie najważniejszy moment w życiu forum i fajnie, że po raz kolejny te tematy żyły, nawet jeśli w tych dyskusjach wychodziły takie kwiatki, że większość nie kuma, czym jest baraż;p
Dyskusja Messi kontra Ronaldo - to w sumie ostatnie tygodnie, ale te najlepiej się pamięta. Kolejny epizod w tym wieloletnim sporze, ale chyba już się wyjaśniło.
@Hersk po pierwszym roku nie spadł jego zapał, a nawet przyjął więcej obowiązków na siebie. No i plusik za pracę nad mentalem, hehe
@DDK w sumie to chyba taki głos za głos, bo to prawda, że w poprzednim roku częściej się ścinaliśmy, oczywiście zwykle nie z mojej winy, a w tym jakoś się nie ścinamy, co jest na pewno wynikiem progresu z obu stron. Tym lepiej, że miałem okazję go poznać osobiście i wolę tego DDK, którego poznałem w Krk lub tego, którego czytam teraz, od tego nerwusa sprzed roku.
@Tomusmc czasem się gotuje, ale mam wrażenie, że coraz mniej osób potrafi nacisnąć ten przycisk, po którym Tomuś zaczyna ziać ogniem. Może to przez to, że został ojcem, ale widzę w nim więcej spokoju.
@cloner wiadomo, Pan Ortograf zawsze na posterunku. A do tego nikt tak nie wyjaśnia ludziom, że są w błędzie, jak on xd
@czubatka bez jego pomocy i zwykle szybkich reakcji, forum pewnie byłoby dziś o wiele mniej czytelne. Plus za to, że jak się coś zgłosi, to zaczyna dłubać i szukać szybkich rozwiązań, choć w sumie dla niego to wolontariat.
@Magnum za wyjaśnianie kwestii sędziowskich. Bardzo fajny user, który ze względu na choćby czasowe ograniczenia, pisze mniej, niż by się chciało.
@HMK prywatnie bardzo spoko ziomek, choć jego uwielbienie dla Benzemy trochę psuje odbiór:/
@sci czasem rzuci czymś czerstwym, ale nie widziałem nikogo, kto by nawet szpilki wbijał tak, że nie można się obrazić. Pozytywny ziomek
@Morrow jak zwykle pisze na poziomie (chyba, bo czytam zwykle do połowy, hehe), tylko mógłby pisać częściej. Albo dzielić jeden długi post na dziesięć krótkich, to by nie było wrażenia, że pojawia się za rzadko. Ale ogólne spoko się wydaje.
12. Największy dziwak -
@Kesz oj zdecydowanie. Pomijam już dziwny styl pisania, który powoduje, że jego posty czyta się bardzo ciężko, ale ta tendencja do obrażania się o wszystko oraz czasem dziwne teksty dają obraz niezłego dziwaka.
@Piekie(L)ny o ile jest wyrazisty, o tyle, jeśli nie uprawia celowego trollingu, trochę odjechał tym bawarskim walcem.
13. Najsłabsze ogniwo - myślałem, żeby zagłosować w tym roku, ale tradycyjnie tego nie zrobię. Każdy coś wnosi na forum, jedni mniej, inni więcej, ale zawsze coś.
@Ilka niestety musi oberwać za to, że dwukrotnie czegoś się podjęła i potem znikała, czekając, aż temat przycichnie. Słabe to i niestety zadra w mym serduszku pozostała:(

Zablokowany

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”