oni zawsze jadą na igrzyska tylko po złoto. To że czasem im się to nie udawało to raczej nie była kwestia olewactwa.
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 sie 2024, 16:42
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 01 sie 2024, 16:46
Od czasów dream teamu to tylko raz nie zdobyli złota. W AtenachDelpiero14 pisze: ↑01 sie 2024, 16:34oni zawsze jadą na igrzyska tylko po złoto. To że czasem im się to nie udawało to raczej nie była kwestia olewactwa.
Vol'jin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 sie 2024, 16:48
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 01 sie 2024, 16:54
Ja nie jestem fachowcem, ale tutaj raczej nie ma innego wytłumaczenia jak to, że jej się posypała psychika w tym meczu i sądzę, że gdyby to nie był półfinał IO nie miałaby problemów z wygraniem.Hersk pisze: ↑01 sie 2024, 14:54I to jest wytłumaczenie fachowca, że się obsrala? Tak jak kolegą wyżej napisał Djoko też nie ma złota. Obsral się? Nie ma to jak fachowe opinie. Przegrała z mocną rywalka w dobrej formie. Zdarza się.Devourer pisze: ↑01 sie 2024, 14:33Szczyt formy, jedynka w rankingu, autostrada do złota, wystarczyło się nie obesrać faktem, że gra się o medal IO. Igrzyska co 4 lata, więc kolejnym razem
może być w całkiem innym miejscu.
Może wygrać i 10 szlemów i nigdy nie zdobyć medalu Igrzysk.
Są różne dyscypliny na IO, ale tenis to jedna z najbardziej prestiżowych, więc wtopa Świątek będzie szeroko komentowana na całym świecie.
Są jeszcze teoretyczne szanse na medal brązowy, ale przypuszczam, że będzie tak rozklejona, że rywalka ja rozjeździe z 6:2, 6:1, obojętnie z kim zagra.
No nie tak, bo jednak startują wszyscy topowi zawodnicy. W przewinieństwie do piłki nożnej, gdzie grają juniorzy i to jest prestiż trochę jak letnich skoków na Igelicie. Kiedyś to jeszcze był przestiż dla krajów bloku wschodniego, które jako amatorzy grali najlepszym składem. Podobnie kiedyś królował boks amatorski, tam gdzie nie było boksu zawodowego. Co prawda wrócono do bardziej klasycznego sędziowania niż pojedyncze punkty za trafienia i zrezygnowano z kasków, ale walki są krótkie i strasznie chaotyczne. Boks kobiet już słaby do ogladania bo jakoś zaburza pojęcie estetyki.Zygmunt-1 pisze: ↑01 sie 2024, 16:07Tenis na IO ma jakiś prestiż czy to po prostu by był jeden krążek do kolekcji i za jakiś czas każdy zapomina? No bo w sumie tak sobie myślę, że często się słyszy, że jakiś tam Federer czy Nadal wygrali x razy wielkie szlemy i tak dalej, a nigdy nie słyszałem chyba, żeby przy sukcesach jakiegoś topowego tenisisty ktoś wspominał o igrzyskach. Pamiętam pojazd po Radwańskiej i teksty, że w turniejach kaska się zgadza to się stara, a na igrzyskach to się nie chciało grać.
Wiadomo, że +1 medal do polskiego worka to zawsze fajna sprawa, a dopisanie złota olimpijskiego również Idze nie zaszkodziłoby, ale tenis na IO to bardziej prestiż piłki nożnej niż lekkoatletyki czy pływania, nie?
Chinka też miała nie zaszkodzić Idze. Ja tam daję Idze max z 20% szans na wygrana w walce o brązowy medal, bo wątpię aby pozbierała się psychicznie. A może nawet nie będzie się zbytnio mobilizować bo brąz to nie złoto.
Devourer
Vol'jin
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 01 sie 2024, 18:52
krzysiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 01 sie 2024, 19:00
basson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 01 sie 2024, 19:17
szmagel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 sie 2024, 19:50
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 01 sie 2024, 19:59