Seriale

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Seriale

Post autor: Tomusmc »

Tomusmc pisze: 19 kwie 2020, 9:45trzeci
Czwarty sezon oczywiście :]
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Seriale

Post autor: WKB »

Skończyłem tydzień temu Narcos, a teraz Nawiedzony dom na wzgórzu. Polecam tym którzy nie oglądali.
Teraz zastanawiam się czy kontynuować The Walking Dead (stanąłem na 2. odcinku 6. sezonu :mrgreen: ), czy odpalić coś nowego. Doradzicie? Bo nie wiem czy warto kontynuować. Jak to z poziomem?
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Seriale

Post autor: Rezus »

WKB pisze: 20 kwie 2020, 0:08 czy odpalić coś nowego. Doradzicie?
Jestem w trakcie i wielkim fanem to polecam ci https://www.filmweb.pl/serial/Bosch-2014-706546 :wink:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1085

Seriale

Post autor: Hannibal »

Skończyłem pierwszy sezon "Ozark" i niespecjalnie mnie porwał.Sugerując się opiniami liczyłem na coś lepszego.Nie jest zły,ale nie wywołuje efektu niekontrolowanego pochłaniania odcinków.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Seriale

Post autor: Tomusmc »

Hannibal pisze: 20 kwie 2020, 9:30 Skończyłem pierwszy sezon "Ozark" i niespecjalnie mnie porwał.Sugerując się opiniami liczyłem na coś lepszego.Nie jest zły,ale nie wywołuje efektu niekontrolowanego pochłaniania odcinków.
Ja go nie dokończyłem dawno temu i nie chce mi się kompletnie do niego wracać. Po paru odcinkach odpuściłem, w ogóle się w niego nie wciągnąłem

Za to kończę czwarty sezon Gry o Tron
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1492
Kibicuję: WIDZEW

Seriale

Post autor: NoName1989 »

Ja od roku zabieram się za ostatni odcinek GOT ale kompletnie mi się nie chce.
Dom z Papieru w dwa tygodnie 4 sezony obejrzeliśmy z żoną. Niestety możliwość oglądania dopiero jak dzieci poszly spać więc zdążały się seanse do 3 w nocy i pobudki o 5 z młodą. Dawno mnie zadań serial tak nie wciągnął chociaż bardzo dużo w nim idiotyzmow. :D
Bez kiboli nie ma goli.
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1944

Seriale

Post autor: Conrado »

Hannibal pisze: 20 kwie 2020, 9:30 Skończyłem pierwszy sezon "Ozark" i niespecjalnie mnie porwał.Sugerując się opiniami liczyłem na coś lepszego.Nie jest zły,ale nie wywołuje efektu niekontrolowanego pochłaniania odcinków.
Pierwszy sezon rzeczywiście przeciętny ale skusiłem się na drugi i tydzień temu skończyłem trzeci i powiem że jednak warto bo jest zdecydowanie lepiej.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Seriale

Post autor: League »

Ozark bardzo fajny serial
:ozob:
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Seriale

Post autor: orzeu »

nowość od Netflix https://www.filmweb.pl/serial/Outer+Banks-2020-839052

jak ktoś lubi trzymające w napięciu przygodówki to polecam. Dobrze się ogląda.
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Seriale

Post autor: Vol'jin »

fillion pisze: 19 kwie 2020, 11:19

Jutro na Netflixie startuje dokument " The Last Dance " 8)
dwa odcinki za mną. Na razie te odcinki bardzo "bezpieczne" coś jak ten dokument F1 na Netflixie

Na razie z tych materiałów co było nagrywane w sezonie 97/98 nie wiele tego. Ciekawe czy Rodman też dostanie osobny odcinek
Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1161
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Seriale

Post autor: fillion »

O Rodmanie ma być sporo, z tego co mi mignęło w 3 lub 4 odcinku.
Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Seriale

Post autor: szmagel »

Kalifat 10/10, siadło w jedną noc
Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Seriale

Post autor: dziki »

Vol'jin pisze: 20 kwie 2020, 15:49
fillion pisze: 19 kwie 2020, 11:19

Jutro na Netflixie startuje dokument " The Last Dance " 8)
dwa odcinki za mną. Na razie te odcinki bardzo "bezpieczne" coś jak ten dokument F1 na Netflixie

Na razie z tych materiałów co było nagrywane w sezonie 97/98 nie wiele tego. Ciekawe czy Rodman też dostanie osobny odcinek
Jest "bezpiecznie" bo Jordan ma całkowitą władzę nad tym dokumentem i wszystkie treści musiały przejść przez niego. Więc nie będzie pewnie tych najbardziej pikantnych szczegółów, chociaż było pokazane kilka razy jaki jest wymagający :D
Ja jestem zachwycony tymi dwoma odcinkami, szkoda że wychodzą po dwa a nie całość. No ale może z drugiej strony dobrze bo obejrzałbym wszystko w dwa-trzy dni i potem smuteczek, tak jak było z dokumentem o F1.
av by woops from gfxworld
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Seriale

Post autor: (L)oczkerson »

Oglądał ktoś serial The Terror? Akurat czytałem o poszukiwaniach przejścia północnego i pomyślałem, że to genialny wątek na film/serial, a teraz widzę, że jest produkcja w temacie.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6554

Seriale

Post autor: Boromir »

Serial świetnie zrobiony (polecam na słuchawkach), czuć klimat i izolacje północy. Ale sama fabuła już tak nie pociąga, rozwija się wolno i w sumie w oczywistym kierunku.

IMO warto. Na pewno nie każdemu podejdzie, ale to już musisz sam ocenić.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”