Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2828

Post autor: sci »

Sick jak zawsze głosowałeś na ludzi którzy przegrali... To weź teraz tak na Dudę pyknij głosik
Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post autor: lchi »

Zawsze mnie zastanawiało skąd w ludziach ta chęć do głosowania na potencjalnego zwycięzcę. Próżność żeby pochwalić się później, że wygrał ten na którego się głosowało? To nie bukmacherka, tu nie wygrywasz gdy obstawisz przeciwnika Twojej drużyny, a ten faktycznie wygra. Można na tym jedynie stracić.

@sickstick uważasz że gdybyś Ty i Tobie podobni nie zagłosowali na Kukiza w 2015 roku to nic by to nie zmieniło? Pomijając już potencjalną wygraną Komorowskiego w pierwszej turze (zakładając że byście nie poszli na wybory), to czy nie dzięki Wam Kukiz zbił wystarczający kapitał polityczny żeby zaistnieć w polityce?
Mogę nie mieć racji
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2432

Post autor: League »

lchi pisze: 25 cze 2020, 17:15 Zawsze mnie zastanawiało skąd w ludziach ta chęć do głosowania na potencjalnego zwycięzcę.
Z takiego samego jak kibicowanie. Dlaczego najwięcej osób kibicuje Realowi,Barcelonie, Juventusowi, United,PSg,Bayernowi itp itd. Chęć poczucia się zwycięzcą
:ozob:
Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 227

Post autor: RoyKeane »

Świeżo po spotkaniu z tatą, i jego kilkoma znajomymi. Emarytowani przedsiębiorcy, wysocy urzędnicy, nauczycielka. Wszyscy na Dudę. Tzw typowy prymitywny pisowski elektorat, madki patologiczne itp;)

Z niesmakiem mówią że trójmiasto to murem za Trzaskowskim.

Myślę że ta cała atmosfera że idą łeb w łeb jest mocno naciągana. Postulaty Trzaskowskiego to praktycznie podtrzymanie tego co robi PiS. A mówił że piniędzy nie ma, i nie będzie.
Wygramy, przegramy albo będzie remis.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

I pyk - złotówka do portfela.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

lchi pisze: 25 cze 2020, 17:15 Zawsze mnie zastanawiało skąd w ludziach ta chęć do głosowania na potencjalnego zwycięzcę. Próżność żeby pochwalić się później, że wygrał ten na którego się głosowało?
Uważam zupełnie odwrotnie. To właśnie głosowanie na gościa z 1-2% jest chyba tylko po to, żeby pochwalić się swoją niezależnością i antystemowością, podczas gdy głosowanie na jednego z dwóch potencjalnych zwycięzców jest realną próbą wpłynięcia na kierunek państwa. Jestem w 100% pewien że to właśnie ludzie głosujący na Żołtka czy Bosaka obnoszą się ze swoim głosem i chwalą się nim na prawo i lewo, podczas gdy osoby głosujące na kandydata PiS lub PO często siedzą cicho i boją się przyznać do wspierania duopolu.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

W ogóle obnoszenie się z tym na kogo się głosuje, te nakładki na zdjęcia profilowe na fejsie, jest słabe.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8367

Post autor: piotrcies »

Zaktualizowałem ankietę. Gdyby wybory odbyły się 10 maja, do drugiej tury weszłoby trzech kandydatów - Duda, Kosiniak-Kamysz i prowadzący Bosak. Ciekawe wyniki, nie dziwi dobry wynik Bosaka w internetach, bo kandydaci spod skrzydeł JKM zawsze w necie mają dobre wyniki.

Tak że zachęcam do ponownego zaznaczenia swojego kandydata :)

Obrazek
Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Z najnowszych doniesień.

Kandydat doubler, Rafau, na dwa dni przed wyborami zaskoczył Polki i Polaków, i uwaga, przedstawił swój program. Lepiej późno niż wcale.
W programie podobno ma być utrzymane haniebne pięćset plus oraz obniżony wiek emerytalny, nie będzie już trzeba pracować do śmierci jak za peło.

Czuwaj ;)
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

RoyKeane pisze: 25 cze 2020, 21:36 Z najnowszych doniesień.

Kandydat doubler, Rafau, na dwa dni przed wyborami zaskoczył Polki i Polaków, i uwaga, przedstawił swój program. Lepiej późno niż wcale.
W programie podobno ma być utrzymane haniebne pięćset plus oraz obniżony wiek emerytalny, nie będzie już trzeba pracować do śmierci jak za peło.

Czuwaj ;)
weź sie wyloguj lepiej. Przykre jak ktoś dorosły wypisuje te nonsensy.
Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Nonsensy może dla młodych. Moja matka miała podniesiony wiek emerytalny o kilka lat.
Później przyszły pisiory i mogła iść na emeryturę o 2 czy 3 lata wcześniej.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

sickstick pisze: 25 cze 2020, 16:29 IMO głosowanie na jakiś Żółtków czy innych Tanajno to jakby oddać pół głosu na Dude. W tych wyborach sens ma tylko głosowanie na Dude albo Trzaskowskiego.
Wybacz, ale to jest bardzo głupie myślenie. W pierwszej turze zawsze głosować na swojego kandydata. W drugiej dopiero można kalkulować.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

No wiadome że najlepiej by było gdyby każdy głosował na swojego zgodnie ze swoimi poglądami.

https://www.newsweek.com/conservatives- ... ssion=true
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias »

Sesto Elemento pisze: 25 cze 2020, 8:52
RoyKeane pisze: 25 cze 2020, 8:41 Zamiast na dziecięcą onkologię te pieniądze wydać, to trwonią na własną promocję.
Lepiej dawać swoim biernym ale wiernym posady w spółkach skarbu państwa z milionowymi wypłatami i odprawami po 3 tygodniach pracy niż na onkologię.
RoyKeane pisze: 25 cze 2020, 8:41 Martwią się że Duda nie wygrała i będzie trzeba spłacać jakieś reparacje.
Tak właśnie działa propaganda TVPiS. Wmawiają ludziom takie pierdolizmy byle tylko zagłosowali na Dudę.

Dla mnie jest i tak hitem ten projektant którego tak szybko rozgryźli :rotfl4: :haha: :rotfl:
Ale zdajesz sobie sprawę, że wygrana Trzaskowskiego to tylko przestawienie wajchy i ludzie ze spółek miejskich przejdą wyżej. Nic się nie zmieni w tym temacie.

Teraz TVPiS wcześniej TVPO. Ponownie nic się nie zmienia tylko przestawiona jest wajcha.

Dlatego śmieszą mnie takie argumenty od ludzi, którzy będą głosować na Trzaskowskiego.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bienias pisze: 26 cze 2020, 8:35 Dlatego śmieszą mnie takie argumenty od ludzi, którzy będą głosować na Trzaskowskiego.
No ta. Lepiej zostawić TVPiS. Po co zmieniac :D I tyle w temacie śmiesznośći :D Symetryzm pełną gębą .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”