POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00) - Strona 25

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 311

POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 cze 2018, 23:13

Janop widzę typowe polactwo, pozornie ułożony chrześcijanin, ale jak coś nie pasuje to plujemy jadem

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1800
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 cze 2018, 23:14

czarny samael pisze:
janop pisze: Serio Wam się chce konwersować z tym antypolskim ścierwem?
Za to to ty powinieneś dostać w pysk
Janop pewnie trochę przesadził z alko + emocje + rozdrażnienie + prowokacyjny wpis Carbona, normalnie byłby jednym z ostatnich których mógłbym posądzić o taki wpis.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 cze 2018, 23:16

ryba_82 pisze: Nie obwiniam tylko jego za te MŚ, bo cała drużyna zagrała żałośnie, ale nie ma co się oszukiwać że Lewy nie zawiódł. Od gościa co pakuje po 30 bramek dla Bayernu kilka sezonów z rzędu oczekiwałem więcej, tym bardziej że to nie jest typowy dostawiacz nogi.
Niestety trzeba przyznac rację bo nie wychodziło mu nic. Słaby mundial w jego wykonaniu.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 6975
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 cze 2018, 23:17

Lewandowski cały turniej grał tragiczny i usprawiedliwianie go tym, ze nie miał wsparcia w kolegach jest zwyczajnie śmieszne. Skoro możemy krytykować i jechać Messiego za to, ze nie jest w stanie jak na kapitana przystało wziąć na barki ciężaru spotkania i umiejętnie umotywować kolegów tak jak prawdziwy kapitan by to zrobił to to samo trzeba powiedzieć o Lewym. Gość zwyczajnie tak jak cała reprezentacja zawiódł na całej linii.,

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 cze 2018, 23:18

Co do meczu:

Nawałka to zrąbał. Nie będę się wyzłośliwiał, bo pewnie atmosfera i tak jest napięta. IMO z Kolumbią to mogli przegrać, i to po kontrach, ale to z Senegalem mieliśmy kur&a wygrać. To tam był mecz o awans.

Do x,y i z, przecież my nie graliśmy przedtem Zielem i cofnietym napadziorem jednocześnie. A tutaj ustawienie 3-3-4 z Beresiem w każdej akcji w linii z Lewym. Wina trenera i tyle.

Salas11 pisze:
czarny samael pisze:
janop pisze: Serio Wam się chce konwersować z tym antypolskim ścierwem?
Za to to ty powinieneś dostać w pysk
Janop pewnie trochę przesadził z alko + emocje + rozdrażnienie + prowokacyjny wpis Carbona, normalnie byłby jednym z ostatnich których mógłbym posądzić o taki wpis.
Czasami mu nerwy puszczają, ale tutaj... Ja wiem, że modzi pewnie też biorą poprawkę, ale też janop na pewno wielu wp nie ma, a brak tego tutaj jest takim pokazaniem że można, bo Carbon prowokuje. No prowokuje, ale zabronić mu być za Kolumbią nie zabronię i wyzywać go za to nie będę, a też co nie co wypiłem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 6975
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 24 cze 2018, 23:21

czarny samael pisze: wyzywać go za to nie będę, a też co nie co wypiłem.
Po jednym redsie ciężko raczej stracić kontrole i obrażać innych :P

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 24 cze 2018, 23:23

Dr.Football1 pisze:
Kluchman pisze: Kadra od lat prowadzona przez jednego trenera, a nadal nie ma namiastki pomysłu na grę do przodu.
Nawalka to trener szkolny. Ta druzyna nie ma i nigdy nie miala zadnego stylu.
Miała. Kiedyś. Dawno, ale miała. Walkę i siłę. A teraz zostało porąbane ustawienie w którym nie umieją zagrać piłki.

Wcale po dzisiejszym nie jestm pewien czy te puste podania wynikały ze zmęczenia. Raczej z innych wklepanych w banię nawyków.
Delpiero14 pisze:
czarny samael pisze: wyzywać go za to nie będę, a też co nie co wypiłem.
Po jednym redsie ciężko raczej stracić kontrole i obrażać innych :P
Heh. Portfel by się wtedy cieszył.

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 24 cze 2018, 23:23

Skład skrojony pod Zielińskiego. Krychowiak i Góralski rozbijają, Piotruś nie martwi się o defensywę, ma posyłać piłki do przodu. Co robi? Jak zawsze osrywa zbroję i podaje do tyłu. On jest pierwszy do wyjebania na ławę. Rybus i Bereszyński na wahadle to jest coś czego nie można nauczyć się od tak, zwłaszcza, że oni też nie mają odpowiedniej jakości. Tej dramatycznej obrony to już nie warto komentować. Bednarek jest [ch**] i nie bójmy się tego powiedzieć. Na ten moment, jest to chłop, który źle się ustawia i czyta grę. Niepewny Pazdan i Piszczek mu w tym w ogóle nie pomagają.

Tutaj już [ch**] z tym, że nie mamy jakości w kadrze. Tutaj tak zostało spierdolone wszystko od strony taktycznej, że głowa mała. Dlaczego nie gra Teodorczyk jeśli nasza taktyka to laga w pole karne? To kto ma zbierać te piłki jak nie on z Lewandowskim? Bo chyba nie Kownacki, on się do tego nie nadaje. Co innego gramy przed mundialem, co innego gramy na mundialu. Piłkarze są [ch**] + nie wiedzą co robić. No i to wpuszczenie Glika to wisienka na torcie. Przegrywamy i wchodzi gość zaraz co po kontuzji. Chyba tylko dlatego żeby ją sobie odnowił.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1095
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 24 cze 2018, 23:23

Awatar użytkownika
piotrcies
smutnazaba.bmp
smutnazaba.bmp
Reputacja: 8092

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 24 cze 2018, 23:27

Janop karę za ten tekst dostał, tego nikt nie neguje. Pisanie o antypolskim ścierwie to duża przesada. Przy czym Carbon też pieprzy od rzeczy, cholera wie po co, dobrze napisał Morrow, moim zdaniem najlepszy głos w dyskusji. Takie prowokacje są na poziomie gimnazjum, wiadomo że tu wszyscy kibicujemy Polsce i nawet jeśli Carbon serio jest przeciwko naszym, pisanie tego tu zdecydowanie było prowokacją. Słabą skądinąd. Po prostu olejmy takie teksty, nie reagujmy, a przestanie.

Co do meczu, bo to jest tutaj najważniejsze - ja rozumiem odpaść z takiej grupy, my nie jesteśmy krezusami. Ale to, co zademonstrowaliśmy na mundialu, to jawna kpina, przecież nawet Arabia Saudyjska pokazywała momentami lepszą grę od naszych. Tu nie było pół dobrej akcji, żadnego dobrego rozegrania. Możemy chwalić Polskę za dobre wejście w dzisiejszy mecz, przy czym to też nie była ładna gra, ale po prostu wyjście agresywnych chłopaków, którzy rzucili się na rywala, dość chaotycznie zresztą, ale jednak z agresją. Nie mylmy tego jednak z dobrą technicznie grą.
Nawałka w tej reprezentacji nie ma racji bytu. Od awansu do mundialu zaczął kombinować i się przejechał. Rozpieprzył coś, co funkcjonowało dobrze mimo jednak odstającego od tej ścisłej czołówki składu, przekombinował i dziś jesteśmy tu, gdzie jesteśmy. Niestety to był ostatni mundial na takim poziomie dla Lewego, Piszcza, Kuby nie liczę, bo to od jakichś dwóch lat wrak piłkarza, ale ta dwójka klasowych w końcu graczy w przyszłych mistrzostwach albo w ogóle nie zagra (Piszczu), albo będzie już po swoim najlepszym okresie (Lewy). Jakoś nie widzę, żeby ten zespół mógł utrzymać ten potencjał, raczej wrócimy do roli solidnego co najwyżej średniaka jak w latach 2002-2008.
Czuję się, jakbym dostał w pysk. Tak jak wspominałem, można przegrać awans z takiej grupy - tu nie chodzi o sam wynik. Jednak to, co pokazaliśmy, to jawna kpina z kibiców, podania do rywala, brak gry na jeden kontakt, stracone gole po potwornych błędach w rozegraniu - ta reprezentacja od dawna nie przekonuje, ale liczyłem, że chociaż doświadczenie weźmie górę, a daliśmy się ograć jak nowicjusze. Cóż, człowiek głupi i wciąż przeżywa ;)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 cze 2018, 23:28

DDK pisze:
Carbon pisze: jako jeden z nielicznych miałem odwagę przyznać, że Nawałka miał szczęście trafić w najlepszy od lat okres w kadrze.
Przecież to pisali wszyscy.
Nie wiem dlaczego, ale w pamięci mam jakiś długi post Morrowa, gdzie odpowiadał na ten zarzut i się z nim nie zgadzał, ale nie mogę go znaleźć. Być może moja pamięć szwankuje, w takim razie biję się w pierś i może faktycznie masz rację.

O, a teraz hit. Najbardziej z polskich mediów pompowali balonik, a teraz taka okładka. XDD

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2354
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 24 cze 2018, 23:30

Uprzedziłes mnie. Ladnie po nich pocisneli. :mrgreen:

Awatar użytkownika
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1566

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 24 cze 2018, 23:31

Carbon pisze: Nie wiem dlaczego, ale w pamięci mam jakiś długi post Morrowa, gdzie odpowiadał na ten zarzut i się z nim nie zgadzał,
Czyli jak jedna osoba się z tobą nie zgadzała to juz jesteś jednym z nielicznych?

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 24 cze 2018, 23:32

Aha, no i chciałem napisać o tym Góralskim jeszcze bo tam bodajże carbon (nie wiem czy dobry nick, ten co jest antypolakiem) napisał, ze Jacek słabo. Góral w pierwszej połowie był królem środka pola, rozbijał praktycznie każdy atak, wygrywał większość pojedynków. To też nie jest zawodnik do przodu, no po prostu on nie łączy ze sobą tych cech, jest tylko od bronienia. I moim zdaniem dzisiaj zrobił co do niego należało. No, ale co z tego, jeśli nasza pomoc w ogóle nie gra do przodu, a Lewandowski cofa się po piłkę na środek boiska żeby rozegrać. Robert też fakt, [ch**] mecz zagrał, miał przy sobie cały czas dwóch murzynów, ale jeśli on miał podwójne krycie, to co w tym momencie robił Zieliński, Kownacki, nasze wahadła?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 cze 2018, 23:40

WiernyKibic pisze:
Carbon pisze: Nie wiem dlaczego, ale w pamięci mam jakiś długi post Morrowa, gdzie odpowiadał na ten zarzut i się z nim nie zgadzał,
Czyli jak jedna osoba się z tobą nie zgadzała to juz jesteś jednym z nielicznych?
Nie, wydaje mi się, że kilka osób przyklasnęło Morrowowi. Nie mogę znaleźć posta, jeśli takowy nie istnieje, to przepraszam.

Btw., nie zgłaszałem postu janopa i wybaczam mu, nawet nie mam żalu. Dziwi mnie jedynie to, że ze trzy razy w ciągu tygodnia podkreślił, że ma mnie na ignorze, nawet radził to innym, a tu...

@EDIT: Co za cytat. XDDDDDDDD

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”