Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
sickstick pisze: ↑28 kwie 2020, 11:16O tym że MJ nie ma pojęcia jak się prowadzi zespół w NBA świadczy jego Charlotte
Pod względem sportowym to Hornets się nie popisują, ale pod względem inwestycji to Jordan zrobił majstersztyk - kupił ich za około 280 mln gdzie teraz ich wartość to ponad 1,5 mld więc z tym brakiem pojęcia jak prowadzi się zespół NBA to trochę przesadziłeś.
Pytanie czy Charlotte to rynek (a to też w pewnym sensie istotne) do zdobywania pierścienia czy wystaczy 1/2 runda Playoffy ^ Bo też trzeba przyciagać graczy do danych miast. Wiadomo łatwiej o to w Los Angeles, Nowym Yorku (choć to brzmi śmiesznie patrząc na Knicks), Bostonie, Philadelphii etc
I też nie ma co porównywać kontraktów w NBA do piłkarskich bo tutaj pole popisu do renegocjaci jest marne. Ba przecież obecnie wysokość kontraktu reguluje CBA, prawo Birda etc + salary cap które powinno być imo w piłce zamiast FFP
sickstick pisze: ↑28 kwie 2020, 11:16
Dla mnie to słabe że Krause jest tak jechany. Przecież to on tę ekipę zbudował, wyciągnął Jordana i Pippena w drafcie,
sickstick pisze: ↑28 kwie 2020, 11:16
Dla mnie to słabe że Krause jest tak jechany. Przecież to on tę ekipę zbudował, wyciągnął Jordana i Pippena w drafcie,
Krause nie wybrał Jordana tylko Rod Thorn
Ron Thorn miał pick, ale wymianę byli dogadani jeszcze przed draftem. Więc tak naprawdę Krause go wybrał, gdyby chciał kogoś innego to Ron Thorn wybrałby kogoś innego
Vol'jin pisze: ↑28 kwie 2020, 19:59
I też nie ma co porównywać kontraktów w NBA do piłkarskich bo tutaj pole popisu do renegocjaci jest marne. Ba przecież obecnie wysokość kontraktu reguluje CBA, prawo Birda etc + salary cap które powinno być imo w piłce zamiast FFP
W piłce byłoby idealne, ale jest niemożliwe ze względu na to że różne kraje mają różne waluty i są inaczej opodatkowane. Musiałaby by cała Europa operować jedną walutą i płacić takie same podatki.
btw trochę jestem rozczarowany po ostatnim weekendzie bo liczyłem na 4 sezon upadku królestwa i nowe penny dreadul, a tu upadek dopiero w Stanach, a Penny dają po jednym odcinku w tygodniu i muszę czekać