Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZ

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: luk1208 »

Zapowiada sie bardzo ciekawy pojedynek z Ekwadorem i licze na duzo bramek :wink: Zastanawia mnie tez jaki skład wystawi Janas? czy znowu zagra "trybunista" Rasiak? czy moze szanse dostanie Ebi??
Na bramce według mnie tez powinien stac Boruc, który reprezentuje sie poporawnie, tylko po Janasie mozna sie wszystkiego spodziewac i moze wystawic taki skałd ze ................. szkoda mówic :!:
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

luk1208 pisze:Zapowiada sie bardzo ciekawy pojedynek z Ekwadorem i licze na duzo bramek Zastanawia mnie tez jaki skład wystawi Janas? czy znowu zagra "trybunista" Rasiak? czy moze szanse dostanie Ebi??
Na bramce według mnie tez powinien stac Boruc, który reprezentuje sie poporawnie, tylko po Janasie mozna sie wszystkiego spodziewac i moze wystawic taki skałd ze ................. szkoda mówic

Jakby nie patrzeć to trzeba zaczynać selekcję na MŚ. Dlatego chętnie zobacze na co stać po kontuzji Dudka. Trzeba znaleźć dublera dla Szymka i może warto sprawdzić Mile :?: :roll: może ostatnio nie radzi sobie najlepiej w Austrii , ale lepiej grać dwoma defensywnymi :?: (Sobol , Radomski). Na co stać Rasiaka każdy wie , dlatego jego wogóle nie powinno być w kadrze. Szkoda , że wypadł Niedzielan , gdyż on już dawno nie dostał poważnej szansy w kadrze. Tylko dwóch napastników może by jednak warto było powołać Saganowskiego na oba spotkania :roll:

Mój skład : Dudek - Baszczyński , Kłos , Jop , Żewłakow - Smolarek , Sobolewski , Mila , Krzynówek - Frankowski , Rasiak
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: limansky »

Ostatnio gdzieś przeczytałem, że z Ekwadorem Janas zagra na maxa. Wydaję mi się więc, że skład będzie standardowy: Dudek - Baszczyński, Kłos, Jop, Żewłakow - Smolarek, Sobolewski, Radomski, Krzynówek - Frankowski, Rasiak. Na mecz z Estonią na pewno Janosik zastosuje sporą rotację. Bramka to Boruc, obrona może być dużym eksperymentem, w pomocy pewnie zagra Mila w pierwszym składzie, a atak - może Niedzielan - Smolarek?
Jakby Nasz trener nie zagrał, myślę że oba mecze to pewne zwycięstwa, przy czym ten pierwszy może być ciekawym widowiskiem. 4:2 dla Polski stawiam.
Pozdro
Obrazek
Awatar użytkownika
whelan
Ja tu tylko nabijam

Post autor: whelan »

Krzynowek najlepszy jest :D i kosa
PES 4,5 THIS IS IT !!!

GLORY MAN UTD !!!!!
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher »

onet pisze:Eksperyment Janasa

Piłkarska reprezentacja Polski przygotowuje się w Barcelonie do towarzyskiego meczu z Ekwadorem. Selekcjoner Paweł Janas ma do dyspozycji zaledwie 14 zawodników.

- Do Barcelony chciałem zabrać siedemnastu chłopaków. Pomyślałem sobie, że więcej nie potrzeba, bo umówiliśmy się tylko na sześć zmian w trakcie meczu. Ale teraz to ja tych zmian na pewno nie wykorzystam - martwił się selekcjoner.

Już w poniedziałek z kadry wypadł kontuzjowany Andrzej Niedzielan. Potem okazało się, że kłopoty z przybyciem ma Jacek Bąk, który jeszcze w piątek grał mecz w lidze katarskiej. Na wczorajszym treningu nie pojawił się przeziębiony Sebastian Mila, którego występ stoi pod znakiem zapytania.

Janas ma jednak plan. Wie już , kto zagra w bramce i kto w ataku. - Teraz pierwszym bramkarzem jest Boruc, więc to on zagra od pierwszej minuty. Dudek dostanie szansę później - otwarcie powiedział polski selekcjoner.

Na ciekawy eksperyment pozwoli sobie Janas w ataku. - Postawię na Smolarka i Frankowskiego. Obaj nie straszą posturą, ale to idealna okazja, by sprawdzić, co potrafią razem zdziałać - stwierdził trener.

Oznacza to, że na ławce rezerwowych zasiądzie faworyt Janasa, Grzegorz Rasiak. :!: :!: :!:
WOW, nie wiem co o tym sadzic!!! czyzby wreszcie Janasawi ktos otworzyl oczy (czyzby dzienikarze lub kibice), mam nadzieje ze bedzie w tym konsekwentny i nie bedzie to jednorazowy przypadek

Jestem ciekawy teraz jak wypadnie napad, w sumie dwaj napastnicy nie roznia sie zbytnio sylwetka, Ebi w bundeslidze rowniez poikazuje to iz pilka szuka go w polu karnym - strzelil duzo takich bramek sytuacyjnych

Za to zupelnie nie wiem jak bedzie wygladac nasz srodek pomocy oraz jak sie zaprezentuje

Mysle ze dobrze iz Baka przy odrobinie szczecia moze nie zagrac, jakos mnie ten facet nie przekonuje a nawet drazni mnie jego gra

Zreszta zobaczy sie jutro jak to bedzie

PS cloner a jak ty to skomentujesz - fakt iz OSIKOWY bedzie grzal lawe takze w kadrze - nareszcie!!
Ostatnio zmieniony 12 lis 2005, 9:57 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post autor: Fler »

Z Ekwadorem bedzie ciezki meczyk gracze Ekwadoru technicznie napewno sa lepiej wyszkoleni nisz nasza reprezentacja ale sadze ze wygramy 2-0 :D Ebi Smolarek strzeli jedna bramke :)
Obrazek
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

spoko , Grzesiu ma katar i złamał paznokieć. Trzeba go troche oszczędzać prawda?
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

czeher pisze:Mysle ze dobrze iz Baka przy odrobinie szczecia moze nie zagrac, jakos mnie ten facet nie przekonuje a nawet drazni mnie jego gra

Ale czy mamy w tej chwili lepszych obrońców?

Na bezrybiu i rak ryba ;)
Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post autor: budziomir »

Jaki według was skład powinien wyjść w niedzielnym meczu?

Mój skład:
----------------------------Boruc----------------------------------
Baszczyński----Jop-------Bąk-------------------Żewłakow
Krzynówek-----Sobolewski--------????--------Kosowski
-------------Smolarek------Frankowski-------------------

a w środku pustka, miejsce mam dla Szymkowiaka, ale on niestety ma kontuzje :( Szymek wracaj do zdrowia!
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post autor: luk1208 »

Ciekawe jaki jest prawdziwy powód, ze Rasiak nie gra w podstawowej 11? moze go korniki zaatakowały :?:
A tak powaznie to licze ze Janas nie wycofa sie z ustawienia ataku na Ekwador, bo po nim wszystkiego mozna sie spodziewac :!: Reszta składu to juz ta sama jedynastka wiec nie powinno byc wiekszych roszad, zresztą jak ma sie 14 zawodników do dyspozycji :(
Jezeli ten mecz zremisujemy to bede zadowolony, bo rywal nie gra tak wcale słabo co zresztą pokazał w eliminacjach do MŚ :!:
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

Arkadiusz Głowacki dostając powołanie powiedział ostatnio, ze zdaje sobie sprawy, ze to tak naprawde kadra B, gracze są testowani, ale postara sie odzyskać zaufanie i grać jak na maksimum swoich możliwości. Ale ja nie chcę na siłę wpychać Głowy na siłę do reprezentacji, tylko odnieść się do tej kadry B. Przed chwilą widziałem jedenastkę na TVP, nie wiem czy jest 100% pewna, ale wyglada tak: Boruc, Baszczyński, Kłos, Bąk, Rząsa, Kosowski, Sobolewski, Radomski, Krzynówek, Smolarek, Frankowski.
Kadra B to raczej nie jest :roll:, testowany w tej sytuacji jest Kłos wyłącznie, bo reszta to pierwsza 11 i zapchajdziury (Frankowski, Radomski) na wypadek kontuzji. Nie rozumiem Janasa, co z tym dawaniem szans itp. Czy też stara się wysondować aktualną formę, by potem ją zestawić z nowymi? Ale przecież miał tych ludzi dostępnych przez całe eliminacje, wie jak grają. Moim zdaniem powinno być fifty fifty, debiutanci, zmiennicy i podstawowi gracze, a nie tworzenie najmocniejszej grupy dla wyniku. Wypadałoby zernąć jak prezentuje się Dudek, Adamski...

Zaskoczyło mnie strasznie, ze brak Rasiaka ;( i że nikt nie odgrzebał tematu. Nie ukrywam, że liczę na 2 bramki Franka :wink:.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8598
Kontakt:

Post autor: cloner »

Zaskoczyło mnie strasznie, ze brak Rasiaka i że nikt nie odgrzebał tematu. Nie ukrywam, że liczę na 2 bramki Franka
a mnie nie zaskoczylo :D
Janas od dawna mowil, ze ten mecz bedzie maly eksperymentem
czyli atak Frankowski-Smolarek
w 2.polowie wejdzie Rasiak za ... Smolarka :) [obojetnie jaka on zagra ta 1.polowe]

a ja licze na wejscie Rasiaka w 2.polowie i jego gole :)
Kadra B to raczej nie jest , testowany w tej sytuacji jest Kłos wyłącznie, bo reszta to pierwsza 11 i zapchajdziury (Frankowski, Radomski) na wypadek kontuzji.
no nie, kadra B bedzie w srode :lol2:

rozumiem, ze Frankowskiego nazwales zapchajdziura tylko dlatego, ze Janas za malo daje mu szans :?:
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

cloner pisze:rozumiem, ze Frankowskiego nazwales zapchajdziura tylko dlatego, ze Janas za malo daje mu szans
Tak. W drugiej dziesiątce graczy pod wzgledem wypłaconych premii. Według Janasa piłkarz drugiego sortu.
cloner pisze:Janas od dawna mowil, ze ten mecz bedzie maly eksperymentem
czyli atak Frankowski-Smolarek
Niech mnie diabli, ale eksperyment. Ten Janas to ma łeb, albo czyta prasę, ze na to wpadł.
cloner pisze:no nie, kadra B bedzie w srode
Metafora taka była ze strony Głowy, nie ciesz się tak.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Smithu »

Panowiiieee Ciiii

Jeden do jaja !!!!!

Zaczyna sie zdrowo. Tylko martwi mnie poziom przygotowania murawy :?
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Klepowisko to nawet nie jest, tylko bajoro. Ale to raczej źle działa na południowców na razie.
Po co Kłosie strzelasz, jak i tak będzie grał Bąk?
Swoją drogą jednym z atutów Rasiaka, dla których gra w pierwszym składzie jest zdolność gry w powietrzu i zastawiania się. A tutaj proszę, Frankowskiego prawie kałuża przykryła, jeszcze stoi koło niego jakiś Ekwador, piłka leci górą a Franek nie dał sobie odebrać. Ale spoko Rasiak is 8).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”