Manchester City (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2751
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Manchester City ( zbiorczy )

Post autor: Ilka »

Ej dlaczego ja się nie mogę tak cieszyć z Mistrzostwa Barcy, czy Juve jak Ryba z sukcesu MC? :? Dla mnie ostatni tydzień to totalna klęska piłkarska ... a jednak Mistrzostwa trafiły w odpowiednie ręce, a mnie to kompletnie nie cieszy ...
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Liga jest zawsze najważniejsza, jeszcze chyba nigdy nie słyszałem wypowiedzi żadnego trenera który by stwierdził że odpuszcza ligę żeby wygrać puchary - wyjątkiem są przypadki kiedy liga jest już przegrana i zostają tylko puchary.
BeBaD pisze: 13 maja 2019, 21:39 Liga ważniejsza od LM? dla kogo? szejków, Pepa, kibiców? coś co zdobyli rok temu jest ważniejsze od czegoś czego w historii klubu nigdy nie wygrali? dobry żart
Nigdy w historii klubu nie wygrali b2b mistrzostwa, w ogóle w erze Premier League zrobiło to dotąd dwoje ludzi, ostatni raz SAF 10 lat temu. Na zdobycie Ligi Mistrzów Pep będzie miał jeszcze przynajmniej 1-2 podejścia, na mistrzostwo b2b raczej by już nie miał szans gdyby je w tym roku przerżnął ;)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2019, 22:27 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post autor: masacra »

ryba_82 pisze: 13 maja 2019, 21:48 Widocznie wiesz lepiej co myśli Pep, szejk czy kibice buczący podczas hymnu LM na Etihad.
Kibice wygwizdują UEFA (jej hymn) z zupełnie innych powodow niz takie, ze nie przykładają wielkiej wagi do pucharu LM. Kibice Barcy wygwizydywali hymn UEFA, a chyba nikt pry zdrowych zmysłach nie powie, ze po tych latach dominacji w lalalaLidze nie chcieliby wygrac w koncu LM. Oczywiscie nie wiem z jakich powodow kibice Manchesteru City wygwizdywali ten hymn, bo wasze trybuny sa takim posmiewiskiem, ze juz bardziej sie nie da ale jakbym miał stawiac to tez raczej nie dlatego, ze im nie zalezało na tryumie w tych rozgrywkach.
I jakbym miał se zakładac czy wasz szejk woli wygrac po raz trzeci (chyba) w jego karierze mistrzostwo Anglii czy jednak po raz pierwszy LM, to raczej postawiłbym na to drugie ale to jedynie juz moje domysły.

Gratulacje mistrostwa. Zasłuzyliscie. Macie wspaniałą druzyne.

:wink:
Spoiler:
h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post autor: h1893230 »

masacra pisze: 14 maja 2019, 8:27 Oczywiscie nie wiem z jakich powodow kibice Manchesteru City wygwizdywali ten hymn
wygwizduja hymn z takiego samego powodu z jakiego wygwizduje sie w barcelonie i ateltico. tzn prawie z takiego samego, w hiszpanii z powodu banow transferowych od uefa, w city dzieje sie to juz chyba ze 3 lata, od kiedy dostali pierwsze kary finansowe za lamanie FFP.
Ilka pisze: 13 maja 2019, 22:21 Ej dlaczego ja się nie mogę tak cieszyć z Mistrzostwa Barcy, czy Juve jak Ryba z sukcesu MC?
inna kategoria klubu. w city nawet jakby wygrali myszke miki, to i tak sezon bedzie uznany za spektakularny. oni nie maja histori/mentalu zwyciezcy wiec wszystko co teraz capną muszą traktowac jak: "moze to ostatni raz?"
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

h1893230 pisze: 14 maja 2019, 10:02 w city nawet jakby wygrali myszke miki, to i tak sezon bedzie uznany za spektakularny. oni nie maja histori/mentalu zwyciezcy wiec wszystko co teraz capną muszą traktowac jak: "moze to ostatni raz?"
????
Naprawdę chce ci się marnować czas na wypisywanie takich pierdół? :angry2:
red85

Post autor: red85 »

Dołączam do gratulacji.
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

sickstick pisze: 14 maja 2019, 10:09 Naprawdę chce ci się marnować czas na wypisywanie takich pierdół?
Bez przesady, to nie są az takie pierdoły. Pytanie brzmiało czemu kibic Barcy i/lub Juve nie cieszy sie tak z mistrzostwa jak kibic City. No to bardzo proste. Jakby City zdobyło mistrzostwo 5 czy 6 raz z rzedu a wogóle po raz dwudziesty którys w swojej historii (ale główne znaczenie ma tu to ''ktorys raz z rzedu'') to raczej tez nie smakowałoby ono tak wybornie jak proawdopodobnie smakuje (nie wiem bo niby skąd) drugie z rzedu i szoste wogole. Jasne, z tym pucharem myszki miki to oczywista przesada ale generalnie sam kierunek mysli jest jak najbardziej logiczny.
h1893230 pisze: 14 maja 2019, 10:02 w city dzieje sie to juz chyba ze 3 lata, od kiedy dostali pierwsze kary finansowe za lamanie FFP.
Ale to oni powinni dziekowac UEFA a nie ją wugwizdywac, bo gdyby nie pierdołowatosc tej organiacji i dosc swobodne podejscie do rpzepisow które sama ustala to takie klubu jak PSG czy City juz dawno spoktałby duzo gorszy los niz jakies kary finansowe.
Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1759
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post autor: czubatka »

Obrazek
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post autor: ryba_82 »

masacra pisze: 14 maja 2019, 8:27 Kibice wygwizdują UEFA (jej hymn) z zupełnie innych powodow niz takie, ze nie przykładają wielkiej wagi do pucharu LM. Kibice Barcy wygwizydywali hymn UEFA, a chyba nikt pry zdrowych zmysłach nie powie, ze po tych latach dominacji w lalalaLidze nie chcieliby wygrac w koncu LM.
A kto powiedział że w City nikt nie chce wygrać LM? Dyskusja toczyła się na temat co jest ważniejsze czy liga, czy LM. Czaisz? Czy dalej będziesz pisał co według Ciebie woli szejk? :D Poniżej próbka.
masacra pisze: 14 maja 2019, 8:27 I jakbym miał se zakładac czy wasz szejk woli wygrac po raz trzeci (chyba) w jego karierze mistrzostwo Anglii czy jednak po raz pierwszy LM, to raczej na to drugie ale to jedynie juz moje domysły.
Tekstów o kibicach i filmikach aż żal komentować. Kontynuacja twórczości panów o których pisałem wcześniej. No ale jakoś trzeba sobie zrekompensować porażkę i kompleksy. Podobne zachowania dostrzegam w życiu, w necie już mnie dziwią. Świętowania mi nie zepsujecie lecząc swoje kompleksy w tym temacie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post autor: Sergek »

oprocz bycia glownym zainteresowaniem kibicow, stalismy sie tez glownym zainteresowaniem pilkarzy

glowne tematy - ktos dostal wpierdol (podobnie jak fan city, ktory bodajze znalazl sie w spiaczce po meczu z schalke), uszkadzanie salaha czy inne takie. jesus
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Sergek pisze: 14 maja 2019, 17:09 oprocz bycia glownym zainteresowaniem kibicow, stalismy sie tez glownym zainteresowaniem pilkarzy
Nie ma sie czemu dziwic, skoro oni cały sezon głównie to słyszeli z trybun od swoich kibicow, to pewnie tylko to znają :wink:
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

klub juz zdazyl zaprzeczyc, ze cokolwiek zlego spiewali. wygrali tego mistrza w swietnym stylu, a tylko czytam, ze tylko w kolko zaprzeczaja i zaprzeczaja roznym rzeczom :mrgreen:
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Post autor: ryba_82 »

Pozdro chłopaki :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Moge pogratulowac obrony misia nawet ze 100 razy jak to cos znaczy. Nie mam z tym problemu.

Co robie, to wyrazam deikatny niesmak, ze klub zamiast wziac odpowiedzialnosc za delikatnie mowiac niesmaczne zachowanie zawodnikow (kibice to hipokryci i w kazdej grupie znajda sie jacys debile - zawodnicy to doslownie klub), mowia, ze (pomimo nagrania!) nic takiego sie nie wydarzylo. Ot :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”