Liverpool (zbiorczy) - Strona 1072

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1553

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 31 lip 2024, 13:34

Sergek pisze:
31 lip 2024, 12:18
Mysle ze jak celem mialoby byc Top 5 to robimy cos bardzo nie tak XD
masacra pisze:
30 lip 2024, 21:47
No to jeśli rzeczywiście jakieś tam podchody robili to wygląda mi na to, że Hughes tym transferem chciał zrobić sobie statement jako nowy dyr sportowy. Co zbyt dobrze o nim nie świadczy imo. Bo jakiegokolwiek sensu w wywalaniu furgonu siana na lewego atakującego po prostu nie ma.

Lewy atak, prawa obrona i ofensywny pomocnik to 3 (4?) najlepiej obsadzone pozycję w zespole. I to zarówno pod względem ilościowym jak i jakościowym. Dlatego te plotki do mnie nie trafiały, bo po prostu nie dopuszczałem do swiadomosci że ktoś tam w klubie może być tak durny lol
Wiecej, mielismy zaplanowane medyczne w Lipsku na wypadek jakby doszlo do skutku - NUFC kupuje Gomeza za 45 mGBP a my Gordona za 75 mGBP jak niesie wiesc gminna. Tylko znalezli inny sposob na PSR.

No i wlasnie Gomez jest odejsc, info z kolejnego zrodla sprzed chwili. Pojawialo sie juz wczesniej.
Nie wiem czy w to wierzyć, bo te plotki sprzedaje Daily Mail.
W ogóle a'propos tej sprawy to fajne dwie wzajemnie wykluczające się narrację krążą po mediach w to lato. Pierwsza kolportowana w dużej części przez klubowych cyngli dziennikarskich (ale powtarzana też przez między innymi Romano chyba) jest taka, że klub nie spieszy się z transferami z i do bo chce dać czas nowemu pionowi sportowemu by przyjrzeć się zawodnikom. No i tu pojawia się ta druga z Gomezem i Gordonem. Czyli odrazu combo sprzedaż - kupno.
I tak powiem wam szczerze w ani jedna narrację do końca nie wierzę.

Na moje nie mają zwyczajnie funduszy, bo budżet na to lato został wydany rok temu.

No ale jak się bawimy to. Kupno Gordona to głupota imo, o czym już pisałem ale sprzedaż Gomeza to nie mniejsza głupota. Chłop wchodzi w najlepszy wiek dla obrońcy (van Dijk był kilka miesięcy młodszy jak pykał jeszcze w Southampton i nikt nie postawiłby chorwackiej kuny na to że za kilka lat będzie na podium Złotej piłki), jest max uniwersalny, obskoczy wszystkie pozycje w obronie i od biedy DMa, plus home grown. No po za rozpaczliwym szukaniem funduszy żeby kogokolwiek kupić to nie wiem po co go sprzedawać.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 960

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 sie 2024, 10:35

Bascombe tez o tym pisze oczywiscie nie sa to tier jedynki ale oni sie w sumie najczesciej uruchamiaja jak trzeba cos potwierdzic na koncu procesu. Ja mysle ze cos tam na rzeczy bylo/jest co mnie troche martwi ale ten tekst o ocenianiu zawodnikow to nic innego kolejny frazes. Tzn. mam nadzieje ze w klubie oceniaja zawodnikow czesciej niz raz co jakies lato. A tak to moze sam Gomez chce odejsc? Jedynka na srodku nie bedzie chyba ze wszyscy sie polamia.

Dobra mniejsza. Musimy cos przegrac w sparingach bo same zwyciestwa nie wroza nic dobrego. Ogarnalem jedynie skroty z meczu z Arsenalem. No tu sensowny srodkowy pomocnik bedzie naprawde potrzebny. Przydaloby sie tez zaczac myslec o lewej obronie bo Tsimikas jest slaby a Robertson jak jeszcze troche pogra ale lapie coraz wiecej kontuzji. No ale lewa obrona to strzelam najszybciej jakis 2026 rok.

W ogole ta pilka jest bardzo podobna do tego koszmaru De Zerbiego. Tylko mam nadzieje ze bedziemy troche bardziej elastyczniejsi i chyba tak bedzie bo nie jestesmy zafiksowani tylko i wylacznie na krotkim podawaniu dookola bez wiekszego celu. Ciekawe jaki jest pomysl na Trenta (oprocz puszczenia go za darmo hehe) bo umowmy sie ale ta jego rola w zeszlym sezonie to byla czesto karykatura porzadnego buildupu i miala na celu stworzenie jak najlepszych warunkow do przerzucania dlugich pilek na lewo i prawo. Srednio widze na to miejsce w buildupie Lysego.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 sie 2024, 10:40

btw, nowe metody treningowe, moze faktycznie odblokuja darwina :oops:

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 651

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 sie 2024, 10:31

Quansah wyrasta na faworyta do gry z van Dijkiem w podstawie.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 sie 2024, 9:42

Ten juz tak srednio wygladal poza wynikiem. Nie ma co za dlugo rozkminiac ale znowu najbardziej widoczne wnioski beda podobne. Bardzo duzo strat przy wyprowadzaniu pilki czy to z obrony czy to z pomocy. Ten marudzacy mlody Holender w obronie widac ze z pilka u nogi gra troche slabiej. Jones tez kilka wylewow w swoim stylu. Ten bardziej wymagajacy sposob gry od obrony bedzie pewnie dosc dlugo bolec, bardzo mnie ciekawi jakie bedzie duet startowy w srodku na poczatku sezonu.

Z przodu fajnie ta pilka chodzi. Widac roznice w podejsciu i w szybkim wymienianiu pilki. Kompletnie cos innego niz ostatnie kilka lat. Bramka na 3-0 to przyklad tego co pisze.

Duzo ofert ostatnio wplywa do klubu. Clark i Morton w tygodniu z Salzburga (Pep daj wiecej jak juz), dzis Carvalho a dalej tez walcza o marudzacego o gre Holendra. Mam nadzieje ze nie skonczy sie przegieciem i powtorzeniem kazusu z Phillipsem ale no czekam na jakies dzialania bo czas goni.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 651

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 04 sie 2024, 15:19

Ciekaw jestem jaki pomysł na Carvalho ma Slot. W tych sparingach Portugalczyk nie wygląda źle, nowy trener wypowiadał się o nim dość ciepło, ale wiadomo też, że chcą go w Southampton. Podobno zaoferowali 15 mln i słusznie takie ochłapy zostały odrzucone. Na wypożyczeniu w Hull całkiem solidne liczby zrobił Carvalho, ale znów epizod w Lipsku to porażka. Często czytałem o zarzucanym mu braku odpowiedniego podejścia do treningów, ciekawe jaka okaże się w tym względzie tolerancja Slota.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 sie 2024, 17:38

Pewnie żaden, jak nie przyjdzie inna oferta to zostanie, czasami coś zagra, ale nikogo przed nim nie wygryzie. Jak coś ma z niego być, to musi gdzieś iść i grać.

Źródło takie sobie, ale generalnie Kinsella robił ostatnio wywiad z Hoganem czy też kręcił się dookoła nas jako dziennikarz BBC. A tym bardziej wiarygodne, bo brzmi jak standardowe posunięcie.

Rozumiem, że przy takim założeniu sami zakładamy, że Klopp rok temu zawiódł, a miał taki skład, że powinien wszystkich pyknąć na luzie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 sie 2024, 18:20

Ja tylko przypomnę, że naszym jedynym DMem z prawdziwego zdarzenia jest 31-letni Japończyk, którego największym sukcesem przed transferem do Liverpoolu było uniknięcie spadku z Bundesligi. To nie jest piłkarz z potencjałem, którego wzięliśmy że słabszego klubu z myślą o jego dalszym rozwoju. To gościu, który jest na ostatniej prostej swojej kariery, którą w całości spędził na głębokim zapleczu poważnego grania i który miał być opcja tymczasowa bo, jak zresztą sprzedawali nam to dziennikarze "kręcący się dookoła nas" w zeszłym sezonie, wyczerpały się opcje i skończył czas w zeszle lato. Kurde, to znowu nie było aż tak dawno temu.
Jesteśmy dużymi chłopcami nie ma potrzeby wierzyć w bajki. Szczególnie jak narracja w nich zmienia się co kilka miesięcy. :wink:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 sie 2024, 18:24

To do mnie? Ja tylko sie smieje ze kazda wymowka jest dobra i nie bede zdziwiony jak taki scenariusz sie pojawi. No bo Salah moze odejsc za darmo, a wtedy to o panie, warchest przygotowany bedzie.

Tym bardziej ze juz takie momenty sie pojawialy, a no nikt nas nie jest w stanie wzmocnic i [ch**] czekamy.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 sie 2024, 18:29

Te narrację są śmieszniejsze jedna od drugiej. Teraz jest duży hype bo niektóre konta twotterkowe próbują sprzedawać insajderskie info, że czekaliśmy z transferami na czas po turnee w USA, które się właśnie chyba skończyło (na marginesie, słabo że razem z odejściem Kloppa wrócił cyrk objazdowy, ciekawi mnie impact na sezon tych happeningow za oceanem, bo pamiętam że to była jedna, obok fatalnych transferów, jedna z wymówek katastrofalnego sezonu Rodgersa zaraz po drugim miejscu). No to zobaczymy, Romano też daje info że następny tydzień czy tam 10 dni będzie decydujące. Czekamy.

Moją teoria jest taka, że dopóki nikogo nie sprzedadzą za jakiś lepszy hajs, to nikogo nie kupia, ale chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 04 sie 2024, 18:31

No ale ja sie tylko smieje sie z kazdej tych teorii. I po prostu komentuje jak powoli moze byc przesuwane okno dyskursu. Czekanie na ocene skladu to jedna glupotka, wspanialosc skladu to moze byc druga glupotka. Za chwile bedzie ze Hughes mowiac ze spodziewa sie aktywnosci na rynku w sierpniu, mial na mysli rynek ogolem, a nie nas hehe.

A co do cyrku, czy ja cos omijam? Przeciez to co sezon sie dzialo. Chyba ze masz cos innego na mysli.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 sie 2024, 18:41

Sergek pisze:
04 sie 2024, 18:31
A co do cyrku, czy ja cos omijam? Przeciez to co sezon sie dzialo. Chyba ze masz cos innego na mysli.
No nie, takiego cyrku marketingowego jaki się w tym roku odwalił to już dawno nie było. Jakieś wycieczki na daleki wschód czy nawet do USA na kilka dni to tak, każdy wielki klub tak robi, byłoby dziwne z tego całkiem rezygnować. Tylko raz że chyba krótsze dwa że po zgrupowaniach w Europie, trzy bez tych wszystkich happeningów około sportowych, którymi zazwyczaj zajmowali się ex piłkarze. To mi wypisz wymaluj przypomina rok 2015 i smażenie hamburgerów przez Hendersona and co. Za kilka(naście) miesięcy jak będą zwalniać Slota, to będziemy czytać, o tym jako jednej z przyczyn. James Pearce to napiszę hehe.

Kuba199292
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 50
Kibicuję: Liverpool

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 06 sie 2024, 18:09

https://sportowefakty.wp.pl/amp/pilka-n ... -euro-2024

Czyli jednak coś może być na rzeczy z tym odejściem Alissona .

olivstone
Skład B
Skład B
Reputacja: 4
Kibicuję: FC Barcelona

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olivstone » 07 sie 2024, 9:30

Kuba199292 pisze:
06 sie 2024, 18:09
https://sportowefakty.wp.pl/amp/pilka-n ... -euro-2024

Czyli jednak coś może być na rzeczy z tym odejściem Alissona .
Alisson jeszcze dwa pogra, ale na emeryturę mógłby iść do serie A a nie do Arabii

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 07 sie 2024, 13:48

It's on?

Tylko czy on nie mówił, że nie chce stamtąd odchodzić? oby to nie była przypadkiem powtórka z Caicedo

E: Joyce i Ornstein w artykułach piszą, że musimy go przekonać. No to na razie nic, więc albo a) już jesteśmy gdzieś dalej lub b) dziwny artykuł z ich strony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”