Nie wiem czy w to wierzyć, bo te plotki sprzedaje Daily Mail.Sergek pisze: ↑31 lip 2024, 12:18Mysle ze jak celem mialoby byc Top 5 to robimy cos bardzo nie tak XD
Wiecej, mielismy zaplanowane medyczne w Lipsku na wypadek jakby doszlo do skutku - NUFC kupuje Gomeza za 45 mGBP a my Gordona za 75 mGBP jak niesie wiesc gminna. Tylko znalezli inny sposob na PSR.masacra pisze: ↑30 lip 2024, 21:47No to jeśli rzeczywiście jakieś tam podchody robili to wygląda mi na to, że Hughes tym transferem chciał zrobić sobie statement jako nowy dyr sportowy. Co zbyt dobrze o nim nie świadczy imo. Bo jakiegokolwiek sensu w wywalaniu furgonu siana na lewego atakującego po prostu nie ma.
Lewy atak, prawa obrona i ofensywny pomocnik to 3 (4?) najlepiej obsadzone pozycję w zespole. I to zarówno pod względem ilościowym jak i jakościowym. Dlatego te plotki do mnie nie trafiały, bo po prostu nie dopuszczałem do swiadomosci że ktoś tam w klubie może być tak durny lol
No i wlasnie Gomez jest odejsc, info z kolejnego zrodla sprzed chwili. Pojawialo sie juz wczesniej.
W ogóle a'propos tej sprawy to fajne dwie wzajemnie wykluczające się narrację krążą po mediach w to lato. Pierwsza kolportowana w dużej części przez klubowych cyngli dziennikarskich (ale powtarzana też przez między innymi Romano chyba) jest taka, że klub nie spieszy się z transferami z i do bo chce dać czas nowemu pionowi sportowemu by przyjrzeć się zawodnikom. No i tu pojawia się ta druga z Gomezem i Gordonem. Czyli odrazu combo sprzedaż - kupno.
I tak powiem wam szczerze w ani jedna narrację do końca nie wierzę.
Na moje nie mają zwyczajnie funduszy, bo budżet na to lato został wydany rok temu.
No ale jak się bawimy to. Kupno Gordona to głupota imo, o czym już pisałem ale sprzedaż Gomeza to nie mniejsza głupota. Chłop wchodzi w najlepszy wiek dla obrońcy (van Dijk był kilka miesięcy młodszy jak pykał jeszcze w Southampton i nikt nie postawiłby chorwackiej kuny na to że za kilka lat będzie na podium Złotej piłki), jest max uniwersalny, obskoczy wszystkie pozycje w obronie i od biedy DMa, plus home grown. No po za rozpaczliwym szukaniem funduszy żeby kogokolwiek kupić to nie wiem po co go sprzedawać.