Atletico Madryt (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZ

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%

Liczba głosów: 51

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post autor: Mikusinski »

Hehe, jak przyszedł Bianchi to od razu inna gadka Torresa :lol:

Atletico ma bardzo silny skład i co najważniejsze-trenera światowej klasy, bo Bianchi należy do czołowki najlepszych trenerów globu. Ciekawe czy spełnia się obietnice Kezmana :) :twisted: Jakby doszedl Rosicky to mielibyście duże szanse na tytul. Mam nadzieję, że Los Colchoneros nie zagrają w stylu Marsylii i nie rozczarują mnie, myślę, że mają bardzo duże sznse na trzecie, drugie miejsce.

POZDRO
Obrazek
SIARKA-Jadachy 6:0
Awatar użytkownika
RTS
Żenujący nabijacz :/

Post autor: RTS »

Mikusinski pisze:trenera światowej klasy, bo Bianchi należy do czołowki najlepszych trenerów globu.
no jak coś zrobi z Atletico
Mikusinski pisze:na trzecie, drugie miejsce.
za pare lat....
Bo to Nowaczek był.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

Mikusinski pisze: Bianchi należy do czołowki najlepszych trenerów globu.
W takim razie wymień z miejsca co osiągnał, bo wydaje mi się, że nie miałeś co napisać.
Mikusinski pisze:myślę, że mają bardzo duże sznse na trzecie, drugie miejsce.
Głupie gadanie. Skoro mają sansę na drugie, to czemu nie na pierwsze? Jest zajęte, czy co?
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

RTS pisze:za pare lat....

A dlaczego za parę lat???Dokonali świetnych transferów, zapowida się kolejny, jak już wyżej wymieniłem maja świetnego trenera Bianchiego i myslę, że mogą pokonać rywali do zdobycia miejsca na podium.
Obrazek
Awatar użytkownika
RTS

tak tylko w tym spółczesnym futbolu wiesz jak jest ...
Bo to Nowaczek był.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Snipp_ pisze:
Mikusinski pisze: Bianchi należy do czołowki najlepszych trenerów globu.
W takim razie wymień z miejsca co osiągnał, bo wydaje mi się, że nie miałeś co napisać.
Mikusinski pisze:myślę, że mają bardzo duże sznse na trzecie, drugie miejsce.
Głupie gadanie. Skoro mają sansę na drugie, to czemu nie na pierwsze? Jest zajęte, czy co?
Pierwsza odpowiedź. Nie znam zabardzo futbolu południowo-amerykańskiego(dokładnie spytaj sie MLSoccera czy Corinthiansa)ale dużo zdobył prowadząc Boce Buenos Aires. Przecież wygrał m.in. z Milanem w Toyota Cup.
Druga. Sadze, że Barca ma mocniejszy skład od Atletico i ma większe szanse na wygranie Primera Division.

POZDRO
Obrazek
Awatar użytkownika
RTS

Mikusinski pisze:Przecież wygrał m.in. z Milanem w Toyota Cup.
aha i najlepszy trener a Zdzisław Mechalski wygrał okręgówke a nic o nim nie mówią :? :x :(
Bo to Nowaczek był.
Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

RTS pisze:aha i najlepszy trener a Zdzisław Mechalski wygrał okręgówke a nic o nim nie mówią
A mnie to g**** obchodzi, że wygrał okregówkę. Mówiełm już, ze wygrał kilka ważnych trofeów z Boca, jednak nie zdołam ich wymienic ponieważ nie znam się na futbolu latynowskim. :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
RTS

no tak ale mówisz że coś wygrał to z kąd wiesz?
Bo to Nowaczek był.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

Tak myślałem. Czysty dyletantyzm. skoro nie wiesz co zdobył to dlaczego piszesz, że jest jednym z lepszych na globie?
Druga sprawa. To co, że Barca ma silny skład? Są niepokonani? W sumie Liga Hiszpańska jest na tyle wyrównana, że wskazanie jednego 100% faworyta to dyletantyzm. Jaki wnioske? Mikusinski nabijacz.
Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post autor: Anka »

Panowie, spokojnie... ;) Każdy ma prawo do własnego zdania. Ja się zgadzam z Mikusinskim, bo Atletico już w zeszłym sezonie grało dobrze, i zasługiwało nawet na grę w LM.

Mikusinski pisze: A dlaczego za parę lat???Dokonali świetnych transferów, zapowida się kolejny, jak już wyżej wymieniłem maja świetnego trenera Bianchiego i myslę, że mogą pokonać rywali do zdobycia miejsca na podium.
Z jednej strony transfery dokonane o niczym świadczyć nie muszą (przykład: Valencia w zeszłym sezonie), ale w Atletico jest bardzo ciekawa sytuacja. W jakiś magiczny sposób się wszyscy stosunkowo szybko zgrali, i widać, iż Kezman może być dla madryckiego zespołu niczym Eto'o dla Barcelony.

Jeżeli chodzi o trenera Bianchiego - jest on dobrym taktykiem, Mourinho z niego nie jest, ale zawsze przyda się zespołowi nowy szkoleniowiec. W jego dorobku mamy m.in. Copa Libertadores (2 razy z Boca Juniors i raz z Vélez Sarsfield) oraz 2 razy Intercontinentales (po raz z w/w klubami). Nie chce mi się wypisywać krajowych zwycięstw, bo nie pamiętam ile razy to było... ;)

Pozdrawiam.
The land, sea, rivers, trees, the stars, the sky
That and this
We're part of a bigger plan
Don't know what it is...
Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post autor: AtletiFAN »

W niedzielę 28 sierpnia na Vicente Calderon, Atletico Madryt zagra swój pierwszy mecz w sezonie 2005/2006 Exclamation Na Vicente Calderon przyjedzie Real Zaragoza. Mecz na pewno nie będzie "spacerkiem" dla naszych piłakrzy i będą musieli pokazać sie z dobrej strony i przygotowania fizycznego, żeby pokonać Zaragoze. Wiekie nadzieje w sercach kibiców Rojiblancos, którzy mają nadzieję na udany sezon i zakończenie ligi na czwartym miejscu w tabeli, co dałoby start w eliminacjach ligi mistrzów.

Prawdopodobna jedenastka Atletico:

Leo Franco; Velasco, Antonio López, Pablo, Perea; Luccin, Gabi, Maxi , Martín Petrov; Fernando Torres, Kezman.

Real Zaragoza przed tym sezone stracił i kupił dobrych zawodników. Największymi stratami w Realu są:

Sprzedaż Luciano Gallettiego do Atletico Madryt.
Sprzedaż najskuteczniejszego napastnika Realu do Valencii-Davida Ville.
No i czy można powiedzieć czy to wielka strata, Javi Moreno zakończył karierę(albo przeniósl się do Segundadivision)

A, to ciekawe transfery w Zaragozie tego lata:

Ewerthon z Borussi Dortmund. bardzo szybki napastnik, który powinien zastąpić Villę.
Sergio García, który wrócił do Barcelony z wypozyczenia na rok z Levante. Jest to rownież ciekawy napastnik drużyny Zaragozy.

Sparingi Zaragozy tego lata:

20 lipiec: BOLTAÑA- Zaragoza 0:9
23 lipiec: HUESCA- Zaragoza 2:2
28 lipiec: VILLARREAL- Zaragoza 2:1
30 lipiec: SHANGHAI UNITED- Zaragoza 0:4
4 sierpień: PANATHINAIKOS- Zaragoza 2:0
13 siepień: OSASUNA- Zaragoza 1:0
15 sierpień: EJEA DE LOS CABALLEROS- Zaragoza 0:14
18 sierpień: CELTA VIGO- Zaragoza 2:1
20 sierpień: VALLADOLID- Zaragoza 1:0

Myśle, że wygramy ten mecz ponieważ , gramy na swoim stadionie oraz mamy silniejszy sklad niż Zaragoza.

Mój typ: 3:1 dla Atletico
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post autor: Toudinho »

No i ta druzyna która miała byc niespodzianką tego sezonu (zeszlego tez :) ) dziś zremisowała. Wielkie wzmocnienia za wiele niedokonały. Mam nadzieje ze stoleczny rywal mojego Realu bęzie w formie i ostatecznie Madryt jako miasto zaprezentuje się lepiej niz Katalońska Barcelona :wink:
Awatar użytkownika
AtletiFAN
Grafomański impertynent

Post autor: AtletiFAN »

10 września zagramy drugą kolejkę Primeradivision na stadionie Deportivo-El Riazor. Na pewno będzie to trydny mecz i zdobycie nawet jednego punktu będzie sukcesem. Albert Luque oslabił drużynę Depor, odchodząc tego lata do Newcastle. Tak naprawdę to zespól z Galicji nie dokonał żadnych poważnych wzmocnień i nie jest jakimś giga faworytem w meczu z Atleti.
Jeżeli Atletico zagrałoby cudownie to stać nas nawet na 3 punkty w tym spotkaniu. W meczu półfinałowym pucharu Uefa odprawili Newcastle i pokazali, że mogą zostać czarnym koniem rozgrywek Primeradivision. Ale, w finale polegli aż 5:1 z O. Marsylią i nie zagrają w tym sezonie w europejskich pucharach.

mój typ: 1:1, a wy co sądzicie o tym spotkaniu?
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

No widzisz AtletiFAN niestety lipa. :?

94 minuta i tak dali. Przez cały mecz Leo Franco bohater a tu w doliczonym go pokonali. Już Tristan wcześniej dał ostrzeżenie na tym 5 metrze.

Szczerze mówiąc nie podobała mi się gra Atletico (Depor tez nie grał nic ciekawego i nie zasłuzyło na 3 pkt.) nie grali "tego czegoś" :wink: El Nino próbował, szarpał [głowa najblizej chyba było] ale taki było jak by przypadkowa. Batman cały mecz na ławce aż dziw strzela Hiszpana gola a potem siada na cały mecz.

Szkoda powodzenia w nastepnych kolejkach :!:

Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”