Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZ

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Chciałbym napisac w czym tkwi wyższosć napastników np.Piechny, Niedzielana(nie pisze juz o Franku, Żurawiu i Ebim) nad Rasiakiem.Ci zawodnic beda częsciej znajdowac sie w sytuacjach sam na sam(w żargonie piłkarski oznacza to...spytajcie Jaroszego) , beda skuteczniejsi w tych wyzej wspomnianych sytuacjach.Potrafia strzelic z dystansu, sa szybsi potrafią wymienic kilka kombinacyjnych akcji jak to sie mowi w zargonie(j.w), nawet z glowy cos ustrzela.Rasiak potrafi cos strzelic noga w polu karnym lub główka.Trzeba jednak wziaśc poprawke na jedna sprawe ze Rasiak jest w formie tylko jak gra w klubie.
pozdro
Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Kaka_ACM »

Babel jak można wierzyc w Grzecha?!
gra czy nie gra jeden smród
Przeciez Rasiak to zwykły banan...a Smolarek to Ciquita!!
Silniejsi od zazdrości, pecha i niesprawiedliowości..
Forza Milan !
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

bardzo dobry pomysł z tą ankietą już teraz :wink:
Po 9 grudnia [chyba 9] czyli po losowaniu grup, bedzie można zrobić ankietę jeszcze raz i porównać wyniki z tymi, które będą do tego czasu.
Bo tak na prawdę od losowania zależy bardzo dużo.
Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Ajgor »

Znaczy się w porównaniu Piechny do Rasiaka chodziło mi głównie o posturę :) Z tej racji jednak obaj na swoja siłę liczą a niekoniecznie czekają na piłki po ziemi. Bo z instynktem Piechny to masz rację Czeher, że to bardziej Franek :)
Siamo della BRIGATA ROSSONERA

A.C.A.B.
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Ja jeszcze odnośnie wczorajszego meczu chciałbym się wypowiedzieć :)

Kowalewski pokazuje , że może walczyć nawet o pozycje bramkarza nr2 , albo i nawet nr1 :!: W Rosji dobrze gra co mecz wczoraj także kilka razy pokazał na co go stać i dlatego licze , że Janas da mu jeszcze szanse występu.

Adamski - wszyscy się nim zachwycali , ja czekałem i chciałem zobaczyć go w akcji i szczerze :?: Żwełakow lewy , Rząsa rezerwowy :lol: zawiodłem się na Marcinie ...

Lewandowski - zwracam clonerowi honor. Chciałem go wywalić z kadry (pewnie dlatego , że grał w środku pomocy) cloner jednak upercie twierdził , że on musi zostać , ale Janas powinien go przesunąć do obrony. Teraz moja para faworytów (Kłos , Bąk) może czuć się zagrożona przeż Lewego

Wasilewski - ktoś w studiu TVP stwierdził , że był najsłabszy na boisku , moim zdaniem był 3 razy lepszy od Adamskiego

Kaczmarek - chłopak szarpie , urywa się obrońcom widać , że ma spore możliwości , ale czegoś mu brakuje. Może dobrych podań i dośrodkowań :?: :roll:

Mila - 2 bramki podczas ostatnich sparingów , z Estonią zagrał nieźle jednak trzeba pamiętać , że to tylko Estonia. Z finalistą MŚ będzie zupełnie inaczej dlatego trzeba go przetestować w meczu z takim rywalem.

Brożek - on się jeszcze obudzi i mam nadzieje przegoni Rasiaka w klasyfikacji napastników selekcjonera.

Piechna - potwierdził , że nie można przejść obojętnie obok niego :D

cloner wydaje się , że teraz nie powinieneś mieć żadnych wątpliwości związanych z przyszłością Rasiaka w kadrze , więc czemu dalej się kłócisz :?: :roll: Powiedzmy sobie szczerze "era Rasiaka minęła"
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 »

serek408 pisze:cloner wydaje się , że teraz nie powinieneś mieć żadnych wątpliwości związanych z przyszłością Rasiaka w kadrze , więc czemu dalej się kłócisz Powiedzmy sobie szczerze "era Rasiaka minęła"
Ja do Rasiaka nic nie mam. Jeśli będzie się prezentować przyzwoicie , będzie grać w klubie i strzelać tam bramki to jak najbardziej. Ale jeśli zawodnik jest odsyłany do rezerw swojego klubu , a w reprezentacji są zawodnicy , którzy prezentują się lepiej to do widzenia Rasiak.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

serek408 pisze:Powiedzmy sobie szczerze "era Rasiaka mineła"
serek 408 zgadzam sie z Tobą :twisted: Mam tylko jedno pytanie mianowicie kiedy panowała era rasiaka :D Chyba że mam to rozumieć że wszędzie o nim piszą... zwłaszcza w komentarach na onecie :lol: tam zdecydowanie jest jego era.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8600
Kontakt:

Post autor: cloner »

fieldy pisze:bardzo dobry pomysł z tą ankietą już teraz
Po 9 grudnia [chyba 9] czyli po losowaniu grup, bedzie można zrobić ankietę jeszcze raz i porównać wyniki z tymi, które będą do tego czasu.
Bo tak na prawdę od losowania zależy bardzo dużo
skromny jestem, ale musze sie przyznac :) to moj pomysl :)
serek408 pisze:Kowalewski pokazuje , że może walczyć nawet o pozycje bramkarza nr2 , albo i nawet nr1 W Rosji dobrze gra co mecz wczoraj także kilka razy pokazał na co go stać i dlatego licze , że Janas da mu jeszcze szanse występu.
dokladnie, nie raz pisalem, ze wole Kowalewskiego od Dudka :!:
Legia zawsze potrafi 'wychowac' zajebistych bramkarzy :)
serek408 pisze:Lewandowski - zwracam clonerowi honor. Chciałem go wywalić z kadry (pewnie dlatego , że grał w środku pomocy) cloner jednak upercie twierdził , że on musi zostać , ale Janas powinien go przesunąć do obrony. Teraz moja para faworytów (Kłos , Bąk) może czuć się zagrożona przeż Lewego
dziekuje :)
tak jak pisalem dawno, dawno temu, Lewandowski powinien grac na srodku obrony :) najlepiej z Jopem :)
serek408 pisze:Brożek - on się jeszcze obudzi i mam nadzieje przegoni Rasiaka w klasyfikacji napastników selekcjonera.
szczerze - Brozek niczym sie nie roznil od Rasiaka, gdy ten byl jednym ze slabszych na boisku :!:
serek408 pisze:cloner wydaje się , że teraz nie powinieneś mieć żadnych wątpliwości związanych z przyszłością Rasiaka w kadrze , więc czemu dalej się kłócisz :?: :roll:
hmm, odpowiem tak : czekam az Rasiak bedzie grac w rozgrywkach ligowych :)
Diamen23 pisze:Ja do Rasiaka nic nie mam. Jeśli będzie się prezentować przyzwoicie , będzie grać w klubie i strzelać tam bramki to jak najbardziej. Ale jeśli zawodnik jest odsyłany do rezerw swojego klubu , a w reprezentacji są zawodnicy , którzy prezentują się lepiej to do widzenia Rasiak
hmm, no to jesli tak - to nie wiem co w reprezentacji robi Dudek
byl odeslany do rezerw [nie wazne z jakiego powodu], a teraz tylko lawka rezerwowych

pozdrawiam
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

cloner pisze:szczerze - Brozek niczym sie nie roznil od Rasiaka, gdy ten byl jednym ze slabszych na boisku
Szczerze? Brożek jest ostatnio bez formy, w ostatnim meczu jego miejsce zjął nawet Kryszałowicz. Powołanie na Estonie uważam za kolejny dowód dyletanctwa Janasa, bo wątpię, by tutaj poszedł sobie na łatwiznę "Przetestuję go jak przechodzi kryzys, to później będę mógł sobie dać z nim spokój". Ale skoro ktoś chce już porównywać do Rasiaka... to prosze, chociaż nie łączy ich nic.
cloner pisze:hmm, no to jesli tak - to nie wiem co w reprezentacji robi Dudek
byl odeslany do rezerw [nie wazne z jakiego powodu], a teraz tylko lawka rezerwowych
Taa, bo przecież nie różnicy w jaki sposób, z jakich powód i po jakich osiągnięciach znalazł się na ławce Dudek, a w jaki Rasiak.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

znalezione na onecie w komentarzach ;)
~biało-czerwony, 2005-11-18 14:00 pisze:
LEWANDOWSKI***JOP

Bąk i Kłos jako rezerwowi na mundial
mam nadzieje że Paweł Janas sprawdzi takie ustawienie w meczu z RPA (po Mundialu Bąk i Kłos i tak wylatują z kadry więc nie ma co zwlekać)...lepiej by Jansa nie pluł sobie potem w brodę tak jak Engel, który zamiast na Głowackiego postawił na starego Wałdocha i Hajtę... i wszyscy wiemy z jakim skutkiem
Panie Pawle!!!! niech pan się nie boi zmian i eksperymentów, teraz jest na to czas, a na Mundialu będzie już za późno...

hmm, nie tylko ja tak uwazam :)
moze jednak Janas dal sie w koncu przekonac :)
💙❤️
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

cloner pisze:moze jednak Janas da sie w koncu przekonac
Jak przeczyta Twoje komentarze na onecie, to na pewno.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

piwus pisze:
cloner pisze:moze jednak Janas da sie w koncu przekonac
Jak przeczyta Twoje komentarze na onecie, to na pewno.
ja baaardzo rzadko pisze na onecie, tylko przegladam i czytam [maxymalnie jeden koment / miesiac]

a przekonac ma sie do umiejetnosci Lewandowskiego

rozumiem, ze Ty jak zawsze nie piszesz na serio :lol:
💙❤️
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

UEFA dokonała podziału na koszyki zespołów biorących udział w losowaniu grup eliminacji do ME 2008 [Szwajcaria i Austraia]. Losowanie grup odbędize się 27 stycznia [dlatego nie zakładam nowego tematu .. jeszcze :wink: ]
Polska znalazła się w 2 koszyku [może w końcu uda się awansować na tą imprezę] Na pewno nie zagramy z Austrią, Szwajcarią [jako gospodzarze nie grają w eliminacjach], Niemcami :lol: Chorwacją, Włochami, Turkami, Hiszpanami i Rumunami [bo sa w naszym koszyku :lol: ]

Koszyk 1
Greece
Netherlands
Portugal
England
Czech Republic
France
Sweden

Koszyk 2
Germany
Croatia
Italy
Turkey
Poland
Spain
Romania

Koszyk 3
Serbia and Montenegro
Russia
Denmark
Norway
Bulgaria
Ukraine
Slovakia

Koszyk 4
Bosnia-Herzegovina
Republic of Ireland
Belgium
Latvia
Israel
Scotland
Slovenia

Koszyk 5
Hungary
Finland
Estonia
Wales
Lithuania
Albania
Iceland

Koszyk 6
Georgia
F.Y.R. Macedonia
Belarus
Armenia
Northern Ireland
Cyprus
Moldova

Koszyk 7
Liechtenstein
Azerbaijan
Andorra
Malta
Faroe Islands
Kazakhstan
Luxembourg
San Marino

Mój typ na grupę eliminacyjną dla nas :
Grecja [zagrać z obrońcą tytułu to jest coś :roftl3: ]
Polska [mamy komplet zwycięstw wkieszeni :wink: ]
Słowacja [cieniasy]
Łotwa [czas na rewanż :lol: ]
Estonia [mamy ich rozpracowanych]
Cypr [Sosina się powoła i strzeli im kilka bramek]
Luksemburg [zrobiłem losowanie w ostatnim koszyku]

A takiego koszyka bym nie chciał :
Czechy
Polska
Rosja
Bośnia
Finlandia
Białoruś
Kazachstan
grupa śmierci :P
Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post autor: Anka »

fieldy pisze: Mój typ na grupę eliminacyjną dla nas :
Grecja [zagrać z obrońcą tytułu to jest coś Roftl3 ]
Polska [mamy komplet zwycięstw wkieszeni Wink ]
Słowacja [cieniasy]
Łotwa [czas na rewanż Laughing ]
Estonia [mamy ich rozpracowanych]
Cypr [Sosina się powoła i strzeli im kilka bramek]
Luksemburg [zrobiłem losowanie w ostatnim koszyku]
Pfff, Słowacja nawet dobra jest. :P Poza tym - przed pamiętnymi ME 2004 pokonaliśmy Grecję 1:0, więc mamy chody. :lol:

Ja myślę, że trafimy na Anglię... :P I Białoruś. 8)

Pozdrawiam.
The land, sea, rivers, trees, the stars, the sky
That and this
We're part of a bigger plan
Don't know what it is...
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

fieldy pisze:Słowacja [cieniasy]
Nie powiedziałbym, że takie cieniasy.

Niespodziewana troche ta druga grupa - Włosi, NIemcy, Hiszpania :shock:

Ja bym chciał taką grupę:

Czech Republic - dawno z sąsiadami nie graliśmy
Poland - powinniśmy z Czechami o 1 miejsce powalczyć
Norway - w poprzednich el nie mieliśmy z nimi problemów choć teraz są chyba mocniejsi
Latvia - tak jak napisał fieldy :wink:
Estonia - nie trzebaby było daleko jechać
Cyprus - na wyjeździe wcale nie byłoby łatwo
San Marino - najsłabsza repra w Europie
...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”