Najlepsza "11" fazy grupowej EURO 2016 - Strona 2

Pozostałe tematy związane z EURO 2016

Najlepszym zawodnikiem fazy grupowej EURO 2016 był:

Payet
8
44%
Iniesta
2
11%
Modrić
1
6%
Krychowiak
1
6%
Boateng
2
11%
Perisić
1
6%
Morata
0
Brak głosów
Bale
3
17%
Bonucci/Chielini
0
Brak głosów
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Najlepsza "11" fazy grupowej EURO 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 cze 2016, 16:23

Morrow pisze: Jest też grono bramkarzy, którzy bronią po prostu dobrze ale z racji dobrej gry obronnej swoich drużyn nie musieli do tej pory za bardzo się wysilać i w tym gronie są Buffon, Neuer czy polscy bramkarze.
???
Fabiański się nie musiał wysilać? Dziwnie mi przez głowę przechodzą interwencje, gdzie ratował nam tyłki.
Morrow pisze: Walker pokazał się z niezłej strony w dwóch meczach
Nie powiedziałbym, gość niby szukał piłki, próbował nawet lekko rozgrywać, ale nic dobrego z tego nie wychodziło.
Morrow pisze: Bale być może nie pokazał nic spektakularnego, dwa gole z rzutów wolnych po błędach bramkarzy
Tego gola strzelił Bale, nie bramkarz, więc nie rozumiem po co nadmieniać, że po błędach. :) To chyba pokazuje jego skill, skoro potrafi błędy w ustawieniu wykorzystywać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2016, 16:38

Carbon pisze:
???
Fabiański się nie musiał wysilać? Dziwnie mi przez głowę przechodzą interwencje, gdzie ratował nam tyłki.
Fabiański zanotował jedną bardzo fajną interwencję po strzale Ozila, który swoją drogą każdy dobry bramkarz musiał wyjąć. Innych spektakularnych interwencji nie miał. Nie zawiódł, niczego nie zawalił, wielkich meczów też nie zanotował bo nie musiał, obrona czyściła za niego. Podobna historia jak z Buffonem.
Carbon pisze: Nie powiedziałbym, gość niby szukał piłki, próbował nawet lekko rozgrywać, ale nic dobrego z tego nie wychodziło.
W meczu z Rosjanami bardzo ładnie podłączał się ze swojej strony i sprawiał sporo problemów. W obronie bez zarzutu. Z Walijczykami podobnie choć mniej biegał do przodu. Przed EURO sądziłem, że powinien grać Clyne ale Walker na tym turnieju wygląda dobrze.
Carbon pisze: Tego gola strzelił Bale, nie bramkarz, więc nie rozumiem po co nadmieniać, że po błędach. :) To chyba pokazuje jego skill, skoro potrafi błędy w ustawieniu wykorzystywać.
Jak podasz piłkę do bramkarza a ten przepuści piłkę pod nogą to też nie ma sensu mówić, że to wina bramkarza bo to Ty podawałeś? Bramki idą na konto Bale'a, dały Walijczykom awans i jest ich kluczową postacią stąd miejsce w "11" ale nie zmienia to faktu, że dwa gole z wolnych zawalone przez bramkarzy a Hart za tego gola zbierałby do końca mistrzostw mydło pod prysznicem gdyby Angole tego nie odwrócili.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 23 cze 2016, 16:54

Morrow pisze: ale z racji dobrej gry obronnej swoich drużyn nie musieli do tej pory za bardzo się wysilać i w tym gronie są Buffon, Neuer
neuer musial sie wysilac musial, to on uratowal mecz niemcom z ukrami. w pierwszej polowie mial dwie kluczowe interwencje, i nie byly to latwe interwencje. z polska nie mial nic do roboty bo polacy nie oddali chyba zadnego celnego strzalu :) przynajmniej ja takowego niepamietam.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 cze 2016, 17:32

Sommer-Walker-Glik-Boateng-Alba--Dzsudzsak-Krychowiak-Iniesta-Payet-Bale-Perisic.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2016, 17:59

FRYDERYK SZOPEN pisze: euer musial sie wysilac musial, to on uratowal mecz niemcom z ukrami.
Czekałem aż ktoś to wyciągnie ;) Dla mnie jednak 20 minut ciężkiej roboty, kiedy Ukraina ich cisnęła, w trzech meczach to trochę za mało. Nie wykluczam jednak, że na koniec będzie najlepszym bramkarzem turnieju.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1665
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 cze 2016, 23:49

Squawka i "11" pilkarzy, ktorzy najbardziej zaskoczyli pozytywnie podczas fazy grupowej: Michael McGovern, Thomas Meunier, Adil Rami, Fabian Schar, Raphael Guerrero, Eric Dier, Wes Hoolahan, Birkir Bjarnason, Balazs Dzsudzsak, Nolito, Arek Milik

http://www.squawka.com/news/euro-2016-s ... oE3Qyxw.99

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 24 cze 2016, 0:25

FRYDERYK SZOPEN pisze: przynajmniej ja takowego niepamietam.
Szopenie błagam, 'nie' z czasownikami piszemy oddzielnie. Wspominam o tym, bo w Twoich postach nie spotyka się błędów (poza literówkami :P), dlatego byki w stylu podstawówki strasznie rażą.

11stki nie będę sklejał, bo za mało meczów widziałem. Payet, Krychowiak, Pazdan, Bale, Iniesta to postacie, które wyjątkowo się wyróżniają. Cieszy obrona Polaków, jedna z lepszych do tej pory na EURO. Skład Włochów lekko mnie dziwi, jednak spodziewałem się, że Conte nie będzie to takie oczywiste. Nie spodziewałem się dobrej gry po takich nazwiskach z przodu, a jednak taki Eder czy Pelle strzelają. Morata z kolei mnie nie zadziwia, koleś ciągle sprawia mizerne wrażenie (moja opinia), a gdzie nie pójdzie to jakąś bramę ustrzeli, im ważniejszy mecz, tym większa na to szansa. I przez to właśnie wróżę Hiszpanom wysokie miejsce, o ile w obronie nie będzie kabaretu.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 cze 2016, 9:53

Neuer - Srna, Pique, Bonucci, Boateng - Modrić, Rakitić, Iniesta, Dzsudzsak - Perisic, Payet
Dr.Football1 pisze: Squawka i "11" pilkarzy, ktorzy najbardziej zaskoczyli pozytywnie podczas fazy grupowej: Michael McGovern, Thomas Meunier, Adil Rami, Fabian Schar, Raphael Guerrero, Eric Dier, Wes Hoolahan, Birkir Bjarnason, Balazs Dzsudzsak, Nolito, Arek Milik

http://www.squawka.com/news/euro-2016-s ... oE3Qyxw.99
Milik? Tylko gol z Irlandią go ratuje. Meunier? Przyglądam się specjalnie prawym obrońcom na tym turnieju jako, że Barca będzie takowa potrzebowała i młody Belg jest niepewny w defensywie i mizerny w ataku. Potrafi też popełnić głupi faul na kartkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”