Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 15 wrz 2024, 17:53
7lechus
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 15 wrz 2024, 18:38
Ehh... i jak tu wierzyć internetom. Zainteresowałem się głębiej tym tematem z workami piasku za 15 zł... i okazało się, że ktoś celowo wyciął tam sporą część info z kontekstu i wrzucił posta oczekując inby. Ogłoszenie w oryginale było odnośnie sklepu oferującego szeroki asortyment arykułów ogrodowych, m.in worków wypełnionych piaskiem, ktore to faktycznie były w tej cenie sprzedawane detalicznie... ale na długo przed powodzią (fakt w hurcie taniej ale w tym przypadku piasek do doniczek czy akwariów mógł być płukany, barwiony itp..) Zresztą sam nie dawno kupiłem 20kg worek żwirku na cmętarz i zapłaciłem trzy dychy. Wychodzi, że w tej sytuacji ktoś albo się głupio zabawił... albo postanowił wyciąć konkurencję kłamstwem - wysyłając pod sklep tłum z widłami.7lechus pisze: ↑15 wrz 2024, 17:53Np. na reddicie był dziś post z fotkami zrobionymi ogłoszeniu gdzie ktoś oferował sprzedaż worków wypełnionych piaskiem za 15 zł... od sztuki.
W kwestii informacji to 1 tona suchego piasku (czyli ok.35 takich worków) kosztuje 15-25zł. Ot, znalazł się Janusz biznesu chętny do pomocy bliźniemu.
7lechus
piotrcies
7lechus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 wrz 2024, 12:34
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 16 wrz 2024, 13:54
7lechus
7lechus
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio