Tenis
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Tenis
Jestem zdania ze Rafa pojdzie na wymiane ciosow i spokojnie to wygra jak miesiac temu.
Widze ze Rosjanin raczej nie budzi sympatii ale mi jego gra i pewnosc siebie sie podoba. Gdy czuje sie bardzo pewnie nawet po pierwszym serwisie zagranym w siatke w drugim idzie po asa. Konczy sie to czesto podwojnym bledem serwisowym ale pokazuje wiare we wlasne mozliwosci.
Tym miedzy innymi w mojej opinii pokonal dzisiaj Dimitrova ktory jest takim troche wygrywam a troche przegrywem. W pierwszych dwoch setach byl rownorzednym rywalem dla Daniila a nawet gral lepiej od rywala mimo to przegral.
Przyszlosc moze nalezec do Medviediewa ale nie najblizsza niedziela.
Widze ze Rosjanin raczej nie budzi sympatii ale mi jego gra i pewnosc siebie sie podoba. Gdy czuje sie bardzo pewnie nawet po pierwszym serwisie zagranym w siatke w drugim idzie po asa. Konczy sie to czesto podwojnym bledem serwisowym ale pokazuje wiare we wlasne mozliwosci.
Tym miedzy innymi w mojej opinii pokonal dzisiaj Dimitrova ktory jest takim troche wygrywam a troche przegrywem. W pierwszych dwoch setach byl rownorzednym rywalem dla Daniila a nawet gral lepiej od rywala mimo to przegral.
Przyszlosc moze nalezec do Medviediewa ale nie najblizsza niedziela.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- Salas11
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1799
- Kibicuję: Internazionale Serie A
Tenis
Skróty Berrettiniego 
Ale się Rafa wybronił, spina 120% i Włoch po prostu musiał się wykruszyć pod takim naporem. Teraz powinno być z górki dla Hiszpana, choć kto wie.
Ale się Rafa wybronił, spina 120% i Włoch po prostu musiał się wykruszyć pod takim naporem. Teraz powinno być z górki dla Hiszpana, choć kto wie.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Tenis
Co ten Nadal? Co drugi gem serwisowy Wlocha smierdzi przelamaniem ale Rafa popełnia proste bledy. Dobrze że wlasne podanie bardzo pewne.
No w koncu. Berrettiniemu przestaly wchodzic skroty i sie polamal.
No w koncu. Berrettiniemu przestaly wchodzic skroty i sie polamal.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
Tak utrzymuje Iks
- Salas11
- Legenda Futbolu

Tenis
Po drugim secie poszedłem spać bo już było po meczu. Berrettini póki trzymał własny serwis i miał jakiś element zaskoczenia, wytrzymywał tempo. Skróty jednak nie mogły działać w nieskończoność, Rafa w pewnym momencie zwyczajnie się wkurwił że Włoch mu się stawia i zaczął grać już całkiem na serio. Takie coś chciałbym zobaczyć od pierwszych gemów w finale z Miedwiediewem, nie dać mu się rozkręcić i pokazać miejsce w szeregu. Jak Rosjanin podciągnie się nieco pod względem technicznym, może nawet raz czy dwa mu pokibicuję ale na ten moment poza zawziętością nie ma w jego tenisie absolutnie nic dzięki czemu dałoby się go lubić.
Tenis
W dzisiejszym finale pewnie wygra Rafa, ale nie skreślam Rosjanina. Rusek ostatnimi czasy robi świetne wyniki, więc nie jest to przypadek, że zagra akurat w finale, tylko no wlaśnie jest zmęczony i ma kontuzję. Nie ma co prawda argumentów stricte tenisowych oprócz serwisu, ale jest twardy i mocny psychicznie, więc na pewno nie pęknie przed robotą... Kto wie, jak Nadal nie będzie miał swojego dnia, jak dojdzie jakaś kontuzja to Medvedev to wykorzysta. 
- Salas11
- Legenda Futbolu

Tenis
No właśnie trochę jest. Gdyby nie kontuzja Djokovicia, to na niego trafiłby w ćwierćfinale i byłoby po ptokach. Co by nie mówić, drabinki nie miał specjalnie trudnej. W zasadzie dopiero od ćwierćfinału miał sensownych rywali ale misio Wawrinka co najlepsze ma już raczej za sobą i był chory a Dimitrov zwyczajnie się spalił.
Obstawiam 3:1 dla Nadala i może nawet pierwszy set wygra Miedwiediew. Potem Rafa się wkurwi i wytrze nim kort
- fillion
- Gwiazda

- Reputacja: 1161
- Kibicuję: FC Barcelona Holandia
Tenis

VAMOS RAFA
Co za meczycho
Danił wielkie brawa
Rafa pokpił sprawe w 3 secie (w 5 też był blisko )ufffffff
Zachowanie publicznośći wkoncówce - burackie
Rafa jak na dziadka obecny sezon miał kozacki :
Australian Open 2019 - Finał
Roland Garros 2019 - Zwycięstwo
Wimbledon2019 - Półfinał
US Open 2019 - Zwycięstwo
Jak mawiał klasyk:
- Salas11
- Legenda Futbolu

Tenis
Ulala... To był finał o jakim będzie się mówiło latami. Niesamowite rollercoaster. Zastanawiałem się czy po drugim secie odpuścić sobie wydawało się rozstrzygnięty mecz. Ale myślę sobie - to finał - pierdolę, idę zrobić kawę. Miedwiediew wymyka się wszelkim normom współczesnego tenisa. Jak przy tak siermiężnej grze można być tak skutecznym tego nie wie chyba nawet on sam. I skąd on miał tyle sił skoro już po meczu z Wawrinką wyglądał jak wrak. Pierwszy w karierze finał Wielkiego Szlema, 0:2 z Nadalem, w trzecim stracone własne podanie a on wszystko odwraca. Na każdym innym etapie turnieju to jeszcze nie wzbudzałoby takiego podziwu, ale cholery. To jest finał. Z wielkim mistrzem. A ten zdaje się nie mieć żadnego układu nerwowego! Każdy inny tenisista z tych młodych co mają wejść na miejsce starych championów zwiesiłby głowę i pogodził z porażką. Rosjanin ma tyle jaj że tych wszystkich Zverevów, Thiemów i Tsitsipasów mógłby obdzielił i jeszcze by mu zostało. Wielkie brawa! Jak gość który ma problemy nawet z odpowiednim wyrzutem piłki do serwisu może dojść tak daleko i jeszcze rozegrać taki finał. No jak? Niech on ogarnia jakiegoś konkret trenera który pomoże mu podciągnąć technikę i to będzie naprawdę kawał tenisisty.