Rugby
- rebuzz
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
"Jest nudny" i takie moje zdanie , meczu nigdy na zywo nie widzialem i niemam zamiaru zobaczyc , niemam zamiaru sie przekonac ze moze jestem w bledzie pochopnie oceniajac ten sport ... jednakze widzialem pare skrotow spotkan i naprawde nic mnie nie pociaga do tego sportu ...
BORUSSIA DORTMUND - PONAD 50 tysięcy karnetów sprzedanych na sezon 2007/2008 ! który klub jeszcze sie może tym pochwalić ? !
ciekawe jest ze tak samo jak ty mysla wenezuelscy fani bejsbolu o pilce noznej. Tez uwazaja ja za nudna i nic ich do tego sportu nie pociaga. Tak sie dzieje dlatego ze w Polsce, rugby nie jest popularne i malo kogo interesuje. W Wenezueli gra sie w pilke nozna, i jest napewno bardziej popularna niz w naszym kraju rugby, ale to jest tylko male porownanie. Ja tez nigdy nie lubialem rugby, F1, tenisa a teraz lubie tak samo jak pilke nozna.rebuzz pisze:"Jest nudny" i takie moje zdanie , meczu nigdy na zywo nie widzialem i niemam zamiaru zobaczyc , niemam zamiaru sie przekonac ze moze jestem w bledzie pochopnie oceniajac ten sport ... jednakze widzialem pare skrotow spotkan i naprawde nic mnie nie pociaga do tego sportu ...
- rebuzz
- Kluczowy Zawodnik

ale ja cie rozumiem snake , tylko po prostu niemam ochoty sie do tego sportu przekonywac , pilka nozna wystarcza mi w zupelnosci
a ci co lubia rugby to tez fajnie , ale ja po prostu nie czuje tego samego co oni , moge miec chyba inne zdanie
pozdro
a ci co lubia rugby to tez fajnie , ale ja po prostu nie czuje tego samego co oni , moge miec chyba inne zdanie
pozdro
BORUSSIA DORTMUND - PONAD 50 tysięcy karnetów sprzedanych na sezon 2007/2008 ! który klub jeszcze sie może tym pochwalić ? !
a znacie maila/stronę do federacji rugby? barzdo bym prosiła gdyby ktoś miał.
A tak w ogóle to macie taką, no jajowatą piłkę? W mojej miejscowości ciężko ja zdobyć, prawie w ogóle. Na allegro jest ino 6 takich piłek. Ale się nie dziwić w Polsce to jest mało popularny sport... .
P.S. mam małe pytanie czym się różni futbol amerykański a rugby?
W futbolu mają ochraniacze to wiem. A inne różnice?
A tak w ogóle to macie taką, no jajowatą piłkę? W mojej miejscowości ciężko ja zdobyć, prawie w ogóle. Na allegro jest ino 6 takich piłek. Ale się nie dziwić w Polsce to jest mało popularny sport... .
P.S. mam małe pytanie czym się różni futbol amerykański a rugby?
W futbolu mają ochraniacze to wiem. A inne różnice?
- chicken_ns
- Rezerwowy

A wiec... do swiatowej nie znam e-maila ale wejdz na starone polskieg ozwiazku rugby i tam powinien byc do polskiej federacji. Adresu nie pamietam na pamiec ale chyba www.pzrugby.republika.pl
Co do piłek to Ciezko kupic ... najlepiej sobie załatwic z Angli. Piłki Gilberta choadza po 8 funtów.
W futbolu Amerykanskim sa dwie podstawowe zasady róznice te sporty.
1> mozna podawac do przodu w Rugby jest to niedozwolone.
2> Mozna atakowac zawodnika bez piłki w rugby atakuje sie zawodnika tylko ktory ma piłke.
Ochraniacze w rugby to czasami terminatory nosi sie je pod koszulka . Szczeka i czasami kask jak by z gąbki .
A teraz ciekawostka Rugby na swiecie jest 2 albo 3 najbardziej widowiskowym sportem !! W wiellu krajach przychodzi wiecej ludzi niz na piłkenozna. Dowodem jest mecz polskiej reprezentacji z Francja. Moze pamietacie ze na stadionie było kilka lini których nie powinno byc na stoadionie piłkarskim. Były one gdyz wczesniej odbył sie tam mecz rugby. I stadion był cały wypełniny !!
Oto link przedstawiajacy jak ludzie chodza na rugby
http://www.england-rugby.com/EnglandRug ... 0x1200.jpg
Na koniec Pozdro bla Biało-Czarnych Nowy Sacz. RUGBY FOREVER !!
Co do piłek to Ciezko kupic ... najlepiej sobie załatwic z Angli. Piłki Gilberta choadza po 8 funtów.
W futbolu Amerykanskim sa dwie podstawowe zasady róznice te sporty.
1> mozna podawac do przodu w Rugby jest to niedozwolone.
2> Mozna atakowac zawodnika bez piłki w rugby atakuje sie zawodnika tylko ktory ma piłke.
Ochraniacze w rugby to czasami terminatory nosi sie je pod koszulka . Szczeka i czasami kask jak by z gąbki .
A teraz ciekawostka Rugby na swiecie jest 2 albo 3 najbardziej widowiskowym sportem !! W wiellu krajach przychodzi wiecej ludzi niz na piłkenozna. Dowodem jest mecz polskiej reprezentacji z Francja. Moze pamietacie ze na stadionie było kilka lini których nie powinno byc na stoadionie piłkarskim. Były one gdyz wczesniej odbył sie tam mecz rugby. I stadion był cały wypełniny !!
Oto link przedstawiajacy jak ludzie chodza na rugby
http://www.england-rugby.com/EnglandRug ... 0x1200.jpg
Na koniec Pozdro bla Biało-Czarnych Nowy Sacz. RUGBY FOREVER !!
Jest to mozliwe. Sa naprzyklad takie kraje gdzie Rugby to jest sport narodowy. W Nowej Zenlandi to jest najpopularniejszy sport. Duzo tez sie gra w Australii, Wloszech, Anglii, Szkocji itp. Nie liczac wysp Samoa itp.A teraz ciekawostka Rugby na swiecie jest 2 albo 3 najbardziej widowiskowym sportem !!
Ostatnio w sobote Nowa Zanlandia pokonala Australie w Pucharze Trzech Narodow, 34-24, na Eden Park w Sidney. Jest to jeden z najbardziej prestizowych turniejwo na swiecie i ten kto go wygra zostaje tak jakby Mistrzem Swiata polkoli poludniowej.
- beku
- Żenujący nabijacz :/
- Kontakt:
Interesowałem się RUGBY do czasu gdy nie zakrałem kilku meczów w raz ze znajomymi ... Do gry potrzeba troche "ciała" ale na szczescie go mam , ale i troche rozumu , którego zabrakło koledze , straciłem 3 zeby podczas jednego ze starć
od tamtej pory grają z ochraniaczami na zęby , ale bezemnie ... Jesli ma się zły dzień lub po prostu doła to znakomita dyscyplina , można się wyrzyc tak , że łooooj
albo wejścia od tyłu , ale nie rzut na przeciewnika z głowy ... tak straciłem moje zęby 
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1295
- chicken_ns
- Rezerwowy

-
Jarosław H.
- Skład C

Juz prawie zapomnialem o tym temacie.
Jak juz mowa o Rugby to chyba trzeba napisac ze Francja wygrala Puchar Szesciu Narodow, najbardziej prestirzowy truniej rugby na swiecie.
W sobote grali u siebie ostatni mecz, pokonali Walie 21:16. Walia byla obranczyna tytulu. Jest to pietnasty tytul reprezenatacji Francji w historii tego turnieju.
Jak juz mowa o Rugby to chyba trzeba napisac ze Francja wygrala Puchar Szesciu Narodow, najbardziej prestirzowy truniej rugby na swiecie.
- Martinho
- Internetowy napinacz
- Kibicuję: cloner
Dzisiaj bedziemy swiadkami chyba pierwszej w historii takiej sytuacji...
Otoz mecz na szczycie w rugby Arka Gdynia - AZS Folc Warszawa bedzie pokazywany w TVP
Transmisja bedzie w TVP3 o 18.30, a raczej nie transmisja tylko retransmisja...Mecz rozpocznie sie o 14.00. TVP retransmitowalo juz kilka razy mecze reprezentacji w rugby ale meczu ligowego chyba nigdy nie pokazywali
Ja jestem za takimi opcjami poniewaz mniej popularne dyscypliny sportu naprawde sa ciekawe i tylko mozna je propagowac przez transmisje TV tych dyscyplin
Moim zdaniem sluszne posuniecie TVP szkoda tylko ze akurat na C+ bedzie lecial mecz Wisly
Ale bede przelaczal sobie i sprawdzal jak leci gra w rugby dwom najlepszym zespolom w kraju 
Mysle ze to jest jedny sposób. Rugby to jest nawet ciekawy sport. Kiedyś nawet się tym interesowałem. Nie polską ligą, ale Pucharem Sześciu Narodów.Martinho pisze: Ja jestem za takimi opcjami poniewaz mniej popularne dyscypliny sportu naprawde sa ciekawe i tylko mozna je propagowac przez transmisje TV tych dyscyplin
TVP napewno nie zapłaciła za to dużo, a może sie podobać.
pizmak pisze:Wg mnie takie sporty jak Rugby czy Futbol Amerykański są bezsensu i bardzo kontuzjogenne