O futbolu na luzie...

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post autor: sickstick »

A ja uważam że jeśli ktoś nawołuje do "szanowania innych lig", to jednocześnie nie może którejś z tych lig 'orać'. Oranie i szacunek wzajemnie się wykluczają ;)

Natomiast co do intensywności, to poczekałbym na wypowiedź Pepa w okolicach kwietnia, kiedy przed LM nie będzie sobie mógł pozwolić na granie rezerwowym składem w lidze. Zobaczymy wtedy co powie o intensywności. Tak naprawdę ocenianie i wyrokowanie jaka jest dana liga po spędzeniu w niej 2 miesięcy jest nieco... pochopne ;) Póki co, gość po 8 grach ma na koncie tyle samo oczek co Wenger...
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

O futbolu na luzie...

Post autor: League »

sickstick pisze: Oranie i szacunek wzajemnie się wykluczają
Bo Guardiola powiedział o szacunku do tych dziennikarzy co nie szanowali innych lig. podobnie
:ozob:
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

O futbolu na luzie...

Post autor: ozob »

Do sznowania innych lig przez Anglikow, uscislijmy. Jak to nie jest orka dumy fanow PL, ktorzy przeceniaja swoje rozgrywki wzgledem reszty czolowych lig, to co to jest?
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

O futbolu na luzie...

Post autor: Arwin »

Takie statystki odnośnie Pogby z wczoraj :
Thanks to manchester united having a piffling 35% possession and paul pogba playing higher up the pitch, the world’s most expensive player attempted just 38 passes on monday night. that is way down on his season average of 66 and was less than – deep breath – loris karius, joel matip, dejan lovren, james milner, philippe coutinho, emre can, jordan henderson, roberto firmino, marouane fellaini and ander herrera at anfield. yes, paul pogba passed the ball fewer times than the liverpool goalkeeper at anfield.
* his woeful pass completion rate of 71.1% was worse than every single player on the pitch barring daley blind and roberto firmino. and yes, we are including goalkeepers. his average for the season is 82.8%.
* he had just 63 touches of the ball at anfield. for context, james milner had 74 and he was a) at left-back and b) substituted. pogba’s average for the season is 89.
* the combative pogba won just 46% of his duels at anfield. he attempted just two tackles and was successful once – in the 89th minute. it’s the first time he has lost more duels than he has won in a premier league game.
* he has had one shot on target in his last two premier league games. he has averaged 0.7 shots on target per premier league game this season. that’s less than zlatan ibrahimovic, juan mata and wayne rooney. that record puts him joint 54th in the premier league alongside cristhian stuani, daniel sturridge, arouna kone and nolito, amongst others.
* pogba created one chance against liverpool – though it was the header that should have been scored by zlatan ibrahimovic. he has averaged 1.7 key passes per game in the premier league this season. that puts him joint 24th in the division along with liverpool’s georginio wijnaldum, who has two assists to pogba’s zero so far this season.
* pogba had one touch in liverpool’s box on monday night. and it was an offside pass right at the edge of the box. both liverpool’s full-backs managed two touches in the opposition area. no wonder jose mourinho said: “where pogba was playing, i was expecting more penetration.”
Nie wiem czasem czy posadzenie go na ławce i wpuszczenie w okolicach 70 minuty nie przyniosłoby większej korzyści. Przecież odkąd ponownie zadebiutował w United to gra praktycznie wszystko od deski do deski w klubie i reprezentacji. Może nieco odpoczynku przywróciłoby mu świeżość.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post autor: Carbon »

rekinho pisze: a zawodnicy, ktorzy nie byli nawet blisko top3 w swoich ligach (np nolito) przychodzą i grają zajebiscie, może ta liga jest przereklamowana?
Równie łatwo można wymienić graczy, którzy przeszli do Anglii i nie dali sobie rady jak Pedro czy Borja Baston. I tak samo mogę wymienić Filipe Luisa czy N'Zonzi jako przykłady średniaków w Anglii i kosiarzy w Hiszpanii. I Nolito chyba za wcześnie chwalisz, większość jego goli to kwestia przypadku i szczęścia póki co.
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

O futbolu na luzie...

Post autor: grzegorzfcb »

Już wiesz w październiku że Borja Baston w Swansea(4/1) nie dał sobie rady ?
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano

Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post autor: Carbon »

Jak rekin wie, że Nolito(6/3) dał sobie radę?
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

O futbolu na luzie...

Post autor: rekinho »

ja się odnosiłem do posta guru, nie wiem czemu na mnie wskoczyłeś? no i nolito gra na skrzydle, wiec średnia 0,5 bramki/mecz jest kozacka
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

O futbolu na luzie...

Post autor: Chlopaczek »

rekinho pisze: ja się odnosiłem do posta guru, nie wiem czemu na mnie wskoczyłeś? no i nolito gra na skrzydle, wiec średnia 0,5 bramki/mecz jest kozacka
Przypomnialy mi sie te czasy kiedy Ronaldo gral w MU a na forum toczyly sie zazarte boje czy to jest napastnik czy tez skrzydlowy. Podobno nawet ser Alex powiedzial ze to skrzydlowy i mial byc to koronny argument w tej sprawie. Przede wszystkim dla kibicow United dla ktorych to ze Ronaldo bedac skrzydlowym zdobywa tyle bramek tylko potwierdzalo jego wspanialosc. Po latach wypada przyznac im racje bo skrzydlowy czy napastnik Cristiano okazal sie calkiem przyzwoitym grajkiem.

Bardzo duzo razy uzylem slowa "skrzydlowy". Chyba podswiadomie dalem im sie wtedy przekonac.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

O futbolu na luzie...

Post autor: Diamen23 »

Verratti, uwielbiam patrzeć na jego grę, ale liczby nie kłamią. Bramek nie strzela prawie w ogóle (3 gole w 153 meczach w zdobywających tony bramek PSG), asyst ma koło 20 (wg whoscored).
W reprezentacji na razie anonimowy, pomimo że zadebiutował 4 lata temu. Niektórzy zawodnicy po 4 latach gry w kadrze osiągają statystyki 40 meczów w repezentacji, tymczasem Verratti ma ich ledwo 18.
Takie fakty, przydałaby mu się zmiana klubu IMO.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

O futbolu na luzie...

Post autor: rekinho »

Diamen23 pisze: Verratti, uwielbiam patrzeć na jego grę, ale liczby nie kłamią. Bramek nie strzela prawie w ogóle (3 gole w 153 meczach w zdobywających tony bramek PSG), asyst ma koło 20 (wg whoscored)
xavi czy iniesta też maja słabiutkie statystyki. kaka w swoim beznadziejnym sezonie w realu natrzal 3x (może 4x?) wiecej bramek niż iniesta w swoim zajebistym, a nikt by nie powiedzial, ze kaka gral lepiej niz iniesta

co do drugiej częsci wypowiedzi, to verattiemu odpadło dużo meczów ze wzgledu na kontuzje

marco nigdy nie bedzie królem bramek czy asyst - co nie zmienia faktu, ze jest świetnym zawodnikiem

zmiana klubu oczywiscie by mu sie przydala - najlepiej na włoski, będący juventusem albo milanem <333
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

O futbolu na luzie...

Post autor: Rezus »

Dzisiejszy mecz z Legią Warszawa będzie bardzo ważny dla Cristiano Ronaldo, który ma szansę ustrzelić dwusetną bramkę w Lidze Mistrzów. Do tej pory ma ich na koncie 95.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

O futbolu na luzie...

Post autor: Dr.Football1 »

Legia odwiedziła dziś rano sierociniec w Madrycie. "Widok ich smutnych, pozbawionych nadziei twarzy łamał mi serce" przyznał 6-letni Pedro
hihi
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6557

O futbolu na luzie...

Post autor: Boromir »

O takich kotletach mój ojciec ma zwyczaj mawiać, że już Jezus w Kanie Galilejskiej to opowiadał.
Spoiler:
Obrazek
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

O futbolu na luzie...

Post autor: sickstick »

Wciąż śmieszniejsze niż żarty piotrciesa.

hihi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”