Tak tylko skromnie przypomne, ze ManU płąciło 30 mln za srodkowego obronce w... 2002 roku. Czyli w czasach, gdy zaden z napastnikow tyle nie kosztował (porownaj sobie teraz ceny czołowych napastników do tych 75 mln) i co wiecej na przełamanie tego rokerdu rzeba było czekac do czasu az Abramovich dawał za Szewczenke ponad 30 mln.
Tak jak pisałem przy ktorejs dyskusji nt transferow City. Wytykanie przez kibicow Manchesteru United, kwot transferowych w innych klubach, Manchesteru który od początkow Prmier League przez pierwsze15 lat jej istnienia wydawał zdecydowanie najwiecej i bił wszytskie mozliwe rekordy transferowe to niezła dawka hipokryzji. najdrozszy obronca, najdrozszy nastolatek, najdrozszy obcokrajowiec, najdrozszy piłkarz z kontynentu, najdrozszy transfer z ligi, najdrozszy anglik etc. To wszytsko rekordy bite swego czasu przez United. Tak wiem, boli, ze inni w koncu moga tez sobie pozowic na odrobinke szalenstwa .
Bzdury o takim gości jak Vieri, Salas etc. słyszałeś?
Ile mieliśmy dać za Ferdinanda jak do Leeds poszedł za 18 i w dwa sezony zrobił kolosalny postęp, a zespół był w półfinale LM?
Co to w ogóle za porównanie.
W bilansie transferowym z tego sezonu wciaż jest 150 do 100 dla Mourinho![]()
A jak wziąć wszytskie lata Kloppa w Liverpoolu i wszytskie lata Mou w manchesterze to jest blisko 300 do blisko 150 mln. A mou jest blisko rok krócej w Manchesterze. Takze tego... nie podniecaj sie tak
Kolejne bzdury.
Nic mnie nie obchodzi, że Klopp pozbył się szrotu za dobre pieniądze.
Mou takiej szansy nie miał bo jak już mówiłem przejął zespół w gorszym stanie. Nie było na kim zarobić. A i kluczowego zawodnika Rooney'a oddaliśmy za darmo w imię szacunku dla jego osiągnieć.
Więc teraz porównajmy same wydatki.
Ten sezon 3 miliony więcej wydaliście.
Jeszcze już zaklepany Keita 75 kolejnych baniek.
Rzeczywiście nie macie do nas podjazdu.