Juventus cz.2 (zbiorczy)
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Trudno w to uwierzyć ale wygląda na to, że coś istotnie jest na rzeczy. Może się to wszystko okazać tylko grą na kontrakt i oczywiście skończyć sporą podwyżką z rzuceniem się sobie w ramiona ale równie dobrze tam faktycznie może być jakiś kwas w związku z Leo, który mógł stać się niewygodny dla trenera i szatni. Albo sam Bonucci chciałby zmienić otoczenie.
Wszystko to jest o tyle dziwne, że przewija się tu tylko Milan i stosunkowo niewielkie pieniądze a mówimy o jednym z najlepszych, jak nie najlepszym, stoperze na świecie. Raz, że Milan, mimo efektownego okienka, to ciągle zespół zagadka, który jest w wielkiej przebudowie. Nie dość, że nie zagrają w LM to wcale nie jest powiedziane, że ten projekt zaskoczy i szybko do tej LM wrócą. Sam Bonucci sprawia wrażenie gościa, który ma mentalność mistrza i zwycięzcy a tu coś co się gryzie - ma już 30 lat, jest w świetnym wieku dla obrońcy, za rok MŚ w Rosji a on, jakby nie patrzeć, zrobiłby ze swoją karierą spory krok w tył. Ja rozumiem miłość do Włoch i chęć pozostania w Italii ale przy tym co się przewija w mediach, to zarówno chęć pozostania w Serie A, jak i wola odejścia z Juventusu musiałyby być naprawdę wielkie. Stąd moje zdziwienie i spory dystans do sprawy.
Jak dodamy do tego, że Włoch to byłoby w tej chwili błogosławieństwo i wymarzony człowiek dla Guardioli czy to, że Conte też na pewno namówiłby Romka na rozbicie banku dla Leo to cała sytuacja wręcz śmierdzi. Skoro Chelsea dawała 75 mln funtów za Lukaku a City celuje w 50mln funtów za Walkera to wydaje się, że obie te ekipy swobodnie mogłyby rozbić bank na Bonucciego. A można dodać, że Włoch ma na świecie tak mocną pozycję, że wobec jego dostępności zaalarmowane muszą być wszystkie największe kluby. 30 baniek i De Sciglio oraz transfer do Milanu brzmią tu jak ponury żart. Trudno mi będzie w to uwierzyć dopóki nie zobaczę oficjalki.
Przy okazji jak to się potwierdzi to Juventusowi przydałby się w tym okienku naprawdę duży transfer - taki w stylu Higuaina sprzed roku. Po stracie Pogby i Vidala, kontra Juventusu była dość mocna - sprowadzono graczy z nazwiskami, którzy stali się istotnymi ogniwami a zespół nic nie stracił na jakości. Teraz, w przypadku straty Leo, taki wariant też jest możliwy ale w świat idzie jasny sygnał, że Juventus, jak swego czasu BVB czy zaraz Monaco, to market dla innych zespołów. Kiedy ktoś tam się wyróżnia to można liczyć się z tym, że zostanie podebrany. Mimo wszystko wcześniej gwiazdy Juventusowi podbierały najbogatsze kluby z Europy. Transfer jednego z liderów do konkurencji w Serie A i to w dodatku do zespołu, w tej chwili od Juve, minimum dwie klasy gorszego, to byłoby wydarzenie bezprecedensowe.
Wszystko to jest o tyle dziwne, że przewija się tu tylko Milan i stosunkowo niewielkie pieniądze a mówimy o jednym z najlepszych, jak nie najlepszym, stoperze na świecie. Raz, że Milan, mimo efektownego okienka, to ciągle zespół zagadka, który jest w wielkiej przebudowie. Nie dość, że nie zagrają w LM to wcale nie jest powiedziane, że ten projekt zaskoczy i szybko do tej LM wrócą. Sam Bonucci sprawia wrażenie gościa, który ma mentalność mistrza i zwycięzcy a tu coś co się gryzie - ma już 30 lat, jest w świetnym wieku dla obrońcy, za rok MŚ w Rosji a on, jakby nie patrzeć, zrobiłby ze swoją karierą spory krok w tył. Ja rozumiem miłość do Włoch i chęć pozostania w Italii ale przy tym co się przewija w mediach, to zarówno chęć pozostania w Serie A, jak i wola odejścia z Juventusu musiałyby być naprawdę wielkie. Stąd moje zdziwienie i spory dystans do sprawy.
Jak dodamy do tego, że Włoch to byłoby w tej chwili błogosławieństwo i wymarzony człowiek dla Guardioli czy to, że Conte też na pewno namówiłby Romka na rozbicie banku dla Leo to cała sytuacja wręcz śmierdzi. Skoro Chelsea dawała 75 mln funtów za Lukaku a City celuje w 50mln funtów za Walkera to wydaje się, że obie te ekipy swobodnie mogłyby rozbić bank na Bonucciego. A można dodać, że Włoch ma na świecie tak mocną pozycję, że wobec jego dostępności zaalarmowane muszą być wszystkie największe kluby. 30 baniek i De Sciglio oraz transfer do Milanu brzmią tu jak ponury żart. Trudno mi będzie w to uwierzyć dopóki nie zobaczę oficjalki.
Przy okazji jak to się potwierdzi to Juventusowi przydałby się w tym okienku naprawdę duży transfer - taki w stylu Higuaina sprzed roku. Po stracie Pogby i Vidala, kontra Juventusu była dość mocna - sprowadzono graczy z nazwiskami, którzy stali się istotnymi ogniwami a zespół nic nie stracił na jakości. Teraz, w przypadku straty Leo, taki wariant też jest możliwy ale w świat idzie jasny sygnał, że Juventus, jak swego czasu BVB czy zaraz Monaco, to market dla innych zespołów. Kiedy ktoś tam się wyróżnia to można liczyć się z tym, że zostanie podebrany. Mimo wszystko wcześniej gwiazdy Juventusowi podbierały najbogatsze kluby z Europy. Transfer jednego z liderów do konkurencji w Serie A i to w dodatku do zespołu, w tej chwili od Juve, minimum dwie klasy gorszego, to byłoby wydarzenie bezprecedensowe.
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Morrow, na papierze masz rację, ale Bonucci chce zostać we Włoszech.
Wtedy - nie ma lepszego kandydata od Milanu.
Co do Juventusu, to o ile Pogba czy Vidal byli istotnymi zawodnikami dla Juve, tak kluczowa zawsze była defensywa, a tutaj odszedłby jej główny gracz.
Wtedy - nie ma lepszego kandydata od Milanu.
Co do Juventusu, to o ile Pogba czy Vidal byli istotnymi zawodnikami dla Juve, tak kluczowa zawsze była defensywa, a tutaj odszedłby jej główny gracz.
...
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Przy byciu zdeterminowanym żeby odejść z Juventusu i jednoczesnym niedopuszczaniu opcji wyjazdu z Włoch, to, paradoksalnie, dla Bonucciego nie widać też lepszej opcji od Milanu. Ze sportowego punktu widzenia może jedynie Napoli ale oni by musieli zrobić kosmiczny komin płacowy dla Leo a to nie nastąpi.
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Siedzę i czytam wszędzie informacje o odejściu Bonucciego. Trochę boli, ale sam po finale myślałem nad tym czy zostanie bo brudy wyciągnięte na światło dzienne pokazały, że w zeszłym sezonie to właśnie on rozwalał atmosferę od środka. Każdego da się zastąpić, jeśli bez niego morale będą na wyższym poziomie to niech odejdzie. Chiellini i Barzagli są już u schyłku kariery, będzie Rugani i Caldara czyli brak większego doświadczenia w środku. Ciężko mi uwierzyć w dobry przyszły sezon tym bardziej, że transfery idą póki co w bardzo złą stronę

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
-
realista69
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 67
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Takie transfery jak Higuain to gwóźdź do trumny. To jest piłkarz tylko na przeciętną Serie A. Nie sztuka przepłacić ponad 20 mln euro i podniecać się że stać klub...
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Życzyłbym sobie w klubie jak najwięcej takich gwoździ jak Higuain.
Juventus cz.2 (zbiorczy)
A
Czyli mieliśmy grać w ataku Mandzukiciem i Dybala? No powiedz kogo byś nam zaproponował w poprzednim okienku, kto byłby na poziomie i przyszedłby do Turynu? W lidze bramek nastrzelał i to dużo ważnych. Przypomnę, że to pierwszy sezon. Może w finale nie zagrał rewelacyjnie, ale jego sezon spokojnie można ocenić na +

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
- Kibicuję: AC Milan
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Aż tak im źle życzysz
To ile chłopie chcesz jeszcze przeżyć przegranych finałów LM? Klub takiego formatu jak Juve potrzebuje garczy spalających się w ważnych spotkaniach? Myślę, że każdy z was linię Dybala + Higuain-Mandzukic zamieniłby na Vialli-Ravanelli-Del Piero z pocałowaniem ręki.

Juventus cz.2 (zbiorczy)
Aż tak im źle życzysz? Nie ma co rozpaczać, pewnie Rugani odpali na poważnie. Tak się zastanawiam i...w sumie wołałbym Ruganiego od Bonucciego
Serio? Rugani to duży talent, bardzo duży, ale Bonucci to gość, który ma kilka lat gry na wysokim poziomie, to absolutna czołówka stoperów na świecie. Rugani może kiedyś wskoczyć na taki poziom, ale nie musi.
-
realista69
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 67
Juventus cz.2 (zbiorczy)
O ponad 20 mln euro za dużo. Ogólnie, to lepszych piłkarzy sprzedajecie taniej niż kosztują Was słabsi.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
- Kibicuję: AC Milan
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Romagnoli-Rugani - dla mnie gdzieś od 2 lat to wymarzona para stoperów. No ale nie dla psa kiełbasa...

Juventus cz.2 (zbiorczy)
Nie miałem tu na myśli klasy sportowej (choć często to się łączy). Sam nie jestem wielkim fanem Argentyńczyka i wciąż uważam, że został porządnie przepłacony ale mimo wszystko to gracz, który był pożądany przez wiele czołowych drużyn, już uznany i gwarancja pewnej jakości czego nie można napisać np. o takim Belottim.
Pisząc o nim miałem na myśli wydźwięk marketingowy. Juventus dąży do wygrania LM i utrzymania się w gronie czołowych ekip w Europie co udało mu się w ostatnich latach osiągnąć. Pozwalając na regularną sprzedaż swoich najlepszych graczy będzie o to trudno bo sygnał jest jasny - jeśli jesteś czołowym graczem Juventusu możesz szykować się na oferty z innych topowych klubów a Juventus nie będzie Ci robił problemów z transferem. Ekipa z Turynu chce się porównywać i rywalizować z Realem, Barceloną, Bayernem, z których czołowych graczy ot tak wyrwać się nie da. Podobnie jest zresztą z PSG a ostatnio i z Atletico. Serie A nie jest tak zamożna jak Premier League ale IMO skoro Juve stać na wywalenie 90 baniek na Igłę to stać ich też na zatrzymanie czołowych graczy. Pomijam już Teveza i Pirlo, którzy odeszli z innych powodów ale Vidal, Pogba, Alves i Bonucci to już solidne osłabienia. Przy braku reakcji Dybala zaraz będzie następny.
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Za starzy już są więc zdecydowanie nie
Po co żyć tak odległą przeszłością, piłka ciągle się rozwija i trzeba patrzeć na to co jest teraz na rynku. Przegrana w dwóch finałach w ciągu trzech lat i tak stawia Juventus w top 5 klubów w Europie więc chyba nie ma co nad tym płakać. Życzę Milanowi żeby w ciągu najbliższych pięciu lat dotarli do tego finału bo pomimo zwycięstw w tym pucharze macie straszną posuchę w ostatnich latach
Jest Ci znane słowo klauzula? Za 70, 80 ani 90 by nie przyszedł bo zwyczajnie Lotito by go nie puścił

Juventus cz.2 (zbiorczy)
Do wczoraj nie miałeś nawet możliwości pomarzyć o parze Roamgnoli-Bonucci 
Juventus cz.2 (zbiorczy)
Z forum Juve: