O futbolu na luzie... - Strona 6330

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
16
76%
Nie
2
10%
Nie wiem
1
5%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
2
10%
Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 2404
Kibicuję: Tylko Polsce i Polakom
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 mar 2023, 19:36

424 wygląda tak samo jak 442 tylko wyzej na grafice są boczni pomocnicy/skrzydłowi XD

Awatar użytkownika
PietroBosman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 229

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 mar 2023, 19:39

Tomusmc pisze:
18 mar 2023, 19:34
maciek_88 pisze:
18 mar 2023, 19:20
Pierwszy mecz sezonu 2011/2012 z Parmą:
Juventus (4-2-4): Buffon – Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, De Ceglie – Pirlo, Marchisio – Pepe (71′ Krasic), Del Piero (67′ Vidal), Matri (56′ Vucinic), Giaccherini
Za cholerę nie pamiętam, ale ta czwórka z przodu naciągana. Bardziej to pasuje pod 433. Później już zmienił taktykę patrząc po zmianach
Zmienił taktykę nie posiadając dobrego lewego obrońcy plus Vidal w takiej formie, że trzeba było znaleźć dla niego miejsce w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1273

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 18 mar 2023, 19:42

To 4-2-4 to nic więcej niż 4-4-2, ale z zaznaczeniem, że skrzydłowi mają grać z nastawieniem gry po ziemi, bez standardowej gry do linii końcowej i wrzucania piłki. To nie jest tak, że oni bywali jakoś mocno ofensywnie ustawieni. Tak naprawdę styl 3-5-2 Conte opierał się na tym, że piłka była rozgrywana powoli od tyłu (jego drużyny zwykle sa kompletnie ułomne w kontrach), zawodnicy ustawiają się w charakterystycznym półkolu i tak próbują atakowac. Pasuje to do 4-2-4, pasuje do 3-5-2.
Ale kupieni wówczas boczni pomocnicy: Estigarribia, Elja okazali się być słabi i w sumie wciąż lepiej od nich gral choćby Simone Pepe, który fajnie współpracował z Lichtsteinerem na prawej flance.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 mar 2023, 19:51

Pepe to był kot.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1235
Kibicuję: Inter Mediolan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 mar 2023, 19:52

masacra pisze:
18 mar 2023, 19:27

On to serio powiedział? :rotfl4:
W internecie i prasie już czerwono do granic możliwości, wszyscy pewni że po takiej wypowiedzi Conte poleci w najbliższych godzinach. Ja tam zawsze ceniłem takich trenerów co to mówią prosto z mostu, nie ma pierdolenia. Czy Conte nie ma racji ? oczywiście że ma, i miał ją też w poprzednich klubach, tylko różnica była taka że tam osiągał sukcesy.
W Tottenhamie coś rzeczywiście nie gra, skoro ktoś taki jak Conte nie potrafił ich przekierować na swoją mentalność, gdzie w każdym poprzednim klubie to zrobił.
Charakter Antka to jedno, gość jest toksyczny dla właścicieli, dla graczy jest surowy ale kwasów na dłuższą metę nikt z nim nie miał, ja tam dalej go uwielbiam za ekspresywność przy linii za przeżywanie meczu i za warsztat, bo on te swoje 3-5-2 opanował do perfekcji, puchary to inna sprawa, tu jest dziadem totalnym i grając tą formacją zawsze takim dziadem będzie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1611
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 mar 2023, 19:56

coco pisze:
18 mar 2023, 19:52
Czy Conte nie ma racji ? oczywiście że ma, i miał ją też w poprzednich klubach, tylko różnica była taka że tam osiągał sukcesy.
Ten gość to poziom Mourinho w zwalaniu winy na każdego innego, obrażaniu się i ględzeniu jak nie dostanie tego co mu się podoba. Nie potrafi nic zbudować jak nie ma komfortowych warunków, nic nie potrafi innowacyjne wymyślić.
Nie widzę żeby Klopp ględził ze musi grać jakimiś Bajceticiami czy innym Origim a Niemiec przy tym tworzy zawodnika (raz lepiej, raz gorzej).
Oby ten człowiek nie trafił nigdy do Milanu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1162

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 mar 2023, 20:10

coco pisze:
Ja tam zawsze ceniłem takich trenerów co to mówią prosto z mostu, nie ma pierdolenia
Szkoda że się zreflektowal dopiero po dwóch latach :D

Przecież to jest gra na zwolnienie. Gościu chce odejść ale nie chce zrezygnować z pensji/odprawy. Zero szacunku do takiego zachowania.
Można krytykować na różne sposoby wlasciciela jeśli czujesz, że nie daje ci odpowiedniego wsparcia. Ale gościu po prostu poniza klub dla którego aktualnie pracuje (wiadomo, że zero tituli to olbrzymi kompleks całego Tottenhamu).

Awatar użytkownika
PietroBosman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 18 mar 2023, 20:14

masacra pisze:
18 mar 2023, 20:10
coco pisze:
Ja tam zawsze ceniłem takich trenerów co to mówią prosto z mostu, nie ma pierdolenia
Szkoda że się zreflektowal dopiero po dwóch latach :D

Przecież to jest gra na zwolnienie. Gościu chce odejść ale nie chce zrezygnować z pensji/odprawy. Zero szacunku do takiego zachowania.
Można krytykować na różne sposoby wlasciciela jeśli czujesz, że nie daje ci odpowiedniego wsparcia. Ale gościu po prostu poniza klub dla którego aktualnie pracuje (wiadomo, że zero tituli to olbrzymi kompleks całego Tottenhamu).
W Juve nawijał jeszcze gorzej.

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1235
Kibicuję: Inter Mediolan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 mar 2023, 20:15

Enjo pisze:
18 mar 2023, 19:56
Nie potrafi nic zbudować jak nie ma komfortowych warunków, nic nie potrafi innowacyjne wymyślić.
co za pierdolenie :lol2:

Awatar użytkownika
Rezus
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2024

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 18 mar 2023, 20:17

Jest to burak po prostu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1611
Kibicuję: AC Milan

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 mar 2023, 20:17

Tak, bo odchodził z Juve czy Interu z innych powodów :blow:

Oby wrócił do Interu :D

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1162

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 mar 2023, 20:24

On zostal w Tottenhamie zatrudniony m.in właśnie po to by zmienić ta mentalność wiecznych przegrywów. I miał za to sowicie płacone. Po dwóch latach, jak już się zorientował, że raczej mu się to nie uda, to zamiast honorowo zrezygnowac, zaczyna pierdolić że ten klub ma mentalność wiecznych przegrywów :D
Złoty chłop, mówi jak jest. :rotfl4:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 2384

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 mar 2023, 22:17

Zdjecie koszulki zolta kartka. Pilkarze Lens graja w koszulkach z nie swoimi nazwiskami wszystko w porzadku. Ciekawy czy jakby Frankowski sobie dal nazwisko Messi to tez by go dopuscili do gry.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2043

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 mar 2023, 22:27

Kariera Conte pokazuje, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i ocena trenera czy zespołu przez kibiców opiera się w zasadzie tylko na tym co dzieje się na bieżąco, nie ma tu żadnej perspektywy długoterminowej. Jak jesteś na fali i wygrywasz na danym etapie rozgrywek, to jesteś geniuszem trenerki, jak masz kryzys, to jesteś patałachem. Akurat w przypadku Włocha widać już wyraźnie pewną powtarzalność, w Totkach akurat dostał projekt, z którym nie udało mu się po drodze odnieść sukcesu, co było elementem jego kariery trenerskiej w poprzednich drużynach.

Pamiętam te przytyki i złośliwości na forum, kiedy United było w głębokim kryzysie, a część użytkowników (w tym ja) było przeciwnikami zatrudnienia Conte. Po epizodzie Rangnicka i jego fatalnym okresie, tych wrzutek było jeszcze więcej ("a mogli wziąć Conte, haha :roftl3: "). Potem sam dałem się nabrać na Antonio po tym jak dobił do top4 oraz osiągnął z zespołem pewną regularność w wynikach i typowałem, że jego Totki mogą być realnym zagrożeniem dla City w walce o tytuł w tym sezonie. O ile Obywatele i Liverpool w końcu dostali pewnej zadyszki w lidze czego można było w końcu oczekiwać, tak słabej postawy Kogutów się nie spodziewałem.

Za to zachowanie Conte jak nie idzie, leci już zgodnie ze znanym wcześniej scenariuszem. Włoch do ekipy z papierami na top4 dostał "swoich" wskazanych graczy za około 200 baniek + darmowego Perisicia oraz wypożyczenia Kulusevskiego, Danjumy, Porro czy Lengleta, a i tak ciągle narzeka, że dookoła są winni wszyscy inni, tylko nie on. Antonio ściągnął sobie, często za grube miliony, połowę podstawowej jedenastki wedle uznania (Romero, Lenglet, Kulusevski, Bentancour, Richarlison, Bissouma, Perisić) do ekipy gdzie miał Llorisa, Kane'a czy Sona + kilku fajnych zadaniowców, a cały czas narzeka jak mu źle i ma pod górę. Winni piłkarze, winny zarząd, winna mentalność, winni wszyscy tylko nie trener. Dlatego go nie chciałem w United. Włoch to Mourinho 2.0. Narcyz, który potrafi robić wyniki i atmosferę, nikt nie odmówi mu sukcesów w Interze i Chelsea ale to trener do projektów krótkoterminowych i budowania kadry tylko pod własne potrzeby, po którym trzeba budować od 0. Nie ma tu żadnej dłuższej perspektywy, często zostaje puchar w gablocie (co jest plusem ale w Totkach się nie udało), smród w szatni i chlew do posprzątania.

Wypowiedzi po meczu kompletnie bez klasy i zgadzam się z @masacra, że Conte już od jakiegoś czasu gra na zwolnienie ale z zachowaniem uposażenia. Nie jest to przeciętny trener, zakładam, że ma większe szanse niż Mourinho aby dołożyć jakieś mistrzostwo do swojej kolekcji ale ryzyko i burdel jakie wiążą się z jego zatrudnieniem (ściąganie szrotu do kadry w hurtowych ilościach, którego potem trudno się pozbyć, toksyczna atmosfera przy odejściu, krótkoterminowa perspektywa) sprawiają, że nadal wolałbym aby nie został trenerem MU.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6756
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 mar 2023, 23:17

Ładna bramka CR7 z rzutu wolnego

https://dubz.co/video/e467d3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”