Ekstraklasa 18/19 Polska dawaj!
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8367
Jakby co ja nie zamierzam dymać forumowiczów.
co to się stało z Żyro dzisiaj bo nie oglądałem meczu?
Podobno uraz pachwiny. Doszło do niegroźnie wyglądającego starcia w okolicy pola karnego Arki i chyba nikt nie przypuszczał, że Żyro zniesiony zostanie na noszach po czymś takim. Człowiek szklanka niestety, strasznie go szkoda.
Swoją drogą Pogoń na dobre weszła na właściwe tory. Dwa elementy sprawiają obecnie, że mocno gniotą swoich rywali - wybieganie i rozegranie piłki po ziemi. Początek sezonu i mała liczba punktów (po 8 kolejkach bez zwycięstwa!) to ewidentnie był efekt potężnych obciążeń w okresie przygotowawczym. Sporo wody w Odrze upłynęło zanim to zmęczenie z nich zeszło i obecnie pressing, zaciekłość w odbiorze piłki i liczba sprintów na tle ociężałej Ekstraklasy robi ogromne wrażenie. Brawa dla Zarządu, że dali trenejro duży kredyt zaufania i po falstarcie nikt nie szukał na biegu zastępstwa.
Swoją drogą skład złożony głównie z Polaków, dobrze to wygląda. 8 zawodników wczoraj w wyjściówce do 25 roku życia.
Zobaczymy jak będzie z Legią bo to, że wyglądają dużo lepiej to jedno, a to, że grają ostatnio z zespołami z dołu tabeli to drugie.

Lechia po 56 latach wygrała w Poznaniu 

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
To fakt, więcej się po nich spodziewałem, a oglądając mecz byłem totalnie spokojny o wynik. Djurdjevic pewnie poleci bo to kolejna porażka z rzędu. Kibice też już się wypinają na Lecha

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- fillion
- Gwiazda

- Reputacja: 1161
- Kibicuję: FC Barcelona Holandia
Djurdjevic jeszcze nie poleciał?
Na ławce dzisiaj siedział, a po meczu żadnej oficjalki nie było

- fillion
- Gwiazda

- Reputacja: 1161
- Kibicuję: FC Barcelona Holandia
Pewnie go zastąpi znowu jakiś czarodziej z bałkanów.
Dopiero zwróciłem uwagę jak się Lechii terminarz ustawił
Arka
Lech
Cracovia
Póki co 2/3
Arka
Lech
Cracovia
Póki co 2/3

Djurdjevic poleciał

Lechii trzeba oddać, że bardzo dobrze się broniła, do tego mogła jeszcze z kontry coś strzelić.
Szkoda Ivana, bo na pewno sercem dałby się pokroić za ten klub. Tak jak pisałem na początku sezonu, Serb wie gdzie tkwi problem Kolejorza, ale po prostu nie ma trenerskiego warsztatu żeby czyszczenie szatni przeprowadzić do końca. Został przez Rutkowskich wywalony na minę i się boleśnie poranił.
Niemniej jednak wątpię, żeby utracił status legendy, raczej w Poznaniu kibice zdają sobie sprawę, że to nie Ivan był przyczyną, a skutkiem.
Pytanie kto za niego, Ojrzyński? Czy znowu Bałkany albo trzecia liga niemiecka.
Niemniej jednak wątpię, żeby utracił status legendy, raczej w Poznaniu kibice zdają sobie sprawę, że to nie Ivan był przyczyną, a skutkiem.
Pytanie kto za niego, Ojrzyński? Czy znowu Bałkany albo trzecia liga niemiecka.