AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Milan w lidze?

1
1
20%
2
1
20%
3
1
20%
4
2
40%
Poniżej 4
0
Brak głosów
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 20 gru 2005, 20:53

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 2718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 gru 2005, 21:39

Juz jutro mecz z Livorno (Milan za 1.9 wiec postawilem na nich).
To dla Milanu druzyna pokroju Chievo.Zawsze zle nam sie z nimi gra.Zawsze Lucarelli nam strzeli bramke.Dlatego obawiam sie tego meczu tym bardziej ze Livorno "jest w gazie".Mam nadzieje ze byly Milanista Donadoni nam numeru nie wywinie.Jesli Livorno wygra to zrowna sie z nami punktami :roll:

Mecz z Messina nie jest zadnym wykladnikiem formy Milanu dlatego przed kolejnym meczem nie mozna byc spokojnym.Szczegolnie wobec oslabien w i tak juz slabej defensywie.Z Messina zagralismy dobrze (druga bramka swietna chyba trzy zagrania pietka zanim Szewa skierowal pilke do siatki) i oby podobnie bylo z Livorno.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 20 gru 2005, 22:28

Pozatym z Messina gralismy u siebie a jak wiadomo na San Siro wygralismy wszystkie mecze i Pirlo gra ta sama piłka co na treningu cwiczy rzuty wolne :P
Wiec nie byli dla nas rywalem godnym pozatym nierowna forme od poczatku sezonu maja czego nie mozna powiedziec o Livorno.
Niby z najwiekszymi jak narazie dostawali baty i to wysoki ale i tak mniej bramek stracili niz my czyli umia bronic.
Ale w Milanie sa swietni napastnicy warto przypomniec ze Gila rok temu strzelił im 4 gole w jednym meczu dobrze zagrał ostatnio Sheva i Kaka i mozna byc optymista :)
Choc bilans u siebie maja imponujacy 6 wygranych 2 remisy i 0 przegranych.

Mysle ze zagramy takim ustawieniem:

Dida - Simic - Stam - Nesta - Kaladze - Rino/Ambro - Pirlo - Jankulovsi - Kaka - Gila - Sheva

Albo Ambro zagra razem z Rino na bokach badz jeden z nich na prawej.
Marka chyba ustawiłem w pierwszej 11 bo chce go wkoncu znow zobaczyc jak z jego forma ale chyba zagra tam Seedorf watpie by Czech zagrał w obronie ostatnio Carlo komplementuje kaladze i wydaje sie ze zagra.

Oyb nasi ładnie zagrali i nie zlekcewazyli przeciwnika.

Forza Milan

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 20 gru 2005, 22:35

Jutro mecz Milanu z Livorno. Chiałbym żebyście wtopili, ale to mało prawdopodobne. Livorno radzi sobie tylko ze średniakami, giganci juz nie na nich. Wysokie porażki z Juve i Interem o ty świadczą. Pewnie tym razem bedzie podobnie, i wynik wysoki.
Stawiam 3-0 dla Milanu:
Kaka
Sheva
Gila :wink:
Ale moża jednak niespodzianka? :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 gru 2005, 23:09

Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Niby z najwiekszymi jak narazie dostawali baty
ossy pisze:Jutro mecz Milanu z Livorno. Chiałbym żebyście wtopili, ale to mało prawdopodobne. Livorno radzi sobie tylko ze średniakami, giganci juz nie na nich. Wysokie porażki z Juve i Interem o ty świadczą. Pewnie tym razem bedzie podobnie, i wynik wysoki.
Stawiam 3-0 dla Milanu:
Chyba nie wiesz ossy co piszesz!!!!
po pierwsze zarowno Juve jak i Inter grali z Livorno u siebie wiec jest to "drobna roznica", wtedy Livorno nie gralo tak dobrze jak teraz passa 5 meczy bez porazki
Nastepnie Livorno nie przegralo jeszcze "na wlasnych smieciach" zas Milan 3 ostatnie mecze wyjazdowe wtopil - Viola - Chievo - teoretycznie Inter
Wiec jesli nawet Milan wygra to napewno nie bedzie wysokiego wyniku :!:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 20 gru 2005, 23:16

A ja się mimo wszystko boję tego meczu.To jest właśnie to, że komuniści grają u siebie, gdzie naprawdę trudno jest wywieść 3 punkty.Nie liczę na wiele, zwykłe 1:0 mnie zadowoli.Musimy udanie zakończyć ten pechowy, 2005 rok.Eh, szczególnie liczę na niezawodny duet Kaka' & Szewa.Niestety nie będziemy mieli prawdziwych zmienników dla atakujących, ale liczę, że sobie Andrij i Bercik poradzą.W obronie zabraknie nadal kontuzjowanych Cafu i Maldiniego.Mecz trudny, ale 3 punkty są możliwe do zdobycia.
Oto kadra na ten mecz :

BRAMKARZE: Dida, Fiori, Kalac

OBROŃCY: Costacurta, Kaladze, Nesta, Jankulovski, Serginho, Simic, Stam, Marzoratti

POMOCNICY: Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Vogel

NAPASTNICY: Gilardino, Shevchenko, Ardemagni, Di Gennaro

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 21 gru 2005, 9:12

No pewnie że do wygrania mecz, ale ostatnio nie zapominajmy, że Livorno z Palermo 3 punkty wywiozła, a mimo że słabo sobie radzi Palerwmo, to cały czas ciężki teren...

No mnie by też jak najbardziej 0:1 urządzało, 3 punkty się liczą i kij... Pięknie to można grać z Juve czy Interem... tu trzeba skuteczności... Szkoda jednak że Capitano nie zagra, bo wydaje mi się, że jednak bez niego jakoś kijowo, trochę jakby się bała reszta... No nic wierzę jak najbardziej w 3 punkty, ale nie będą łatwe... a są tym bardziej ważne, że na stratę Juve czy Intery raczej nie ma co liczyć, a sytuacje znamy :roll:

FORZA GRANDE MILAN

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1072

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 gru 2005, 10:04

Ja podobnie jak uchi tez boje się tego meczu.W tamtym roku dostaliśmmy 1-0 po bramce luccateriego.Teraz Milan chyba jeszcze w gorszym dołku choć z Messiną zagrali bardzo dobrze może poza sergio w obronie :wink: .Śmierdzi mi tu remisem i bardzo boje się o rezultat.Mam nadzieje że Carlo da pograć Jankulovskiemu i Ambro bo to są po świętach dla mnie zawodnicy do pierwszego składu

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 21 gru 2005, 22:44

Milan znow pewnie wygrał mecz tym razem 3-0 z Livorno :jupi:
Cieszy dublet Gili ("kolejny :) ) czekam kiedy bedzie pierwszy hat-trick, rowniez Sheva strzela tym razem jedna.
Cieszy dobra forma mogli ustrzelic wiecej bramek no ale widocznie nie było im dane :P.
Gila to ma jakis patent na Marco Amelie :lol: widac dobrze ta obrona funkcjonuje znow nie stracilismy bramki miejmy nadzieje ze juz w obronie bedzie coraz lepiej

Oto składy w jakich zagrały oba kluby:

Livorno
(3-5-2)
1 Amelia M. - 77 Grandoni A. - 13 Vargas J. - 6 Galante F. - 29 Cesar Prates L. (73 Paulinho P.) - 4 Morrone S. - 28 Passoni D. - 24 Colucci G.(56 De Ascentis D.) - 23 Coco F. - 99 Lucarelli C. - 17 Lazetic N. (76 Pfertzel M.)

Milan
(4-3-1-2)
Dida N. 1 - Simic D. 14 - Nesta A. 13 - Kaladze K. 4 - Serginho C. 27 - Gattuso G. 8 - Pirlo A. 21 - Seedorf C. 20 (78 Ambrosini M.) - Kaka' R. 22 (88 Jankulovski M.) - Shevchenko A. 7 - Gilardino A. 11 (84 Rui Costa M)

zółte kartki:Vargas J. (Liv).

Bramki:23,60 Gilardino A. ,71 Shevchenko A.

Forza Milan

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 21 gru 2005, 23:01

Tak jest :jupi:.Miło jednak skończymy ten rok.Bałem się o ten mecz, ale znakomicie Milan wypunktował rywali, choć mógł strzelić z 5 goli, ale są 3 punkty i jest pogrom.Niestety Inter i Juve też do przodu, ale nie ma co narzekać.Mimo trochę okrojonego składu zagraliśmy lepiej niż się spodziewał, Milan pokazał, że im bliżej 1/8 LM to forma idzie w górę.Teraz piłkarze mają trochę przerwy, mam nadzieję, że Carlo należycie ją wykorzysta.Trochę ciasno od 2 do 4 miejsca, ale wierzę w Rossonerich.Forza Grande Milan :!:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 21 gru 2005, 23:19

ossy pisze: Stawiam 3-0 dla Milanu:
Wykrakałem 8)
ossy pisze:Kaka
Sheva
Gila :wink:
Blisko było... :P

czeher pisze: Chyba nie wiesz ossy co piszesz!!!!
po pierwsze zarowno Juve jak i Inter grali z Livorno u siebie wiec jest to "drobna roznica", wtedy Livorno nie gralo tak dobrze jak teraz passa 5 meczy bez porazki
Nastepnie Livorno nie przegralo jeszcze "na wlasnych smieciach" zas Milan 3 ostatnie mecze wyjazdowe wtopil - Viola - Chievo - teoretycznie Inter
Wiec jesli nawet Milan wygra to napewno nie bedzie wysokiego wyniku :!:
Wierze gościu, i to sie sprawdziło. Przestań wierzyć w statystyki, bo one przeważnie zawodzą Cie. Pisałem że będzie wysoko, i było. Livorno jest słabe na gigantów, wygrywaja tylko ze średniakami.

Gratuluje zwycięstwa Milaniści :wink: Wynik ładny, o ile pamięć mnie nie myli macię najwięcej bramek strzelonych od Juve. Chyba jedna, albo dwie. Ale straconych macie 2 razy więcej :wink: Tak wy, jak i my z optymistycznym akcentem kończymy ten runde. Wesołych świąt chłopaki :P

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 21 gru 2005, 23:37

Warto zwrócić uwage iz drugi z rzędu mecz Kaladze na środku obrony i drugi na 0 :!:Będzie miał o czym myśleć Carlo podczas świątecznej przerwy. Troche szkoda iż nie rozegramy juz w tym roku meczu w Serie A ( póki mamy dobrą forme) :!: Spodziewałem sie zwyciestwa i się nie zawiodłem! Martwi Mnie natomiast sytuacja Jankula. Nie wiem czym to jest spowodowane iż czech otrzymuje tak mało okazji do gry. Ale tak pewnie zostanie jeszcze długo, póki Carlo będzie trenerem :x
Pozostaje cieszyć się ze zwycięstwa i życzyć Sobie i Wam równie udanego wejscia w Nowy Rok :wink:
Pozdrawiam
Grazie Milan
Ti Amo
Milan

----Livorno-Milan----

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1072

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 gru 2005, 14:01

Kolejny mecz na 0 z tyłu i to jest bardzo ważne.Bałem się tego meczu jak cholera :wink: ale nasz Gila wszytsko w 1 połowie ustawił.Znakomity mecz całej drużyny i wkońcu obrona zaczyna sie rozumieć ze sobą.Nie wiem kiedy ostatni raz w tak dobrej formie był simic naprawde gra dla mnie lepiej od Cafu.Rossoneri zrobili wszytskim kibicom Milanu taki miły prezent bo wiekszosc liczyła się z utratą punktów.
Ja też wszystkim Rossonerim i wogóle fanom piłki nożnej WESOŁYCH ŚWIĄT :!: :!:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 gru 2005, 14:05

Wesolych!
a co do meczu-Milan zaprezentowal sie na pewno znacznie lepiej niz w poprzednim,gdzie dobry byl tylko wynik,a mecz ustawil mocno watpliwy karny na poczatku spotkania...zgadzam sie ze druzyna zaczyna sie zgrywac,a caly mechanizm zaczal sie zazebiac-tym wieksza radosc w naszym obozie z tego ze moze swiateczna przerwa nieco przystopuje wyraznie rozpedzajacy sie Milan...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 23 gru 2005, 11:02

Późno piszę, ale net mi siadał, a lepiej późno niż wcale :)

Co do meczu, to ot taki bez historii, jeden zespół grał i to widać. Ale nie byłbym i tak do końca zachwycony, bo niestety Juve wygrywa przeważnie wszystko i przede wszystkim trzeba mecze z najmocniejszymi wygrywać... Livorno lepsze, ale faktycznie raczej na średniaków... ze lepszymi nie daje rady...

Bardzo dobrze, że wreszcie Gila dobry mecz, potwierdzony więcej niż jedną bramą... teraz już będzie wymiatał 8) 11 bram to już jest dobry wynik i trzeba ten transfer bardzo bardzo dobrze ocenić... nie chcę myśleć co będzie w następnym sezonie :wink:

Kaka_ACM pisze:Martwi Mnie natomiast sytuacja Jankula. Nie wiem czym to jest spowodowane iż czech otrzymuje tak mało okazji do gry

No niestety to jest dla mnie najbardziej denerwujące u Carlo... jak zapodał sobie do składy Sergio, to teraz już się obawiam, że Marek nie pogra do końca sezonu za dużo, a wg. mnie się znacznie lepiej od Brazylijczyka prezentuje... szczególnie w defensywie bez porównania :roll:

ossy pisze:Wynik ładny, o ile pamięć mnie nie myli macię najwięcej bramek strzelonych od Juve
No akurat to, że strzelamy więcej bram cieszy, ale nie jest jakimś masakrycznym osiągnięciem... Niestety nie ta obrona... choć ostatnio to fajnie wygląda, drugi mecz na zero... może się chłopaki zgarną...

No No cóż, zakończenie roku w Serie A trzeba uznać za pozytywne dla nas, ale nie wpadajmy w hurraoptymizm, bo do konkretnego wyniku nam daleko, a dla Interu czy Juve koniec 2005 niegorszy wcale... No to pozostaje mi życzyć wszystkim fanom piłki (ze szczególnym uwzględnieniem Tifosich Rossonero :wink: ) Wesołych Świąt, a na Nowy Rok przyjdzie jeszcze czas...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”