Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 3256

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 sie 2026, 10:35

TS borys IFC pisze:
01 sie 2026, 13:46
Rozumiem, że nie udało się z Lookmanem i Pazem, ale to był kierunek przy którym należało pozostać. A z plotek wygląda na to, że mu już nikogo o tej charakterystyce nie szukamy. A kto u nas umie coś kiwnąć z pomocników? Zielu trochę balansem i tyle. I znowu będziemy klepać na 30m, żeby oddać piłkę Dimarco żeby zrobił wrzutkę. I to starczy na jakieś Lecce, a przyjdzie Milan, zamuruje się zrobi jedną kontrę i kolejne derby w plecy. Ile można.
Sprowadzenie naszej gry ofensywnej do jednie szukania wrzutki Dimarco wydaje mi się sporym nadużyciem. Chociaż rzeczywiście był moment w sezonie, że przybrało to karykaturalne rozmiary (w okolicach rywalizacji z Bodo). Kończymy sezon z dorobkiem 89 bramek, gdzie poza poza jakimiś wynikami z lat 40-50, które trudno dzisiaj poważnie traktować, mamy rekord na równi z mistrzowskimi sezonami Conte i Inzaghiego. Wyprzedając przy tym wicemistrza o 30 bramek. Przy analizie sezonu wygląda to tak, że tylko Dimarco zagrał w okolicach swojego maxa, Lautaro bardzo mocny sezon, a reszta raczej ze sporą rezerwą - Hakan czy Dumfries stracili jakieś 50% spotkań, Thuram dopiero w końcówce sie odpalił. Dla mnie priorytetem jest obrona, gdzie z jednej strony rywale stwarzali sobie najmniej okazji w całej lidze, ale w ilości straconych bramek już tego nie widać.

Co do Jonesa to trochę się zgadzam. Dla mnie jest jasne, że przy Hakanie który opuszcza 50% sezonu potrzebny jest pełnowymiarowy rezerwowy na tej pozycji. Jednak w momencie transferu Stankovicia wydaj się, że temat Anglika powinien być zamknięty. Z drugiej strony analizowałem staty Curtisa i on grając na środku potrafił robić naprawdę imponujące posiadanie i dokładność, IMO to nie byłby zły transfer. Wydaj mi się, że "czepianie" się w dzisiejszych czasach, że pomocnik nie ma wysokich liczb (bramek/asyst) jest mało przekonujące. Wystarczy spojrzeć na Hiszpanię, gdzie nikt obecnie nie wyróżnia się pod tym względem, a nadal są dominantami na boisku. Osobiście chciałbym natomiast kogoś dynamicznego do drugiej linii, w momencie gdy Bare pod formą (czyli prawie cały sezon) zawodnika o podobnym profilu bardzo nam brakuje (zostaje z ławki Miki, które na te 20 minut daje jeszcze radę).

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 03 sie 2026, 12:54

Ja absolutnie nie sprowadzam gdy Interu wyłącznie do wrzutek Dimarco, ale w meczach z ligową czołówką, szczególnie w okresie absencji Dumfriesa była to najczęściej używana broń. Przede wszystkim widać było to derbach z Milanem. Inter grał wtedy przewidywalnie, głównie dośrodkowaniami, bo w środku nie było komu zrobić różnicy. Wynik bramkowy i punktowy ugraliśmy głównie na ligowych średniakach i dole tabeli, tam to wystarczy. Ale w meczach z czołówką musimy mieć więcej możliwości zaskoczenia rywala, a w tym celu niezbędne jest posiadanie zawodników z dryblingiem. My nie mamy chyba obecnie nikogo kto by się na tym polu szczególnie wyróżniał. Dość powiedzieć, że przyjemnym odświeżeniem w tym zakresie był Zalewski, którego już z nami nie ma. Osobiście nie rozumiem dlaczego, wiem że w księgach to wygląda dobrze, ale na boisku już trochę gorzej.

Co do Jonesa, to nie chodzi mi nawet o to, że to zły gracz tylko kolejny o takim profilu. Czyli kontrola środka pola podaniem. Tacy piłkarze są mega cenni, ale my mamy ich już sporo. Jeżeli ma przyjść, a obok niego trafi do nas jeszcze ktoś, kto zrobi przewagę w środku dryblingiem i kreatywnością to ok. Jak on ma być lekiem na cale zło w pomocy, to wydaje mi się, że to za mało.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1497
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 sie 2026, 12:51

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 08 sie 2026, 14:36

Dimarco I Diouf, czy kogoś to jeszcze dziwi ? :peace:

Za 2 tygodnie startuje liga, ta banda niedojebów dalej nie sprzedała niepotrzebnych, i jedynym transferem gotówkowym jest bramkarz za 3 miliony (Stankovicia nie liczę bo to zupełnie inna sytuacja) ha tfu.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 sie 2026, 11:27

Frattesi do Lazio za 15 + bonusy ⏳
Jak tylko pójdzie oficjał, wszystkie moce na Curtisa Jonesa.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 sie 2026, 14:56

Spence ⏳ ni wuja nie rozumiem tego transferu. Kolejny lewy obrońca który ma grać na prawej stronie, gdzieś już to widziałem, a później zdziwko że kolejny transfer nie wypalił. Pięknie mundial podbił wartość Djeda, wspaniałe zagrał te kilka meczy, szkoda tylko że na lewej obronie :roll: zero goli zero asyst oto co wymyśliła wierchuszka jako zastępstwo Dumfriesa który często gęsto wygrywał mecze w pojedynkę.
Tymczasem Henrique wyląduje pewnie w Romie i tam będzie grał na swojej pozycji i jeszcze się Interowi ten transfer czkawką odbije, czuć że gość ma potencjał ale nie umie go pokazać po prawej stronie, jaki zmiennik Dimarco bym go zostawił, natomiast będzie Inter szukał nowego lewego wahadłowego :D cyrk.
Na papierze śmieszą mnie te ruchy w mercato, widać że to wszystko panic buy bo po Palestrze wszystko poszło się jebać, żadnego planu B.
Oby pan trener Chivu to poskładał bo w lidze jest szansa jeszcze raz przytulić mistrzostwo.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 203
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 12 sie 2026, 15:08

Przecież Spence to prawy obrońca/ wahadłowy i po tej stronie spędził zdecydowana większość kariery. Fakt, że może też grać z powodzeniem po lewej stronie działa tylko i wyłącznie na jego korzyść.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2026, 15:24

Matrixxx pisze:
12 sie 2026, 15:08
Przecież Spence to prawy obrońca/ wahadłowy i po tej stronie spędził zdecydowana większość kariery.
Jak wrzucisz dwa ostatnie sezony to zdecydowanie lewa strona. Prawa to w Genoi, ale tam był jeszcze leszczem.
coco pisze:
12 sie 2026, 14:56
ni wuja nie rozumiem tego transferu.
Jako defensywny wariant Spence, jako ofensywny Diouf. Przy czym słabe jest, że ten podstawowy to w ofensywie wygląda jak pachołek. Jednak na tle Hakimich czy Dumfriesa to będzie dawać po oczach.
coco pisze:
o po Palestrze wszystko poszło się jebać, żadnego planu B.
Generalnie tak, ale piłkarzy o jakości Palestry i tak pasujących do Interu na rynku już nie było.
coco pisze:

Tymczasem Henrique wyląduje pewnie w Romie i tam będzie grał na swojej pozycji i jeszcze się Interowi ten transfer czkawką odbije, czuć że gość ma potencjał ale nie umie go pokazać po prawej stronie, jaki zmiennik Dimarco bym go zostawił
Mamy Augusto. Dla mnie sprzedaż Henrique byłaby na plus. To znaczy on w tym pierwszym sezonie grał na tyle dużo, że ciężko mi uwierzyć w jakiś ukryty wielki potencjał, który jeszcze odpali.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1129
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 12 sie 2026, 15:39

Macie o tyle dobrze, że jesteście naoliwioną maszyna i wpasowanie Spence'a będzie w teorii łątwiejsze niż w innych klubach w Serie A :]

Mimo wszystko to dalej gracz walczącego o utrzymanie w lidze w ostantich dwóch latach Tottenhamu ;]

w Genoi też się jakoś zbytnio nie wyróżniał

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 sie 2026, 15:46

No zakładam, że skoro wzieli go do repry i trzeba uczciwie dodać, ze w defensywie naprawdę dawał radę na Mundialu to od poziomu jaki reprezentował w Genoi to on się dawno odbił.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 sie 2026, 15:48

Maciek (interista) pisze:
12 sie 2026, 15:24
Mamy Augusto
Augusto będzie jako vice Bastoni.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 sie 2026, 16:29

No to witamy :witam: życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » wczoraj, 14:12

Czyli Jones w miejsce Frattesiego i zamykamy? Czy jeszcze próba wypchnięcia Pavarda (wysoka pensja) i ktoś do obrony?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » wczoraj, 14:12

Davide :( szkoda że to wszystko potoczyło się tak jak nie powinno. Na początku wydawało się że jest problem z Inzaghim, później miało być odrodzenie pod Chivu, które jednak nie nastąpiło. Człowiek widmo, pomocnik który w meczu zalicza kilka kontaktów z piłką w Interze na tym poziomie to nie akceptowalne i kolejny trener wyciągnął taki sam wniosek.
Nie wiem co tu poszło nie tak, ale oczekiwania miałem ogromne, liczyłem na podobną karierę co Barella, a przyszło wielkie rozczarowanie.
Były też cudowne chwile w momentach gdzie wyraził siebie, tak jak na tym filmiku

Mam nadzieję że się odbuduje kadra potrzebuje Frattesiego z Sassuolo nie tego z Interu. Powodzenia.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » dzisiaj, 1:15

Wylądował.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”