Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
ozob pisze: Drozszy diesel od bezolowiowej na Zachodzie to normalka. To Polska byla dotychczas jakims ewenementem w UE. Natomiast warunki sprzyjajace dieslom nad Wisla sa takie, ze nie ma zamknietych stref dla takich silnikow w miastach i ze nie ma dodatkowych podatkow lub oplat. W Niemczech wlaciciele diesli z norma emisji spalin Euro5 sa zmuszani do przesiadki na hybrydy lub nowsze diesle z Euro6, bo nie pojezdza po miastach.
Wprowadzają powoli takie strefy, ale nie tylko dla diesli
W Niemczech diesel jest tańszy.
"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
10 pisze: O. Nie wiedziałem, że w USA nie ma LPG. No ale fakt - tam do niedawna większość aut miało silnik 4.0 i nikt się kosztem paliwa nie przejmował.
W USA paliwo kosztuje dzisiaj 2,33 zł za litr (średnia krajowa) więc dużo się raczej by nie oszczędziło.
Przy czym fakt, spalanie 9 l/100 km to tutaj dobry wynik
Prawie tyle to ja płacę za gaz, spalanie też mam 9l gaziku i tak jakoś się żyje w tej Polsce. Za dobrze macie w tej Ameryce.
Co do aut, kolega ma Passata 2007 r., 170 KM. Nie dosyć, że moc duża to spala tylko 6l dieselka. I jak na razie bezawaryjne. Złote auto.
Jak podał Roman Kołtoń z Polsatu Sport mecz ten w telewizji oglądało 280 tysięcy widzów. Bartosz Orzechowski z Ekstraklasy sprecyzował, że wyniosła ona 259 tysięcy widzów. Marcin Animucki, prezes Ekstraklasy, powiedział że była to najwyższa oglądalność w tym sezonie.
Z kolei jak poinformował Maciej Sypuła z Ekstraklasa.tv, w ubiegłym sezonie średnia oglądalność meczów na Canal+ wyniosła 129 tysięcy, na Canal+ Sport - 101 tysięcy, a na Eurosporcie - 155 tysięcy widzów.
e: nie wiem czemu mi sietutaj to wkleiło, miało być w dziale ekstraklasa
Ale i tak jest bardzo mała oglądalność ligi, myślałem że dużo więcej ludzi ogląda.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2019, 0:01 przez DDK, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześć Forumek!
Ostatnimi czasy grono stałych bywalców trochę się uszczupliło, więc postanowiłem się zarejestrować i dodać świeżej krwi.
W skrócie powiem coś o sobie. Mam na imię Marcin, rocznik 90,pochodzę z łódzkiego.Uwielbiam ligę włoską, chociaż nie ograniczam się tylko do niej. Klub, któremu kibicuję? Juventus Turyn! Oczywiście sam też gram w piłkę, ale wyżej niż 3 liga nie podskoczyłem i teraz tylko rekreacyjne kopanie.
Moja życiowa pasja to jednak motoryzacja i to ona pochłania największą cześć mojego czasu oraz funduszy.Do tego trenuję boks, przerzucam żelastwo. Militaria i historia różnych konfliktów - również lubię!
Serdecznie pozdrawiam!
Hannibal pisze: Cześć Forumek!
Ostatnimi czasy grono stałych bywalców trochę się uszczupliło, więc postanowiłem się zarejestrować i dodać świeżej krwi.
W skrócie powiem coś o sobie. Mam na imię Marcin, rocznik 90,pochodzę z łódzkiego.Uwielbiam ligę włoską, chociaż nie ograniczam się tylko do niej. Klub, któremu kibicuję? Juventus Turyn! Oczywiście sam też gram w piłkę, ale wyżej niż 3 liga nie podskoczyłem i teraz tylko rekreacyjne kopanie.
Moja życiowa pasja to jednak motoryzacja i to ona pochłania największą cześć mojego czasu oraz funduszy.Do tego trenuję boks, przerzucam żelastwo. Militaria i historia różnych konfliktów - również lubię!
Serdecznie pozdrawiam!
Witamy, witamy województwo lodzkie mile widziane
Fan Juve tym bardziej
"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."