Premier League 2023/2024

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1887
Kibicuję: AC Milan

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 cze 2023, 10:11

Pozwalam sobie zalozyc nowy temat dotyczacy najwyzszej klasy rozgrywkowej na Wyspach.

Dzis wylosowano terminarz na nowy sezon, jest on dostepny pod linkiem ponizej.

W pierwszej kolejce pojedynek Lysych - Mistrz Anglii pojedzie do Burnley, ktorego trenerem jest byly zawodnik City - Vincent Kompany. Do tego, beniaminek z Luton zagra w Brighton, a w niedziele zapowiada sie swietne spotkanie na Stamford Bridge miedzy Chelsea a Liverpoolem.

Obrazek

https://www.premierleague.com/news/3537201

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 2936

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 cze 2023, 10:40

Biorąc pod uwagę, jak wyglądały w tym sezonie mecze Chelsea - Liverpool, to spotkanie w ogóle nie zapowiada się ciekawie, ale do sierpnia jeszcze trochę czasu. Cieszę się natomiast, że Burnley wróciło do PL. Może już na starcie sprawią jakąś niespodziankę.

A w przypadku Luton najciekawsze będą mecze na ich stadionie :)

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 167
Kibicuję: England

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Albion » 15 cze 2023, 11:47

matt_ pisze:
15 cze 2023, 10:40
Biorąc pod uwagę, jak wyglądały w tym sezonie mecze Chelsea - Liverpool, to spotkanie w ogóle nie zapowiada się ciekawie, ale do sierpnia jeszcze trochę czasu.
No i mimo wszystko debiutowi Pocha warto się będzie przyjrzeć.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1227
Kibicuję: Manchester United

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 cze 2023, 16:16

Chciałbym jedynie poinformować, że jeżeli kliknie się tak jak na poniższym linku:

Obrazek

To wchodzi temat 22/23.

Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
czubatka
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1467
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 15 cze 2023, 19:27

Dzięki za przypomnienie.

Generalnie to od jakiegoś czasu myślę jak ten temat ugryźć. To oczywiście da się zaktualizować, ale tak mam wrażenie, że cała organizacja nawigacji po forum jest taka se :/

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1441

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 cze 2023, 13:16

Obrazek

:jupi:

Najwyzszy czas ( i tak z dekadę za późno)
Mówią, że przez lata 80te i 90te to był najlepszy komentantor na Wyspach (nie wiem, nie pamiętam tamtego okresu). Ale cały XXIw był najgorszy imo, a z racji koneksji i statusu jaki miał dostawał często najlepsze mecze do komentowania. Słuchać go to była prawdziwa katorga, potrafił zepsuć odbiór każdego meczu. Przenosząc to na polskie warunki, to takie połączenie Durdy z późnym Szpakowskim. Nie potrafił zbudować napięcia plus zbytnio się nie trudzil aby ukryć swoje sympatie i antypatie kibicowskie.

:D

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 948

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 17 cze 2023, 13:28

Świetna wiadomość. O wiele za długo. Wydaje mi się, że on po prostu dobrych kilka sezonów temu stracił zainteresowanie piłką i nie mógł tego ukryć. Gdzie w tym zawodzie to trochę pech. Komentarz przy przewrotce Benteke na OT i porównanie tego do bramki Martiala to też klasyk.

Nie powinienem się uśmiechać czytając ten nagłówek, ale it escalated quickly.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 17 cze 2023, 13:37

Sergek pisze:
17 cze 2023, 13:28

Nie powinienem się uśmiechać czytając ten nagłówek, ale it escalated quickly.
Obrazek

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 cze 2023, 14:23

Wczoraj jedna dobra wiadomość gruchnela, dzisiaj druga :beer:
Jeden z lepszych anglojęzycznych komentatorów obecnie. Duży upgrade dla Sky.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5512
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 cze 2023, 15:35

Od czasu wejścia na rynek Viaplay przez okrągły rok nie odpaliłem nawet 1 streama ze Sky. Właściwie po tym roku potrzebowałbym dłużej chwili żeby jakiś znaleźć, bo pewnie strony z których korzystałem już 5 razy zmieniły nazwę. Viaplay + kablówka z Polsatem, Eleven + TVP Sport i właściwie ciężko mi sobie wyobrazić mecz który chciałbym obejrzeć, a nie leciałby w tej ofercie.

Właściwie to po zastanowieniu jest duża szansa że będę musiał przeprosić się ze streamami, bo zapewne nie każdy mecz Arsenalu w LM będzie pokazywany w Polsacie. Mam wielką nadzieję że LM przejmie za jakiś czas Viaplay albo serwis streamingowych w ich stylu, żebym mógł sobie na legalu obejrzeć taki mecz jaki chcę. IMO to jest przyszłość telewizji sportowych, wierzę że za +- 5 lat każde poważniejsze rozgrywki będą pokazywane w takim formacie.

Wręcz sytuacja że w Lidze Konferencji Europy Viaplay pokazuje każdy mecz i mogę sobie zadecydować czy chcę obejrzeć Spartak Trnava - Inter Baku czy Hajduk Splik - Vikingur, zaś w Lidzę Mistrzów nie mogę obejrzeć meczu Arsenal-Inter, bo polski dostawca akurat tego dnia transmituje Bayern-Barcelona, jest nieco zabawna. Mamy w Polsce Puchar Śmietnika i Ligę Odmętów Europy transmitowaną w iść mistrzowskim stylu, oraz Ligę Mistrzów transmitowaną w formacie rodem z XX wieku. Kiedy mój klub grał w tych podrzędnych pucharach to mogłem pływać w transmisjach, zaś kiedy wszedł do Ligi Mistrzów muszę się babrać w szukanie streamów. Ot paradoksik.

moody
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1974

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 cze 2023, 15:44

eee polsat ma tyle tych kanalow premium odpalanych w czasie lm, ze tam chyba kazdy mecz jest puszczany

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 cze 2023, 15:58

moody pisze:
18 cze 2023, 15:44
eee polsat ma tyle tych kanalow premium odpalanych w czasie lm, ze tam chyba kazdy mecz jest puszczany
Ale kuchnia mistrzow tylko na jednym :?

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 353

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 18 cze 2023, 16:51

Enjo pisze:
15 cze 2023, 10:11
Pozwalam sobie zalozyc nowy temat dotyczacy najwyzszej klasy rozgrywkowej na Wyspach.
Nie widzę na razie innego kandydata na przyszłorocznego mistrza niż Manchester City. Ten klub stoi u progu historycznej i bezprecedensowej w Anglii szansy zarówno na zdobycie wszystkich sześciu trofeów (nie liczę EFL Cup, który nie ma już swojego odpowiednika w żadnej z najlepszych federacji), jak i zostania czterokrotnym z rzędu mistrzem Premier League. Taka szansa wiąże się z równie dużą presją, ale od profesjonalnych sportowców należy raczej oczekiwać, że doda im skrzydeł, a nie je odbierze.

Co więcej, żaden inny zespół w Premier League nie cechuje się jednoczesną umiejętnością gry na tak wysokim poziomie (Liverpool, Arsenal) i możliwością całosezonowej gry na wszystkich frontach dzięki głębi składu (Chelsea). W takiej sytuacji trudno byłoby sensownie założyć, że ktoś odbierze Obywatelom tytuł. Być może działania podjęte w trakcie okienka transferowego przyniosą nowe rozdanie sił.

Niestety, również i mój klub najprawdopodobniej nie rzuci wyzwania piłkarzom Pepa Guardioli. Pisałem już, że jestem zadowolony z pracy wykonanej przez Erika ten Haga, ale przed jego drużyną jeszcze długa droga na piłkarski szczyt. Manchester United nie posiada gotowego wyjściowego składu, nie wspominając już o rozbudowanej ławce rezerwowych na zadowalającym poziomie. Moim zdaniem, w pierwszej kolejności brakuje nam nowoczesnego bramkarza, ósemki do środka pola i bramkostrzelnej dziewiątki, która boiskową inteligencją i umiejętnościami technicznymi dopasuje się do stylu gry preferowanego przez trenera ten Haga. Należy również wspomnieć, że obecny sezon Premier League cechował się dziejową słabością Chelsea, Tottenhamu i Liverpoolu. Jeśli wszystkie te drużyny - razem z Manchesterem City, Arsenalem i Newcastle - wzmocnią się i zaczną grać na poziomie, Manchester United może mieć problem z dostaniem się do Ligi Mistrzów. Z tego powodu, najbardziej zależy mi, aby Holender postawił na budowę drużyny i walkę o pierwszą czwórkę. Wszelkie trofea powinny być kwestią drugorzędną. Nie warto bowiem oddać Ligi Mistrzów za zwycięstwo w Pucharze Ligi, a na bardziej wartościowe puchary możemy być po prostu za krótcy.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3023
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Premier League 2023/2024

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 20 lip 2023, 18:52

Mało oczywisty fakt: Chelsea ma najmłodszy zespół w całej Premier League

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Premier League 2022/2023

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 22 lip 2023, 17:34

Mój ulubiony temat 8)

Trzeba przyznać tak. Z jednej strony pół Premier League robiło, robi albo będzie robić interesy z Saudyjczykami więc niby co w tym dziwnego.
Z drugiej strony mamy fajna sytuację gdy, w praktyce, PIF sprzedaje piłkarza samemu sobie lmao. No to musi budzić jakieś pytania, wątpliwości nawet jeśli staną na głowie żeby wszystko było jak najbardziej przejrzyste.
Z trzeciej strony :)
Fajnie muszą wyglądać negocjacje pomiędzy szefami Newcastle i szefostwem Al Ahli (they are the same picture :)).
Pięknie będzie obserwować w która stronę to pójdzie i jak będą starali się rozwiązać problem, który sami stworzyli. Inna sprawa, że tylko strach przed reakcja opinii publicznej blokuje PIF przed kupieniem jakiegoś 'Embappe' za miliard do Al-Kaidy i wypozyczenie go za 1£ do Newcastle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”