Pytania Techniczne - Strona 296

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
czubatka
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Posty: 1309
Rejestracja: 13 gru 2013, 1:40
Reputacja: 369
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 02 sie 2018, 23:28

DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 41719
Rejestracja: 08 mar 2005, 11:33
Reputacja: 3442

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 sie 2018, 23:34

To nie ma znaczenia. U mnie jest podobnie, raz zalicza ok i czytam dalej, a raz pokazuje nową stronę php i trwa odświeżanie.

Awatar użytkownika
DDK
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 9192
Rejestracja: 09 sty 2012, 0:01
Reputacja: 1592
Kibicuję: Tylko WISŁA

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 sie 2018, 23:42

czubatka pisze:
DDK pisze: czemu jak daje :ok: to czasami zalicza i zostaje na danej stronie, a czasami przenosi mnie na drugą gdzie jest jakiś tekst w stylu "dziękujemy"? Od czego to zależy?
Najprawdopodobniej od tego, czy cofałeś się w historii stron. W sensie dałeś cofnij w przeglądarce albo myszką.
Może warto to jakoś unormować? :)

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13971
Rejestracja: 07 sty 2012, 19:07
Reputacja: 2992
Kibicuję: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 sie 2018, 17:21

Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Posty: 11698
Rejestracja: 10 kwie 2005, 11:26
Reputacja: 1154
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 sie 2018, 22:49

sickstick pisze: Chyba jest tak że pierwszy like przenosi na inną stronę, zaś kolejne się tylko dodają. Może mi sypnąć lajkami za ten post (przynajmniej dwoma) i powiedzcie czy tak było ;)
Potwierdzam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Posty: 28381
Rejestracja: 31 maja 2004, 18:33
Reputacja: 2690
Lokalizacja: Gdańsk

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sie 2018, 21:22

Zrobiłem aktualizację routera (wcześniej z plusa, teraz nc+) i po aktualizacji mam napisane, że internetu nie ma mimo, że sygnał daje na każde urządzenie. Dzwoniłem do nc+ i u nich też wszystko w porządku. Resetowałem, przywróciłem ustawienia fabryczne i nic nie pomogło

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13971
Rejestracja: 07 sty 2012, 19:07
Reputacja: 2992
Kibicuję: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2018, 20:50

Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2855
Rejestracja: 01 cze 2006, 19:47
Reputacja: 157

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 wrz 2018, 21:00

A to jak to uczyniłeś?

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13971
Rejestracja: 07 sty 2012, 19:07
Reputacja: 2992
Kibicuję: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2018, 21:06

Resetuj Widowsa do ustawie fabrycznych -> Usuń wszystko -> potem na 4h wyszedłem z chaty i jak wróciłem to już wisiało na tym logo Lennovo i nic nie reagowało. Windows 10

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2855
Rejestracja: 01 cze 2006, 19:47
Reputacja: 157

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 wrz 2018, 21:09

Na początek bym spróbował ramy wyciągnąć i dysk. I to i to zdemontujesz bez potrzeby rozbierania laptopa

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13971
Rejestracja: 07 sty 2012, 19:07
Reputacja: 2992
Kibicuję: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 wrz 2018, 21:23

Właśnie ten Lenovo to takie gunwo 2w1 (komputer w monitorze) i on jest cały klejony, nawet go nie idzie rozkręcić

Całe szczęście mam jeszcze 9-letni laptop z Samsunga na którym teraz siedzę, ale w nim muszę przytrzymywać opakowaniem po kremie Nivea kabel zasilania, bo jest gniazdo wyruchane :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 15683
Rejestracja: 30 kwie 2006, 19:06
Reputacja: 1078
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 wrz 2018, 10:27

sickstick pisze: Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?
Jesteś pewien, że nie możesz uruchomić BIOS-u? Zwykle można to zrobić tylko chwilkę po uruchomieniu, a na różnych laptopach robi się to w inny sposób. Jesteś pewien, że wiesz, jak się tam wchodzi na twoim?

Awatar użytkownika
sickstick
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Posty: 13971
Rejestracja: 07 sty 2012, 19:07
Reputacja: 2992
Kibicuję: 4rsenal

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 wrz 2018, 11:52

Kluchman pisze:
sickstick pisze: Takiego srogiego formata przywaliłem na moim lennovo 2w1, że nawet Windows nie bootuje ani biosu nie idzie uruchomić. Nie reaguje na płyte. Tylko stoi na logo Lenovo i koniec. Da się to jakoś postawić czy trzeba do serwisu?
Jesteś pewien, że nie możesz uruchomić BIOS-u? Zwykle można to zrobić tylko chwilkę po uruchomieniu, a na różnych laptopach robi się to w inny sposób. Jesteś pewien, że wiesz, jak się tam wchodzi na twoim?
Faktycznie, bios jednak jest pod F1. Dodatkowo pod F12 mam wybór napędów. Próbowałem już coś ustawiać z tym uefi ale dalej wisi na logo lennovo i dalej nie idzie.

Awatar użytkownika
BadBoy
Kapitan
Kapitan
Posty: 2855
Rejestracja: 01 cze 2006, 19:47
Reputacja: 157

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 wrz 2018, 12:16

Spróbuj ustawić bootowanie z usb i zrób bootowalnego pendrive’a. No chyba ze masz płytkę z Winda

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Posty: 41719
Rejestracja: 08 mar 2005, 11:33
Reputacja: 3442

Pytania Techniczne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 wrz 2018, 13:18

Obrazek

Ja mam :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”