Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 maja 2025, 16:31
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 maja 2025, 16:31
A to nie jest tak że Nawrocki jest ojczymem tego dziecka a nie ojcem?masacra pisze: ↑06 maja 2025, 12:52Problem te media onetwosko tvnowsko podobne mają taki, że to nie jest 2010 rok i takie wywiady z zatroskanymi obywatelami są bardzo szybko weryfikowane przez działalność tych zatroskanych obywateli w mediach społecznościowych.
Nieważne.
………………………………
https://wiadomosci.wp.pl/mieszkanie-naw ... 611619104a
I cała afera w pizdu. Okazuje się, że Nawrocki rzeczywiście zapłacił 120k złotych za mieszkanie ktore nieodpłatnie udostępnił poprzedniemu właścicielowi, pokrywając wszystkie rachunki. Lepszy cwaniak z tego Nawrockiego. Myślę, że wszystkie chłopaczki tego forum posraliby się ze szczęścia gdyby zrobili taki deal.
Ale akcja medialna fantastyczna. Gratulacje.
Nawrocki co najmniej trzy razy przechodził poszerzona procedurę postępowania sprawdzającego ABW umożliwiająca uzyskanie poświadczenia bezpieczeństwa dająca dostęp do informacji ściśle tajnych, co było konieczne z tytułu zajmowanego przez siebie stanowiska. Pierwszy raz jeszcze w 2009 roku czyli za rządów pierwszego Tuska, jak Nawrocki miał 26 lat. Nigdy ABW nie miała żadnych zastrzeżeń co do Nawrockiego i zawsze otrzymywał najwyższe poświadczenia bezpieczeństwa.
Zdobienie z kogoś takiego typa spod ciemnej gwiazdy, znajomego gangsterów, alfonsa, krętacza o niejasnej przeszłości to nic więcej jak pokaz siły oddziaływania mediów na ludzi.
Chyba, że zakładamy że służby państwa polskiego rozdają takie poświadczenia na prawo i lewo i byle kibol wyciągnięty spod bramy może takie dostać. Wtedy ok.
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 06 maja 2025, 16:46
Kluchman pisze: ↑06 maja 2025, 16:24Ja rozumiem, że polityka jest pełna brudnych gier i przeciwnicy polityczni Nawrockiego/PiS-u chcieli koniecznie coś na Nawrockiego znaleźć. Tak samo jak PiS szukał i dalej szuka haków na Trzaskowskiego, czy też wyśmiewa jego pływanie z rekinami i inne bzdurki. Jak już coś znajdą to zawsze chętnie rozdmuchają. Ale zaczyna to wyglądać, jakby szczęśliwie znaleziono tutaj sprawę dużo bardziej śmierdzącą niż się początkowo wydawała. Ktoś dostanie premię.
venomik
Vol'jin
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2025, 17:30
Oj, mamy. Już wcześniej przecież kilka razy próbowali mu wykazać śmierdzące kontakty ze środowiskiem przestępczym i coś tam jeszcze.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2025, 17:42
Jakich motywów by nie miał to w sumie w końcu jakaś rozsądna decyzja. Dlaczego przedsiębiorca (często na jakimś fikcyjnym b2b) miałby płacić niższą składkę niż pracownik na etacie?Michał M pisze: ↑06 maja 2025, 14:39A tymczasem Duduś wetuje (chyba bez zaskoczenia) ustawę o obniżeniu składki zdrowotnej dla przedsiębiorców, bo ... nie było dialogu społecznego. No, no, ciekawe ile takich ustaw bez dialogu społecznego puszczał za poprzednich rządów![]()
szczególnie przechodzących pod osłoną nocy...
To jest dopiero karykatura prezydenta.
Kluchman
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2025, 18:17
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 maja 2025, 18:21
Tylko żeby z niej skorzystać, muszę sobie odpuścić dzień pracujący, co oznacza zarobek równy 0zł, a nie 80% jak na UP.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 maja 2025, 18:22
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 maja 2025, 18:38
Ciekawe jak miałoby to wyglądać. Ja co jakieś okresy (np co 2-3 mies) ustalam ze zleceniodawcami pracę jaką wykonam i stawkę na fakturze jaką za to sobie policzę. Jakbym sobie w tym czasie miał zrobić 2 tygodnie urlopu, to zapewne nie wyrobiłbym się z robotą i musiał walić po godzinach, więc jeśli planują urlop, to po prostu biorę mniej roboty, a co za tym idzie wystawiam niższą fakturę (2 tygodnie wolnego to dla mnie kilka tysięcy złotych straty). Nie wiem jak na jakiej podstawie zleceniodawca miały mi płacić za niepracowanie, dasz numer do tych przedsiębiorstw?
Wbrew pozorem tych opłat jest tyle, że płacę praktycznie tyle co na UP, a korzyści (chorobowe, urlopy, emerytura itd) znacznie mniej.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 06 maja 2025, 18:39
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 maja 2025, 18:52
To chyba kiepsko trafiłeś, sam miałem okazję przejść do firmy na samozatrudnienie przy czym to wyglądałoby jak na UoP, przy urlopie normalnie miało być płacone i pula 26 dni na rok. I tak im się to opłacało, w sumie to jak mam kumpli którzy tak pracują, to jestem zaskoczony że gdzie indziej tak to nie wygląda. Przy czym mówię o firmie typu korpo gdzie zamiast UOP jest b2b.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 06 maja 2025, 19:23
sickstick
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio