Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2448

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
29
64%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
27%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
9%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 7779
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2025, 22:52

Ja wolę lokalnie. Niestety nie zmienia się nic...

https://dziennikzachodni.pl/prezydent-b ... 2-27562053

Minęły właśnie 2 lata od legendarnych słów Donalda Tuska - obietnicy pieniędzy na rewitalizację, wypowiedzianych w Bytomiu podczas kampanii wyborczej, powtórzył to w obecnej kampanii wyborczej Rafał Trzaskowski wspominając, że zaopiekuje się Bytomiem w kwestii rewitalizacji. Czy coś się w tej sprawie dzieje?
Każdy polityk pracuje na swoją wiarygodność. Ze strony pana premiera padła deklaracja dotycząca środków na rewitalizację Bytomia. Deklaracja ta została później wielokrotnie powtórzona. Niestety, mimo kilku spotkań, nic do tej pory się nie wydarzyło.
Obiecać to oni potrafią...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 2986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 maja 2025, 22:56

Trzaskowski dzisiaj bardzo zmeczony. Podobnie Mentzen.
Jakbym byl z tych niezdecydowanych to Trzaskowski by mnie dzisiaj do siebie nie przekonal. Moim zdaniem slaby wystep.

Ladnie Szymek zaszachowal Nawrockiego z tym nazwaniem go klamca i czekaniem na pozew.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3646
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 maja 2025, 23:04

Ale teraz Adrian zaorał Biejat :)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3646

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 12 maja 2025, 23:17

:)Obrazek

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1399
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 12 maja 2025, 23:21

Pinda strasznie się wpierdala.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 602

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 12 maja 2025, 23:45

Ciekawe czy jak minie północ to będą oczepiny

Devourer
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 59

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 13 maja 2025, 5:09

Zaorane :boruta: , zamiast odpowiadać na pytanie Rafałek zaczał gadać o rządach PiS, aż Grzegorz się uśmiał.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1773

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 13 maja 2025, 7:10

Nie wiem czy wczoraj Sławek zbyt póżno przyjechał do tv i nie było czasu na wizytę u charakteryzatorki,ale świecił się jak psu jajca,co przy jego pucowatej twarzy dawało bardzo złe wrażenie ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
smutnazaba.bmp
smutnazaba.bmp
Reputacja: 8076

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 maja 2025, 8:20

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4717
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 maja 2025, 9:07

Conrado pisze:
13 maja 2025, 7:10
Nie wiem czy wczoraj Sławek zbyt póżno przyjechał do tv i nie było czasu na wizytę u charakteryzatorki,ale świecił się jak psu jajca,co przy jego pucowatej twarzy dawało bardzo złe wrażenie ;)
Chyba miał nienajgorszą debatę skoro po zakończeniu uderzasz w to jak wygladał :rotfl4:

Awatar użytkownika
johny batonik
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 123

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 13 maja 2025, 10:31

Nie kupuje totalnie argumentu Mentzena odnośnie braku korelacji z bezpieczeństwem mieszkaniowym, a posiadaniem dzieci. Przecież to u mnie jest główny argument i jak pytam swoich znajomych, albo randomowo wychodzi to w rozmowach z obcymi, to nikt nie będzie robić dziecka na wynajmowanym mieszkaniu gdzie w każdej chwili mogą Cię z niego wyrzucić bo siostrzeniec wraca ze studiów i chciałby tam zamieszkać.

Natomiast zgadzam się, że promowane są wartości antyrodzinne i to jest obrzydliwe co się dzieje w Polsce i na świecie. Wchodzisz na jakiś onet i pomiędzy newsami wyskakuje Ci sekcja kobieca i artykuły typu "Zdradzałam go z kilkoma i nie żałuje" albo "jestem szczęśliwa sama". A potem taka Anka dochodzi do 35 lat, zderza się ze ścianą i zdaje sobie sprawę, że chciałaby jednak dziecko, ale nikt nie chce już tak starej baby z kotem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 6949
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 maja 2025, 10:42

johny batonik pisze:
13 maja 2025, 10:31
nikt nie będzie robić dziecka na wynajmowanym mieszkaniu gdzie w każdej chwili mogą Cię z niego wyrzucić
a to nie jest tak że nie można od tak wyrzucić z mieszkania najemcy z dzieckiem?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1399

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 maja 2025, 10:49

johny batonik pisze:
13 maja 2025, 10:31
Nie kupuje totalnie argumentu Mentzena odnośnie braku korelacji z bezpieczeństwem mieszkaniowym, a posiadaniem dzieci.
To jeden z kandydatów (chyba Zandberg) pięknie wypunktował. To podejście kogoś kto ma wszystko i nigdy się nie musiał przejmować tego typu rzeczami. Wiele osiągnął w biznesie, ale jako człowiek miał bardzo ułatwiony start z ojcem profesorem. Nigdy nie musiał się martwić mieszkaniem, czy to na studiach, czy po nich, nie musiał brać kredytu na utrzymanie, czy żyć od pierwszego do pierwszego na stypendium. Kilka lat temu chodziło też info, że i z kapitałem na pierwsze biznesy miał mocno ułatwione, ale to było tak dawno temu, że nie pamiętam szczegółów i czy nie zostało to zdementowane.

I to jeden z kilku powodów dla których dalej mam spore wątpliwości czy chcę oddać głos na Mentzena. Chłop może i by zrobił dobrze ekonomii kraju, ale idealna ekonomia kraju nie zawsze ma pokrycie z idealną ekonomią dla większości obywateli, bo to że będzie to ekonomia idealna dla osób o jego statusie, to ja nie mam żadnych wątpliwości.

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 93
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 13 maja 2025, 11:04

A tymczasem kacapy i szkopy sobie we dwójkę rozmowy prowadzą w Baku. Ale wiadomo, tylko Orban i Fico to ruskie onuce.

https://defence24.pl/wojna-na-ukrainie- ... lo-wkrotce

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Chandlerr
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 64

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chandlerr » 13 maja 2025, 11:10

No kiedys ludzie mieszkali z rodzicami i to w domu, i robili dzieci, a nie mieli mieszkan, byla bieda, szok, jak to mozliwe ze demografia byla tak wysoka...po prostu zmienia sie podejscie, a mieszkanie to jest tylko pretekst. Rownie dobrze, mozna powiedziec ze trzeba miec dochod 100tys/rocznie, miec rodzinnego vana i 250m2 dom za miastem.
Mieszkan jest masa, tylko sa kurewsko drogie, a to zasluga tylko i wylacznie POPIS. Wygra czaskowski, to beda jeszcze drozsze. Ale jakies 5% osob, bedzie mialo dofinansowanie, wiec dla nich bedzie taniej i to bedzie ogromny sukces.

Swoja droga, Mentzen moglby zapuscic zarost, bo ta aparycja, to taka srednia na prezydenta. No ale to jest kwestia 3cio rzedna. Czy bylo jakies pytanie, na ktore holownia/trzaskowski odpowiedzieli wprost? Mam wrazenie ze za kazdym razem mowili o czyms zupelnie innym, szczegolnie jak Braun zapytal tęczowego a ten zaczął jechac na PIS.

I jeszcze ta pyskowka miedzy Nawrockim a Trzaskowskim o te mieszkania, Ty ukradles!
- nie, Ty!
- nie, Ty!
- nie, Ty...

I bedziemy miec najprawdopodobniej prezydenta nie dość, że sterowanego jak pacynke, obaj nie pierdną bez zgody kaczynskiego/tuska, to jeszcze jak widać, będzie to błazen.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”