Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 13 maja 2025, 11:37
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 maja 2025, 11:48
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 13 maja 2025, 11:57
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 maja 2025, 12:04
Dokładnie, tym bardziej, że demografii w Polsce i tak się na tym etapie nie da uratować - wyżowe roczniki (do których zaliczam się ja i pewnie niektórzy inni forumowicze) są już po 40-tce (mniej lub bardziej
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 13 maja 2025, 12:56
spodziewałem się takiej uwagi,ale prawda jest taka zże wczoraj nikt nie wygrał,za to przegrali widzowie.
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 13 maja 2025, 13:10
Zima demograficzna nie zaczęła się wczoraj, tylko jakieś 20/25 lat temu.Hannibal pisze:Przecież już się mówi o tym, że przy tak rozwijającej się AI za dekadę spory odsetek ludzi straci pracę. Może czas na rozwój, a nie walkę z wiatrakami by nie zostać z ręką w nocniku.
Poza tym te argumenty, że była bieda i ludzie się rodzili. Może warto sobie przypomnieć swoje dzieciństwo, jak wyglądała większość domów choćby w latach 90-tych. Naprawdę w większość domów dzieci być nie powinno, ale kto się zastanawiał nad tym. Trzeba robić. Jednak teraz świadomość o odpowiedzialności jaką niesie za sobą rodzicielstwo jest większa.
Duma Katalonii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 maja 2025, 13:22
Tekst o zegarku był przecież odpowiedzia na polemikę w jaka pani redaktor wdala się z kandydatem, ten jej tekst o Bartoszewskim. Ona tam była dokladnie TYLKO po.to zeby pilnowac zegarka a nie polemizować z kandydatami. Musiał ja tekst Stano o arcykapłance propagandy (zupełnie słuszny zreszta) mocno zaboleć sądząc jaka miała mine jak to powiedział.Conrado pisze: ↑13 maja 2025, 12:56spodziewałem się takiej uwagi,ale prawda jest taka zże wczoraj nikt nie wygrał,za to przegrali widzowie.
Debata była nudna,strasznie przeciągnięta w czasie,i nie wniosła nic nowego,nic co mogłoby cokolwiek zmienić.
Po 2,5 h poszedłem do kuchni robić sobie jedzenie do pracy![]()
Ze Stanowskiego wyszedł kawał chama z tym tekstem o pilnowaniu zegara.
Naprawdę,skoro był w stanie znieść Adamczyka to tutaj tym bardziej powinien sobie darować.
Mates
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 maja 2025, 13:24
Kwestie mieszkaniowe są oczywiście tylko jednym z powodów (wymówek), ale jak je wszystkie zsumujemy, to po prostu chęć posiadania dziecka zamienia się w strach.
Takie po prostu trendy. Jeżeli ułatwiono by posiadanie dzieci wszystkim tym, którzy chcą je mieć, ale się boją, to trend mógłby się nieco odwrócić. Nie całkowicie, ale część widzących największą przyjemność w podróżach mogłoby zobaczyć większą przyjemność w posiadaniu dzieci. Zwłaszcza, gdyby mieli do tego lepsze warunki.
Był taki moment, że pozwoliła Senyszyn przedłużyć wypowiedź o kilkanaście(!) sekund po czym uciszyła bodajże Wocha na sekundę czy dwie po dzwonku. Później Jakubiakowi włączyła zegar jak już był po kilku zdaniach. Może nie stronniczość, ale na pewno popełniała błędy i śmiem twierdzić, że nic by nie powiedział, gdyby się co chwila nie wpierdalała między wódkę i zakąskę tylko siedziała cicho jak pozostali prowadzący.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 13 maja 2025, 14:39
Conrado
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 13 maja 2025, 14:47
Pelart2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 maja 2025, 15:07
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 13 maja 2025, 15:51
Mr.Chris
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 maja 2025, 16:45
Nie powinna polemizować, to fakt. To mieszanie publicystyki z informacją, ale najzabawniejsze jest to, że ta jej riposta przyszła jej do głowy (lub do ucha) kilka minut po zaczepce. Gdyby milczała, wypadłaby lepiej.
Wuja z wąsem nie lubię, ale mam wrażenie, że inni na jego miejscu (choć może nie wszyscy) też by wtopili, bo ekipa prowadząca nie przypomniała uczestnikom, jaki jest zakres tych pytań w tym etapie, a od początku debaty już trochę czasu minęło.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 14 maja 2025, 7:51
Duma Katalonii
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio