Plebiscyt forumowy 2021 - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4953
Kibicuję: 4rsenal

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 gru 2021, 14:54

1. Najbardziej wartościowy forumowicz
@DDK - praktycznie nigdy się nie zgadzamy, ale dyskusja z jego strony jest zawsze na najwyższym standardzie. No czasem przygwiazdorzy, ale komu się to nie zdarza.
2. Debiut roku
@HerskOner - mocny wjazd, mam foliarską teorię że to jakiś stary forumowicz pod nową nazwą (Carbon czy ktoś taki).
3. Największy znawca
@Kluchman - z racji że temat nie ma już w nazwie 'piłkarski' to nagroda bezsprzecznie leci do największego ogólnotematycznego znawcy. Przy okazji polecam jego fp na fejsie.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać :nein:
5. Największy dowcipniś :nein:
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? :nein:
7. Najlepszy avatar :nein:
8. Wydarzenie roku na forum
Dyskusja o covid.
9. Kto poczynił największy postęp
@Bassu - kiedyś pisał często ale mocno agresywnie, teraz pisze rzadko ale z klasą i wysoką jakością.
10. Najbardziej pomocny użytkownik :nein:
11. Najfajniejszy użytkownik :nein:
12. Największy dziwak
@cloner - mam dziś dobry humor dlatego spontanicznie umieszczam go tylko w tej kategorii, a poniższą odpuszczę.
13. Najsłabsze ogniwo
@ozob - byłem za jego powrotem poprzednio, ale wrócił jeszcze brzydszy i bardziej śmierdzący niż wcześniej.
14. Największe rozczarowanie
@czarny samael - tak jak z wspomnianym wcześniej DDK nigdy się nie zgadzam ale cenię jego foruming, tak z czarnym mam odwrotnie - zazwyczaj się z nim zgadzam, ale zupełnie nie siedzi mi jego sposób prowadzenia dyskusji.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 446
Kibicuję: Manchester United

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 gru 2021, 15:38

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @piotrcies @czubatka @Mentor @sickstick
2. Debiut roku - @HerskOner nowe
wcielenie Carbona
3. Największy znawca - @Cement @Bernabeu @seba82
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - ekipę z tematu o United chętnie przywitałbym dobrym piwem we Wrocławiu
5. Największy dowcipniś -
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- Fieldy,
aktywniejszy Morrow, @Jarzinho @Zaza
7. Najlepszy avatar - @Kluchman
8. Wydarzenie roku na forum - koronawalki
9. Kto poczynił największy postęp -
10. Najbardziej pomocny użytkownik -
11. Najfajniejszy użytkownik - @matt @sci @sickstick
12. Największy dziwak - @cloner ale on jest tutaj jak mebel, nie do ruszenia i ma swoj urok
13. Najsłabsze ogniwo -
14. Największe rozczarowanie - mało postów o piłce, dużo gadania o pierdołach.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1778
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 gru 2021, 21:49

Zdecydowałam się zagłosować. Coraz mniej forumowiczów typuje to trochę tłok zrobię ;)

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -
matt_ za wiedzę w wielu dyscyplinach i spokój wypowiedzi.
piotrcies - za czynne moderowanie forum, za wszechstronną obecność tutaj. Wkurza mnie czasem, nie zgadzamy się w wielu sprawach ale to jak najbardziej widoczny i potrzebny forumowicz.

2. Debiut roku -
HerskOner - początku debiutu nie widziałam, ale cały czas jest obecny. Udziela się dużo w różnych tematach. Pisze mądrze choć czasem dla mnie za hmm "agresywnie" ale wydaje się być spoko facetem. Taki dobry kumpel ;)
Pinturicchio - po Hersku jedyny nowy którego tu widzę. No i za Juventusem :)

3. Największy znawca -
Bernabeu fajnie się czyta jego wypowiedzi w wątkach piłkarskich :) Jest w swoich postach bardzo wyważony i kulturalny. Spokojny człowiek. W wielu sprawach się z nim zgadzam. No tylko ten klub ;)
Kluchman - za wiedzę w wielu dziedzinach w tym szczepieniowych ;)
Cement - za wytrwałość w oglądaniu tych różnych dziwnych meczów :brawo:

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - wszystkich tych którzy się udzielają i są widoczni :)

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?-
fieldy,
kaczy

7. Najlepszy avatar -
HerskOner
- za ten dresik, który przypomina mi ... Mourinho :lol2:
Ojciecdyrektor - za te cycki z których trochę mógłby mi oddać ...

8. Wydarzenie roku na forum - Dyskusja na temat Złotej Piłki

Chłopaczek - w niektórych sprawach zaczynam się z nim zgadzać, chyba jest bardziej przystępny
Cloner - mniej się mnie czepia, chyba nawet trochę mnie lubi :lol2:

czubatka za całokształt czuwania nad forum i pomoc w sprawach technicznych :)
fillion za przypominajki meczowe :)

11. Najfajniejszy użytkownik -
Eyesmon - konkretny facet, jest wszędzie
Sci - fajny z niego gość, choć maruda trochę ale taki dobry kumpel
futbolowa - bo ucieszyła się z mojego powrotu, no i liczę, że kiedyś się poznamy na żywo, choć jesteśmy bardzo różne ;)

12. Największy dziwak - wszyscy jesteśmy trochę dziwni.

13. Najsłabsze ogniwo -
ozob

14. Największe rozczarowanie - ja i moje znikniecie ;)

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 996
Kibicuję: WIDZEW

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 31 gru 2021, 10:32

1. Najbardziej wartościowy forumowicz -
@DDK
@futbolowa
@HMK
2. Debiut roku -
@HerskOner
3. Największy znawca -
@Boromir
@Kluchman
@Cement
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
@19B10
@DDK
@Ilka
@Diamen23
@sickstick
@rekinho :(
7. Najlepszy avatar -
@19B10
8. Wydarzenie roku na forum -
@League
@ozob
@czubatka
@Boticelli
11. Najfajniejszy użytkownik -
@19B10
@Bienias
12. Największy dziwak -
13. Najsłabsze ogniwo -
@Dr.Football1
@fieldy
@Morrow

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6620
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 gru 2021, 12:32

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @Boticelli @sci @Eyesmon
2. Debiut roku - @HerskOner
3. Największy znawca - @Diamen23 @piotrcies @Cement
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - nie mam potrzeby ;)
5. Największy dowcipniś - @Diamen23 @HerskOner @sickstick
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- nikogo
7. Najlepszy avatar - @Delpiero14 i jego migające oczy @Morrow @fekalia
8. Wydarzenie roku na forum - wysoki poziom dyskusji podczas euro 2020 :brawo: zbanowanie ozoba :brawo: sianie paniki przez covidian :ban:
9. Kto poczynił największy postęp - @HMK z roku na rok coraz lepiej
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @Boticelli pewniak po kursie 1.10,
11. Najfajniejszy użytkownik - @Boticelli @matt_ @sci
12. Największy dziwak - @czarny samael @Kluchman @Sawyer i reszta covidian, ale na podium się nie zmieścili ;)
13. Najsłabsze ogniwo - @Tomusmc
14. Największe rozczarowanie - @Chlopaczek co roku niższy poziom, @Ilka za olanie plebiscytu

wybaczcie brak dłuższych uzasadnień, lenistwo wygrało ;)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 2283

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 31 gru 2021, 16:07

Bernabeu - za mojej kadencji zdecydowanie najbardziej niedoceniany użytkownik forum. Argumenty, chłodna głowa, wielotematyczność. Wiem, nie pisze nic w Domku i zdaję sobie sprawę, jak ważny to jest temat, ale...

Wojtekb - skoro Bernabeu jest najbardziej niedoceniany to Wojtek zajmuje 2. miejsce. Również zna się na piłce, dobrze się czyta jak pisze o niej. Może od czasu do czasu odrobinę się przy tym podpala, jednak jest człowiekiem, tak jak my wszyscy :)

Kluchman - gdybym miał nominować swoje Top 5/10 to Karol co roku by w nim był a tak zawsze czegoś brakuje i bardzo wartościowy użytkownik zostaje z niczym. Nie tym razem. Tradycyjnie wypowiedzi na wysokim poziomie, poparte argumentami, czasem z dodatkowymi "smaczkami", żeby nie było nudno ;)

2. Debiut roku
HerskOner - wielotematyczny, nie boi się pisać tego, co myśli. Kandydat by dołączyć do forumowej starszyzny.

Kamil121 - szkoda, że na razie wypowiada się tylko w temacie Realu, ale pisze z sensem, bez napinki. Mogą być z niego ludzie. Mam tylko nadzieję, że nie jest wcieleniem "tego" Kamila :P

Giuliano - dołączył w trakcie Euro, napisał kilka postów. Może nie zapomniał o forum :)

3. Największy znawca

Bernabeu
Kluchman

O czym nie rozmawiają, zawsze używają przemyślanych argumentów, mają za sobą co najmniej względny researach. Krótko mówiąc, wiedzą co piszą :)

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać
10 - konkretny, w porządku, zawsze kojarzył mi się pozytywnie. Pisał kiedyś, że ma dziewczynę (która jest za Legią), więc zapewne nie ma aż tyle czasu ani ochoty uzewnętrzniać się na forum. Co innego poza, tak myślę :P

Bassu - nigdy nie pomyślałbym o nim w ten sposób, ale mimo skrajnych poglądów w niektórych tematach i tego że kibicuje United, wydaje się być równym, twardo stąpającym po ziemi gościem :)

ryba_82 - nadal się nie poznaliśmy a nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Tylko 3 miejsca a nominowałbym jeszcze przynajmniej Boromira. Pisałem, że w tej kategorii powinno być z 6 głosów.

5. Największy dowcipniś
Diamen23 - zdecydowanie, już któryś rok z rzędu. Niezłe poczucie humoru bez usilnych starań o zwrócenie uwagi na siebie.

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
janop - jak co roku, mimo że zrobił co zrobił i nie mamy ze sobą kontaktu (tak jak z moim ojcem, ale brak interakcji z janopem bardziej mi doskwiera :P) to szkoda, że już go nie ma. Bardzo kolorowa postać ze swoimi osobliwymi zainteresowaniami, oryginalnym stylem bycia.

MK92 - odszedł po cichu, widać to też w głosach. Szkoda. Nie przychodził na forum się wyładować, wylewać z siebie żółć. Bardzo dobrze się z nim rozmawiało, zarówno o piłce, skokach jak i tematach pobocznych. Jedyne "pocieszenie" jest takie, że w innym miejscu też go ostatnio mało. Trzeba godzić życie z Internetem.

masacra - bardzo skrajny przypadek, jako że ani nigdy się jakoś nie kumplowaliśmy, w naszych poglądach (czy to piłkarskich, czy światopoglądowych) również trudno było znaleźć jakiś punkt zaczepienia. Nawet ten Liverpool nas nieszczególnie łączył. No ale szkoda, że tak barwny użytkownik nie ubogaca już forum swoimi wypowiedziami.

7. Najlepszy avatar
emski - klasyka, bez zmian.

Euro 2020/1 - świetny turniej, rozmawiało się praktycznie na temat każdego, nawet najgorszego paździerzowego meczu.
oburzenie na obecność Eurowizji w Domku - osobiście wyznaję zasadę, że jak coś mnie nie interesuje to po prostu tego unikam, nie zabieram głosu. Odnoszę jednak coraz większe wrażenie (nie tylko na forum, to tak swoją drogą), że to wyrachowane, przesadnie analityczne podejście do sprawy i wręcz w dobrym smaku jest dodać jaką złośliwość, "patrzcie, nie oglądam/nie lubię tego", może nawet skręcić lekką aferkę.

Realista69 - wrócił do aktywnego forumingu po prawie rocznej przerwie.
Morrow - był zdecydowanie lepszy, aktywniejszy niż w 2020, za ten rok takie Top 5/10 ;)
Ilka - słabo wyszło z tym Plebiscytem, jednak wstała z kolan, w dodatku objęła typera skoków i jest spoko :)

10. Najbardziej pomocny użytkownik
czubatka - dba o forum, zwłaszcza od strony technicznej, w końcu na tym się zna :)
maciek_88 - z racji braku czasu rzadko włącza się do dyskusji, ale jak pojawia się jakaś wątpliwość prawna, wpada i błyszczy.
Cement - za opisywanie meczów (zarówno lepszych, jak i gorszych rozgrrywek), które człowiek chętnie by obejrzał w czasie rzeczywistym, tylko nie ma kiedy.

11. Najfajniejszy użytkownik
Boromir - fajne zainteresowania, bez spiny podchodzi do dyskusji, żeby się dowiedzieć albo kogoś w czymś uświadomić. Bez niego to forum traci tak 50% wartości.

cloner - lubię clonera, mimo że często ma potrzebę usilnego udowodnienia swojej racji. Oryginalnie podejście do forumingu, życia, duża wiedza.

12. Największy dziwak
Pinturicchio - jestem lekko uprzedzony, ponieważ znam jego twórczość z innego forum. Szkoda, że przyszedł do nas się ponapinać i zabiegać o uwagę. Jak chce to potrafi napisać coś sensownego.

RoyKeane - opinia jest jak dupa, każdy ma swoją. Gorzej, jak ktoś na siłę próbuje udowodnić, że jego jest najlepsza, bo jest jego i jeszcze wmawia innym stosowanie takich praktyk.

13. Najsłabsze ogniwo
SzymonEs - ok, kibice Milanu (w tym wypadku bądź innego licznie reprezentowanego klubu) w liczbie mnogiej napiszą czasem coś głupiego, ale opierać na tym swój foruming? Idiotyzm

ozob - zero dyskusji, zero poglądów, zero konsekwencji. Byle tylko były dymy i wszystko kręciło się wokół niego.

ozob - nie wyciągnął żadnych wniosków z bana, którego dostał pod koniec 2020.

jeżeli głosy na ozoba nie zostaną przez niego skomentowane na Twitterze

Boromir - bo nie nominował mnie w żadnej kategorii, nawet tutaj.

ja, ponieważ nie zmieściłem co najmniej kilku osób, które może aż tak się nie wyróżniały, natomiast dokładają swoją cegiełkę do życia forum

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 170

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 gru 2021, 17:34

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @matt_ @Diamen23 @Kluchman
3. Największy znawca - @Cement
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać -
5. Największy dowcipniś - @Chłopaczek
7. Najlepszy avatar -
8. Wydarzenie roku na forum - Euro2020
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka
11. Najfajniejszy użytkownik - @matt_ @DDK, @Tomuscm
12. Największy dziwak - @cloner
13. Najsłabsze ogniwo -
14. Największe rozczarowanie - @piotrcies

Głosy z mojej obserwacji z boku....Niestety poziom spada w moim odczuciu z racji tego, że duża liczba osób z roku na rok ogranicza swój udział przez różne obowiązki, brak czasu, a może i też użytkowników, którzy myślą,że są pępkiem świata :P

PS. Życzę wszystkim użytkownikom @światapiłki.com dużo zdrowia na nadchodzący Nowy Rok :beer:

Awatar użytkownika
Cement
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1945
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 31 gru 2021, 21:25

@matt_ dobry moderator, wypowiada się merytorycznie w szerokiej gamie tematów
@Boromir za całokształt
@Eyesmon lubię czytać jego wypowiedzi w dyskusjach

2. Debiut roku
@HerskOner
@Pinturicchio

3. Największy znawca
@7lechus znawca piłki kobiecej
@HMK duża wiedza o piłce hiszpańskiej
@Morrow za obszerne i merytoryczne wypowiedzi o angielskiej piłce

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać
@cloner
@matt_
@7lechus

5. Największy dowcipniś
@Ilka za strollowanie forum ubiegłorocznym plebiscytem :D

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
janop - bez niego zostałem sam w temacie o lidze szkockiej, będzie go brakowało także w trakcie PNA
@masacra - przez długi czas jeden z wartościowszych forumowiczów, w pewnym momencie po cichu zniknął
@ozob nie sądziłem, że kiedyś to napiszę, ale jednak szkoda jego bana - trzeźwo patrzył na covidowy kryzys (co dziś rzadkie), do tego dobre wypowiedzi w temacie o wojskowości, mimo takiego a nie innego (czyli dość problematycznego, delikatnie mówiąc) stylu forumingu coś jednak wnosił do naszego forum.

7. Najlepszy avatar
@DDK - tradycyjnie, Zdzisio Kręcina na propsie

ban dla ozoba

10. Najbardziej pomocny użytkownik
@czubatka

11. Najfajniejszy użytkownik
@matt_
@cloner
@Eyesmon

12. Największy dziwak

13. Najsłabsze ogniwo

Coraz rzadsza aktywność @Dr.Football1 na forum, szkoda :(

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2032

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 sty 2022, 1:58

Z każdym rokiem czasu coraz mniej już nie tyle na forum i mecze, co na życie. Nikt nie obiecywał, że będzie łatwo ale może kiedyś jeszcze uda się trochę zwolnić. Tradycyjnie szczere przeprosiny dla wszystkich, którzy powinni zostać wyróżnieni albo czują się pokrzywdzeni, a nie udało ich się pomieścić. Pamiętajcie, że wszyscy jesteście cholernie ważni, to dzięki wam wszystkim razem i każdemu z osobna, to miejsce jest, mam nadzieję, że nie tylko dla mnie, tak ważne i nadal chętnie tu zaglądam kiedy tylko czas pozwala. A niedługo stuknie mi tutaj 16 lat. Kto by pomyślał...

1. Najbardziej wartościowy forumowicz:

@Kluchman - Co tu tłumaczyć. Od wielu lat jeden z fundamentów tego forum. Imponuje merytorycznym przygotowaniem do dyskusji, wiedzą i kulturą wypowiedzi. Nie unika kontrowersyjnych tematów i słownych potyczek, to wciąż jeden z katalizatorów tego forum. Niezmiennie imponują mi ilość, dobór i recenzje książek w temacie im poświęconym. Zazdroszczę, bo sam często mam ochotę sięgnąć po którąś z proponowanych przez niego pozycji, a mogę sobie na to pozwolić tylko przy nielicznych tytułach z racji braku czasu. Zachęcam też do śledzenia strony na facebooku, którą prowadzi.

@venomik – Jest tu od dawna ale dopiero w tym roku dał się lepiej poznać (przynajmniej ja to tak odbieram). Bije od niego duża elokwencja, świetnie czyta się jego posty, po wypowiedziach w innych tematach można wywnioskować, że posiada sporo zainteresowań. Umiejętnie wchodzi w polemikę i kulturalnie broni swojego stanowiska. Jego większa aktywność w mijającym roku to duże wzmocnienie forum.

@Bernabeu – Spodziewałem się, że znajdzie się w tym gronie jeśli zacznie więcej pisać. Znakomicie, że zwiększył aktywność i częściej tu pisze w tematach piłkarskich. Bardzo dobrze się go czyta. Dla forum to też bardzo dobra informacja i przeciwwaga dla coraz większej popularności tematów nie-piłkarskich. Jest dość kategoryczny w swoich osądach i nie muszę się zgadzać z każdą tezą, którą prezentuje ale prowadzi rozmowy w sposób kulturalny i wyważony.

2. Debiut roku:

@HerskOner – Naturalny kandydat. Zdarzali się tacy userzy w przeszłości, którzy wchodzili na forum jak po swoje i ciężko było oprzeć się wrażeniu, że są tu od dawna. Tutaj mamy taki przykład. Wszędzie go pełno ale nie zaśmieca forum, stara się dyskutować i wchodzić w interakcje dzięki czemu dokłada cenną cegiełkę do naszego żywota tutaj. Mam nadzieję, że za rok widzimy się tu w innych, pozytywnych oczywiście, kategoriach. Oby nie okazał się jednostrzałowcem jak wielu przed nim.

@Pinturicchio - Ciekawy i specyficzny osobnik. Widać, że chce pisać i dyskutować, ma swój specyficzny sposób forumowania ale bije od niego IMO jakaś szczerość i nie da się ukryć, że dodaje kolorytu temu miejscu. Nie miałem żadnych oporów żeby go tutaj umieścić.

3. Największy znawca:

@Wojtekb – Pojawili się chyba w podobnym czasie na forum z Bernabeu i chyba obaj lubią się spotykać w dyskusjach tutaj. Wysoki poziom merytoryczny, fajne, analityczne podejście do futbolu, poparte szeroką wiedzą na temat piłki nożnej. Do tego znakomicie się posługuje językiem więc czytanie jego postów to sama przyjemność. Ogólnie, choć Real to zupełnie nie jest moja bajka, to w tym roku duet Wojtekb&Bernabeu w tematach piłkarskich zdecydowanie na propsie.

@moody90 – Od samego początku prezentował bardzo dużą wiedzę na temat piłki nożnej. Czuje się, że to prawdziwy pasjonat. Zawsze miałem opory żeby go tutaj umieścić z racji jednak dość wyraźnego skrzywienia sympatii w kierunku Messiego, Barcy i wszystkiego co związane z sukcesami tego klubu, które IMO jednak zbyt mocno ogranicza jego obiektywizm i... w tych kwestiach nic się nie zmieniło. Za to, że niezmiennie jednak imponuje wiedzą piłkarską i jest na forum w ścisłym topie od dawna oraz że mimo swoich preferencji i kategorycznych poglądów w niektórych kwestiach, zawsze stara się prowadzić dyskusję w sposób kulturalny i wyważony, ta nominacja w moim mniemaniu mu się po prostu należała.

@Diamen23 - Co roku chcę go gdzieś umieścić i za bardzo nie wiem gdzie, bo także pasuje do niemal każdej kategorii. Spora wiedza, jest obecny w wielu tematach, lubi dyskutować, do tego inteligentne poczucie humoru. Istotne ogniwo tego forum.

4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać:

@Chlopaczek - Zwykle błyszczy w kategorii dowcipnisia ale ma znacznie więcej do zaoferowania, bo to poczucie humoru jest wynikiem połączenia inteligencji i dystansu.

@sickstick - Zawsze ceniłem jego foruming, kiedyś chyba umieszczałem go w MVP. Potrafi być zabawny i napisać coś śmiesznego ale zarazem dyskutować na poważniejsze tematy - od piłki, przez NBA, po programowanie. Myślę, że każdy by z nim znalazł wspólny język.

@Boromir - Jest tu od lat, zawsze stały i wysoki poziom. Partner zarówno do merytorycznej dyskusji jak i jednozdaniowych żartów. Do tego wygląda na to, że ma sporo zainteresowań pozapiłkarskich. Przykład postaci, która budzi sympatię chyba wszystkich niezależnie od preferencji klubowych. Chyba nie był dotychczas wystarczająco doceniany, a śmiało powinien trafić do Hall of Fame tego forum.

5. Największy dowcipniś:

@Chlopaczek - Jak zwykle. Może już nie tak często jak kiedyś ale ironią posługuje się bieglej niż dziewczyny z Dubaju jajami.

@Delpiero14 - Inteligentne poczucie humoru, potrafi mnie czasem rozbawić.

@sickstick - Jak wyżej.

6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum:

Co roku niestety grono się poszerza - niektórzy nie chcą, inni nie mogą, a poczytują tak jak ja więc zostawiamy bez głosu.

7. Najlepszy avatar:

Wszyscy co roku dawali tę nagrodę Kluchmanowi za krowę. Wystarczy. Są też inni userzy ze swoimi avkami, z którymi są nierozerwalnie związani i ciężko nie powiązać ich nicku z charakterystycznym zdjęciem więc od tej pory choć tak ich będę wyróżniał:

@Tomusmc - klasyk z Del Piero od niepamiętnych czasów.Tomusmc jest tu od 2004r, nie wiem czy od początku miał tego avka, bo mnie tu jeszcze nie było ale gościowi w maju stuknie tu 18 lat. Czujecie to?

@NoName1989 - Nie to żebym kibicował Widzewowi ale jak zapytam jaka fotka wam się kojarzy z tym userem, to będą jakieś wątpliwości?

@DDK - Zdzisław nie mój typ, avek też mi się średnio podoba ale ciężko Dudka nie powiązać z mordą Kręciny. Przekorne o tyle, że przecież DDK to pewnie jeden z bardziej, jak nie najbardziej wysportowany user tego forum.

*Nagroda specjalna dla @Ojciecdyrektor - skaczące cycki zawsze na +.

8. Wydarzenie roku na forum:

EURO

COVID

Brak ZP dla Lewandowskiego

9. Kto poczynił największy postęp:

@Bassu - Zawsze ceniłem jego posty ale teraz stał się mniej emocjonalny, a bardziej kliniczny i przede wszystkim pisze bardziej regularnie. Nawet tegoroczne głosy pokazują, że inni zaczynają go doceniać więc kibicuję mu.

@Conrado - Nigdy nie można było nic zarzucić jego twórczości i mogę być tu nieobiektywny ale wydaje mi się, że w tym roku widywałem jego posty częściej niż w przeszłości. Pozytywna postać, w dodatku z zamojską przeszłością więc głosik na jego konto.

@Ilka - Za to, że wróciła.

10. Najbardziej pomocny użytkownik:

@Boticelli czyli alter ego @czubatka - To co nasz ziomek od video tutaj wyprawia, to czyste złoto.

@futbolowa - Ona wie za co ;)

@seba82 - Za bezinteresowną pomysł w tematach kulturystycznych. Sam nie korzystam ale sama inicjatywa na plus.

11. Najfajniejszy użytkownik:

@Eyesmon - Wszędzie go pełno, nie prowokuje, nie szuka konfliktów. Stara się integrować, próbował ogarniać zlot, wydaje się naturalnym kandydatem w tym miejscu.

@Delpiero14 - W sumie to pokryłby na luzie kilka czołowych kategorii, włącznie z MVP. Kiedyś miał bardziej nachalny sposób forumowania, często ukierunkowany na lajki. Chwilę go nie było ale wrócił potężniejszy niż kiedykolwiek. Pisze chyba trochę mniej, w bardziej zrównoważony sposób ale jakościowo to skok w górę. Jak do tego dodamy naprawdę fajne poczucie humoru, za którym kryje się pewnie spora inteligencja, to należy mu się wyróżnienie.

@piotrcies - Jedna z lokomotyw tego forum i nieoceniona postać dla jego obecnego funkcjonowania. Wzorem Spider-Mana to taki nasz "piotrcies z sąsiedztwa" ;) Jest go wszędzie pełno i dobrze, bo jak zdarzy mi się tu zajrzeć i widzę jego posty, to wiem, że jeszcze to miejsce dycha. Część go kocha, część nienawidzi ale ta grupa wynika z tego, że nie boi się niepopularnych decyzji i błota jakim się przy okazji musi ubrudzić. To on bierze na siebie największą odpowiedzialność za ogarnianie kłótni i bajzlu na forum i w dużej mierze dzięki temu panuje tu względny porządek. Z czasem może przez to trochę zgorzkniał ale też nabrał chyba trochę dystansu.

12. Największy dziwak:

@Kesz - W pozytywnym sensie. Ma te swoje zajawki w postaci anime, mangi i gier gdzie wydaje się, że wie wszystko i sięga po niszowe rzeczy. Gdyby dawać "największego znawcę" w tych kategoriach, to byłby tu pewniakiem, bo imponuje wiedzą w tych kwestiach, którą się chętnie z nami dzieli. Ogólnie pozytywna postać.

@cloner - Jedni go kochają, inni nienawidzą. Wiele można zarzucić clonerowi ale trzeba mu oddać, że jest charakterystyczny i nie do podrobienia.

@czarny samael - Kolejna oryginalna postać na tym forum. Czasem przekracza granice, ma bardzo specyficzny sposób prowadzenia dyskusji ale to co mnie intryguje w jego osobie najbardziej, to że dyskusja z nim wydaje się być nie do zakończenia :)

13. Najsłabsze ogniwo:

Nie rozmawiajmy o nieobecnych.

14. Największe rozczarowanie:

Więcej Covidu niż piłki i wymyślanie przez niektórych kwadratury koła za wszelką cenę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 744

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 sty 2022, 13:41

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @Bernabeu , @matt_ , @futbolowa
3. Największy znawca - @Morrow , @Magnum , @Wojtekb
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @matt_ , @Morrow , @sickstick
5. Największy dowcipniś - @sickstick
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- bez głosu
7. Najlepszy avatar - @Ojciecdyrektor
8. Wydarzenie roku na forum - koronaświrus
9. Kto poczynił największy postęp - @Bassu
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @Boticelli , @czubatka
11. Najfajniejszy użytkownik - @Moody , @sickstick
12. Największy dziwak - @cloner w pozytywnym sensie
13. Najsłabsze ogniwo -
14. Największe rozczarowanie - @piotrcies

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 02 sty 2022, 16:52

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - wydaje mi się, że najwięcej plusów dostają ode mnie @piotrcies, i @Kluchman. Dodatkowe wyróżnienie dla @Magnum. Chyba chadzamy w różnych tematach, ale zazwyczaj się z nim zgadzam gdy go widzę.
2. Debiut roku - Mocno widzę @HerskOner
3. Największy znawca - @Kluchman za temat covidowy, @seba82 za włoską piłkę i trochę bonusem, bo nie wiem gdzie to umieścić: @Boromir za EUIV :-P
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - @Morrow na jakimś zlocie United - to by trwało długo i pewnie więcej by w tym było dyskusji, niż oglądania. @sickstick, bo nieraz nie mogliśmy się zrozumieć przez neta, więc na żywo pewnie wyszłoby lepiej. @sci - kiedyś tak często go nie zauważałem, a ostatnio bardzo rzuca mi się w oczy.
5. Największy dowcipniś - @Chlopaczek - bardziej bezpośredni niż kiedyś, ale nadal jest dobrze. @piotrcies - duuużo tego wstawia, ale z połowa mi się podoba. Zauważyłem, że w Zawle dużo lajków łapie ode mnie @WKB, choć może go dziwić ten głos.
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- rekina, Loczka i blackmore'a.
7. Najlepszy avatar - @HerskOnerowy doge często sprawia uśmiech, więc głos na niego.
8. Wydarzenie roku na forum - Inby wokół: Złotej Piłki i covida plus permaban dla ozoba.
9. Kto poczynił największy postęp - @Eyesmon - w pierszym roku pandemii szedł znacznie bardziej na ostro, teraz widzę większą otwartość u niego.
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @czubatka, @Boticelli i @Kluchman.
11. Najfajniejszy użytkownik - @Diamen23 - był blisko dostać głos w kategorii o dowcipnisiu, ale ogólnie lubię jego foruming. Uznaję to za kategorię "wyróżnień", a takowe chciałbym jeszcze przyznać @Sergekowi i @Conrado.
12. Największy dziwak - @Cement i @DDK - nie atakują tak mocno jak niektórzy, ale ich logika jest ostro pokrętna.
13. Najsłabsze ogniwo - @cloner - widzę tyle, co inni zacytują, a i tak się łapię za głowę jak już tak się stanie. Szok.
No i majster @Roy Keane za to co wypisywał w temacie GB.
14. Największe rozczarowanie - ozob. Mimo wszystko.

Awatar użytkownika
czubatka
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1179
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 05 sty 2022, 23:16

Mam nadzieję, że zdążyłem.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - w tym roku jak ze Złotą Piłką
3. Największy znawca - @Cement, @Kluchman, @7lechus
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - Poznać mógłbym każdego z Forumowiczów
5. Największy dowcipniś - @sickstick, @chlopaczek
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? - wszystkich tych, którzy po prostu przestali tu zaglądać, a mieli spory udział w tworzeniu tego forum
7. Najlepszy avatar - @HerskOner - nie da się niewypuścić powietrza nosem /\
8. Wydarzenie roku na forum - Złota Piłka; powstanie odrębnego tematu dla 1z10 8)
9. Kto poczynił największy postęp - HerskOner (od zera, mam nadzieję - do milionera)
Spoiler:
10. Najbardziej pomocny użytkownik - oddaję głos na grono moderatorskie
11. Najfajniejszy użytkownik - Boticelli, bo sporo mnie kosztowało powołanie go do zycia :P (chociaż nie wiem, czy to nie jest głos na siebie XD)
12. Największy dziwak - Pinturicchio (właśnie się teraz okazało, że cały czas byłem przekonany, że on ma inny nick - nie mogło byc lepszego podsumowania wyboru :P)
13. Najsłabsze ogniwo - cloner
14. Największe rozczarowanie - Złota Piłka

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 1710
Kontakt:

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 sty 2022, 0:54

1. Najbardziej wartościowy forumowicz - @sickstick kolega po szalu, obecny w każdym temacie, świeżoupieczony informatyk po stażu jako handlarz szkieł hartowanych.. no cóż więcej można? Dużo daje forum, bo wszędzie jest, więc jak najbardziej go tu wstawię
2. Debiut roku - @HerskOner bardzo aktywny i merytoryczny chłopak
3. Największy znawca - @Kluchman za posty w temacie politycznym i kowidowym, @Cement za wiedzę o wszystkich ligach świata i merytoryczne posty o MLS, które weryfikuję :P oraz @czarny samael za wiedzę o polityce, szczególnie tej zagranicznej
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - w sumie większość bym poznał. Z @DDK byśmy przy wódce się kłócili o poszerzanie pasów na ulicach Krakowa, z @Boromir byśmy pili samogona w bramach Lwowa a z @cloner byśmy przy wódce dyskutowali o świecie ;)
5. Największy dowcipniś - @Chlopaczek
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?- zbyt wielu osób
7. Najlepszy avatar - @Kluchman ze swoją krową, niezmiennie ;)
8. Wydarzenie roku na forum - Ozobgate
9. Kto poczynił największy postęp - @Tomusmc i @Eyesmon
10. Najbardziej pomocny użytkownik - @maciek_88
11. Najfajniejszy użytkownik - @piotrcies i @Conrado
12. Największy dziwak -
13. Najsłabsze ogniwo - Sousa.
14. Największe rozczarowanie - Sousa.

Awatar użytkownika
piotrcies
Andre Onana
Andre Onana
Reputacja: 7146

Plebiscyt forumowy 2021

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 sty 2022, 17:17

Cześć forumowicze i forumowiczki :witam:

Chciałbym podziękować wszystkim za udział w plebiscycie - z roku na rok głosujących jest coraz mniej, więc tym większe słowa uznania dla tych, którzy znaleźli chwilę, żeby oddać swoje głosy, a zwłaszcza dla tych, którzy swoje typy potrafili jakoś uzasadnić, bo takie głosy są najbardziej wartościowe :beer:

Gratuluję wszystkim nominowanym oraz zwycięzcom (w pozytywnych kategoriach oczywiście, hehe), tych nicków przewinęło się bardzo dużo w tym roku, więc każdy może się poczuć choć trochę doceniony.

Tradycyjnie - komentować można tu: viewtopic.php?f=88&t=4740

Nie przeciągam już, pora na wyniki:

Najbardziej wartościowy forumowicz
1. @piotrcies - 8 głosów🥇
2. @Kluchman - 7 głosów🥈
3. @DDK - 6 głosów🥉
4. @Bernabeu - 5 głosów
5. @futbolowa, @matt_ - po 4 głosy
6. @Eyesmon, @czubatka - po 3 głosy
7. @seba82, @Tomusmc, @Delpiero14, @sickstick, @Diamen23, @venomik - po 2 głosy
8. @Cement, @Ilka, @cloner, @Mentor, @HMK, @Boticelli, @sci, @Wojtekb, @Boromir, @Magnum - po 1 głosie

Debiut roku
1. @HerskOner - 24 głosy🥇
2. @Pinturicchio - 6 głosów🥈
3. @Kamil121 - 4 głosy🥉
4. @Giuliano - 1 głos

Największy znawca
1. @Cement - 14 głosów🥇
2. @Kluchman - 13 głosów🥈
3. @Bernabeu, @seba82 - po 6 głosów🥉
4. @Boromir - 4 głosy
5. @Magnum, @7lechus, @Wojtekb - po 3 głosy
6. @moody90, @Diamen23, @Morrow - po 2 głosy
7. @Dr.Football1, @piotrcies, @HMK, @czarny samael - po 1 głosie

Forumowicz, którego chciałbyś poznać
1, @sickstick, @DDK - po 5 głosów🥇
2. @cloner, @Boromir - po 3 głosy🥈
3. @Tomusmc, @fieldy, @Diamen23, @futbolowa, @matt_, @Morrow - po 2 głosy🥉
4. @piotrcies, @venomik, @czarny samael, @seba82, @Rezus, @NoName1989, @Sergek, @Delpiero14, @Kluchman, kibice Man United, @19B10, @Ilka, @10, @Bassu, @ryba_82, @7lechus, @Chlopaczek, @sci - po 1 głosie

Największy dowcipniś
1. @sickstick - 9 głosów🥇
2. @Diamen23 - 8 głosów🥈
3. @Chlopaczek - 6 głosów🥉
4. @Delpiero14 - 5 głosów
5. @Ilka, @HerskOner, @piotrcies - po 2 głosy
6. @sci, @moody90, @WKB - po 1 głosie

Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
1. @fieldy - 6 głosów🥇
2. @Morrow - 5 głosów🥈
3. @(L)oczkerson - 4 głosy🥉
4. @rekinho, @blackmore, @janop - po 3 głosy
5. @ozob, @kaczy, @masacra - po 2 głosy
6. @Rojiblanco, @Wilmore, @cruel, @Kojiro, @Dr.Football1, @petru, @Carbon, @MK92 - po 1 głosie

Najlepszy avatar
1. @Ojciecdyrektor, @Kluchman, @HerskOner - po 5 głosów🥇
2. @DDK - 3 głosy🥈
3. @19B10, @Chlopaczek, @Tomusmc, @Delpiero14 - po 2 głosy🥉
4. @sickstick, @Eyesmon, @moody90, @sci, @Morrow, @fekalia, @emski, @fekalia - po 1 głosie

Wydarzenie roku na forum
1. COVID-19 - 12 głosów🥇
2. Złota Piłka (w tym jej brak dla RL9) - 9 głosów🥈
3. Ban dla @ozob - 8 głosów🥉
4. EURO 2020 i związane z tym ożywienie forum - 5 głosów
5. zdjęcie @czarny samael z ignora, @szmagel wychodzi z szafy, @piotrcies w 1z10, @Ilka wraca na forum, forumowe wojny @ozob, fochy za pisanie o Eurowizji w Domku nr 10, założenie tematu dla 1z10 - po 1 głosie

Kto poczynił największy postęp
1. @Bassu - 4 głosy🥇
2. @HMK - 3 głosy🥈
3. @League, @Tomusmc, @Ilka, @Eyesmon - po 2 głosy🥉
4. @Boticelli, @Enjo, @19B10, @sickstick, @Chlopaczek, @cloner, @ozob, @Realista69 2.0, @Morrow, @Conrado, @HerskOner - po 1 głosie

Najbardziej pomocny użytkownik
1. @czubatka - 19 głosów🥇
2. @Boticelli - 6 głosów🥈
3. @seba82, @maciek_88 - po 3 głosy🥉
4. @cloner, @Kluchman - po 2 głosy
5. @Magnum, @Hannibal, @fillion, @Cement, @futbolowa, moderatorzy - po 1 głosie

Najfajniejszy użytkownik
1. @Eyesmon, @matt_, @sci - po 5 głosów🥇
2. @cloner, @sickstick - po 4 głosy🥈
3. @futbolowa, @piotrcies - po 3 głosy🥉
4. @Diamen23, @seba82, @Sergek, @NoName1989, @DDK, @Tomusmc, @Magnum, @Boromir, @Delpiero14, @Boticelli, @Conrado - po 2 głosy
5. forumowe dziewczyny, @Ilka, @10, @Morrow, @czubatka, @HerskOner, @Kluchman, @maciek_88, @19B10, @Bienias, @moody90 - po 1 głosie

Największy dziwak
1. @cloner - 9 głosów🥇
2. @RoyKeane - 5 głosów🥈
3. @Pinturicchio, @czarny samael - po 4 głosy🥉
4. @Kluchman, @Ojciecdyrektor, @DDK, @Cement - po 2 głosy
5. @gilardino11, @ozob, @Bienias, @Bassu, @Ilka, @Sawyer, @Kesz - po 1 głosie

Najsłabsze ogniwo
1. @RoyKeane, @cloner, @ozob - po 3 głosy🥇
2. @MarcinW - 2 głosy🥈
3. @Kolan, @gilardino11, @adam9729859, @ADAMJUVENTUSPL, polska piłka, @Tomusmc, @SzymonEs, Paulo Sousa - po 1 głosie🥉

Największe rozczarowanie
1. @ozob - 4 głosy🥇
2. @piotrcies - 3 głosy🥈
3. Lewy bez Złotej Piłki, @Chlopaczek, temat covidowy, @Dr.Football1 po - 2 głosy🥉
4. odpływ userów, brak możliwości wyboru dowolnego awataru, @coco, @matt_, @cloner, @MazurXIII, @czarny samael, za mało piłki na forum, @fieldy, @Morrow, @Ilka, @Boromir, Paulo Sousa - po 1 głosie

Zablokowany

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”