Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1486

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 621

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 paź 2024, 16:02

sickstick pisze:
24 paź 2024, 16:00
Na Liverpool bez Ode, Saki i Saliby, czyli 3 najlepszych piłkarzy, a ponadto kontuzje w obronie sprawiają że najpewniej przeciwko The Reds tą formację uzupełni ktoś z grona Kiwior, 17-letni Lewis-Skelly lub nieśmiertelny <schemat> z Parteyem na prawej obronie. Nieźle to wygląda. No ale daleki jestem od narzekania czy biadolenia, jak przez 5 lat budujesz zespół za kosmiczne pieniądze, a potem ze składu wypada ci jeden Odegaard i nagle koniec grania w piłkę, to problem leży po stronie Artety i Arsenalu, a nie mitycznego pecha - tzn brak połowy podstawowego składu na najbliższy mecz to oczywiście pech - ale już fakt że od początku sezonu gramy jak topory ze stajni Mourinho bo nie ma Norwega to ewidentny błąd Artety przy budowaniu składu. W City de Bruyne od 3 sezonów gra okazyjnie, a drużyna bez niego potrafi grać w piłkę.
Wypadł Rodri i to City też już nie takie wspaniałe

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2041
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2024, 15:43

No cóż, jestem po Liverpoolu zawiedziony. Liverpool niczym mnie nie przekonał, grali słaby futbol, a wyjechali z punktem. Przed meczem remis bym brał w ciemno, ale po meczu to mi się niestety nie podoba. Ok, brak Odegaarda, ale był Saka. Śmiem twierdizć, że gdyby Kiwior nie musiał grać to byśmy to wygrali, bo on w dużej mierze zawalił bramkę (znowu). Ostatnie pół godziny musieliśmy grać bez podstawowego stopera. No niestety, szkoda.

Dzisiaj moje ulubione rozgrywki, czyli Carabao Cup. Jak sędzia wskaże na środek, to jest gol, bo nie ma VAR-u. Tak, jak w piłce być powinno ;) Liczę na 10-11 zmian, chociaż rywal trudniejszy i to w dodatku na wyjeździe. Żadnych zawodników z podstawy, no ale obawiam się, że Arteta tak nie potrafi i będzie mieszanka. Gramy z Preston North End, zajmujące 16 miejsce w tabeli drugiej ligi.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5565
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2024, 16:07

Magnum pisze:
30 paź 2024, 15:43
. Jak sędzia wskaże na środek, to jest gol, bo nie ma VAR-u. Tak, jak w piłce być powinno
Czekam na twój komentarz jak odpadniemy po golu ze spalonego :mrgreen: Naprawdę w środowiskach sędziowskich jest taki stosunek do VARu że to zło?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2024, 20:09

Nie, taki stosunek jest do varu w wykonaniu angielskim.

Szczerze mówiąc to jak dla mnie var może być tylko do spalonych, niech wprowadza tę technologię żeby nie było trzeba czekać tak długo jak w niedzielę i będzie git.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 2921

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 paź 2024, 20:16

Magnum pisze:
30 paź 2024, 20:09
Szczerze mówiąc to jak dla mnie var może być tylko do spalonych, niech wprowadza tę technologię żeby nie było trzeba czekać tak długo jak w niedzielę i będzie git.
Wczoraj Nmecha prawie polamal noge pilkarzowi Wolfsburga ale dostal tylko zolta kartke ktora nie mogla zostac zmieniona bo w pucharze Niemiec tez nie uzywaja VAR. To mi szybko przypomnialo jak kiedys bylo do dupy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2024, 20:20

Chlopaczek pisze:
30 paź 2024, 20:16
Magnum pisze:
Wczoraj Nmecha prawie polamal noge pilkarzowi Wolfsburga ale dostal tylko zolta kartke ktora nie mogla zostac zmieniona bo w pucharze Niemiec tez nie uzywaja VAR. To mi szybko przypomnialo jak kiedys bylo do dupy.
Dobrze że nie odkopnął piłki po gwizdku ;)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 paź 2024, 20:20

Chlopaczek pisze:
Magnum pisze:
Właśnie, w Anglii by popatrzyli i dali "check complete" czym by wkurwili wszystkich jeszcze bardziej ;)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 956

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 30 paź 2024, 20:24

Chlopaczek pisze:
Magnum pisze:
mysle ze mogloby przejsc bez zmiany decyzji. zgoda z uzytkownikiem @Magnum

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 paź 2024, 20:49

Ciekawostka -dzisiaj mija równo 12 lat od pucharowego meczu z Reading, w którym wygraliśmy 7:5, mimo że po pół h przegrywaliśmy 0:4. Ale zleciało, pamiętam jakby to było 4-5 lat temu, nie dawniej ;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 paź 2024, 13:52

Lekkie 3:0, debiut 18-letniego Setforda w bramce (wgl to już chyba 4. czy nawet 5. debiutant w tym sezonie, rekord Artety który nie lubi stawiać na nastolatków), przełamanie Jesusa który trafił po raz pierwszy od prawie 10. miesięcy, 2 asysty Kiwora ze środka obrony (byłby 3 ale Jesus zmarnował sam na sam) no i przede wszystkim przewspaniały Nwaneri, który skończył na nagrodą Motm. 17-latek praktycznie zawsze jak jest na boisku to robi coś pozytywnego i mega słabo że Arteta praktycznie nie stawia na niego w lidze (tym bardziej przy kontuzji Ode wydaje się być remedium na nasze problemy), a ponadto został najmłodszym naszym graczem w historii który strzelał gole w 2. pierwszych startach w naszych barwach. Zaryzykuję stwierdzenie że obok Jacka Wilshere to totalnie największy talent jakiego w tym klubie widziano, te wszystkie Saki, Walcoty, Ramseye nawet w połowie nie byli tak dobrzy w jego wieku. Jaram się niemiłosiernie - tym bardziej że przedłużył niedawno z nami kontrakt, podczas gdy ostatnio większość naszych wonderkidów idzie za kasą do Chelsea czy United (np Hutchison czy niedawno Obi) - moda na podkupowanie od nas juniorów poprzez dawanie im seniorskich stawek to mocno niebezpieczny trend (kolejny etap tak zwanego 'psucia futbolu') i tym większa pochwała dla Nwaneriego że z nami został.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 paź 2024, 14:00

sickstick pisze:
31 paź 2024, 13:52
moda na podkupowanie od nas juniorów poprzez dawanie im seniorskich stawek to mocno niebezpieczny trend (kolejny etap tak zwanego 'psucia futbolu') i tym większa pochwała dla Nwaneriego że z nami został.
cos generalnie kazdy kazdemu podbiera ostatnio. my zabralismy chelsea jakiegos mlodego czarnucha i wedlug doniesien ktorych nie jestem w stanie zweryfikowac, nasi scouci nie maja juz do nich wstepu

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 paź 2024, 14:05

Sergek pisze:
31 paź 2024, 14:00
sickstick pisze:
31 paź 2024, 13:52
moda na podkupowanie od nas juniorów poprzez dawanie im seniorskich stawek to mocno niebezpieczny trend (kolejny etap tak zwanego 'psucia futbolu') i tym większa pochwała dla Nwaneriego że z nami został.
cos generalnie kazdy kazdemu podbiera ostatnio. my zabralismy chelsea jakiegos mlodego czarnucha i wedlug doniesien ktorych nie jestem w stanie zweryfikowac, nasi scouci nie maja juz do nich wstepu
W sensie że gość był największym talentem w swoim roczniku w Chelsea a wy żeby go ściągnąć daliście mu pensję na poziomie jakiegoś Gomeza albo Tsamikasa, mimo że chłopak jeszcze nawet nie zadebiutował w seniorskiej piłce? :>

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 paź 2024, 14:06

z pensja to raczej nie, a co do talentu tak

raczej odnosilem sie do samego podbierania

czyli ten talent dostal prawie 100k?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 paź 2024, 14:13

Sergek pisze:
31 paź 2024, 14:06
czyli ten talent dostal prawie 100k?
To te placki u was tyle zarabiają? :mrgreen:
W kwestii Obiego pisało się o pensji na poziomie Kiwiora/ESR/Nelsona, czyli w granicach 50k (nie wiem czy to oficjalne info).

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 paź 2024, 14:14

no odruchowo pomyslalem ze jestesmy w przedziale 50-100k, wedlug capology bo tu lepszego zrodla akurat nie mam, mamy kolejno 85k dla gomeza i 75k dla tsimikasa - mysle ze w sam raz

smieszy luis diaz na okolo 55k, ale on mial slaba karte przetargowa

ale za duzo o liverpoolku w nieodpowiednim temacie

ok, to faktycznie byloby dosc duzo jak na kogos takiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”