FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: sickstick »

Boromir pisze:Jak ja się cieszę, że we Włoszech między klubami jest nienawiść a nie zazdrość :wink:
Pięknie ujęte :brawo:
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

cruel pisze: Piękny ból dupy, czekam na więcej :d Romy wywalić nie potrafiliscie, już widzę jak zeszłoroczny Real wywalacie, zejdź na ziemię.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
Ten zeszłoroczny Real też w Lidze pokonaliśmy i to na SB - taki prezent na Wigilię. Co by było w LM nie wiemy. Prawda jest taka, że w ostatnim czasie w El Clasico to Barca jest góra i pomału już Real gonimy. Chyba dwie wygrane mniej mamy. Jaka jest tego przyczyna? Nie wiem ... moze macie jakiś kompleks Barcy w ostatnich czasach, a może po prostu dyspozycja dnia itp. To samo można powiedzieć o odpadnieciach Barcy z LM, choć porażki z Romą nie da się wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

BTW moody tyle poematów napisał o tym że Ronaldo wygrywa więcej od Messiego tylko dlatego, że ma lepszy partnerów w drużynie. Co pokazał czas? Real bez Ronaldo przegrywa wszystko jak leci, zaś Barca bez Messiego klepie ich 5:1. Czyli kto w końcu miał lepszych partnerów hm?
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2356

Post autor: moody »

Boromir pisze: Barca rozdaje karty.

Nawet jak Real wygrywa LM to wiadomo, że wygrywa tylko dlatego, bo Barca się gdzieś wcześniej wyłożyła :D

Jak ja się cieszę, że we Włoszech między klubami jest nienawiść a nie zazdrość :wink:
jestem zazdrosny, bo stwierdzilem, ze druzyna, ktora na ostatnie 21 bezposrednich spotkan ligowych z realem wygrala 13 (w tym m.in. 6-2, 5-0, 4-0, 5-1, 3-0) i przegrala tylko 4 moglaby powalczyc o ich wyeliminowanie w europie? dzieki za info Boromir :D
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3931

Post autor: matt_ »

Ale to tylko gdybanie, jeśli Barcelona rzeczywiście jest w stanie wygrać LM to niech to po prostu zrobi :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post autor: Ilka »

Przecież my wszystkiego Relaowi zazdroscimy ;) Z tymże w LaLiga to nie bardzo wiem czego. Zwycięstwa raz na kilka lat? Bo w LM to chyba kibice innych drużyn zazdroszczą tez tego samego Realowi ;) Ale to tylko Barca zazdrości ;)

Czy nienawiść taka lepsza to nie wiem ;)
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6562

Post autor: Boromir »

moody90 pisze: jestem zazdrosny, bo stwierdzilem, ze druzyna, ktora na ostatnie 21 bezposrednich spotkan ligowych z realem wygrala 13 (w tym m.in. 6-2, 5-0, 4-0, 5-1, 3-0) i przegrala tylko 4 moglaby powalczyc o ich wyeliminowanie w europie? dzieki za info Boromir :D
Jeśli Tobie wystarczą zwycięstwa nad Realem w lidze to ok, spoko, priorytety.

Ale choćby Ci gul skakał i żyłka pulsowała to nigdy nie przyznasz się, że te cztery LM w pięć lat to jest historyczny wynik którego zazdroszczą Realowi wszyscy, nawet kibice Barcelony.

Na szczęście nie musisz tego pisać wprost, da się to wyczytać z takich właśnie postów jak ten dzisiejszy.
Obrazek
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2356

Post autor: moody »

sickstick pisze: BTW moody tyle poematów napisał o tym że Ronaldo wygrywa więcej od Messiego tylko dlatego, że ma lepszy partnerów w drużynie. Co pokazał czas? Real bez Ronaldo przegrywa wszystko jak leci, zaś Barca bez Messiego klepie ich 5:1. Czyli kto w końcu miał lepszych partnerów hm?
classic sickstick - dlaczego ty ciagle sie wyglupiasz wyskakujac do mnie z jakimis mongolskimi teoriami? znowu cie zgasze i znowu jedyne, co bedziesz potrafil rzucic w odpowiedzi to emotka? nie jest ci zwyczajnie glupio? potem znowu bedzie, ze ja zaczynam temat ronaldo

pierwszy blad jest taki, ze ronaldo nie wygrywa wiecej od messiego (ma i mniej tytulow druzynowych i znacznie gorszy bilans bezposrednich starc). drugi blad jest taki, ze kolejny raz wciskasz mi slowa, ktorych nie napisalem. zawsze twierdzilem (i dalej tak uwazam), ze real moze byc lepszy zamieniajac ronaldo (najlepszego finiszera swojej generacji, a pewnie i w historii) na jednego a najlepiej dwoch innych klasowych zawodnikow. nigdy nie pisalem, ze beda lepsza ekipa zmieniajac go na mariano lopeza, oddajac dodatkowo kovacicia i obsadzajac na trenerskim stolku chodzaca porazke - lopeteguiego. najlepsze, ze z ronaldo+zidanem niemal rowno rok temu bylo 3-0 dla barcy. wiec argument klasycznie z dupy. no ale juz wracajac do twojej teorii:

serio mam cie zarzucic rownie malymi wycinkami rzeczywistosci jak te przedstawione przez ciebie, ale kompletnie odwracajacymi twoja teze? osobiscie doskonale zdaje sobie sprawe ze jesli probka badawcza jest mala (np. trzy mecze w tym sezonie bez messiego - bo oprocz interu i realu nie gral jeszcze z bilbao, gdzie wszedl w koncowce i uratowal remis, ale to juz ci umknelo), to mozna bardzo latwo manipulowac, ale moze ty raz bedziesz konsekwentny i na ich podstawie przedstawisz swoje tezy. no to lecimy:

1. real w pojedynkach z barcelona w ostatniej dekadzie z reguly dostaje wpierdol. zdarzyly sie natomiast przypadki, kiedy cristiano zagrac nie mogl albo wchodzil w drugiej polowie nie odmieniajac wyniku. kojarze cztery przypadki, moze cos mi umknelo - byl to final cdr 13/14, ligowy mecz 12/13, dwumecz w superpucharze rok temu. bilans tych czterech meczow? cztery zwyciestwa realu

2. portugalia z ronaldo meczy sie na euro 2016 z jakimis wegrami i islandiami, przegrywa final pucharu konfederacji z chile, odpada w 1/8 z mundialu. bez niego ogrywaja w finale wielka francje, a teraz kosza wszystkich w towarzyskich i w lidze narodow

3. dla porownania: statystyki argentynczkow bez messiego w eliminacjach 8 meczow/1 zwyciestwo, z nim 10 meczow/6 zwyciestw

ale jaja sickstick, no nie? cristiano hamulcowym realu i reprezentacji

Boromir pisze: Jeśli Tobie wystarczą zwycięstwa nad Realem w lidze to ok, spoko, priorytety.

Ale choćby Ci gul skakał i żyłka pulsowała to nigdy nie przyznasz się, że te cztery LM w pięć lat to jest historyczny wynik którego zazdroszczą Realowi wszyscy, nawet kibice Barcelony.

dobra chlopie, ale przestan mi post w post wciskac slowa, ktorych nie napisalem, bo jestem na takie cos uczulony. nie napisalem, ze real wygrywa lm tylko dlatego, ze barcelona odpadala, nie napisalem tym bardizej, ze wystarcza nam jako kibicom barcelony wygrywanie ligi, bo oczywisice nie wystarcza, apetet jest znacznie wiekszy zwlaszcza majac w skladzie najlepszego pilkarza swiata. w barcelonie i w realu sa takie standardy, ze kibice narzekaja nawet po wygraniu ligi, jezeli styl jest kiepski, wiec wyjatkowo zle trafiles z taka opinia

historycznego wyniku zazdroszcza im wszyscy, myslisz ze to jakis problem przyznac to wprost? :D kibice barcelony oczywiscie tez, chociaz nie jakos specjalnie, bo ostatnia dekada jest najlepsza w historii klubu, wiec tez nie mamy na co narzekac. mnie osobiscie boli troche fakt, ze wynik jak sam mowisz historyczny, zapisze sie na kartach i wydaje sie, ze do zrobienia tylko dla jakiejs legendarnej ekipy, a w rzeczywistosci no mam oczy i rozum i widze, ze real zidana nigdy kolo barcy pepa nie stal, regularnie sie w kraju w ostatnich latach osmieszajac, a w samej lm czesto slizgal sie po krawedzi, przy odrobinie pecha/mniejszej pomocy sedziowskiej mogli leciec do domu po polowie swoich dwumeczow
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie odpisałem jeszcze na twoje tezy o tym że Guardiola nie miał w Barcy i Bayernie złotego pokolenia piłkarzy, że w City nie nieograniczonych możliwości transferowych, że Barcelona przez dekadę ruchali sędziowie, że Ronaldo potrafi tylko dobijać z bliska, że Messi w Argentynie ma słabe pokolenie i jeszcze na kilka; a ty już zasypujesz mnie kolejnymi. Spokojne pan ;)

Ale zaangażowanie i zawziętość szanuję :beer:
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6562

Post autor: Boromir »

moody90 pisze: a w rzeczywistosci no mam oczy i rozum i widze, ze real zidana nigdy kolo barcy pepa nie stal
Dobra, dla mnie EOT, nie dogadamy się :D
Obrazek
Samuel Eto'o
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 26

Post autor: Samuel Eto'o »

Ale meczarnie z Rayo. I znowu bez czystego konta Stegen.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post autor: cloner »

Forma przed meczem w LM jest :lol2:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1161
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post autor: fillion »

cloner pisze: Forma przed meczem w LM jest :lol2:
Na Inter wystarczy :P
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post autor: ryba_82 »

Jeszcze pół godziny meczu, Barca może to jeszcze wygrać.

Przez moment na flashscore była czerwona kartka dla gracza Vallecano a teraz nima. O co kaman?VAR?
Obrazek
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1161
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post autor: fillion »

Nie bylo żadnej kartki.

Barcelona w tym sezonie ma wielkie problemy z mobilizacja na malutkich w LL . Wyscig zółwi sie szykuje w tej lidze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”