Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%

Liczba głosów: 25

red85

Post autor: red85 »

Już niebawem kolejny mecz, a ja przez przyapdek dopiero dzisiaj dorwałem wypowiedzi Mou sprzed kilku tygodni o młodych, m.in. Tuanzebe. Mou stwierdził, że młodzi mają wystarczająca JAKOŚĆ, aby grać, ale...
Honestly, sometimes, I don't play them more because I have respect for some of the older players that are great professionals and are always ready for the team
:roftl3:
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

Właśnie zobaczyłam, że dziś gra PL. Kurde i MU z Evertonem. No jak dziś ciamajdy nie wygrają to :foch: strzelę ...
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post autor: futbolowa »

Nooo, pierwsza połowa taka sobie, ale w drugiej nareszcie miło się patrzy na naszą grę.
Piękne bramki! :love:
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post autor: BeBaD »

Lingard najlepszym piłkarzem MU w tym sezonie. Kto by pomyślał. Szacun za postęp który wykonał, zamknął usta wszystkim, w tym mi.

Świetny występ MU, ważne przełamanie :)
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

wystarczyło dać duet Herrera i Matic za plecy Pogby i zrobił 2 gole
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post autor: ryba_82 »

BeBaD pisze: Lingard najlepszym piłkarzem MU w tym sezonie. Kto by pomyślał. Szacun za postęp który wykonał, zamknął usta wszystkim, w tym mi.
Chyba w miesiącu grudniu :rotfl: Gość który do 28 listopada zagrał w lidze nieco ponad 200 minut i zaliczył 2 asysty najlepszym piłkarzem United :badziewie: Ty oglądasz to United?De Gea, Valencia, Young a nawet Lukaku na przestrzeni całego sezonu prezentowali się lepiej.Nazwiska które na szybko przyszły mi do głowy.Jeden miesiąc świetnej gry Lingarda tego nie zmienia.Ktoś tam nawet dał go "11" sezonu Premier League jak dobrze pamiętam.Beka w [ch**] jak to mawia dzisiejsza młodzież.
Obrazek
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Toż Lukaku ma o 3 gole więcej, mimo że gra na środku ataku praktycznie decha w deche + pojedynczymi występami zasłużył na ujemną notę, np w spotkaniuy z Man City gdzie 2 jego indywidualne błędy kosztowały Diabły 2 gole. Myślę że Lingard na jego tle ma zdecydowanie lepszy sezon. Oczywiście że De Gea jest najlepszeym graczem United w tym sezonie, ale już spośród graczy z pola gra Lingarda daje najbardziej pozytywne efekty.

Ten ból dupy stąd że w United wymiata wychowanek, a w City takiego ciężko uświadczyć w jakimś większym wymiarze czasowym? Czy skąd?
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Niesamowite, ze Lingard zadebiuowal w Premier League dopiero w wieku 22 lat.
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post autor: BeBaD »

sickstick pisze: Myślę że Lingard na jego tle ma zdecydowanie lepszy sezon.
to jest pewne, Lukaku to ostatnimi czasy był praktycznie kulą u nogi.
maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post autor: maxskr »

Rzeczywiście druga połowa mogła się podobać, passa głupio traconych punktów przełamana.

Co do Lingarda jako najlepszego do tej pory w MU - jakimś wielkim nadużyciem takie stwierdzenie nie jest, bo trudno wskazać jedną konkretną osobę, która się szczególnie wybija ponad innych. Tylko przy takich wyborach często mimowolnie zwraca się większą uwagę na ostatnią dyspozycję, a jednak trzeba przyznać, że takiego Lingarda mamy mniej więcej od końcówki listopada. Tak że chyba na takie określenie bardziej zasługują de Gea, Young, czy Pogba.
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

sickstick pisze: Toż Lukaku ma o 3 gole więcej, mimo że gra na środku ataku praktycznie decha w deche + pojedynczymi występami zasłużył na ujemną notę, np w spotkaniuy z Man City gdzie 2 jego indywidualne błędy kosztowały Diabły 2 gole. Myślę że Lingard na jego tle ma zdecydowanie lepszy sezon. Oczywiście że De Gea jest najlepszeym graczem United w tym sezonie, ale już spośród graczy z pola gra Lingarda daje najbardziej pozytywne efekty.
Mówisz o ostatnim miesiącu?Bo do 28 listopada to Lingard w lidze zagrał więcej niż 30 minut w jednym meczu tylko raz.Premier League wystartowała w pierwszej połowie sierpnia a tu po świetnym grudniu gdzie wcześniej Lingard był głębokim rezerwowym uważa się gościa za najlepszego piłkarza United i wrzuciło się go do najlepszej jedenastki sezonu :haha: Czekaj,czekaj czy przypadkiem to nie Ty byłeś?Aż zaraz sprawdzę :) W sumie wcale się nie dziwię,że z pamięcią u Ciebie krucho bo nie tak dawno stwierdziłeś że Fernandinho nie jest pierwszym wyborem a City półfinał LM widziało tylko w telewizji.
sickstick pisze: Ten ból dupy stąd że w United wymiata wychowanek, a w City takiego ciężko uświadczyć w jakimś większym wymiarze czasowym? Czy skąd?
Uwierz mi że obecnie to nie mam czego zazdrościć United.Nawet wychowanka który wymiata u nich od miesiąca.Jeśli pociągnie na podobnym poziomie do końca sezonu to może zmienię zdanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

po to się kłóciliśmy na końcu roku, by teraz już zacząć od nowa bez kłótni, nie zajarzyliście? :mrgreen:

Lingard ostatnio wymiata, na pewno jest jednym z lepszych w United, ale jednak taki De Gea wymiatał na przestrzeni całego sezonu, a nie od miesiąca, wiec imho wypada go postawić przed Anglikiem.
red85

Post autor: red85 »

A ja się zgadzam. Jeese to również dla mnie póki co najlepszy zawodnik sezonu w United.

Fajnie się patrzyło na tą drugą połowę. Jak widać można grać tymi zawodnikami fajną piłkę i nie chować się w bunkrach po objęciu prowadzenia. Kapitalnie dysponowany Pogba i mam nadzieję, że częściej będziemy go widzieć w 433, bo mogę się tylko powtórzyć, ale właśnie tak ustawiony Francuz da nam najwięcej. Wspomniany wcześniej Lingard nie tylko popisał się świetną bramką, ale byłe kolejnym razem wyróżniającym się zawodnikiem. Aktywny, cały czas pod grą. Brawo. Zawsze wierzyłem, że może być użyteczny grajek z niego, ale nawet ja jestem zaskoczony jego formą z ostatnich tygodni. Chwilo trwaj ;)

Fajnie wymieniali się pozycjami Lingard z Martialem i jak widać można grać innym wariantem w ataku niż target man. I wcale nie jest to mnie efektywne.

PS Messe Lingard :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 21:25 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Jak można być głębokim rezerwowym skoro wchodzi się na boisko prawie w każdym meczu? :lol2: To ile minut w takim razie gra 'nie głęboki' rezerwowy? #rybalogic
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

sickstick pisze: Jak można być głębokim rezerwowym skoro wchodzi się na boisko prawie w każdym meczu? To ile minut w takim razie gra 'nie głęboki' rezerwowy? #rybalogic
Cudowne sprowadzenie rozmowy na inne tory i pominięcie sedna rozmowy :beer: Może do reszty mojego poprzedniego posta się odniesiesz?

W takim tempie to Lingardowi wystarczą jeszcze ze dwa świetne mecze i sickstick, BeBaD oraz red wręczą mu MVP sezonu.[ch**] z tym,że w kolejnych dwóch miesiącach zagra gość 200 minut i to będą ogony po 20 minut :roftl3:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”