1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP) -
Tutaj dam wg co mi się wydaje pod kątem lajków, które dawałem. A wydaje mi się, że najczęściej je dawałem:
@piotrcies
@sickstick
@League
Tematy raz piłkarskie, raz niekoniecznie, ale jakoś to szło

2. Debiut roku (Rookie Challenge ) -
@losiu03 - wzmacnia ekipę United i spokojnie można z nim pogadać

3. Najsłabsze ogniwo forum -
cloner. Musiał się wtrącić i przesadzić na tyle, że dla mnie w ogóle go tu nie powinno być.
4. Największy piłkarski znawca -
To dość dziwna kategoria, bo teoretycznie za całokształt, a to można też rozumieć na kilka sposobów. Dla mnie to będzie jednak to, czego sam nowego się dowiaduję w kwestiach które mnie interesują. A tu nagrody muszą się rozłożyć we włoskich akcentach, bo właśnie czysto po wiedzę w temacie udaję się do tych działów.
Tym samym:
@(L)oczkerson - szczególnie za wiedzę o finansach we włoskich klubach.
@seba82 - za część o Milanie
@Diamen23 - za część o Interze
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
Szczerze? Wielu. Ogólnie przy piwie nawiązuje się dużo lepsza nić porozumienia i nie trzeba pilnować każdego jednego słowa jak w internetach, gdzie wszystko może być opacznie zrozumiane lub wzięte na zbyt poważnie.
Gdybym musiał wybierać, to widzę to tak:
@szmagel - zjazd United w Toruniu i picie od południowych derbów z LFC do wieczora. Pozostali dwaj użytkownicy, którzy dość dużo się udzielają w temacie United są wyżej wymienieni, ale oczywiście wyróżnienia również dla nich

@Kluchman - myślę, że dość często zgadzam się z nim tak na 80%. Nie jeden raz się chwilę głowiłem, czy dać lajka czy nie, bo z ogółem posta się zgadzałem, ale była tam jakaś mocna zadra, która zbyt kuła

@Boromir - różnimy się, ale znaleźli byśmy wspólne tematy, w tym o bieżących wydarzeniach za południowo-wschodnią granicą, o których wie znacznie więcej ode mnie.
6. Największy dowcipniś -
@Chlopaczek . Bezkonkurencyjny IMO, więc tylko on dostaje tutaj głos.
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?-
@blackmore
@Rojiblanco
@Dr.Football1
8. Największy dziwak -
ozob - inteligentny facet, ale bardzo lubi się pokłócić, nawet jak ktoś ma niewiele inne od niego zdanie. Dużo daje temu forum, ale też często przesadza z reakcjami.
tommusc - nie mogę gościa rozgryźć, często mam wrażenie że widzę wypowiedzi dwóch różnych osób pod jego nickiem. Dr Jekyll i Mr Hyde.
DDK - kolejne dziwne połączenie, ale jakby jeszcze bardziej niż u tommusca. Facet łączy w sobie skrajności i typy relacji/zachowań, których bym nie podejrzewał.
9. Najlepszy mod -
Ciężko mi tutaj oceniać, bo nie wiem jak podejmują decyzje. Jest to oddzielna kategoria, bo nie ocenia się użytkownika za foruming, tylko moda za de facto kontakt/wytłumaczenie przy jakichś problemach. IMO to ważne, żeby ludzie znali granice. Ten chyba najlepszy był z piotkiem w mijającym roku i na niego głos.
10. Najlepszy avatar -
To też nie do końca za foruming, a szczególnie w roku filmu, który pociągnął starą tradycję: Joker ryby_82 i to chyba tradycja w moich głosach

11. Wydarzenie roku na forum -
Bez wątpienia rozwój Doctore.
Większy spokój w politycznym, mimo dwóch kampanii wyborczych. (Ciekawe czemu...

Dalej ex equo gala HMK i pomoc czubatki. Podzielcie głos na 0,5

12. Kto poczynił największy postęp -
@ryba_82 - nie ma spiny i od razu się go lepiej czyta.
Kilku innych pojawiło się wyżej, ale in plus w tym roku na pewno też @HMK, który jakby trochę inaczej zaczął patrzeć na forum. Może to kwestia zmian w Realu?
13. Najbardziej pomocny użytkownik -
@czubatka i to jak wcześniej - odsadził resztę w tej konkurencji, więc tylko jeden głos.
14. Najfajniejszy użytkownik -
Tutaj ocena stricte za styl, więc kto pisze tak, że jest mniej toksycznie, a dobrze kojarzę bezpośrednie rozmowy z nimi lub to co czytałem w ich wykonaniu:
@MK92
@futbolowa
@Eyesmon