Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZ

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Loco

Post autor: Loco »

Loczek pisze:Ostatnimi czasy na łamach prasy wciąż ogłaszane są ,,niby powołania" Janasa, jakie ma wysyłać piłkarzom ,,nie polskim" a jednak usiłującym przebić się do składu. Już jednego Emsiego fenomena z kontynentu słońca mamy i nie wydaje mi się, ażeby naturalizacja była trafnym krokiem na przód. Powiem więcej, cytując słowa Lecha Wałęsy. Przed wejściem (..) staliśmy nad przepaścią, a teraz uczyniliśmy wielki krok na przód. Christoph Dabrowsky, czy mauro Cantoro to nie są piłkarze, którzy w sercach mają Chrobrego, Popiełuszkę i bigos. Może moje poglądy wydadzą się nacjonalistyczne, ale nie to miałem na myśli. Tylko zadam pytanie - do czego ten świat zmierza? Na szczeście Fifa nie wydała zezwolenia na wcielenie do kadry obydwu zawodników. I chwała im za to i peany na ich cześć.
szkoda cantoro bo przydałby się jako zmiennik dla szymkowiaka bo jeszcze oprócz sobolewskiego to w kadrze nie widać wartościowych piłkarzy na środek pomocy. no ale moze warto poszukac wśród młodych (np. Burkhardt)
Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: adekk »

Loco pisze:no ale moze warto poszukac wśród młodych (np. Burkhardt)
Ale czy jest sens w tym żeby próbować po kilka razy każdego piłkarza, który w kilku meczach wykazał się jakimiś przecientnymi umiejętnościami???..chyba nie..nie ma to najmniejszego sensu...bo taki np. kolega Burkhardt musi najpierw zejść na ziemie, a później dopiero pomyśleć o karierze rerpezentacyjnej "na serio"..jest to jeden ze straconych talentów..tak mi się wydaje choć wiem też, że nie mam monopolu na nieomylność..
Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Smithu »

Hmm, sory ze malo wnosze do tematu, ale wydaje mi sie iz warto byloby wrescie zmienic ankiete :D
Dumnie w bialych szatach...
I'm feelin lucky enuff to bet it all on a dice
Obrazek
http://smitu.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Smithu pisze:Hmm, sory ze malo wnosze do tematu, ale wydaje mi sie iz warto byloby wrescie zmienic ankiete Very Happy
jak zwykle mało kto cię słucha :lol:
Ale do rzeczy. Przeczytałem wypowiedź Janasa [na tym dziwnym portalu, ale zawsze]
Otóż Janas zaklina się, że na mundial weźmie piłkarzy którzy bedą w danym czasie najllepsi, nie będize brał pod uwagę zasług.
Mówi, że martwi go sytuacja kilku piłkarzy w swoich klubach. I to nie byle jakich piłkarzy [bo swoich ulubieńców i pewniaków] Rasiak, Dudek, Kosowski, Szymkowiak, Niedzielan,
Janas uważa, że skoro Kosowski w kolejnym klubie nie może sobie wywalczyć miejsca w skladzie, to jest to tylko i wyłącznie jego wina [i ma rację]
Jak wiadomo Kosowski nie umie bronić, atakuje przyzwoicie, ale w defensywie to on się nie przydaje.
Nawet jak wróci do składu, to nie jestem pewien, czy powienien jechać na MŚ. Przecież jak jakąś Brazylia będzie na nas nacierać w meczu grupowym [i tak małe szanse na wygraną :lol: ] to po co nam Kosowski w składzie ? po premie :!:
Mam nadzieję, że obiecanki Janasa, o zabraniu piłkarzy najlepszych na mundial - nie są bajeczką wymyśloną po to, aby media dały mu spokój.
Zobaczymy czy Rasiak [który pewnie sobie miejsca w skladzie nie wywalczy] pojedzie na mundial :roll:
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

fieldy pisze: jak zwykle mało kto cię słucha
Nie jestem tutaj by popisywać się inwencją, tylko jako automat do WP. Więc nie wiem o co pretensje. Wystarczyło napisać co się chce w ankiecie. Ale skoro koniecznie ma być nowa... to jak sobie panowie życzą.

Oczywiscie wszelkie inne propozycje rozważę.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

piwus pisze:Nie jestem tutaj by popisywać się inwencją, tylko jako automat do WP. Więc nie wiem o co pretensje. Wystarczyło napisać co się chce w ankiecie. Ale skoro koniecznie ma być nowa... to jak sobie panowie życzą.

a czy napisałem, że ty masz ankietę zrobić ?
Ale nie powiem - trafiłeś z tymi opcjami.
Widać, że cloner jeszcze tu nie był :lol:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

fieldy pisze:
piwus pisze:Nie jestem tutaj by popisywać się inwencją, tylko jako automat do WP. Więc nie wiem o co pretensje. Wystarczyło napisać co się chce w ankiecie. Ale skoro koniecznie ma być nowa... to jak sobie panowie życzą.

a czy napisałem, że ty masz ankietę zrobić ?
Ale nie powiem - trafiłeś z tymi opcjami.
Widać, że cloner jeszcze tu nie był :lol:
hehehe, juz jestem ;)

i musze przyznac - ankieta na poziomie piwusa :lol:
Rasiak, Dudek, Kosowski, Szymkowiak, Niedzielan,
kazdy nie gra z innego powodu :lol:

Rasiak - nie lapie sie do skladu, bo inni napastnicy strzelaja za duzo goli ;) a jak wiadomo - skoro nie zawodza, to nie ma sensu, zeby ich zmieniac ;)
Dudek - powrot po kontuzji, i ciezko bedzie mu udowodnic, ze jest lepszy od drogiego Reiny
Kosowski - nie dziwie sie, ze sie nie lapie :) slaby zawodnik ;) duzo biega, ale tylko do przodu :lol2: baaardzo rzadko sie wraca
Szymkowiak - kontuzja, to nie moze grac
Niedzielan - a ja myslalem, ze on rozegral bardzo dobry mecz przeciwko Ajaxowi ;) (moze to ktos inny asystowal przy golu)

pozdrawiam
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

kazdy nie gra z innego powodu Laughing

Rasiak - nie lapie sie do skladu, bo inni napastnicy strzelaja za duzo goli Wink a jak wiadomo - skoro nie zawodza, to nie ma sensu, zeby ich zmieniac Wink
Dudek - powrot po kontuzji, i ciezko bedzie mu udowodnic, ze jest lepszy od drogiego Reiny
Kosowski - nie dziwie sie, ze sie nie lapie Smile slaby zawodnik Wink duzo biega, ale tylko do przodu Lol baaardzo rzadko sie wraca
Szymkowiak - kontuzja, to nie moze grac
a czy ktoś gdzieś napisał, że nie graja z tego samego powodu ?
Nie grają to i formy nie bedzie na MŚ - i kilku z nich może nie pojechać na mundial.
cloner pisze:Niedzielan - a ja myslalem, ze on rozegral bardzo dobry mecz przeciwko Ajaxowi Wink (moze to ktos inny asystowal przy golu)
jedna asysta w meczu z Ajaxem bez formy może nie wystarczyć, aby się załapać do składu.
Choć z drugiej strony, jekby wziął Wtorka - to zabrakłoby miejsca dla Rasialda
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

fieldy pisze:a czy ktoś gdzieś napisał, że nie graja z tego samego powodu ?
nie :) no i ..... :?:
fieldy pisze:Nie grają to i formy nie bedzie na MŚ - i kilku z nich może nie pojechać na mundial.
dokladnie, ale do MŚ mamy jeszcze sporo czasu :)
fieldy pisze:Choć z drugiej strony, jekby wziął Wtorka - to zabrakłoby miejsca dla Rasialda
albo dla Franka :lol:
💙❤️
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

cloner pisze:kazdy nie gra z innego powodu Laughing
:angry2: fakt, zapomniałem, że u Ciebie [ :lol: ] zastępuje kropkę i nie ma innego znaczenia :roll:

cloner pisze:albo dla Franka Laughing
raczej nie. Franek gra w Elche i co ważniejsze od czasu do czasy strzela gole, czego nie można powiedzieć o Rasiaku
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

u mnie ' :lol: ' oznacza, to ze sie smieje :lol:
raczej nie. Franek gra w Elche i co ważniejsze od czasu do czasy strzela gole, czego nie można powiedzieć o Rasiaku
no i ..... :?:
trenerem jest Janas, a nie Ty
💙❤️
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

cloner pisze:Cytat:
Rasiak, Dudek, Kosowski, Szymkowiak, Niedzielan,

kazdy nie gra z innego powodu Laughing
i co tu śmiesznego widzisz?
cloner pisze:Cytat:

no i ..... Question
trenerem jest Janas, a nie Ty
fieldy pisze:Janas zaklina się, że na mundial weźmie piłkarzy którzy bedą w danym czasie najllepsi, nie będize brał pod uwagę zasług.
fieldy pisze:Mam nadzieję, że obiecanki Janasa, o zabraniu piłkarzy najlepszych na mundial - nie są bajeczką wymyśloną po to, aby media dały mu spokój.
wystarczy dokładne przeczytać :roll:
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

skoro Janas powiedzial, ze bedzie powolywac tylko za forme, to wiedz, ze tak nie bedzie :)

on ma swoj pomysl na reprezentacje, swoj sklad ma juz w glowie, wie kogo powolywac, i ze swoich ulubiencow nie zrezygnuje :!:

kazdy dobrze wie, kogo Janas lubi (Rasiak, Radomski), a kogo nie (Frankowski, Saganowski)
i co tu śmiesznego widzisz?
nic :lol:
wystarczy dokładne przeczytać
przeczytalem :)

odpowiedz :
Mam nadzieję, że obiecanki Janasa, o zabraniu piłkarzy najlepszych na mundial - nie są bajeczką wymyśloną po to, aby media dały mu spokój
💙❤️
Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: kibic_korony »

OSTATNIE MINUTY MECZU FINAŁOWEGO MŚ 06' POLSKA - BRAZYLIA

....Dudek wyrzuca piłkę daleko do Krzynówka, podanie do Smolarka, znowu Krzyżówek, długie podanie do Rasiaka!....ajj kolejne potknięcie naszego zawodnika. Tyma razem Rasiak potkną się o murawę. Krzyczy coś do chłopca podającego piłki. Zwraca mu chyba uwagę aby ten szybko wyrównał trawę nożyczkami. To nie jest chyba dzień Rasiaka. Jednak Janas nawet nie chce słyszeć o zmianie Grzegorza.87 minuta i wciąż mecz bez rozstrzygnięcia nadal jest 0:0. Chyba doczekamy się dogrywki a może nawet i karnych. Dudek po raz drugi będzie miał szansę zostać bohaterem wielkiej imprezy ale teraz patrzmy co się dzieje na boisku ..Roberto Carlos, Ronaldino, długie prostopadłe podanie do Ronaldo!.....Ronaldo sam na sam z Dudkiem!!! Ronaldo Ronaldo!!.....wspaniała interwencja Dudka!!!!Piłka zmierzała w samo okienko bramki a Dudek w niewyobrażalny sposób złapał piłkę i uratował nasz zespół od porażki!!!! Pokiwał teraz głową tak samo jak podczas pamiętnej obrony strzału Andreja Szewczenki w końcówce dogrywki finału LM! Cała Polska Cię kocha!!!!!.... ale teraz Polska w kontrataku!!!! Żurawski pędzi lewą stroną boiska!!!!!Dośrodkowanie!!!!!!......ah Jezus Maryja!!!!!!!!! Rasiak leży na murawie!!! Perfekcyjne podanie Żurawskiego wprost na głowę Rasiaka, jednak ten zderzył się chyba z poprzeczką! Jak on nie mógł wykorzystać tak idealnej sytuacji do strzelenia gola.!!!!!!!! Potrzebna jest interwencja lekarza. Rasiak nie podnosi się z murawy.Widać zakłopotanie na twarzy Janasa!Chyba będzie potrzebna zmiana. Rasiak nieprzytomny poza boiskiem.90 minuta finałowego meczu o mistrzostwo świata między Polską a Brazylią!I oto nareszcie dlugo oczekiwana zmiana!!! Przez cały mecz polscy kibice skandują Frankowski! Frankowski! Frankowski! Domagając się wejścia na boisko Franka, który został królem strzelców II ligi hiszpańskiej zdobywając 32 bramki! Zmieni kontuzjowanego Rasiaka., który jak już wspominałem od 9 miesięcy oglądał mecze swojego klubu z trybun.Widać niezadowolenie na twarzy Jaasa. ..Brazylijczycy wznowili grę. Dida długim wykopem rozpoczął grę. Pojedynek główkowy Żurawskiego z Ronaldinio! Żurawski sprytnie podaje do Frankowskiego!!!! Ten mija obrońców wspaniałym dryblingiem!!! Minął już trzech obrońców!!!!!! Franek Franek!!!!! strzał goooooooooooooooooolll!!goooolll gooooll gooooooooooooooolll!!!!Niesamowite!!!!!!!!!!! ! Polska Brazylia 1:0 !!!!!!!!!!Wspaniały strzał z ok. 20 metrów!!!!!!Dida bez szans!!!!!!!!!!Tomasz Frankowski strzelec najważniejszej bramki w historii polskiego futbolu!!!!!!Niesamowite!!!!! Gooooool!!!!!!! Goooooooooolllll !! Stadion oszalał!!!!!Proszę spojrzeć na tych 40 tysięcy polskich kibiców!!!Biało czerwono!!!!!!!!!!!!!!Niesamowite!!!!!!!!Tome k tonie w uściskach kolegów!!!!!Wspaniała akcja!!Wspaniały strzał!!!!Tomasz Frankowski na ustach calej Polski!!!!Proszę obejrzeć powtórkę tej akcji!!!!Co tu się dzieje!!!! Coś cudownego!!! Niesamowita sytuacja!!!!!Polska prowadzi 1:0 z Brazylią w finale mistrzostw świata!!!Kto by się tego spodziewał!!!...ale Brazylijczycy już wznawiają grę!!! Robinio biegnie już przez pół boiska!!!!! Kłos!Wspaniały wślizg! Aut dla Brazyli!! Już 91 minuta!! Dlaczego pan nie kończy tego spotkania panie sędzio!!!!Panie Turek, koncz ten meeeecz!!!!!! I tak tak !!! koniec spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Polska mistrzem świata!!!!!!!!!!!Kto by się tego spodziewał!!!!!!!!!!!!Polska - Brazylia 1:0 !!!!!!!!!!!!Niesaaaamowwiteeee!!
ZŁOCISTOKRWIŚCI "NA ZAWSZE KORONA KIELCE"
ObrazekObrazek
KORONA
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

kibic_korony pisze:OSTATNIE MINUTY MECZU FINAŁOWEGO MŚ 06' POLSKA - BRAZYLIA

....Dudek wyrzuca piłkę daleko do Krzynówka, podanie do Smolarka, znowu Krzyżówek, długie podanie do Rasiaka!....ajj kolejne potknięcie naszego zawodnika. Tyma razem Rasiak potkną się o murawę. Krzyczy coś do chłopca podającego piłki. Zwraca mu chyba uwagę aby ten szybko wyrównał trawę nożyczkami. To nie jest chyba dzień Rasiaka. Jednak Janas nawet nie chce słyszeć o zmianie Grzegorza.87 minuta i wciąż mecz bez rozstrzygnięcia nadal jest 0:0. Chyba doczekamy się dogrywki a może nawet i karnych. Dudek po raz drugi będzie miał szansę zostać bohaterem wielkiej imprezy ale teraz patrzmy co się dzieje na boisku ..Roberto Carlos, Ronaldino, długie prostopadłe podanie do Ronaldo!.....Ronaldo sam na sam z Dudkiem!!! Ronaldo Ronaldo!!.....wspaniała interwencja Dudka!!!!Piłka zmierzała w samo okienko bramki a Dudek w niewyobrażalny sposób złapał piłkę i uratował nasz zespół od porażki!!!! Pokiwał teraz głową tak samo jak podczas pamiętnej obrony strzału Andreja Szewczenki w końcówce dogrywki finału LM! Cała Polska Cię kocha!!!!!.... ale teraz Polska w kontrataku!!!! Żurawski pędzi lewą stroną boiska!!!!!Dośrodkowanie!!!!!!......ah Jezus Maryja!!!!!!!!! Rasiak leży na murawie!!! Perfekcyjne podanie Żurawskiego wprost na głowę Rasiaka, jednak ten zderzył się chyba z poprzeczką! Jak on nie mógł wykorzystać tak idealnej sytuacji do strzelenia gola.!!!!!!!! Potrzebna jest interwencja lekarza. Rasiak nie podnosi się z murawy.Widać zakłopotanie na twarzy Janasa!Chyba będzie potrzebna zmiana. Rasiak nieprzytomny poza boiskiem.90 minuta finałowego meczu o mistrzostwo świata między Polską a Brazylią!I oto nareszcie dlugo oczekiwana zmiana!!! Przez cały mecz polscy kibice skandują Frankowski! Frankowski! Frankowski! Domagając się wejścia na boisko Franka, który został królem strzelców II ligi hiszpańskiej zdobywając 32 bramki! Zmieni kontuzjowanego Rasiaka., który jak już wspominałem od 9 miesięcy oglądał mecze swojego klubu z trybun.Widać niezadowolenie na twarzy Jaasa. ..Brazylijczycy wznowili grę. Dida długim wykopem rozpoczął grę. Pojedynek główkowy Żurawskiego z Ronaldinio! Żurawski sprytnie podaje do Frankowskiego!!!! Ten mija obrońców wspaniałym dryblingiem!!! Minął już trzech obrońców!!!!!! Franek Franek!!!!! strzał goooooooooooooooooolll!!goooolll gooooll gooooooooooooooolll!!!!Niesamowite!!!!!!!!!!! ! Polska Brazylia 1:0 !!!!!!!!!!Wspaniały strzał z ok. 20 metrów!!!!!!Dida bez szans!!!!!!!!!!Tomasz Frankowski strzelec najważniejszej bramki w historii polskiego futbolu!!!!!!Niesamowite!!!!! Gooooool!!!!!!! Goooooooooolllll !! Stadion oszalał!!!!!Proszę spojrzeć na tych 40 tysięcy polskich kibiców!!!Biało czerwono!!!!!!!!!!!!!!Niesamowite!!!!!!!!Tome k tonie w uściskach kolegów!!!!!Wspaniała akcja!!Wspaniały strzał!!!!Tomasz Frankowski na ustach calej Polski!!!!Proszę obejrzeć powtórkę tej akcji!!!!Co tu się dzieje!!!! Coś cudownego!!! Niesamowita sytuacja!!!!!Polska prowadzi 1:0 z Brazylią w finale mistrzostw świata!!!Kto by się tego spodziewał!!!...ale Brazylijczycy już wznawiają grę!!! Robinio biegnie już przez pół boiska!!!!! Kłos!Wspaniały wślizg! Aut dla Brazyli!! Już 91 minuta!! Dlaczego pan nie kończy tego spotkania panie sędzio!!!!Panie Turek, koncz ten meeeecz!!!!!! I tak tak !!! koniec spotkania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Polska mistrzem świata!!!!!!!!!!!Kto by się tego spodziewał!!!!!!!!!!!!Polska - Brazylia 1:0 !!!!!!!!!!!!Niesaaaamowwiteeee!!
Marzenia :D Rasiak i tak nie zejdzie :)

Kadra jest już w Barcelonie , gdzie rozegra swój mecz z Ekwadorem. Jeszcze przypomnienie kadry na ten mecz :
Bramkarze: Artur Boruc (1980, Celtic Glasgow, Szkocja, 12A), Jerzy Dudek (1973, Liverpool FC, Anglia, 51A).
Obrońcy: Marcin Baszczyński (1977, Wisła Kraków, 26A-1 gol), Mariusz Jop (1978, FK Moskwa, Rosja, 7A), Tomasz Kłos (1973, Wisła Kraków, 66A-5 goli), Michał Żewłakow (1976, Anderlecht Bruksela, Belgia, 51A - 1 gol), Tomasz Rząsa (1973, ADO Den Haag, Holandia, 33A-1 gol), Jacek Bąk (1973, Al Rayan, Katar, 67A-2 gole).
Pomocnicy: Euzebiusz Smolarek (1981, Borussia Dortmund, Niemcy, 9A-2 gole), Kamil Kosowski (1977, Southampton, Anglia, 39A-4 gole), Jacek Krzynówek (1976, Bayer Leverkusen, Niemcy, 53A-9 goli), Radosław Sobolewski (1976, Wisła Kraków, 13A-1 gol), Sebastian Mila (1982, Austria Wiedeń, 21A-3 gole), Arkadiusz Radomski (1977, Austria Wiedeń, 16A).
Napastnicy: Tomasz Frankowski (1974, Elche, Hiszpania, 16A-10 goli), Grzegorz Rasiak (1979, Tottenham Hotspur Londyn, Anglia, 24A-6 goli).

Rasiak może siedzieć w domu , a i tak będzie powoływany :?

Jeszcze Ekawador w pigułce

Federación Ecuatoriana de Fútbol (F.E.F.)
Avenida las Aguas y Alianzia
P.O. Box 09-01-7447, Guayaquil
Rok założenia: 1925
Przyjęcie do FIFA: 1926
Przyjęcie do CONMEBOL: 1930
Prezydent: Luis Chiriboga.
Ranking FIFA: 36. miejsce (październik 2005)
Stroje: żółte koszulki, niebieskie spodenki i czerwone getry.
Liczba zarejestrowanych zawodników: 11 639.
Kobiety: 300
Młodzi piłkarze: 8 934.
Liczba sędziów: 276.
Kobiety: 14
Liczba klubów: 1 000.
Liczba drużyn: 3 361.
Pierwszy mecz międzypaństwowy: 8 sierpnia 1938, Santiago, Boliwia - Ekwador 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 22 czerwca 1975, Quito, Ekwador - Peru 6:0.
Najwyższa porażka: 22 stycznia 1942, Montevideo (Urugwaj), Argentyna - Ekwador 12:0
Najwięcej występów w reprezentacji: Ivan Hurtado - 125.
Najwięcej goli w reprezentacji: Agustin Delgado - 28.

I koniec :)
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”