Inter Mediolan (zbiorczy)
- Salas11
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1799
- Kibicuję: Internazionale Serie A
Ciężko kogoś wyróżnić po wczorajszym meczu. Zagraliśmy słabo jako drużyna a jedyną indywidualnością mogącą w pojedynkę odwrócić losy meczu jest Perisic, który wczoraj zbyt często był poza grą. Joao Mario i Valero z Genoą powinni zacząć mecz na ławce.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
A zobaczyłem te sytuację, zaintrygowany waszą dyskusją. Jestem wielkim hejterem wymuszania karnych po lekkim kontakcie z rywalem, ale tutaj... murzyn złapał (dotknął?) gracza Interu dłonią za stopę
a to jest moim zdaniem wyjątkowa sytuacja i też skłaniałbym się za karnym. Jest jakaś granica zachowań które teoretycznie nie są nieprzepisowe, ale w praktyce są tak ostro przegięte że powinno się je gwizdać. Kiedyś podczas EURO2014 Krychowiak zatrzymał ręką podanie po ziemi (!!) ale sędzia zinterpretował, że jego ręce były wzdłuż ciała i nie gwizdnął naszym rywalom karnego. Niby racja, ręce wzdłuż tułowia się nie liczą, ale jednak pozycja w której dłonie Polaka zamiatały po murawie nie była naturalna i sędzia, mimo że ręce były ułożone prawidłowo, powinien był tego jednak karnego gwizdnąć. Podobnie tutaj, niby tylko dotknięcie które nie powinno spowodować upadku, ale... dotkniecie dłonią w stopę to nie jest naturalna interwencja i uważam to za wyjątek, w którym karny jest prawidłowy.
- panmechiko
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 308
No i co w związku z tą tabelą?
Karl-Heinz Rummenigge
Juventus najlepszą drużyną w SerieA? Nie, Milan nią jest. Dlaczego? Bo to kozaki
- coco
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1488
- Kibicuję: Inter Mediolan

widzę że mój poprzedni post został skasowany, brawo moderacjo, ktokolwiek z was to był udławcie się.
Z drugiej strony 16-letni Pellegri w ataku. Czekam.
- Salas11
- Legenda Futbolu

Fajnie że Joao Mario usiadł, ale Valero też powinien po tym co pokazał z Bologną. No zobaczymy. Genoa raczej przyjedzie po remis a my w ataku pozycyjnym wiadomo jak... Jeśli szybko nie strzelimy, może być ciężko.

Raczej nic nie zrobi swojemu przyszłemu pracodawcy
Mario powinien usiąść, natomiast nie wiem czy Brozo na 3/4 to nie gorszy pomysł niż będący w sredniej formie Portugalczyk.
- Salas11
- Legenda Futbolu

Brozoviciowi czasem przynajmniej wyjdzie strzał z dystansu czy stworzy zagrożenie pod bramką w walce o górną piłkę z racji dobrych warunków fizycznych. Joao Mario bez formy nie umie zrobić kompletnie nic. Poza tym obaj nie są zawodnikami na pierwszy skład 
Z drugiej strony wizja, podania, drybling, wszystko to jest na korzyść Portugalczyka. Natomiast masz rację, jako piłkarz jest mocno, kolokwialnie mówiąc "niedorobiony" i trudno będzie mu poprawić umiejętności strzeleckie, grę ciałem itd.
- Salas11
- Legenda Futbolu

Yyy... Icardi wślizgiem we własnym polu karnym ratuje nas od utraty bramki? Nieźle obrona, nieźle.
Nie kupuje tego Interu. Gdybyśmy grali w pucharach to rozumiem taką "wyrachowaną", minimalistyczną grę, ale mając na uwadze to, że gramy tylko w lidze to nie sposób nie czuć niepokoju. Skoro oni nie mają na tym etapie sezonu motywacji to co będzie potem.
- Zico_FCI
- Io Sono Interista
- Reputacja: 46
Będzie tylko gorzej i na koniec walka o utrzymanie. Nie ma co oglądać.
...
Raczej miałem na myśli, że może być ciężko o miejsce gwarantujące grę o LM, ale nie od dziś wiem, że masz w zwyczaju popadać skrajności
taka kibicowska choroba afektywna dwubiegunowa - nadchodzą mistrzowie lub dno dna.
Ja się zastanawiam czy w ogóle jest sens grać tą 3 w pomocy? Żadnego z tego pożytku, rozgrywać nie potrafią, wszystkie akcje i tak lecą ze skrzydła, nic przez środek, a jeśli ma mieć to tylko walor w postaci lepszego krycia przy obronie to już lepiej mieć dwóch DMów w środku, a zamiast 3. środkowego pomocnika wystawić napastnika, który zwiększyłby nasze szanse przy milionie wrzutek ze skrzydeł.