Zagłosuj w Plebiscycie forumowym 2019! → Link do tematu z głosowaniem
(Głosujemy do końca roku)

Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8369
Domek nr 10 (temat luźny)
[k****]. Taki bol o kawalek plastiku? W tym towarzystwie wzajmnej adoracji trzeba tylko pisac zgodnie z linia?
- DDK
- Laureat Złotej Piłki
- Reputacja: 1342
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Kuźwa cloner, z tobą czasami jak z dzieckiem - nie, nie napisałeś tak, ale od tego zaczeła się cała dyskusją, którą kontynuowałes. A potem wytknałem Ci różnice między telefonem, a smartphonem, to spytałes po co o telefonie gadam?
Ozob - Twoje posty to przykład totalnego zidiocenia. Nie rozumiesz kompletnie dyskusji, nie umiesz dyskutować na poziomie. Zamiast zrozumieć argumenty, to Twoje posty "[k****]", "taki ból" i "towarzystwo wzajemnej adoracji".
Kiedyś już napisałem, że doceniam kulturę i umiejętność dyskutowania na poziomie. Raz na jakiś czas próbuje to zrobić, niestety widzę, że to w dalszym ciągu nie ma najmniejszego sensu.
wp//piotrcies
Ozob - Twoje posty to przykład totalnego zidiocenia. Nie rozumiesz kompletnie dyskusji, nie umiesz dyskutować na poziomie. Zamiast zrozumieć argumenty, to Twoje posty "[k****]", "taki ból" i "towarzystwo wzajemnej adoracji".
Kiedyś już napisałem, że doceniam kulturę i umiejętność dyskutowania na poziomie. Raz na jakiś czas próbuje to zrobić, niestety widzę, że to w dalszym ciągu nie ma najmniejszego sensu.
wp//piotrcies
- cloner
- Legenda Futbolu
- Reputacja: 3116
- Kibicuję: PB
- Kontakt:
Nie, to z tobą jak z dzieckiem

Dla mnie smartwatch to zbędny produkt, powtarzam to setny raz, bo może nadal nie zrozumiałeś tego. Od 25 lat noszę klasyczne zegarki i nie mam zamiaru do końca swojego życia zmieniać tego. A że 2 zegarki u jednego człowieka wyglądają źle, no to smartwatcha nigdy mieć nie będę.
Ode mnie tyle.
O jakich argumentach mowisz? Co podales ze swojej strony? Notyfikacje? Litosci.
Napisalem kilkukrotnie, ze kilka 100 za sprawdzenie notyfikacji dla pospolitego zjadacza chleba to uleganie modzie i konsumpcjonizmowi. Marketing wmowil miedzy innymi Tobie jak to poyrzebujesz tego gadzetu, ktory de facto nie oferuje nic wiecej niz to co posiadasz w komlrce. No, ale nie przekonam osoby nadajacej przesadna wartosc powiadomieniom, bo 2 sekundy moga zatrzasc tej osoby swiatem.
- piotrcies
- piotrcies
- Reputacja: 2541
i po co te nerwy, towarzyszu? Do tej pory była to normalna dyskusja na argumenty, a zaraz zaczną się wrzutki osobiste. Zresztą ty wszystkie argumenty, które tu padają, zbijasz kontrargumentami typu "nie warto", "a po co to", "tyle hałasu o dwie sekundy" itd., więc wiesz;d
Skoro jesteśmy coraz bogatsi jako społeczeństwo i stać nas na pewne rzeczy, to po prostu je kupujemy, zaspokajając za ich pomocą nie najważniejsze potrzeby, ale takie, które po zaspokojeniu innych pojawiają się w kolejce. Dla ciebie łatwiejsze płacenie czy szybsze sprawdzenie powiadomień to marny argument, ale widocznie są osoby, które na to zwracają uwagę i skoro stać ich na sprzęt, który spełni oczekiwania, to normalne, że go kupią. Ja akurat wyobrażam sobie, że smartwatch może ułatwić życie i być racjonalnym wydatkiem. Myślę, że na pewnym poziomie większość rzeczy staje się zbędnym luksusem, ale po to zarabiamy coraz więcej, by sobie zaspokajać te mniej palące potrzeby.
I jeszcze jedno. Piszac DDK z pozycji osoby na poziomie, ze jestem totalnie ziodiocony i to w sytuacji, gdy to ja dyskutuje bez ad personam po prostu sie nie zgadzajac sie ze slaba argumentacja, to brzmisz koniec koncow malo wiarygodnie. Ja wiem, znajac twoja tworczosc na forumku, ze bedac chwalipieta narcyzem pragniesz atencji, akceptacji i pochwal, ale postaraj sie posrod oparow samouwielbienia dostrzec, iz ktos moze miec odmienne zdanie niz Ty. Wowczas latwiej bedzie Ci utrzymac poziom, na ktorym rzekomo chcesz dyskutowac.
Spoko Pioter. Ja przeca nikomu nie zabrabiam kupna tego kawalka plastiku, prawda? Dla mojej przyjmenosci Ty, Dudus i DP mozecie miec po 10, ale to nie zmieni mojego spojrzenia na ten gadzet. Mowie, ze to lipa, bo z mojego punktu widzenia jest zupelnie nieprzydatna rzecz, ktora nie ma szans na udogodnienie mojego codziennego zycia.
Spoko Pioter. Ja przeca nikomu nie zabrabiam kupna tego kawalka plastiku, prawda? Dla mojej przyjmenosci Ty, Dudus i DP mozecie miec po 10, ale to nie zmieni mojego spojrzenia na ten gadzet. Mowie, ze to lipa, bo z mojego punktu widzenia jest zupelnie nieprzydatna rzecz, ktora nie ma szans na udogodnienie mojego codziennego zycia.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2019, 2:14 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrcies
- piotrcies
- Reputacja: 2541
Ty za to spakowałeś wszystkich adwersarzy do jednego wora i nazwałeś kółkiem wzajemnej adoracji. Tak też nie da się rozmawiać.
Zaprzeczaj, ale niestety tak to czasami tu wyglada. Rzadko pisze w tym temacie, ale czytam i to po prostu widac.
- 10
- Kapitan
- Reputacja: 175
- Kontakt:
Śmieszna dyskusja. Skoro komuś smartwatche się przydają i osoby te znajdują dla nich zastosowanie praktyczne, to po co udowadniać, że racja jest mojsza i że się im nie przydają?
Ja mam smartbanda (czyli namiastkę smartwatcha). Do piłki sobie kupiłem, żeby mierzyć dystans km. Średnio się sprawdza, bo liczy kroki na podstawie... wymachu ręki, więc liczy jakieś 2/3 kroków przy bieganiu. Ale plus taki, że jest lekki i nie przeszkadza na ręce.
Ja mam smartbanda (czyli namiastkę smartwatcha). Do piłki sobie kupiłem, żeby mierzyć dystans km. Średnio się sprawdza, bo liczy kroki na podstawie... wymachu ręki, więc liczy jakieś 2/3 kroków przy bieganiu. Ale plus taki, że jest lekki i nie przeszkadza na ręce.
- Ilka
- Gwiazda
- Reputacja: 1019
- Kibicuję: Widzew Barca MU Juve
- Kontakt:
Dzień dobry
A tutaj dalej ta denna dyskusja
Kurde od piątku nie mogę sie wyspać. Dziś już się pomotalam w pracy
co prawda zbyt późno chodzę spać ale jakoś nie mogę się wyrobić iść wcześniej. 

A tutaj dalej ta denna dyskusja

Kurde od piątku nie mogę sie wyspać. Dziś już się pomotalam w pracy

Przecież tak wygląda dyskusja z ozobem, jak sobie coś założy to musi wyjść na jego i tyle w sensie moja prawda "najmojsza". Jak powie że Schwarzenegger wyreżyserował władcę pierścieni to jak wyślesz ma screena z filmu z właściwym reżyserem to i tak będzie trwać przy swoim. Bez sensu z nim rozmawiać a widzę jeszcze są osoby którym zależy przekonać gościa.piotrcies pisze:Ty za to spakowałeś wszystkich adwersarzy do jednego wora i nazwałeś kółkiem wzajemnej adoracji. Tak też nie da się rozmawiać.
Czekamy na miesięcznicę dyskusji o smartwatchach 

- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 936
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
Dokładnie tak

Grunt to dobra organizacja

Ja teraz zmuszam się, żeby chodzić spać razem z M., czyli o idiotycznej 23, ale dzięki temu od rana jestem w stanie funkcjonować zamiast zamulać.
Co jest idiotycznego w chodzeniu spać o 23?