FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3091

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 782

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 maja 2026, 15:17

Pewnie chodzi o Gaviego. Chcą go w Atletico na wymianę z Alvarezem. Przynajmniej takie info mi gdzieś mignęło

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 280

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 28 maja 2026, 17:20

Michał M pisze:
27 maja 2026, 21:20
Ten klub zwyczajnie nie ma pieniędzy
I właśnie to są kompletnie brednie powtarzane przez niektórych chyba tylko po to by się móc pochwalić swoim ignoranctwem. Wy się chyba co po niektórzy a zwłaszcza wy w Bayernie zatrzymaliście na etapie 2020, może 2021 roku.

Barcelona od paru lat stopniowo odbudowywała i wciąż odbudowywuje swoją sytuację i już od dłuższego czasu problemem nie był rzekomy fizyczny brak pieniędzy tylko problemy i to dosyć poważne z limitem płac FFP. Nawiasem mówiąc jest śmieszne że liga hiszpańska tak przykręca aptekarsko śrubę swoim klubom podczas gdy takie PSG funkcjonuje na kodach bez praktycznie żadnych limitów a jeżeli są to je obchodzi, ale to temat na inną dyskusję.

Barcelona ma pieniądze i teraz stopniowo powinna wchodzić w okres gdzie z każdym kolejnym okienkiem będzie miała ich więcej. Laporta to Laporta i ludzie się powinni nauczyć po tym jak już raz ponad 20 lat temu budował Barcelonę skutecznie.
ddemon pisze:
28 maja 2026, 15:14
Ogólnie dopóki nie będzie oficjalnego ogłoszenia transferu Gordona
A kiedy ostatnio widziałeś jakikolwiek przykład słynnego "Here we go" a potem braku finalizacji? Pominę resztę Twojego wysrywu we wpisie bo mogę tylko odesłać do tego co napisałeś w odpowiedzi na cytat innego usera wyżej.

Awatar użytkownika
Samuraj
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 109

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 28 maja 2026, 17:42

80 mln za Gordona, taki dobry ten Gordon? widzę, że w LM coś tam strzelał, ale w lidze tak byle jak... Serio gość warty 80 mln? trochę śmieszne dla mnie będzie jak zakontraktują tego Gordona kosztem wykupu Rashforda na którego te 50 mln by musieli wydać.

Ogólnie, teraz te spekulacje o Alvarezie. Cóż, kupujcie, ja jestem ciekaw jak na zakupy Barcelony odpowie Real Madryt.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 maja 2026, 17:48

Leszek pisze:
28 maja 2026, 17:20
ddemon pisze:
28 maja 2026, 15:14
Ogólnie dopóki nie będzie oficjalnego ogłoszenia transferu Gordona
A kiedy ostatnio widziałeś jakikolwiek przykład słynnego "Here we go" a potem braku finalizacji? Pominę resztę Twojego wysrywu we wpisie bo mogę tylko odesłać do tego co napisałeś w odpowiedzi na cytat innego usera wyżej.
Nie tak dawno m.in Guehi w Liverpoolu ostatecznie skończył w City :P

Widziałem te plotki o Gavim w kontekście transferu za Alvareza, ale szczerze mówiąc bardziej zastanawia mnie ofensywa Barcelony.

Odejścia Raphinhi też nie można wykluczyć, bo jeśli Barca naprawdę chce oprócz Anglika jeszcze Alvareza i João Pedro, to musi się tam wydarzyć jakieś mocne odejście z przodu.
Ale tak jak pisałem wcześniej lepiej wstrzymać się do oficjalki.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 28 maja 2026, 18:38

ddemon pisze:
28 maja 2026, 17:48
Widziałem te plotki o Gavim w kontekście transferu za Alvareza
szanse oceniam na -1%
ddemon pisze:
Odejścia Raphinhi też nie można wykluczyć
szanse oceniam na 1%
ddemon pisze:
bo jeśli Barca naprawdę chce oprócz Anglika jeszcze Alvareza i João Pedro
nie Alvareza i Pedro, tylko Alvareza albo Pedro
Z tym pierwszym będzie ciężko ale myślę że wola samego zawodnika tu zdecyduje i szwagry wyłożą finalnie 120/130 mln
Co do Żao Pedro krążyło info że Chelsea nie sprzeda go za żadne pieniądze
Alvarez to dla mnie 100 mln max ale nie ma lepszych kandydatów więc niech będzie i więcej byle tylko nie grać Ferranem

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1153
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 28 maja 2026, 18:49

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 28 maja 2026, 19:02

No dobra to kto w 3 z przodu?
Rafinha - Alvarez - Yamal to Gordon za 80 mln jako luksusowy rezerwowy? Pachnie odejściem brazola

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 maja 2026, 20:01

Gordon ciekawy grajek ale nie pasuje mi do Barcelony z ryja.
Chociaz jak zamienia Rashforda na jego gebe to moze bedzie progres? Prosze o opinie eksperta @johny batonik

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 maja 2026, 20:06

niestety jest to bardzo trafny argument. gordon, zwlaszcza z ta opaska na glowie, wyglada jak stereotypowa lesbijka. potezny brak aury

teraz o bernardo czytam. natepny ruch co niezbyt mi sie widzi, on wycisniety przez lysego jak cytryna. pomijam fakt, ze zaczyna tu smierdziec jakims odejsciem waznego gracza, bo nie wierze ze przyszedlby do barcelony wchodzic na 10 minut raz na 5 meczow jak ten caly roony

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 280

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 28 maja 2026, 21:01

Eyesmon pisze:
28 maja 2026, 19:02
to Gordon za 80 mln jako luksusowy rezerwowy? Pachnie odejściem brazola
To by wtedy ten ruch kompletnie nie miał sensu bo to byłby downgrade. Mnie się jednak wydaje że miniony sezon pokazał że Barcelona wciąż ma za krótką kołdrę w ataku bo wystarczy że nie ma kogoś z dwójki Raphinha - Yamal, drugi będzie miał gorszy dzień, Rashford chimeryczny. Skłaniam się rzeczywiście ku temu że Gordon jako taki mocny rezerwowy. No ale sezon jest długi a sam zawodnik wszechstronny bo może grać tak na LW jak i na środku. Jestem pewien że sporo sobie pogra tak czy inaczej. Natomiast klub raczej myśli o tym by mieć już tą kołdrę w ataku na tyle szeroką na ile to tylko możliwe.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1292

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 28 maja 2026, 22:44

Biorą gościa od noszenia fortepianu, czytaj: do biegania.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 121

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 maja 2026, 22:54

Leszek pisze:
28 maja 2026, 17:20
Michał M pisze:
27 maja 2026, 21:20
Ten klub zwyczajnie nie ma pieniędzy
I właśnie to są kompletnie brednie powtarzane przez niektórych chyba tylko po to by się móc pochwalić swoim ignoranctwem. Wy się chyba co po niektórzy a zwłaszcza wy w Bayernie zatrzymaliście na etapie 2020, może 2021 roku.

Barcelona od paru lat stopniowo odbudowywała i wciąż odbudowywuje swoją sytuację i już od dłuższego czasu problemem nie był rzekomy fizyczny brak pieniędzy tylko problemy i to dosyć poważne z limitem płac FFP. Nawiasem mówiąc jest śmieszne że liga hiszpańska tak przykręca aptekarsko śrubę swoim klubom podczas gdy takie PSG funkcjonuje na kodach bez praktycznie żadnych limitów a jeżeli są to je obchodzi, ale to temat na inną dyskusję.

Barcelona ma pieniądze i teraz stopniowo powinna wchodzić w okres gdzie z każdym kolejnym okienkiem będzie miała ich więcej. Laporta to Laporta i ludzie się powinni nauczyć po tym jak już raz ponad 20 lat temu budował Barcelonę
No, może i są pieniądze, ale długi nadal przewyższają przychody, nie mówiąc o zyskach, więc to chyba jednak są Twoje brednie nie moje:

https://eurosport.tvn24.pl/pilka-nozna/ ... tory.shtml

A to tylko długi transferowe, bo wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę hasło Barcelona długi i wychodzi kwota 1,3 mld euro…

Więc jakby to mój klub miał takie długi a mimo to szastał forsą na rynku transferowym, to bym dwa razy zastanawiał się przed napisaniem takiego posta.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 28 maja 2026, 23:03

Taki Real jest zadłużony na 1,8 mld euro a nikt o bankructwie tam nawet nie pomyślał 😏 to że Bayern nie ma długu to jest mało istotne bo praktycznie wszystkie kluby mają większe czy mniejsze zadłużenie

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 29 maja 2026, 0:28

@Michał M ja wiem ze ten wasz oszust podatkowy hoeness lubi sie wymadrzac na temat finansow barcelony, ale zaprawde powiadam ci nie jest on wiarygodnym zrodlem. zreszta dopiero co gadal ze w tym klubie nie maja kasy na grube transfery, a tu psikus, zwineli im sprzed nosa tego gordona

w tym wrzuconym przez ciebie newsie fajnie groznie brzmia te teksty o "zadluzeniu" wobec innych klubow z zwiazku z transferami, tylko ze tak jak wspomnialem, to jest po prostu standardowy system, w ktorym platnosc za zawodnika jest regulowana w transzach zgodnie z podpisana umowa, a nie sytuacja, w ktorej monachijski komornik sciga laporte, zeby w koncu zaplacil za lewego. co lepsze, bankrut barcelona w niektorych przypadkach jest wierzycielem i to jej inne kluby ratami splacaja kupionych od niej zawodnikow. co do sumarycznego zadluzenia, no to tez chyba lamiaca wiadomoscia nie bedzie, ze od milanu, przez manchester, po barcelone i real prawie kazdy wiekszy klub jest zadluzony i to czesto na setki milionow euro. najwieksze zadluzenia maja barcelona i real, tam pewnie lacznie po 1,5-2 mld, tyle ze po pierwsze w to wliczaja sie swiezutkie inwestycje zwiazane z przebudowa stadionow, a po drugie 1 mld dlugu dla kogos, kto ma roczny przychod na poziomie 1 mld znaczy cos innego, niz dla kogos, kto ma przychod 200 mln. o tym ze transfery niektorych klubow w la lidze sa blokowane nie przez fizyczny brak gotowki, tylko przez przepisy ffp juz pisano tyle razy, ze nie bede sie powtarzal

barcelona jako wlasnosc socios nie jest po to, zeby przynosic jak najwieksze zyski, tylko po to zeby byly sukcesy, show, a przy tym zeby budzet na koniec roku spinal sie mniej wiecej na zero. barca byla w dupie po wybuchu covida, bo klub za bartomeu byl prowadzony w hulaszczy sposob, a jak z dnia na dzien odpadly ogromne przychody z dnia meczowego, to sie zrobila mega lipa, bo nagle laczne przychody klubu spadly ponizej wydatkow na same wynagrodzenia - trzeba bylo przepisac, poodraczac kontrakty z zawodnikami, z czego odkopuja sie do dzisiaj, zrobic pare drastycznych ruchow kadrowych na czele z pozegnaniem messiego, ale po mocnych cieciach i sprzedazy czesci przyszlych przychodow sytuacja na dzis na moje oko laika wydaje sie ustabilizowana, co potwierdzaja te pilkarskie analizy finansowe typu deloitte. pewnie sytuacja moglby to wygladac jeszcze lepiej, gdyby barcelona zmienila forme wlasnosci i sprzedala czesc swoich udzialow zeby np. splacic nimi przebudowe stadionu tak jak zrobil chocby bayern, ale mysle ze i bez tego jakos sie to bedzie krecic

tutaj jakies taka krotka analiza sytuacji finansowej, dane odnosnie barcy sie zgadzaja z tymi oficjalnymi, wiec przypuszczam ze te dotyczace porownania z united tez

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 121

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2026, 9:07

moody pisze:
29 maja 2026, 0:28
a tu psikus, zwineli im sprzed nosa tego gordona
Czekałem na to :ozob:
Szczerze powiedziawszy na początku faktycznie zirytował mnie ten news, ale później doszedłem do wniosku, że skoro Gordon, umówmy się, nie jakiś wybijący się grajek, idzie za 80 baniek, to lepiej taką kasę przeznaczyć na dwóch zawodników - napastnika i lewoskrzydłowego, a nie "hybrydę" jaką jest Anglik. I liczę, że to właśnie zrobi Bayern - swoją drogę, ciekawe co innego zaproponowała Barcelona niż zaproponował Bayern. Chyba tylko miejsce w pierwszym składzie - tego Bayern zrobić nie mógł (Diaz, Kane - no Gordon raczej żadnego ze składu by nie wygryzł). Więc ktoś odchodzi? Raphinha do Saudów ?
moody pisze:
29 maja 2026, 0:28
oszust podatkowy hoeness
Tego też się mniej więcej spodziewałem, choć jest to śmieszny wyjazd. Zważmy, że Hoeness odsiedział swoje, jego proces i wyrok był tak naprawdę pokazówką (jakoś nie wierzę, żeby taki Laporta czy Perez w podobnej sytuacji byli skazani w Hiszpanii), a prawda była taka, że wiele osób mogło się tak samo zakręcić jak on - grał na giełdzie, robił raz zyski raz straty, ogólnie był na minusie, więc uznał że nic musi musi płacić urzędowi. No, ale okazało się, że prawo jest inne - strata nie ma znaczenia, a z zysków musisz odprowadzić podatek. Nie zamierzam go tu usprawiedliwiać, tak jak mówię, chłop będąc pod 60-tce odpokutował swoje. Ale do prawdziwych oszustów to mu raczej daleko.

Podajesz tweeta, w którym są widoczne przychody. No nie nazwałbym tego analizą sytuacji finansowej, ale ok, nie chce mi się już dalej dyskutować na ten temat. W końcu jak się bawić tak się bawić, można nawet całe przyszłe przychody sprzedać i zastawić i będzie super :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”