Strzał życia
O futbolu na luzie...
- FRYDERYK SZOPEN
- Kapitan

- Reputacja: 117
O futbolu na luzie...
ja bym sie sklanial ze prawidlowy, niby przepis mowi o czynnym udziale w grze wiec przypuszczam ze zgodnie z sucha regułką-gol nieprawidlowy, jednak z duchem gry-jak najbardziej prawidlowy, bo bramkarz lisow tak czy siak by nie beknął.
O futbolu na luzie...
Zgadzam się z Szopenem. Napastnik City tylko kiwnął nogą, ani obrońca ani bramkarz nie mieli już szans na jakąkolwiek interwencję. Gola bym uznał.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- FRYDERYK SZOPEN
- Kapitan

O futbolu na luzie...
taa tylko wiesz na czym polega problem? ze w przypadku powtorki sedzia nie moze sie sugerowac duchem gry ale przepisami. a wedle przepisow gol jest nielegalny 
O futbolu na luzie...
Wiem, wiem. Dobrze, a wręcz idealnie działa to w grach komputerowych, gdzie odgwizdywany jest np. spalony za takie zagranie, gdzie bramkarz stoi 30 metrów od bramki.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
O futbolu na luzie...
podejrzewam, że tutaj pełne pole do popisu ma sędzia i jak zinterpretuje, tak będzie dobrze
- FRYDERYK SZOPEN
- Kapitan

O futbolu na luzie...
wynika z tego ze kluczowa w tej sytuacji jest rozkminka co w przepisie jest brane pod uwage(lub co jest wazniejsze):
- czy to ze pilkarz bedacy na pozycji spalonej utrudnil bramkarzowi interwencje - w takim wypadku nie utrudnił - gol prawidlowy
- czy to ze pilkarz bedacy na pozycji spalonej mial zamiar dotknac pilke - w takim wypadku mial zamiar - gol nieprawidlowy
- czy to ze pilkarz bedacy na pozycji spalonej utrudnil bramkarzowi interwencje - w takim wypadku nie utrudnił - gol prawidlowy
- czy to ze pilkarz bedacy na pozycji spalonej mial zamiar dotknac pilke - w takim wypadku mial zamiar - gol nieprawidlowy
O futbolu na luzie...
Żenujący są ci komentatorzy Canal+. Najpierw dowcipkowanie w stylu "Tour de jaja" (hoho, jakie to inteligentne), teraz nie znają kontekstu, Fuchs przypuszczalnie przypomina sytuację z Albrightonem, ale komentatorzy gadają o jakimś udawaniu niewiniątka. Jeszcze te wcześniejsze pytania Nahornego, czy Gabriel Jesus tańczy może tango albo walca... W takich momentach doceniam skostniałość TVP, która jest lepsza od tego pudelkowego rozmawiania.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
O futbolu na luzie...
Karny Mahreza nieuznany i podyktowany został rzut wolny dla City. Pierwszy raz widzę taką sytuację.
O futbolu na luzie...
a tego chamie nie widziałeś
O futbolu na luzie...
To jest Madley. Serio, spodziewałbym się, że ktoś wyłapie tego karnego, ale na pewno nie on. Największy pajac w tej lidze.
- Salas11
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1799
- Kibicuję: Internazionale Serie A
O futbolu na luzie...
Jakie to City jest daremne. Jak tylko Leicester wzięło się za grę mimo dwubramkowego prowadzenia równie dobrze Obywatele mogli już ten mecz przegrywać.
- HMK
- Toni Kroos
- Reputacja: 2462
- Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
- Kontakt:
O futbolu na luzie...
Nie ogarniam co Shakespear widzi w Amarteyu.
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd

- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
- Kibicuję: AC Milan
O futbolu na luzie...
Ekstra akcja Lipska, prawie wszystko z pierwszej piłki.
Forsberg mi się najbardziej u nich podoba, cyrkiel w nodze.
Forsberg mi się najbardziej u nich podoba, cyrkiel w nodze.