Wisła Kraków (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1161
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: fillion »

Bylo o tym w tv wczoraj w uwadze i dzis w superwizjerze w tvn.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Diamen23 »

Rojiblanco pisze:http://weszlo.com/2018/09/15/zatrudnian ... m-gonczym/

jakie macie zdanie na ten temat?
masakra :shock:
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Tomusmc »

Teraz niech Dudek ma jaja i opowie co tam się odpierdala.
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8598
Kontakt:

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: cloner »

Mniej wiesz, dłużej żyjesz.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Wisła Kraków (zbiorczy)

cloner pisze: Mniej wiesz, dłużej żyjesz.
Pewnie ten dziennikarz już zaciukany maczetami
Stawiam, że TVN był przygotowany na atak prawników, a mając dowody spokojnie się wybroni. Tylko czekać na rozwój wydarzeń :mrgreen:
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Wisła Kraków (zbiorczy)

Ciekawe czemu uwaga nie brala sie za Legie jak spadaly tam liscie itp. Ciekawe czy to ze kiedys Walter byl powiazany z tvn
Awatar użytkownika
EndriuK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 328

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: EndriuK »

Wisła mistrzem, pewne info :D
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Wisła Kraków (zbiorczy)

Kiedy ostatnio Wisla byla liderem? Nie licze sytuacji po 1-2 kolejkach.

Brawo Wisla :brawo: Ale jak sie ma takiego bata nad soba( Zarzadzajacy klubem :wink: ) to nie dziwi.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Wisła Kraków (zbiorczy)

Z dwa lata temu, dzisiaj na TT podali
Obrazek

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Wisła Kraków (zbiorczy)

Brawo dla Pana Pawła M. "Misiek". Najlepszy prezes klubu, nAJlepsza siłownia w mieście a teraz jeszcze klub rozbujał. Szacunek, wracaj z Tajlandii! :rotfl: :rotfl:

Koment na facebooku Wisly.

Wisla pierwsze 4 kolejki - 3 gole . kolejne 4 kolejki - 14 goli jest progres :wink:
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: petru »

Bomba atomowa spadła!
Tomusmc pisze:
Stawiam, że TVN był przygotowany na atak prawników, a mając dowody spokojnie się wybroni. Tylko czekać na rozwój wydarzeń :mrgreen:
Moja świadomość też identyfikuje TVN jako solidną, rzetelną stację, która publikuje sprawdzone i niezmanipulowane informacje i kibicuję im w walce o prawdę w Polsce na każdej płaszczyźnie. W walce z chuliganką, z postępującym totalitaryzmem, z prawnikami, z powszechnymi pobiciami Romów, czy nawet z nazistami spod znaku swastyki z wafelków.

Zresztą pierwszy rzut oka na Pana Redaktora pozwala się domyśleć jak wnikliwie zinfiltrował środowisko kiboli-gangusów. Widzę go na arenie walk u Miśka (oczywiście pod przykrywką, jako skromny chłopak z Liszek, słuchający disco-polo w swoim BMW i pakujący do tej pory w swojej piwnicy), pośród spoconych, wytatuowanych sterydowców ("ej chłopaku, szacunek, spoko napierdalasz. Chcesz z nami wciągać koks? Opowiemy ci o tym jak rządzimy Wisłą").

Z tego co widzę, odkopali fakty z internetu, zredukowali nazwisko Dukata do jednej literki i znaleźli dwóch przestępców na niezwykle lukratywnych stanowiskach kasjerów w klubie dysponującym 30 milionowym budżetem ("sorry panowie, ale mamy długi, nie możemy sobie pozwolić na kominy płacowe"). Zrobili świetną narrację (czujecie te wibracje teorii New World Order?), rewelacyjnie połączyli fakty. Mam nadzieję, że teraz pójdzie im trochę lepiej niż z tym pijanym generałem w kokpicie (to też było bardzo dramatyczne, prawda?).

[edit] http://www.sport.pl/pilka/7,65039,23926 ... aszym.html
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda

Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: petru »

https://eszjot.wordpress.com/

http://weszlo.com/2018/09/16/czekam-zap ... we-rzeczy/
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... gangu.html
Poniżej wyimki świadczące o pełnym obiektywizmie, braku personalnych powodów i braku skłonności do mitomanii:
- Jeżeli uważacie, że to jest normalne, spoko. Bawcie się dalej. Wisełka na pierwszym miejscu, nie ma żadnych problemów.
- Sam nie chcę za bardzo zdradzać, czym się w tej chwili zajmuję, żeby nie ułatwiać zadania przeciwnikowi.
- Śmiejemy się z tego, ale to mnie uderza. Kibice Wisły mają totalny problem w klubie. Dopiero co zostali cudem dopuszczeni do rozgrywek. Co chwilę pojawiają się jakieś kłopoty organizacyjne. Tymczasem – co jest problemem? Jadczak i TVN. To, ze nie można znaleźć inwestora, że nie ma z czego zapłacić za stadion, o tym nie słyszę.
- Nawet wśród „Sharksów” są tacy, którzy stwierdzili, że wszystko zaszło już za daleko i zdecydowali się mi pomóc przy tworzeniu reportażu. A że później wyzywają mnie w Internecie…
- Koledzy dziennikarze – egzekwujcie, żeby odpowiadano wam na pytania i trzymano się faktów. I dla was będzie lepiej i dla Wisły. Bo to, że ktoś wyjdzie i zacznie opowiadać totalne farmazony o inwestorze niczego nie zmieni. [...] A to co oni zrobili Cupiałowi na końcu… Po pierwsze, ani pan Cupiał już nigdy do Wisły nie wróci, ani nikogo nie zachęci do inwestowania. Zniechęcili go skutecznie.
- Moi rozmówcy twierdzą, że akcja przejęcia Wisły była z góry ukartowana: Jakub M. miał kontakty z Grzegorzem Z., ps. "Zielak", wspomnianym już jednym z przywódców Sharksów. Plan był taki, że Jakub M. oficjalnie przejmuje klub, a "Misiek" i "Zielak" będą zarządzali nim z tylnego siedzenia. Zresztą jeszcze w ubiegłym roku moi rozmówcy widzieli Jakuba M. na terenie Wisły w towarzystwie "Zielaka".
- Zastraszanie, powiązania sięgające nie wiadomo jak wysoko - na przykład przywódcy bojówki dziwnie łatwo dowiadywali się o szykowanych przeciwko nim policyjnych akcjach - czułem się, jakby to była jakaś głęboka Sycylia, a nie miasto w środku Polski.
- Przejęcie Wisły Kraków przez Towarzystwo Sportowe poprzedziła długa kampania wymierzona w klub. Kibole prowadzili bojkot trybun, prezesi, którzy próbowali z nimi walczyć, byli zastraszani. Kibole ostrzelali nawet własny stadion racami, kiedy nie mogli wejść na mecz.
Gość brzmi legitnie. Nie dziwię się, że szarakany przełamały w końcu omertę i przedstawiły całą historię od deski do deski "dziennikarzowi, radomianinowi, sceptykowi", który jeszcze dwa lata temu prowadził śledztwo za pomocą tajnego szpiegowskiego oprogramowania wyszukiwarki Google'a, skąd Meresiński mógł wziąć pieniądze na zakup Wisły (pierwszy link do bloga). A teraz przedstawia się jako osoba znająca relacje mafijne w Lechu, Ruchu i Cracovii. Nie zasypiał gruszek w popiele przez ten czas.

Próbowałem wykorzystać podobne metody śledcze co redaktor Jadczak, aby dowiedzieć się skąd nagle w 17 miesięcy nabrał takich znajomości (chociaż na materiale filmowym ludzie niezwiązani z policją, mówią mu raczej rzeczy typu: 'spierdalaj, idę na pogrzeb'), by samodzielnie rozpracować całą mafijną strukturę w klubie.

Niestety mój google jest słabszy i dokopałem się tylko do:
https://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/dzi ... t_id=27122
https://www.wykop.pl/wpis/14839735/typo ... ak-wytkni/

i paru artykułów w stylu "Konflikt w Operze Krakowskiej".

Piekła nie ma, ku chwale nazwiska. Przegranymi procesami o zniesławienie TVN i GW i tak sobie podcierają dupę. Odważny to dziennikarz, który rzuca wyzwanie głębokiej Sycylii. Tylko skąd te jęki o wyzywanie w internecie, kiedy postawiło na szali własne życie?

PS.
Za panem Damianem D. i panią Marzeną Sarapatą biegałem od pół roku. W grudniu wysłałem pierwsze pytania, wtedy jeszcze pracowała w Wiśle poprzednia pani rzecznik. Wymieniliśmy kilkadziesiąt maili. Widać w reportażu, co zrobiła. Umówiła się ze mną na rozmowę w cztery oczy i zamieniła ją w konferencję prasową. Gdybym wywalił te wszystkie materiały przy innych dziennikarzach, to mógłbym równie dobrze sobie ten reportaż opublikować o trzeciej w nocy. W TVN Meteo. Nikt by na to nie zwrócił uwagi. Moja praca polega na robieniu ciekawych materiałów, a nie na dzieleniu się wiedzą z resztą dziennikarzy.
Po czym najciekawszy materiał (o tym, że bandyci z Wisły stali za Jakubem Meresińskim) nie zostaje wyemitowany nawet na TVN Meteo, tylko na łamach GW w wywiadzie. Jestem w stanie sobie wyobrazić rozmowę z edytorem "no nie, weź to [k****], takiego gówna to nawet my, jako TVN, ci nie puścimy. Publikuj to sobie jako osoba prywatna". Na szczęście uzyskana sława pozwoliła na większy zasięg niż blog na wordpressie.

PS2.
Pro dziennikarz pisze:W ramach stowarzyszenia powstała sekcja kick-boxingu, nazwana przez kiboli "Trenuj Sporty Walki". Zapisano do niej wiele osób, co dawało możliwość wystawienia odpowiedniej liczby delegatów na walne zgromadzenie TS Wisła Kraków. W 2015 roku sekcja kick-boxingu wystawiła 19 delegatów - więcej niż jakakolwiek inna sekcja stowarzyszenia. A wśród nich byli m.in. Marzena Sarapata, obecna prezes Wisły, i Damian D., do niedawna wiceprezes. Z tego, co wiem, żadne z nich nie miało wcześniej związku z kick-boxingiem...

Następnym krokiem było przejęcie przez Towarzystwo Sportowe Wisła spółki, która prowadziła drużynę piłkarską Wisły.
Oświadczenie zorganizowanej przestępczości pisze:Wszystkie wybory, jakie miały miejsce w ostatnich latach zostały przeprowadzone w sposób transparentny i zgodny z obowiązującymi zasadami i zapisami naszego statutu. Informacje na temat przebiegu głosowań w trakcie wyborów do władz Towarzystwa Sportowego są jawne. Można je sprawdzić w KRS, ale redaktor Jadczak nie skonfrontował przedstawionego w materiale stanowiska z dokumentami znajdującymi się w sądzie. W walnym zebraniu delegatów w 2015 roku, na którym wybrano prezesa TS Wisły Piotra Dunin–Suligostowskiego wzięło udział 88 delegatów. Z sekcji kickboxingu było 19 osób, taka liczba nie mogła zapewnić większości, a tym samym zwycięstwa. Wybrani członkowie zarządu uzyskali od 65 do 70 głosów poparcia. Byli to Dariusz Gryźlak, Łukasz Kwaśniewski, Robert Szymański, Szymon Michlowicz, Marzena Sarapata oraz Sławomir Kaliszewski. W zebraniu wyborczym w 2017 roku udział wzięło 76 delegatów, a sekcję kickboxingu reprezentował tylko 1 delegat. Za powołaniem Marzeny Sarapaty na prezesa TS Wisły głosowało wówczas 67 delegatów. Podczas kolejnych wyborów, w 2018 roku głosowało 57 delegatów, z czego sekcję kickboxingu reprezentowało 3 delegatów. Czy te liczby dają podstawę do formułowania opinii o przejmowaniu TS Wisła Kraków przez kogokolwiek? Naszym zdaniem absolutnie nie. Nasza organizacja liczy sobie ponad 110 lat.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: Bienias »

Rozumiem, że Wisła już dziś złoży pozew do sądu i tam rozstrzygnie sie kto miał rację. Mam na to nadzieję, bo wydane oświadczenie przez klub to taki rodzaj samobója.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”