Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2395

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
8
89%
Nie, czas na kogoś nowego
1
11%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 447

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 19 maja 2023, 17:30

Slim91 pisze:
19 maja 2023, 17:24
Tych co wymieniłeś z powodów oczywistych nie wymienilem.

Alvarez to dla mnie dalej zagadka. Nie wiem na jakim poziomie on jest. Bylby Martiniez gdyby Inter nie gral w LM, ale on też potrafi być nijaki.

Imo jeszcze jest potrzebne zastępstwo Kroosa oraz Modricia. Tu widzę Barelle badz SMSa.
A to Tchoumeni, Camavinga, Valverde i Bellingham to mało?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 407

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 maja 2023, 17:44

No ten ostatni jeszcze nie przyszedł.

moody
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 19 maja 2023, 18:14

Bernabeu pisze:
19 maja 2023, 16:01
P O W E R S H I F T
O
W
E
R
S
H
I
F
T

Pzdr Perez poćwicz
liczysz na jakies szalowe kandydatury? bo napastnika z najwyzszej polki to bym sie spodziewal za rok przy pozegnaniu benzemy, a teraz to szukacie raczej lepszego mariano, goscia ktory ma miec swiadomosc, ze przychodzi obserwowac z lawki karima belzebuba i podnosic sie z niej tylko w przypadku jego niedyspozycji. a przy przyjsciu jakies mbappe czy haalanda za rok to ani tyle boiska nie powacha. wiec no raczej 50 baniek na takiego zadaniowca nie wylozycie, bo i nie ma sensu. zreszta ten joselu to w sumie od paru lat bardzo przyzwoite liczby w la lidze robi

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1519

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 19 maja 2023, 19:33

Co ja mogę powiedzieć.

Sezon przegrany, bo:

1. Kadra jest stara.
2. Ancelotti jest stary i już nie ogarnia.
2. Kadra jest wąska.

Czy liczę na to, że Real kupi do przodu Diaby'ego+? Tak. Czy powinien? Tak. Czy kupi? Nie wiem. Jak przyjdzie ktoś taki, to i Joselu wybaczę, ot co śmiesznie wyszło, że Real dostał wpierdol, a tu pierwsze info, że wpadnie 33-latek z Espanyolu. XD

Tak jak pisałem, dopóki rezerwowi Manchesterku (Alvarez, Mahrez) byliby świetnymi wzmocnieniami dla Realku, to Real pozostanie Realkiem. Bellingham, Fran, dobra rezerwowa 9-tka i mocny młody prawoskrzydłowy to powinien być plan minimum.

Bellingham przynajmniej daje gwarancję, że siwy bajerant pójdzie po rozum do głowy z obsadą pomocy, bo dajcież spokój.

Tylko nie ten Chukwueze, ale dobrze zagrał z Realem ostatnio, więc może to będzie on.

Awatar użytkownika
Albion
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 165
Kibicuję: England

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Albion » 19 maja 2023, 20:48

Skoro o wąskiej kadrze, to pytanie czy wszyscy zostali wykorzystani. Mnie zastanawia casus Dani Ceballosa. Mam wrażenie, że gdyby 2 lata temu odszedł, byłby piłkarsko w innym miejscu. Nie jestem na tyle blisko, by wyrokować, ile w tym jego winy, że się nie przebił, nie rozwinął zgodnie z wcześniejszymi oczekiwaniami, które były przecież wysokie. Ciekaw jestem Twojego zdania @Bernabeu .
Pamiętam go z MME w Polsce w 2017, wtedy mnie zachwycił. Lider pełną gębą, zasłużenie dostał MVP. Myślałem, i nie tylko ja, że parę latek i będzie bossował w dorosłej reprezentacji. A tu zawód.
Zresztą, z całej tej ekipy wszyscy jakoś przedwcześnie zgaśli, więcej obiecywano sobie po Saulu, Asensio, Oyarzabalu, Bellerinie, czy Deulofeu. Polska klątwa? ;)

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 422

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 19 maja 2023, 20:56

Ceballos to porażka. Co on jeszcze robi w Realu, to wie tylko Florek. Piłkarz bez charakteru. Zaraz jeszcze wróci Diaz.

Real przypomina Milan z 2009. Głównie to skansen pomieszany z nijakością... i jeszcze ten sam trener.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 19 maja 2023, 21:24

Albion pisze:
19 maja 2023, 20:48
nie zastanawia casus Dani Ceballosa.
Ceballos wydawał się w pewnym momencie przereklamowany, potem niespodziewanie pokazał gdy dostał znikąd szanse, i świetnie się sprawdził jako zmiennik, że w klubie półkę niżęj mógłby być kimś, a teraz wygląda na to, że odejdzie, a jako, że ma 27 lat, to będzie można to zweryfikować w praktyce, bo jak ponownie się odbije to jednak był przereklamowany.

Mi tam Ceballos jest obojętny. Główny mankament LM rok temu to fakt, że Ancelotti myślał, że jego ''taktyka'' ma sens (gdy wygrał sobie LM na plecach Benzemy, Viniciusa, Courtois i farta, a jego wkład to w sumie dobre zmiany po słabych decyzjach personalnych + dobra forma fizyczna prze cały sezon, czyli max takie 7/10), a główny pozytyw LM w tym roku to fakt, że Ancelotti zebrał wpierdol i razem z Bellinghamkiem przestanie odwalać taką manianę. Ale Ceballos w tym równaniu nigdy nie przeskoczy zapchajdziury z ławki, dlatego jest mi obojętny.

Już nie mogę się doczekać jak od dominacji nad pomocą Realu przez każdy poważny zespół w ostatnich dwóch sezonach, przejdziemy do trzech atletycznych czarnoskórych fizoli i urugwajskiego walczaka, którzy będą robić pomocom rywali mniej więcej to samo, co po tym słynnym zdjęciu z tą uśmiechniętą blondynką i grupą afroamerykańskich kolegów, owi jegomoście tej sympatycznej Pani. 8)

Taka jest moja prawda (realkowego) futbolu.

Awatar użytkownika
emski
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 383

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 19 maja 2023, 22:48

Z tym napastnikiem to ja rzeczywiście wolałbym jakiegoś starszego, doświadczonego gościa niż jakiegoś Vlahovicia za 60-70 baniek, który może skończyć jako Jović 2.0. W szczególności, że w tym sezonie nie widać na rynku nikogo kto kosztowałby mniej niż 100 mln i byłby gwarancją, że byłby lepszy niż ten stary i trapiony kontuzjami Benzema.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 1816
Kibicuję: Lucasowi Vázquezowi
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 maja 2023, 0:34

Jude Bellingham, pieszczotliwie nazywany też Bellinghamkiem kupiony. Przynajmniej według Jose Feliksa Diaza z Marki. 100 mln plus zmienne, sześcioletni kontrakt, ogłoszenie w przyszłym tygodniu.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 1816
Kibicuję: Lucasowi Vázquezowi
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 maja 2023, 19:20

Asensio ma odejść. Jeżeli naszym jedynym ruchem w kierunku wzmocnienia skrzydła będzie Brahim to [*]. On byłby niezbyt smacznym żartym nawet w obliczu pozostania Mareczka.

Awatar użytkownika
emski
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 383

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 26 maja 2023, 22:30

Szkoda. Mimo tego, że po kontuzji sporo stracił (przede wszystkim dynamiki) i stał się piłkarzem momentów - jeśli nie jebnął swojego klasycznego bangera to czasem ciężko go było zobaczyć na boisku - to jednak przy ograniczonej liczbie minut dowoził naprawdę solidne liczby. Mam nadzieję, że jego odejście nie rozbija się o kasę tylko o sportowe ambicje, bo głupio byłoby stracić zawodnika, za zastępstwo którego trzeba by zapłacić na dzisiejszym rynku lekko 30 milionów. Bo Brahim raczej nie da tyle, co Marco. Już prędzej widziałbym w tej roli Arribasa, ale skoro przez dwa lata Carlo praktycznie nie dał mu żadnej szansy to się to raczej nie wydarzy.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 maja 2023, 22:45

Fajna zapchajdziura z clutch genem z Marcosika, więc niech mu ziemia lekką będzie, ale przynajmniej wiadomo, że przyjdzie jakiś lewonożny zawodnik, tak że git. To, że odejdzie, było w miarę klarowne odkąd w wakacje nie przedłużył umowy, tak to działa.

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 26 maja 2023, 23:01

Jeśli Asensio zależy na regularnej grze, to nie ma zbyt dużego wyboru. Z formą czy bez, to tylko Milan zagwarantuje pierwszy skład. Można jeszcze wziąć pod uwagę MU, ale tam trener ma już swojego ulubieńca.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 2320
Kibicuję: Tylko Polsce i Polakom
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 26 maja 2023, 23:20

Jak tylko Milan? Czemu tylko Milan? A taka Borussia Dortmund dla przykładu to nie? Kilka klubów z szeroko pojętej czołówki by się znalazło dla niego

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 26 maja 2023, 23:29

Już Lewy, Haaland pokazali i zaraz dołączy Bellingham, że ten klub tylko na wybicie się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”