Ale Milan w tym roku ogladasz wiec jakim prawem mowisz ze dbasz o swoje zdrowie?
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 16 lut 2023, 15:05
Ale Milan w tym roku ogladasz wiec jakim prawem mowisz ze dbasz o swoje zdrowie?
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 lut 2023, 15:06
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 16 lut 2023, 15:15
Wszystko zależy od metabolizmu, ale niestety fat pride zwykle kończy się na 50 u lekarza lub na 70 u grabarza.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 16 lut 2023, 15:15
A już jutro za 2.49
E tam gadasz. Wiesz ile oszczędzam na byciu łysym? Jakieś 20 zł rocznie na szamponie i minutę dziennie na czesaniu. A tak serio to pewnie, gdybym mógł to bym był kudłaty, ale co zrobić
Messi(as)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 16 lut 2023, 15:17
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 lut 2023, 15:22
Ale ja w ogóle nie miałam tego na myśli. Powinniśmy na tyle dbać o swoje zdrowie, że jak od czasu do czasu najdzie nas na pączki, to nie będziemy tego nazywać ani "cheat mealem" ani nie będziemy sobie tego wyrzucać. Bo jak sobie wyrzucamy, to z reguły kończy się jakimś drastycznym ucinaniem kalorii przez kolejny tydzień, detoksami i innymi szkodliwymi cudami. W zdrowej, zbilansowanej diecie jest też miejsce na pączka co jakiś czas i nie trzeba się na nie rzucać w ilościach hurtowych w dniu, w którym świat nam akurat na to pozwala.Mr.Chris pisze: ↑16 lut 2023, 15:15Wszystko zależy od metabolizmu, ale niestety fat pride zwykle kończy się na 50 u lekarza lub na 70 u grabarza.
Sam lubię sobie pojeść porządnie i nigdy nie wstydziłem się zdjąć koszulki na plaży pomimo nabytego jakieś 7 lat temu solidnego boilera, ale na dłuższą metę stwierdziłem, że sam ze swoim stylem życia się źle czuję i walczę z tym regularnie. Przez te parę lat przyjemności mam teraz spore nieprzyjemności. Ze zdrowiem póki co nie mam problemów, ale i tu muszę uważać, bo większość genów mam po tacie, który jest cukrzykiem (tak samo jak babcia), którzy dodatkowo mają tendencję do otyłości. Problemem dla mnie największym jest to, że nie mogę robić tego co lubię w sposób taki jak lubię. Kiedyś mogłem przejść kilkanaście kilometrów po górach, a teraz 10km spacer po w miarę równym terenie jest wyzwaniem. Podobnie jest z bieganiem, gdzie dystans maksymalny spadł o około połowę.
Gdybym kiedyś miał wyrzuty sumienia podczas jedzenia ciasta, to teraz bym był o wiele szczęśliwszym człowiekiem i pomimo bycia względnie tolerancyjnym, uważam, że promowanie nie dbania o dietę jest równoznaczne z okaleczaniem ludzi... Oczywiście działa to w dwie strony, modelki i kultura szczupłości też nie są dobre i zdrowe zarówno dla ciała jak i dla psychiki.
futbolowa
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 17 lut 2023, 15:31
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 lut 2023, 20:21
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: roque » 17 lut 2023, 22:09
roque
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 17 lut 2023, 22:11
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 17 lut 2023, 22:16
DDK