Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 wrz 2023, 11:14
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 17 wrz 2023, 11:25
5 kolejek to jednak za mała próba. O bramkarzach wszystko zostało napisane w tym temacie. Raczej nikt nie kłócił się z tym, że De Gea broni lepiej od Onany, ale miało być granie piłką od bramki, w tym aspekcie Hiszpan się już nie poprawi, a to miał być fundamentalny element stylu gry United ten Haga. Trzymanie DDG na ławce z pensją 200tys/tydzień byłoby bez sensu. Mało też prawdopodobne, że ten Hag by posadził "swojego" bramkarza. United traci średnio 2 bramki na mecz, ale ciężko uznać to za winę Onany. Może De Gea wyjąłby coś więcej, ale to nie sprawiłoby, że wygralibyśmy te mecze skoro drużyna ogólnie w tym momencie słabo broni i w dodatku słabo też atakuje.masacra pisze: ↑17 wrz 2023, 11:14Jak się skupić na błędach ten Haga to pierwsze co się nasuwa to bramka. Wiadomo, te 5 kolejek to mała próba ale póki co, wypuszczenie De Gei (było nie było 17 czystych kont w zeszłym sezonie - wygranie złotej rękawicy) i zainwestowanie ograniczonych środków pieniężnych w Onane odbija się lekko czkawka. Fajnie, że murzyn operuje piłka na nieosiągalnym dla Hiszpana poziomie ale czy jest lepszym bramkarzem i czy, przede wszystkim, linia obrony z nim w składzie wygląda lepiej? No póki co nic na to nie wskazuje lol.
Druga sprawa to opieranie pomocy na dwóch piłkarzach 30+. Już samo danie 30latkowi 4 letniego kontraktu z 350k/tydzień to średni biznes ale jako, że odpowiedzialność za to trzeba zrzucić na karb ludzi negocjujących te kontrakty to zostawmy to. Premier League pomimo ogromnej globalizacji jaka dotknęła te liga w ostatnich 20 latach to mimo wszystko wciąż dosyć specyficzne rozgrywki i jak się zastanowić i cofnąć pamięcią to naprawdę niewielu DMow trzymało poziom po 30 (mi na ten moment do głowy przychodzi tylko Fernandinho w zasadzie ale pewnie o kimś nie pamiętam). Nie wiem co tam sobie u was myślą ale to może być największa bolączka tego sezonu. Casemiro póki co wciąż nie wrócił z wakacji i ja osobiście sceptycznie podchodzę do tego czy jest to kwestia powrotu do formy czy raczej kolejny przykład na to, że Anglia to mimo wszystko nie jest kraj dla starych defensywnych pomocników.
Do tego okazuje się, że Martinez bez Varane u jego boku to nie taki rzeźnik jak mogłoby się wydawać i nagle jego wzrost zaczyna być zauważalnym problemem (gdzieś mi mignela statystyka że ma najgorszy procent wygranych główek spośród wszystkich obrońców w lidze lol). A że Varane jest podatny na kontuzje i ten Hag raczej nie ma co liczyć , że będzie chłop grał week in week out było wiadomo już przed sezonem.
To przez kolor koszulek. Czekamy jeszcze na Liverpool.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 wrz 2023, 13:28
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 17 wrz 2023, 13:47
Casemiro w Realu to był najrówniejszym graczem tego okresu ~2016-2022, po prostu ostatni sezon w Madrycie miał "dobry", a nie "znakomity".
Carlo to tam obejmował PSG na początku PSG-owania w trakcie sezonu, gdzie największą gwiazdą był chyba Nene, potem dostał Zlatanów i wygrał mistrzostwo, a potem uciekł do Madrytu. No i ja tam pisałem stricte o De Zerbim, a nie o Manchesterze, tutaj pewnie wszystko składa się na niesympatyczny obraz tego co obserwujemy rzeczywiście.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 17 wrz 2023, 14:29
Realista69 2.0
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 wrz 2023, 16:13
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 18 wrz 2023, 13:57
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 18 wrz 2023, 16:05
Ja właśnie trochę nie rozumiem przekonania, że zostało ustalone, że on nie wróci.
W prawdzie nie jestem mistrzem angielskiego, ale moim zdaniem ,,recommencing" nie odnosi się do całej kariery, a jedynie do powrotu do footballu. Do okresu pomiędzy przerwą, a powrotem na właściwy tor.All those involved, including Mason, recognise the difficulties with him recommencing his career at Manchester United. It has therefore been mutually agreed that it would be most appropriate for him to do so away from Old Trafford, and we will now work with Mason to achieve that outcome.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 wrz 2023, 20:17
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 wrz 2023, 17:30
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 wrz 2023, 11:58
Nebula RN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 20 wrz 2023, 15:41
Manchesterek Bieda-ted.Is the United job impossible?
No, but it’s difficult, especially for managers following one of the best managers ever. The expectations are very high but we can’t live in the same era as when I played. We had Arsenal and Chelsea as rivals towards the end. Now, most teams have money or even if they don’t, they don’t need to sell.
Back then, Wayne and Cristiano were the best young players and we signed them. Now, United can’t just go and buy Evan Ferguson. We couldn’t buy the players I mentioned to the club.
Players like?
Erling Haaland, before he made his Salzburg debut. Declan Rice, who wouldn’t have cost what he did in the summer. We discussed Moises Caicedo, but we felt we needed players ready for there and then. Brighton are very good at letting players come from abroad and find their feet for a year and a half. At United, you don’t have that luxury and that has cost the club loads of players.
We wanted Jude Bellingham badly — he’s a Man United player, but I respect he chose Dortmund. That was probably sensible. But it’s why I respect Aaron Wan-Bissaka and Dan James and Jadon. Young players prepared to come into a team that wasn’t 100 per cent there like it was when I arrived.
I would have signed Kane every day of the week and my understanding was that he wanted to come. But the club didn’t have the budget with the financial constraints from Covid-19, there was no bottomless pit.
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 20 wrz 2023, 23:04
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 wrz 2023, 23:08
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 wrz 2023, 23:43
Tzn. ja wiem, że wychodzi obecnie na twoje w tej nieustającej krytyce i nie ukrywam, że broniłem ETH nie raz i nie dwa, choć to bardziej było małżeństwo z rozsądku, niż prawdziwa miłość. Ale argumentów zaczyna brakować.
piotrcies
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio