Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1473

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 2864

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 wrz 2023, 18:57

Magnum pisze:
05 wrz 2023, 19:19
Gwiżdżesz to, czego oczekują szefowie, jesteś za to oceniany i dostajesz po łbie jak nie będziesz gwizdał zgodnie z tym, czego oczekują. A oni oczekują tego, czego oczekuje liga itp. Nie tak łatwo
masacra pisze: ↑wt 05.09.2023 16:18
A gdzie w tym wszystkim kibice i godnosc czlowieka? Gdzie ten mityczny duch gry?
Wracajac kolejny raz do Onany to napisales ze to dla Ciebie faul ale napisales tez ze w Anglii takiego czegos sie nie gwizdze. Wiec majac te dwie sprzeczne rzeczy na uwadze to gdybys sedziowal to spotkanie odgwizdalbys tam przewinienie i podyktowal karnego nawet wiedzac ze gora preferuje inne rozstrzygniecie?
Zglebmy te meandry myslenia sedziow pilkarskich.
Magnum pisze:
05 wrz 2023, 21:36
Oczywiście, wiele razy krytykuje decyzję sędziowskie. Jak choćby bramka dla city ze spalonego ostatnio, nie idzie tego wytłumaczyć.
Cos tam czasami skrytykujesz ale ogolnie to jestes miekki w tym aspekcie jakbys nie chcial urazic kolegow po fachu dlatego zazwyczaj wyglada jakbys ich bronil.
Mr.Chris pisze:
06 wrz 2023, 12:53
Tak. Premier League.
Smiech przez lzy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2026
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2023, 19:06

Chlopaczek pisze:
06 wrz 2023, 18:57
Wracajac kolejny raz do Onany to napisales ze to dla Ciebie faul ale napisales tez ze w Anglii takiego czegos sie nie gwizdze. Wiec majac te dwie sprzeczne rzeczy na uwadze to gdybys sedziowal to spotkanie odgwizdalbys tam przewinienie i podyktowal karnego nawet wiedzac ze gora preferuje inne rozstrzygniecie?
Zglebmy te meandry myslenia sedziow pilkarskich.
Webb wypowiedział się, że wg niego powinni to gwizdać, więc mając taką informację, gwizdałbym :P

Wiadomo, że gwiżdże się tak, jak nakazują szefowie. Albo przestrzegam tego, czego chcą albo dla nich nie pracuje.
Chlopaczek pisze:
Cos tam czasami skrytykujesz ale ogolnie to jestes miekki w tym aspekcie jakbys nie chcial urazic kolegow po fachu dlatego zazwyczaj wyglada jakbys ich bronil.
Najczęściej jak wchodzę na forum to jest wylewane już dużo pomyi na sędziów, jak większość forumowiczów ma rację i nie mam nic do dodania to zwyczaajnie nic nie piszę, a jak ludzie się mylą to bronie sędziów, bo jest o czym pisać ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 wrz 2023, 19:27

Magnum pisze:
06 wrz 2023, 19:06
Wiadomo, że gwiżdże się tak, jak nakazują szefowie. Albo przestrzegam tego, czego chcą albo dla nich nie pracuje.
Jak wygladaja te wasze spotkania sedziowskie? Wchodzi szef wszystkich szefow i mowi "Sluchajcie zuczki moje kochane od tego sezonu krociutko z pilkarzami jak nie ma zlamania otwartego to nie chce zebyscie odgwizdali przewinienie". Po takim komunikacie wywiazuje sie jakas dyskusja ze ktos mowi iz kibicom sie to nie spodoba albo ze nawet jemu sie to nie podoba bo on sam gral dosc dlugo w pilke i wie jaki to bedzie mialo wplyw na samych zawodnikow i trenerow czy raczej wszyscy cichutko ewentualnie "genialne szefie hip hip hurra niech zyje nam"?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 wrz 2023, 20:10

Ja nie sędziuje na poziomie takim, żeby mieć aż takie wytyczne ;) Nasze są przesyłane online :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 wrz 2023, 20:16

Powaznie? Nie masz szefa ktory ma szefa a ten ma szefa i szefem tego szefa jest szef wszystkich szefow?

Zadajac to pytanie inspirowalem sie tym:

W ogole to ja Cie pomagluje trochę skoro już Cie tu mam.
Jestes zadowolony z rozwoju swojej kariery sedziowskiej? Masz jakis rating? Istnieje realna szansa ze zobaczymy Cie kiedys w jakiejs roli (nie kibica) na meczu MLS?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1283
Kibicuję: Manchester United

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 wrz 2023, 20:38

Chlopaczek pisze:
Smiech przez lzy.
Jako sympatyk United mam ostatnio sporo powodów do płaczu, więc trochę śmiechu nie zaszkodzi - nawet jeżeli jest on przez łzy ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 wrz 2023, 14:10

Chlopaczek pisze:
06 wrz 2023, 20:16
Jestes zadowolony z rozwoju swojej kariery sedziowskiej?
Jestem zadowolony, robię to, co lubię, ale zostawiam to jako hobby a nie pracę. Jak zacząłem trochę bardziej interesować się tym, jakby iść wyżej i na poważnie, gadałem z ludźmi, którzy przeszli część tej drogi, to odpuściłem. Od osiągnięcia pełnoletności co roku spędzam sobie wakacje w Polsce i na wyjazdach z niej, mam luz, a tak nie mógłbym w ogóle tego robić, bo w lecie są zawsze warsztaty, na które trzebaby chodzić oraz turnieje, na które trzeba jeździć po całym kraju gdzie jeszcze w dodatku nikt ci za podróż nie zwraca. Znajomy jechał na Dallas Cup parę lat temu w ten sposób i tam mu nie zaliczyli i powiedzieli, że no trudno, może spróbować za rok upgrade'u ;) Wkurzył się i rzucił w ogóle sędziowanie. A tak w tej chwili sędziuje kilkanaście meczów w sezonie które są na naprawdę wysokim poziomie (i można je zobaczyć w telewizji, na ESPN+), a reszte sedziuje lokalnie dla radości i dość fajnych pieniędzy jak na ten poziom. Odpowiadając więc na drugie pytanie, nie, nie ma szansy na MLS, jestem już za stary, żeby zaczynać tę ścieżkę. Trzeba było to zacząć 10 lat temu albo mieć dobre plecy. ;) Ale jestem zadowolony z tego, co robię, bo to moja pasja i hobby, ale nie przeradza się w przykry obowiązek, gdzie traci się radość.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 wrz 2023, 14:21

Mialem nadzieje ze mi załatwisz przepocona koszulke Messiego z podpisem ale wolisz jezdzic na wakacje niz pracowac. Fajny z Ciebie kolega. DZIEKI ZA NIC.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 wrz 2023, 14:25

Chlopaczek pisze:
07 wrz 2023, 14:21
DZIEKI ZA NIC.
A to zawsze mogę załatwić, więc cieszę się, że to doceniasz. Pozdro!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5537
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 wrz 2023, 17:21

Arteta pisze: I am a really young manager, I have only had three and a half years in the job and I have few regrets. It was on two occasions, that after 60 minutes and at 85 minutes in two games in this period I could have changed the keeper in that moment, and I didn’t do it. I didn’t have the courage to do it, but I am able to take a winger or a striker and put a central defender at the back to make a back five and hold that result. We drew those games and I was so unhappy.
Arteta już zaczął rotowanie bramkarzami w podstawowym składzie, a tutaj sugeruje że korci go robić zmiany na tej pozycji w trakcie meczu. Yebaniutki. Z jednej strony ma to jakiś sens - jeśli założyć że Ramsdale jest lepszy na linii, zaś Raya we wszystkich pozostałych aspektach, to w zależności od przebiegu meczu jeden lub drugi może być bardziej przydatny. Z drugiej jednak strony ciekawe jak takie zabiegi wpłyną na pewność tych bramkarzy, postawę obrońców, no i fakt że wówczas błędy przez nich popełniane będą automatycznie łączone z tym że manager niepotrzebnie kombinuje. Zobaczymy czy za słowami pójdą czyny, sam szczerze mówiąc lubię oglądać innowacje w piłce nożnej.

Sam debiut Rayi ciekawy - dobry na przedpolu, praktycznie żadnego strzału bronić nie musiał (ten Everton Dycha to jest dno), natomiast ta jego gra nogami to jest poezja - np długie crossowe piłki posyłał zarówno prawą jak i lewą nogą z precyzją na poziomie Adrei Pirlo. Natomiast póki co bez przesadnego jaranka, być bramkarzem w meczu w którym rywal nawet nie próbuje strzelić ci gola, to nawet ja bym potrafił :P

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 6851
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 wrz 2023, 17:23

sickstick pisze:
18 wrz 2023, 17:21
być bramkarzem w meczu w którym rywal nawet nie próbuje strzelić ci gola, to nawet ja bym potrafił
A takie piłeczki też byś posyłał?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 wrz 2023, 17:26

Delpiero14 pisze:
18 wrz 2023, 17:23
sickstick pisze:
18 wrz 2023, 17:21
być bramkarzem w meczu w którym rywal nawet nie próbuje strzelić ci gola, to nawet ja bym potrafił
A takie piłeczki też byś posyłał?
Jako trampkarz byłem szkolony przez polską myśl szkoleniową lat 90-tych, czyli posyłałbym piłeczki w aut bez zbędnego ryzyka.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5056

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 wrz 2023, 17:29

Zmiana bramkarza w trakcie meczu ze względu na taktykę to już jednak wymyślanie kwadratowych jaj.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 wrz 2023, 17:38

Boromir pisze:
18 wrz 2023, 17:29
Zmiana bramkarza w trakcie meczu ze względu na taktykę to już jednak wymyślanie kwadratowych jaj.
Zaryzykuję stwierdzenie że połowa innowacji w piłce nożnej była kwadratowymi jajami zanim je wprowadzono. Gdybyś na przełomie lat 80/90 powiedział że chcesz bronić bez libero, to powiedzieliby że nie znasz się na piłce. A czysto hipotetycznie, załóżmy że na Luton w bramce wychodzi Ramsdale, rywal muruje i do 75. minuty utrzymuje się wynik 0:0. Czemu by nie wpuścić takiego Raye, który zaoferuje bycie dosłownie rozgrywającym, co da możliwość posłania dodatkowego gracza do przodu? Oczywiście teoretyzuję, sam nie wiem co Arteta ma w głowie, ale sytuacja o której pisze wydaje się mieć sens.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1471

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 wrz 2023, 17:47

Najlepiej to mieć bramkarza dobrego i na linii i w rozgrywaniu piłki wtedy nie trzeba kombinować.
Ja tam podtrzymuje swoje zdanie, na dłuższą metę Raya wygra rywalizację z Ramsdalem bo jest po prostu lepszym all round bramkarzem, a Arteta stara się być może zrobić podmianke w najmniej bolesny dla brytoli sposób.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”